Šta je novo?

fakultet?

ako zelis znanje, i dovoljno si borben da se izboris za njega, idi na vets.

Ako zelis znanje, svejedno ti je na koji fakultet ides.
Smorili ste.

Zar nije ova ista tema prezvakana vec 6 puta i nijednom nije receno nista novo??? :wall:

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ovde dobiješ mejlove svih asistenata bez obzira na predmet. I svi predmeti imaju svoj sajt sa materijalima i rokovima.
A i bolji je faks generalno :D
Tako funkcionise "virtelni" fax na MTD zapravno kompletne knjige su sajtu uz jos dosta materijala... a uskoro ce biti i video konsultacija sa svakim profom...

Samo nemoj da se predjes pa da odes na FON, to samo ako si mazohista... a i tada ne preporucujem... em dosadno, smara a slabo cemu sluzi...

Sa diplomom etf-a i nekim zavrsenim kursem mocices da se zaposlis kako hoces.

mozes da radis kao sekretarica ako zavrsis daktilografski kurs... :D

Ako zelis znanje idi u inostranstvo :))

Vidi ovako, u Srbiji je sve gore od goreg. Iskreno ti govorim. Ja sam zavrsio srednju skolu u Kanadi, i dosao ovde da upisem faks. Mogao sam da upisem koji god sam fakultet hteo, nisam morao da polazem cak ni prijemni (takav je zakon za "povratnike" iz inostranstva). Zeleo sam isto sto i ti, neki fakultet na kome se uci manje-vise IT.

Upisao sam Megatrend, trenutno sam na cetvrtoj godini, tu nema ni P od programiranja, ni I od informatike, ni M od mreza, znaci ko je Megatrend upisao - taj se u samom startu *****'o :)

Sta god da upises u zemlji Srbiji, neka ti je Bog na pomoci :)

to mozda nema za tebe, onda se bolje ispisi i idu u tu ****** kanadu

Moj savet ti je da prvo pogledas nastavni plan i program fakulteta koji te interesuju da ih uporedis, vidis sta se radi, gde i kako, pa da se onda lepo prosetas vidis kakve ti uslove nude, na cemu se radi, ko su predavaci, mogucnosti za sticanje sertifikata. Kad vidis kako stvari stoje iz prve ruke bice ti lakse da odlucis. Sve se placa, a znanje pogotovu, na ovaj ili onaj nacin, a precica nema. Otvoren je letos i Fakultet za informacione tehnologije pa mozes da vidis i sta oni nude. Obrati paznju na duzinu trajanja fakulteta i na zvanje koje stices po zavrsetku jer nazalost kod nas mnogi to vise gledaju nego neke druge stvari.

Ja ti savetujem da poslusas decepticon-a, coveku je 4 godine trebalo da shvati da se *****ao :D . Mislim ipak da po njemu nema pravog skolovanja ni na planeti, a pogotovo ne u Srbiji. Besan covek na ceo svet pa to ti je...

Kada sam ja upisivao fakultet, niko nije ni znao za Megatrend, pa nisam ni mogao da se detaljno raspitam... Nazalost, zato sam i prosao tako kako sam prosao... A sada nekoliko informacija vezanih za IT smer Megatrenda:

Na prvoj godini imas predmet "Poslovna informatika". Iz ovog predmeta je u moje vreme postojala samo skripta od 50 strana, iz koje se ucilo sta je tastatura, sta je mis, kakve vrste monitora postoje (CRT i LCD), sta je definicija aplikacije, i druge krajnje glupave stvari koje deca iz osnovne skole znaju... Ne samo da je ovaj predmet krajnje glup, nego je profesor jos gluplji, zato je i izbacen sa Megatrenda...

Na drugoj godini imas predmet "Poslovne racunarske aplikacije". Ovde ucis Word, Excel i Powerpoint. Sve u svemu, smejurija. Dalje, imas predmet "Analiza informacionih sistema" koji "predaje" profesor Alempije, inace jedan mali debeli, relativno mator, iskompleksirani covek. Namerno sam rec "predaje" stavio pod navodnike jer doticni profesor ne predaje ama bas nista... Hronicno kasni na predavanja, prica mobilnim u toku predavanja, prica viceve i tome slicno... Programi i alati koje on koristi su iz '96 i '97 godine (BPwin, ERwin, i slicno) za koje niko ozbiljan u zivotu nije nikad cuo... Sto je najsmesnije, posto doticni profesor nista ne predaje, onda je normalna stvar da niko ni ne ume da uradi seminarski rad - zato, verovao ili ne, ovaj profesor svim svojim studentima radi seminarske radove :) Lakse ces pasti sa stolice nego sto ces da padnes ispit kod njega, svi su prosli njegov ispit, cak i oni koji su imali negativan broj poena (?!?). Inace, doticni profesor je prava smehoteka - ni sam ne zna materiju koju predaje... npr. uradio on meni seminarski rad... I ja dodjem posle 2 nedelje na konsultacije kod njega, a on (posto je senilan, pa je zaboravio da mi je on licno radio taj seminarski rad) kaze:" Ovo ti nista ne valja. Sta je ovo? Ovo je sve pogresno... Da je ovo ispit, sad bi te oborio..." hehehe znaci vrh!!! Dalje, imas predmet "Osnovi programiranja" koji predaje prof. Tuba sa PMF-a. Ovo je jedini normalan predmet, ali je problem u tome sto ne postoji knjiga iz ovog predmeta, a predavanja su samo jednom nedeljno i to u trajanju od sat vremena. Dakle, iako je profesor zaista super lik, ne mozes mnogo toga da naucis... Tacnije, ceo predmet se svodi na nekih 15 sati rada ukupno, pa ti vidi koliko tu mozes da naucis... Tipicno ispitno pitanje je: "napravi program koji proverava da li je uneta cifra paran ili neparan broj"... :)

Na trecoj godini imas predmet "Menadzment informacioni sistemi". Ovde ne postoje predavanja, vec samo trebas da opises neki program (u oliku seminarskog rada), i to ti je konacna ocena koja ti ide u indeks (ja sam opisao neki softver za kladionice :). Ovaj predmet je prevara veka - dobro zvuci samo na papiru. Zatim imas predmet "Projektovanje informacionih sistema", koji predaje nalazost ponovo isti onaj *****, nazovi profesor Alempije, gde se ne uci ama bas nista... Na ispitu, ko je imao 5 negativnih poena, taj je navodno "pao", medjutim nije pao ama bas niko, cak stavise, asistent je imao 6 negativnih poena, pa sad ti vidi ;) Dalje, imas predmet "Internet poslovno programiranje", o kome me mrzi da pisem jer profesor Angelina Njegus vise ne predaje na Megatrendu, nego je otisla na Singidunum... Sve u svemu, ovde imas 12 casova, znaci ukupno negde oko 20 sati predavanja, a ucis od svega po malo, da bi zapravo kasnije shvatio da nisi naucio nista... Naime, za tih 12 casova, ti "ucis" HTML, CGI, ASP, PHP, JavaScript, Javu, i jos mnogo toga... Lepo to izgleda "na papiru", ispada da nakon ovog predmeta postajes neki vrhunski programer, ali u praksi to nije ni priblizno tako...

I eto, to ti je celokupan IT smer na Megatrendu... Sve u svemu, smejurija... Ja sam pokusao da se prebacim sa Megatrenda, ali problem je sto nijedan iole ozbiljniji fakultet ne priznaje skoro nista od polozenih predmeta na Megatrendu... Kao sto kaze Bora Corba - Ostani kurvo do kraja... ******, sad ili moram da bacim 3 godine svog zivota, i upisem neki drugi fakultet (po sistemu "ajde Jovo nanovo" :)), ili moram da idem do kraja...

Prema tome, ja ti nisam rekao sta da upises, to je tvoja stvar, ali sam te samo savetovao sta da ne upises... Kada sada pogledam unazad, mislim da je RAF mozda najbolji izbor... Ono sto je dobro na RAF-u su vrlo kvalitetni profesori koji poznaju materiju koju predaju, zatim dobro koncipirani, savremeni predmeti, itd...... Onda, RAF je priznat cak i od strane Microsoft-a (koji stipendira pojedine studente RAF-a)...

E da, inace zaboravio sam da napomenem. Verovao ili ne, Megatrend ne priznaje cak ni sam sebe!!! Kada je letos Megatrend raspisao konkurs za posao sistem administratora (koji je izasao u "Politici"), kao neophodan uslov izricito je pisalo - visoka strucna sprema, ETF, PMF ili FON. Onda su bile velike diskusije na megatrendu, svi su bili ogorceni, cak su neki slali vrlo uvredljiva pisma dekanu i prodekanu... Na posao sistem administratora je primljen redovni student ETF-a... Toliko o Megatrendu, verovatno jedinom fakultetu na svetu koji ne priznaje samog sebe... Inace, studenti Megatrenda nikada za proteklih 15 godina nisu ucestvovali na bilo kojem medjunarodnom takmicenju, a Megatrend (iako ima "IT smer") jedini nije clan MSDNAA programa (cak su i visa elektrotehnicka i visa poslovna skola clanovi tog programa)...

Poslednja izmena:
p.s. Da ne bude da pricam napamet, zavrsio sam u CET-u kurs (CET je kasnije osnovao RAF) za MCSE (Microsoft Certified Systems Engineer), MCSA (Microsoft Certified Systems Administrator), i MCP (Microsoft Certified Professional), gde sam mogao da se uverim u kvalitet predavanja, i sto je najbitnije, prakticnog rada. Ispolagao sam sve potrebne ispite u CET-u, i sada imam tri Microsoft-ove diplome u ruci, koje su nesumnjivo priznate u celom svetu. Cak stavise, ove godine sam ucestvovao na Microsoft-ovom svetskom takmicenju (bilo je sedam disciplina, a jedna od disciplina je IT), gde sam dogurao sve do finala i zvanicno se nalazim medju prvih 100 MCSE juniora u svetu, prema rang listi koju je napravio Microsoft). Od ostalih iz nase zemlje, secam se da su studenti Matematicke Gimnazije imali 2 ekipe u disciplini "algoritmovanje", i cini mi se da su i oni vrlo dobro prosli na takmicenju... Sada, kada sve saberem, oduzmem, pomnozim i podelim, mnogo vise toga iz oblasti IT-a sam naucio tokom polugodisnjeg kursa u CET-u, nego za 3 godine koliko sam na Megatrendu...

Na prvoj godini imas predmet "Poslovna informatika". Iz ovog predmeta je u moje vreme postojala samo skripta od 50 strana, iz koje se ucilo sta je tastatura, sta je mis, kakve vrste monitora postoje (CRT i LCD), sta je definicija aplikacije, i druge krajnje glupave stvari koje deca iz osnovne skole znaju... Ne samo da je ovaj predmet krajnje glup, nego je profesor jos gluplji, zato je i izbacen sa Megatrenda...

Slazem se mada se ovaj predmet dosta promenio, uglavnom ovo je bilo uvedeno u vreme kad informatika nije bila obavezna u svim srednjim i kada gomila ljudi stvarno nije znalo sta je skener, rom, bios isl.

Na drugoj godini imas predmet "Poslovne racunarske aplikacije". Ovde ucis Word, Excel i Powerpoint. Sve u svemu, smejurija.

Zapravo 70% vremena se rade relacion baze, teorija u vezi istih i Access... dok se word radi par casova.

Dalje, imas predmet "Analiza informacionih sistema" koji "predaje" profesor Alempije, inace jedan mali debeli, relativno mator, iskompleksirani covek. Namerno sam rec "predaje" stavio pod navodnike jer doticni profesor ne predaje ama bas nista... Hronicno kasni na predavanja, prica mobilnim u toku predavanja, prica viceve i tome slicno... Programi i alati koje on koristi su iz '96 i '97 godine (BPwin, ERwin, i slicno) za koje niko ozbiljan u zivotu nije nikad cuo... Sto je najsmesnije, posto doticni profesor nista ne predaje, onda je normalna stvar da niko ni ne ume da uradi seminarski rad - zato, verovao ili ne, ovaj profesor svim svojim studentima radi seminarske radove Lakse ces pasti sa stolice nego sto ces da padnes ispit kod njega, svi su prosli njegov ispit, cak i oni koji su imali negativan broj poena (?!?). Inace, doticni profesor je prava smehoteka - ni sam ne zna materiju koju predaje... npr. uradio on meni seminarski rad... I ja dodjem posle 2 nedelje na konsultacije kod njega, a on (posto je senilan, pa je zaboravio da mi je on licno radio taj seminarski rad) kaze:" Ovo ti nista ne valja. Sta je ovo? Ovo je sve pogresno... Da je ovo ispit, sad bi te oborio..." hehehe znaci vrh!!!

Ma nije Alempije uopste toliko los, ali metodologija predavanje jeste losa. Ali ko hoce moze ipak kod njega sasvim pristojno da nauci projektovanje BP, tj. osnove, sto i jeste cilj. Covek je toliko IS radio za razne ustanove da mu se strucnost svakako ne moze osporiti. Iako stoji da nije strog na ispitu, ali to je vec drugo...

Dalje, imas predmet "Osnovi programiranja" koji predaje prof. Tuba sa PMF-a. Ovo je jedini normalan predmet, ali je problem u tome sto ne postoji knjiga iz ovog predmeta, a predavanja su samo jednom nedeljno i to u trajanju od sat vremena. Dakle, iako je profesor zaista super lik, ne mozes mnogo toga da naucis... Tacnije, ceo predmet se svodi na nekih 15 sati rada ukupno, pa ti vidi koliko tu mozes da naucis... Tipicno ispitno pitanje je: "napravi program koji proverava da li je uneta cifra paran ili neparan broj"...

Za 10 i 9 se rade dosta kompleksniji programi, ko uci za 6 zaista moze da prodje sa nekim osnovnim stvarima...

Na trecoj godini imas predmet "Menadzment informacioni sistemi". Ovde ne postoje predavanja, vec samo trebas da opises neki program (u oliku seminarskog rada), i to ti je konacna ocena koja ti ide u indeks (ja sam opisao neki softver za kladionice . Ovaj predmet je prevara veka - dobro zvuci samo na papiru.

Pa da ali takodje imas i predmet osnove MIS-a semestar ranije gde se iscrpi sva teorija, pa je i logicno da je prikaz jednod IS ono sto se trazi iz MIS-a a ne opet neka teorija.

Zatim imas predmet "Projektovanje informacionih sistema", koji predaje nalazost ponovo isti onaj *****, nazovi profesor Alempije, gde se ne uci ama bas nista... Na ispitu, ko je imao 5 negativnih poena, taj je navodno "pao", medjutim nije pao ama bas niko, cak stavise, asistent je imao 6 negativnih poena, pa sad ti vidi

Ovo je samo nastavak predmeta AIS, pa kome se nije dopao isti nece ni ovde naci nista zanimljivo...

Dalje, imas predmet "Internet poslovno programiranje", o kome me mrzi da pisem jer profesor Angelina Njegus vise ne predaje na Megatrendu, nego je otisla na Singidunum... Sve u svemu, ovde imas 12 casova, znaci ukupno negde oko 20 sati predavanja, a ucis od svega po malo, da bi zapravo kasnije shvatio da nisi naucio nista... Naime, za tih 12 casova, ti "ucis" HTML, CGI, ASP, PHP, JavaScript, Javu, i jos mnogo toga... Lepo to izgleda "na papiru", ispada da nakon ovog predmeta postajes neki vrhunski programer, ali u praksi to nije ni priblizno tako...

Slazem se previse materije za jedan semestar, umesto da se detaljno odradi samo jedna stvar, ipak nauci se poprilicno (uglavnom teorije nazalost), jedino sto profesorka koja je bila sasvim korektna vise ne predaje, tako da ko zna kako ce to sada izgledati...

I eto, to ti je celokupan IT smer na Megatrendu...

Pa ima jos i:

Inteligentni sistemi za podršku odlučivanju (IDSS)
Informacione mreže u poslovnom okruženju
Elektronsko poslovanje

E da, inace zaboravio sam da napomenem. Verovao ili ne, Megatrend ne priznaje cak ni sam sebe!!! Kada je letos Megatrend raspisao konkurs za posao sistem administratora

Hm, mislim da su ipak bar 2 od 3 adnmina na Megi sa Mege, jedan decko koliko mi je poznato je sa PMF-a ali studira jos uvek (sem ako nije zavrsio)... ako su i hteli nekoga sa ETF-a ili PMF to nije ni cudno, ipak su studenti MTD diplomirani ekonomisti u oblasti kompjuterski inzenjering, a ne inzenjeri.

Zapravo celo poredjenje MTD sa tehnickim fakultetima ne stoji jer MTD nije tehnicki fax vec ekonomija+IT, tj. poslovna informatika, naucis malo o bazama, malo programiranja, izradu web sajtova, nesto teorije o IS, malo o el. poslovanju+gomila ekonomije, marketinga, isl stvari.

Mare, za sve sto si rekao si apsolutno u pravu, ali ja sam Megatrend upisao iskljucivo zbog IT smera. Jesu ekonomski predmeti na Megatrendu OK (a pogotovo profesori poput Ivice Stojanovica, Mirka i Zivka Kulica, Zivkovica i slicnih kojima skidam kapu...), ali da sam hteo da ucim ekonomiju otisao bih na Ekonomski :) IT smer je nesto sto je trebalo da izdvoji Megatrend od tadasnje konkurencije...

Znam da postoje jos 3 IT predmeta na Megatrendu, ali iako sam na cetvrtoj godini, nisam jos "stigao" do njih, jer su predavanja iz tih predmeta u toku letnjeg semestra...

Inace, o doticnom profesoru Milanovicu, koji na Megatrendu predaje 2 predmeta - Osnove menadzment informacionih sistema, i Menadzment informacionih sistema, imam samo sledece da kazem. Prosle godine, na TMF-u, doneo doticni profesor laptop, i pazi sada - ne ume da poveze laptop i projektor. Znaci profesor predaje informacione sisteme, a ne ume da poveze laptop i projektor (?!?). I uzme on S-video kabl, i krene da ga nabija u PS2 port (?!?). Neki likovi prisli profesoru, kazu mu da ne ide tu taj kabl, a profesor uzvraca - "znam ja sta radim...". Nakon par minuta, profesor zove asistenta da pokusa da gurne S-video kabl u PS2 port. I gle cuda - asistent u tome uspeva (?!?). Naravno, svi pinovi na kablu su u medjuvremenu ili pukli, ili se maksimalno iskrivili. Profesor sav srecan, pali on laptop - kad ono - qrac. Trebalo nam je dobrih 20 minuta da ga ubedimo da izvadi prokleti S-video kabl iz PS2 prikljucka na laptopu (nakon cega je sve radilo kako treba)... I takav jedan covek je zapravo profesor informacionih tehnologija na Megatrendu (?!?)...

Predlog za modove da se sve dosadasnje tema u kojima se pominje izbor buduceg zanimanja, faxa stavi u Sticky da ljudi vise ne otvaraju slicne teme. Da u Sticky ubace linkove ka svim ovim temama i da se napomene da SVE o temi ljudi pisu u Sticky-ju.

Mare je napisao(la):
Hm, mislim da su ipak bar 2 od 3 adnmina na Megi sa Mege, jedan decko koliko mi je poznato je sa PMF-a ali studira jos uvek (sem ako nije zavrsio)...
Sa ETF-a je. Ostali jesu sa MTD-a. I vecina zaposlenih duboko zali zbog toga, jer su, izuzev Vlade (krupni, celavi lik), obojica prilicno nesposobni. Navescu primer Jovana kome se desilo da u laboratoriji u Kralja Petra nema internet celih mesec dana, a coveka je jednostavno mrzelo da pogleda sta je (nije ni znao gde da pogleda, da ne gresim dusu), pa cak nije ni prijavio kvar sefici. Tako je bilo sve dok Mladen (on je sa ETF-a) nije otisao da vidi sta se to desava, jer su neke sekretarice pocele da se zale.
Inace, imao sam priliku i sam da radim tamo (ja sam apsolvent ETF-a) i jednostavno nisam imao zivaca da se ganjam sa *****ima. Cast izuzecima, ali pored Tube i Kadijevica niko normalan ne moze da zivi. Btw. Kadijevica su napokon sklonili, pa sad informatiku drzi moja bivsa sefica Lilja. Ona je sjajan lik i pomalo mi je bilo neverovatno da su konacno postavili nekog ko zna da radi svoj posao. Mozda i ima nade za Megatrend.
Posle svega sam ipak misljenja da Megatrend ipak nije toliko losa skola, ali samo za one koji imaju dobru samokontrolu i ogromnu zelju za ucenjem. Uslovi su sasvim ok, pa ako stvarno zelite, mozete da ucite.

I da, zaboravio sam, @desepticon: nemas pojma koliko si u pravu... Imao sam prilike da vidim kabinete vecine profesora tamo... :wall: Nema reci kojima bih opisao na sta je ono licilo.... Svaki profa ima svoj komp, a kompovi su u uzasnom stanju... Reci cu samo da je Kadijevicev komp (profesor informatike tada) bio ubedljivo najgori....

Poslednja izmena:
Video-generacija , vidi se da mnogo gledate Americke filmove , znate ono kada lik pukne pa se zainati , pa krene da se "upgrade"-uje i za 1 minut "premotaju" par godina zestokog treninga i on se "spawn"-uje kao Paladin 65. nivoa ! :d
Mis'im , k'o razume shvatice :eyebrows:

Poenta : odaberite fax priznat od strane ministarstva za prosvetu (svi navedeni)
cije zvanje vam najlepse zvuci i vizuelno odskace na diplomi i u radnoj knjizici i doooobro zagrejte stolicu jer vas niko nece nauciti ono sto sami morate...
Rad , rad i samo rad ... kako to bese Silver na Nemackom ? :banana:

Bas tako. Ko nece da se cima na ETF-u, ima sarolik izbor, ali nista to ne vredi ako se ne sedne da se uci... Moj predlog je SI na ETF-u, vidim da zelite i mozete da platite studije, imate fantasticne uslove, bolje nego svi ostali zajedno, al' mora da se arbajta i to mnogo... Uostalom ko bi leba bez motike...

Trbonja je napisao(la):
Bas tako. Ko nece da se cima na ETF-u, ima sarolik izbor, ali nista to ne vredi ako se ne sedne da se uci... Moj predlog je SI na ETF-u, vidim da zelite i mozete da platite studije, imate fantasticne uslove, bolje nego svi ostali zajedno, al' mora da se arbajta i to mnogo... Uostalom ko bi leba bez motike...

Sto ti je teze na fakultetu, bice ti lakse u zivotu... I obratno... :)

kolega(i ja sam od ove godine na MTD ali na medjunarodnom poslovanju) ovo sto ti je teze na faksu bice ti lakse u zivotu,nikako ne stoji...kako ce ti biti u zivotu (pa i na faksu) zavisi iskljucivo od toga koliko si sposoban i predusetljiv i koliko si izucio "zivotnu skolu".

delimični o/t: jel ste gledali danas na nekim vestima kako studenti državnog pravnog fakulteta hoće da se ne dozvoli privatnim da daju diplome ko na državnom? neki omladinac izneo sijaset argumenata, a onda se javlja koza sa privatnog, sa ultrajakim argumentom: "ma oni na državnom kad završe ne znaju ni gde sedi sudija, ni gde sedi tužilac"... :wall:
aaaaa, kozo (ako čitaš ovo :d )... to je otprilike sve što ćeš ti znati kad završiš...

E da:

Programi i alati koje on koristi su iz '96 i '97 godine (BPwin, ERwin, i slicno) za koje niko ozbiljan u zivotu nije nikad cuo...

Oko jedne stvari odavde se ne bi slozio BP i ERWin su proizvodi Computer Associations (CA), firme koja je veoma poznata u svetu (izmedju ostalog sponzorise jedan od timova f1) glavin razlog njihve slabe zastupljenosti kod nas je pre svega cena (~7000$ je licenca trenutno), ali alati su svakako dobri i za RBP uz to su u klasi najprodavanijih softvera za tu namenu, a i dosta su nagradjivani, imaju sve sto se pozeleti moze, (jos za ono sto se radi na faxu i previse, profa je pokazivo ogromne baze koje se extra lako odrzavaju uz pomoc ovog alata).

Novije verzije od onih postoje (i to aktuelne, tj. programi se i dalje razvijaju), ali vecih izmena nema u koncepciji rada (mada je profa davao i ver 4 ko je hteo mogao je od njega licno da uzme), bar ne bitnih za pocetnike, isto kao sto i Auto Cad 12 ima vise opcija nego sto jedan prosecan inzenjer ikad koristi... uostalom u 3. god se radi na Rational Rouse-u koji je znacajno bogatiji opcijama, ali se gomila ljudi pogubi u istom jer iskreno treba bar nekoliko semsetara raditi neke druge stvari da bi se RR na kraju uspesno uposlio za ono sto je namenjen UML... mnogo mocan alat ali pre za programere koji rade neke jako ozbiljne stvari... tj. velike projekte... zalosno je samo sto ljudi nesvataju koliko su to zaist mocni alati i jedan i drugi...

CA

IBM rational

Poslednja izmena:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
delimični o/t: jel ste gledali danas na nekim vestima kako studenti državnog pravnog fakulteta hoće da se ne dozvoli privatnim da daju diplome ko na državnom? neki omladinac izneo sijaset argumenata, a onda se javlja koza sa privatnog, sa ultrajakim argumentom: "ma oni na državnom kad završe ne znaju ni gde sedi sudija, ni gde sedi tužilac"... :wall:
aaaaa, kozo (ako čitaš ovo :d )... to je otprilike sve što ćeš ti znati kad završiš...
pazi
koza ima i na drzavnim ;)
a sad nesto za televiziju:
vets ne upisujte. puno para a jos uvek visa skola sa tendencijom ostajanja. predmeti imaju zvucna imena al se nista konkretno ne radi sem na 2-3 predmeta u toku skolovanja
organizacija je na nuli
informacije takodje
nastavni kadar....hm.....
uzimanje para rade dobro
mislim da ce bilo ko ko studira moci da iznese jos neki argument
e da...ima jedna pozitivna stvar. mozete da zavrsite u roku cak i ako radite 2 posla istovremeno a pri tom ste isli u trogodisnju srednju skolu

Poslednja izmena:
Visa Skola za Informacione i Komunikacione Tehnolohije - VIKTS ili ti bivsa visa ptt skola ima smerove : internet, medicinska informatika, telekomunikacije i ptt saobracaj. Vise pogledaj na www.skola.ptt.yu

Reci cu vam nesto sto se tice Megatrenda. Fakultet u principu nije los ni blizu koliko je to deception napricao, a inace poznajem lika sa moje je godine.Umro sam od smeha kad je "deception" doneo svoju bazu podataka. Lik nema pojma o relacionim bazama verovatno se nije ni trudiio da nauci nego samo da polozi. Kao i na svim fakultetima mozete da polozite ispit ili i da naucite nesto zavisi od vas, deception je izabrao ono drugo i sad su mu svi krivi. poenta je koji god faks upisali ako zelite naesto bas da znate moracete da se sami potrudite.

Zaboravih da spomenem kolega deception nije dolazio na predavanja do trece godina tada sam ga prvi put i video pa ne znam sta je ocekivao

Sixteru, pokrij se ushima...

"Postovani" kolega Sixteru, kakva koincidencija da ste se javili bas danas.

Kao prvo, par uvodnih napomena. Moj nadimak nije "deception", nego "decepticon" (prva rec znaci 'prevara', a druga rec znaci 'prevarant'). Potrudite se makar toliko da shvatite, i pravilno napisete.

Kao drugo, izneli ste niz neistina, i slobodno mogu da kazem, lazi.

"Zaboravih da spomenem kolega deception nije dolazio na predavanja do trece godina tada sam ga prvi put i video pa ne znam sta je ocekivao"

Ovo je apsolutna, stoprocentna laz. Na sva predavanja i na sve vezbe sam redovno odlazio, cak sam isao i na ona predavanja na koja nisam morao (predavanja gostiju iz inostranstva, itd...). Ovo moze da vam potvrdi svako ko me zna. Na predavanja sam isao upravo da bih nesto naucio.

"Umro sam od smeha kad je "deception" doneo svoju bazu podataka. Lik nema pojma o relacionim bazama verovatno se nije ni trudiio da nauci nego samo da polozi."

Opet lazete. Vi nikako niste mogli da vidite "moju bazu podataka". Zasto je to cinjenica, ne mogu sada da obrazlazem (ja, inace, ni nemam "svoju bazu podataka", i jednostavno mi nije jasno, kako ste samo uspeli da vidite nesto sto ne postoji). O tome koliko sam se ja trudio (ili nisam), ipak smatram da niste dovoljno kompetentni da donosite presudu.

"Reci cu vam nesto sto se tice Megatrenda. Fakultet u principu nije los ni blizu koliko je to deception napricao, a inace poznajem lika sa moje je godine."

Pokusajte da procitate ono sto sam napisao, zatim malo razmislite, pa procitajte ponovo. Nisam ja prozivao Megatrend kao instituciju, nego odredjene pojedince unutar te institucije. Videcete cak i da sam pohvalio Megatrend, rekavsi da imaju zaista perfektne profesore na ekonomskim predmetima. Na predmetima vezanim za smer, situacija je malo drugacija, ali sam i tu pohvalio odredjene profesore (poput prof. Tube, koji je nesumnjivo jedan od najkvalitetnijih profesora kojeg sam imao prilike da sretnem). Vas pogadja moj negativan stav prema jednom od profesora sa IT smera, kojeg sam imenovao. Zasto? Evo kazacu vam ja zasto!

Da li je slucajno da se pojavljuje "anonimus" na forumu, i da me napada, a da me prethodnog dana 'trazi' upravo onaj profesor kojeg sam (onako, "narodski receno") ispljuvao upravo na ovom forumu? I da slucajnost bude jos veca, taj isti profesor kojeg sam ja ispljuvao, je sinoc citirao neke moje izjave sa ovog foruma?!

Zasto se krijete iza tog nadimka, zasto lepo i javno, ne kazete ko ste vi, zapravo?

A za vasu informaciju, ja imam pravo na svoj stav, Bogu hvala vreme komunizma je daleko iza nas. Imam pravo da na svakom mestu, u svako vreme, branim svoj stav (ma kakav on bio). Ja nisam u obavezi da se "sastajem sa vama da razgovaramo". Cak i pored toga, pristao sam na razgovor. I dosao sam kod vas, ali niste bilo na svom radnom mestu. U pitanju je bila zadnja nedelja decembra, vi niste bili u vasoj kancelariji u vremenu predvidjenom za konsultacije. Cekao sam 45 minuta, to mogu ljudi iz obezbedjenja u prizemlju da potvrde. I docu cu sutra drage volje kod vas, da vam "objasnim" neke stvari, nadam se da cu vas ovoga puta zateci na radnom mestu.

Inace, onakav "upad" na tudje predavanje sinoc je samo dokaz vase egocentricnosti, i niceg vise.

"Ne brani se od optuzbi, vec od onog koji te optuzbe iznosi" - stara je izreka. Ja jos nisam cuo nikakvu odbranu sa vase strane, na racun onoga sto sam javno izneo.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto mi se obracas kao da sam ja Alempije????????? Znam ga isto koliko i ti. Jedno je reci za coveka da ne zna da predaj a drugo nazivati ga:
inace jedan mali debeli, relativno mator, iskompleksirani covek onaj *****, nazovi profesor Alempije

Vi nikako niste mogli da vidite "moju bazu podataka". Zasto je to cinjenica, ne mogu sada da obrazlazem (ja, inace, ni nemam "svoju bazu podataka", i jednostavno mi nije jasno, kako ste samo uspeli da vidite nesto sto ne postoji). O tome koliko sam se ja trudio (ili nisam), ipak smatram da niste dovoljno kompetentni da donosite presudu.

Bazu si donosio, koliko se ja secam nesto u vezi kola je bilo.A ako vec pricas o lazima, sta je ovo???

Prosle godine, na TMF-u, doneo doticni profesor laptop, i pazi sada - ne ume da poveze laptop i projektor. Znaci profesor predaje informacione sisteme, a ne ume da poveze laptop i projektor (?!?). I uzme on S-video kabl, i krene da ga nabija u PS2 port (?!?). Neki likovi prisli profesoru, kazu mu da ne ide tu taj kabl, a profesor uzvraca - "znam ja sta radim...". Nakon par minuta, profesor zove asistenta da pokusa da gurne S-video kabl u PS2 port. I gle cuda - asistent u tome uspeva (?!?). Naravno, svi pinovi na kablu su u medjuvremenu ili pukli, ili se maksimalno iskrivili. Profesor sav srecan, pali on laptop - kad ono - qrac. Trebalo nam je dobrih 20 minuta da ga ubedimo da izvadi prokleti S-video kabl iz PS2 prikljucka na laptopu (nakon cega je sve radilo kako treba)... I takav jedan covek je zapravo profesor informacionih tehnologija na Megatrendu (?!?)...

Profesor je zamolio dvojicu kolega da povezu laptop i projektor dok on odobrava teme za seminarski rad. Jedan od kolega(ne bih da ga imenujem) je gurao S-video u PS2 a ne profesor. O kojim ti to asistentima uporno pricas????? Laptop na kraju nije radio kako treba jer mi izlaz na grafickoj nije bio u redu.

cak stavise, asistent je imao 6 negativnih poena, pa sad ti vidi

Ma koji bre asistent, jedino ako mislis na naseg kolegu kog ja Alempije zamolio da pomaze slucajevima kao sto si ti.

Lakse ces pasti sa stolice nego sto ces da padnes ispit kod njega, svi su prosli njegov ispit, cak i oni koji su imali negativan broj poena (?!?).

Na samom pocetku predavanja Alempije je rekao da ko god zeli samo da polozi ispit nece imati problema, ali se nada da ce biti mnogo vise ljudi koji ce zeleti da nauce nesto, zbog toga je i radio seminarskie sa studentima, kako bi ovi bar nesto naucili, a ne uzeli neki proslogodisnij rad i stavili svoje ime na njega.

Sixter je napisao(la):
Na samom pocetku predavanja Alempije je rekao da ko god zeli samo da polozi ispit nece imati problema, ali se nada da ce biti mnogo vise ljudi koji ce zeleti da nauce nesto, zbog toga je i radio seminarskie sa studentima, kako bi ovi bar nesto naucili, a ne uzeli neki proslogodisnij rad i stavili svoje ime na njega.

Cudno, meni se nekako namece glupa ideja da bi trebalo da da nove teme ili uporedi sa starim, ili recimo da malo propita ljude koji su navodno pisali te radove... Ali bice da su to samo moji iskrivljeni stavovi....

Sixteru, vidi ovako, generalno nemam nameru da se svadjam preko foruma ni sa kime, tako da me mrzi da ulazim u raspravu sa tobom. Ali ipak, duzam sam da odgovorim na nekoliko stvari.

"Bazu si donosio, koliko se ja secam nesto u vezi kola je bilo."

Ovo je glupost, nikada nikakvu bazu ja nisam nigde donosio. Dakle, ili si me debelo pobrkao sa nekim, ili namerno lazes.

Ne znam zasto mi se obracas kao da sam ja Alempije?????????

Mislim da znas.

Kao prvo, ovo sto si upravo rekao samo potvrdjuje ono sto sam ja jos odavno javno izneo na ovom forumu - da je lakse pasti sa stolice, nego na ovom ispitu. Kao drugo, reci mi iskreno, da li si ikada citao neke knjige koje spadaju u domen psihologije/motivacije? Procitaj nesto na tu temu, pa dodji da diskutujemo... Ovo sto si napisao da je doticni profesor rekao, ne moze ama bas nikako da motivise studente na rad, vec suprotno.

Inace, doticni profesor ne samo da je "majstor" za baze podataka, vec je "majstor" i za astralnu projekciju, sa obzirom da se nalazi na dva razlicita mesta u isto vreme. Naime, on ponedeljkom od 15h do 18h drzi predavanje u Makedonskoj 30, ali gle cuda, on takodje ponedeljkom u tom istom terminu (od 15h do 18h) drzi konsultacije u Makedonskoj 21 (?!?). Zaista svaka cast.

Cudno, meni se nekako namece glupa ideja da bi trebalo da da nove teme ili uporedi sa starim, ili recimo da malo propita ljude koji su navodno pisali te radove... Ali bice da su to samo moji iskrivljeni stavovi....

Goxy faktura je faktura, na koliko nacina mozes da je uradis, nema tu izmisljanja tople vode. Tu se nista ne pise nego se na osnovu fakture pravi relaciona baza podataka.

Kao drugo, reci mi iskreno, da li si ikada citao neke knjige koje spadaju u domen psihologije/motivacije? Procitaj nesto na tu temu, pa dodji da diskutujemo... Ovo sto si napisao da je doticni profesor rekao, ne moze ama bas nikako da motivise studente na rad, vec suprotno.

Meni nije potrebno citanje knjiga iz domena psihologije i motivacije pa da bi se ja motivisao. Podrazumeva se, upisan faks=motivisan za ucenje. Ti si definitvno lik sa eksternim polozajem kontrole(svi su mu krivi za njegove neuspehe osim njega samog), ali naravno ti to vec znas posto si toliko knjiga procitao o psihologiji/motivaciji.

Vrh Dno