Tako funkcionise "virtelni" fax na MTD zapravno kompletne knjige su sajtu uz jos dosta materijala... a uskoro ce biti i video konsultacija sa svakim profom...Voodoo_NBGD je napisao(la):Ovde dobiješ mejlove svih asistenata bez obzira na predmet. I svi predmeti imaju svoj sajt sa materijalima i rokovima.
A i bolji je faks generalno![]()
Sa diplomom etf-a i nekim zavrsenim kursem mocices da se zaposlis kako hoces.
Mare je napisao(la):mozes da radis kao sekretarica ako zavrsis daktilografski kurs...![]()
Na prvoj godini imas predmet "Poslovna informatika". Iz ovog predmeta je u moje vreme postojala samo skripta od 50 strana, iz koje se ucilo sta je tastatura, sta je mis, kakve vrste monitora postoje (CRT i LCD), sta je definicija aplikacije, i druge krajnje glupave stvari koje deca iz osnovne skole znaju... Ne samo da je ovaj predmet krajnje glup, nego je profesor jos gluplji, zato je i izbacen sa Megatrenda...
Na drugoj godini imas predmet "Poslovne racunarske aplikacije". Ovde ucis Word, Excel i Powerpoint. Sve u svemu, smejurija.
Dalje, imas predmet "Analiza informacionih sistema" koji "predaje" profesor Alempije, inace jedan mali debeli, relativno mator, iskompleksirani covek. Namerno sam rec "predaje" stavio pod navodnike jer doticni profesor ne predaje ama bas nista... Hronicno kasni na predavanja, prica mobilnim u toku predavanja, prica viceve i tome slicno... Programi i alati koje on koristi su iz '96 i '97 godine (BPwin, ERwin, i slicno) za koje niko ozbiljan u zivotu nije nikad cuo... Sto je najsmesnije, posto doticni profesor nista ne predaje, onda je normalna stvar da niko ni ne ume da uradi seminarski rad - zato, verovao ili ne, ovaj profesor svim svojim studentima radi seminarske radove Lakse ces pasti sa stolice nego sto ces da padnes ispit kod njega, svi su prosli njegov ispit, cak i oni koji su imali negativan broj poena (?!?). Inace, doticni profesor je prava smehoteka - ni sam ne zna materiju koju predaje... npr. uradio on meni seminarski rad... I ja dodjem posle 2 nedelje na konsultacije kod njega, a on (posto je senilan, pa je zaboravio da mi je on licno radio taj seminarski rad) kaze:" Ovo ti nista ne valja. Sta je ovo? Ovo je sve pogresno... Da je ovo ispit, sad bi te oborio..." hehehe znaci vrh!!!
Dalje, imas predmet "Osnovi programiranja" koji predaje prof. Tuba sa PMF-a. Ovo je jedini normalan predmet, ali je problem u tome sto ne postoji knjiga iz ovog predmeta, a predavanja su samo jednom nedeljno i to u trajanju od sat vremena. Dakle, iako je profesor zaista super lik, ne mozes mnogo toga da naucis... Tacnije, ceo predmet se svodi na nekih 15 sati rada ukupno, pa ti vidi koliko tu mozes da naucis... Tipicno ispitno pitanje je: "napravi program koji proverava da li je uneta cifra paran ili neparan broj"...
Na trecoj godini imas predmet "Menadzment informacioni sistemi". Ovde ne postoje predavanja, vec samo trebas da opises neki program (u oliku seminarskog rada), i to ti je konacna ocena koja ti ide u indeks (ja sam opisao neki softver za kladionice . Ovaj predmet je prevara veka - dobro zvuci samo na papiru.
Zatim imas predmet "Projektovanje informacionih sistema", koji predaje nalazost ponovo isti onaj *****, nazovi profesor Alempije, gde se ne uci ama bas nista... Na ispitu, ko je imao 5 negativnih poena, taj je navodno "pao", medjutim nije pao ama bas niko, cak stavise, asistent je imao 6 negativnih poena, pa sad ti vidi
Dalje, imas predmet "Internet poslovno programiranje", o kome me mrzi da pisem jer profesor Angelina Njegus vise ne predaje na Megatrendu, nego je otisla na Singidunum... Sve u svemu, ovde imas 12 casova, znaci ukupno negde oko 20 sati predavanja, a ucis od svega po malo, da bi zapravo kasnije shvatio da nisi naucio nista... Naime, za tih 12 casova, ti "ucis" HTML, CGI, ASP, PHP, JavaScript, Javu, i jos mnogo toga... Lepo to izgleda "na papiru", ispada da nakon ovog predmeta postajes neki vrhunski programer, ali u praksi to nije ni priblizno tako...
I eto, to ti je celokupan IT smer na Megatrendu...
E da, inace zaboravio sam da napomenem. Verovao ili ne, Megatrend ne priznaje cak ni sam sebe!!! Kada je letos Megatrend raspisao konkurs za posao sistem administratora
Sa ETF-a je. Ostali jesu sa MTD-a. I vecina zaposlenih duboko zali zbog toga, jer su, izuzev Vlade (krupni, celavi lik), obojica prilicno nesposobni. Navescu primer Jovana kome se desilo da u laboratoriji u Kralja Petra nema internet celih mesec dana, a coveka je jednostavno mrzelo da pogleda sta je (nije ni znao gde da pogleda, da ne gresim dusu), pa cak nije ni prijavio kvar sefici. Tako je bilo sve dok Mladen (on je sa ETF-a) nije otisao da vidi sta se to desava, jer su neke sekretarice pocele da se zale.Mare je napisao(la):Hm, mislim da su ipak bar 2 od 3 adnmina na Megi sa Mege, jedan decko koliko mi je poznato je sa PMF-a ali studira jos uvek (sem ako nije zavrsio)...
Trbonja je napisao(la):Bas tako. Ko nece da se cima na ETF-u, ima sarolik izbor, ali nista to ne vredi ako se ne sedne da se uci... Moj predlog je SI na ETF-u, vidim da zelite i mozete da platite studije, imate fantasticne uslove, bolje nego svi ostali zajedno, al' mora da se arbajta i to mnogo... Uostalom ko bi leba bez motike...
Programi i alati koje on koristi su iz '96 i '97 godine (BPwin, ERwin, i slicno) za koje niko ozbiljan u zivotu nije nikad cuo...
paziVoodoo_NBGD je napisao(la):delimični o/t: jel ste gledali danas na nekim vestima kako studenti državnog pravnog fakulteta hoće da se ne dozvoli privatnim da daju diplome ko na državnom? neki omladinac izneo sijaset argumenata, a onda se javlja koza sa privatnog, sa ultrajakim argumentom: "ma oni na državnom kad završe ne znaju ni gde sedi sudija, ni gde sedi tužilac"... :wall:
aaaaa, kozo (ako čitaš ovo :d )... to je otprilike sve što ćeš ti znati kad završiš...
"Zaboravih da spomenem kolega deception nije dolazio na predavanja do trece godina tada sam ga prvi put i video pa ne znam sta je ocekivao"
"Umro sam od smeha kad je "deception" doneo svoju bazu podataka. Lik nema pojma o relacionim bazama verovatno se nije ni trudiio da nauci nego samo da polozi."
"Reci cu vam nesto sto se tice Megatrenda. Fakultet u principu nije los ni blizu koliko je to deception napricao, a inace poznajem lika sa moje je godine."
inace jedan mali debeli, relativno mator, iskompleksirani covek onaj *****, nazovi profesor Alempije
Vi nikako niste mogli da vidite "moju bazu podataka". Zasto je to cinjenica, ne mogu sada da obrazlazem (ja, inace, ni nemam "svoju bazu podataka", i jednostavno mi nije jasno, kako ste samo uspeli da vidite nesto sto ne postoji). O tome koliko sam se ja trudio (ili nisam), ipak smatram da niste dovoljno kompetentni da donosite presudu.
Prosle godine, na TMF-u, doneo doticni profesor laptop, i pazi sada - ne ume da poveze laptop i projektor. Znaci profesor predaje informacione sisteme, a ne ume da poveze laptop i projektor (?!?). I uzme on S-video kabl, i krene da ga nabija u PS2 port (?!?). Neki likovi prisli profesoru, kazu mu da ne ide tu taj kabl, a profesor uzvraca - "znam ja sta radim...". Nakon par minuta, profesor zove asistenta da pokusa da gurne S-video kabl u PS2 port. I gle cuda - asistent u tome uspeva (?!?). Naravno, svi pinovi na kablu su u medjuvremenu ili pukli, ili se maksimalno iskrivili. Profesor sav srecan, pali on laptop - kad ono - qrac. Trebalo nam je dobrih 20 minuta da ga ubedimo da izvadi prokleti S-video kabl iz PS2 prikljucka na laptopu (nakon cega je sve radilo kako treba)... I takav jedan covek je zapravo profesor informacionih tehnologija na Megatrendu (?!?)...
cak stavise, asistent je imao 6 negativnih poena, pa sad ti vidi
Lakse ces pasti sa stolice nego sto ces da padnes ispit kod njega, svi su prosli njegov ispit, cak i oni koji su imali negativan broj poena (?!?).
Sixter je napisao(la):Na samom pocetku predavanja Alempije je rekao da ko god zeli samo da polozi ispit nece imati problema, ali se nada da ce biti mnogo vise ljudi koji ce zeleti da nauce nesto, zbog toga je i radio seminarskie sa studentima, kako bi ovi bar nesto naucili, a ne uzeli neki proslogodisnij rad i stavili svoje ime na njega.
"Bazu si donosio, koliko se ja secam nesto u vezi kola je bilo."
Ne znam zasto mi se obracas kao da sam ja Alempije?????????
Na samom pocetku predavanja Alempije je rekao da ko god zeli samo da polozi ispit nece imati problema, ali se nada da ce biti mnogo vise ljudi koji ce zeleti da nauce nesto, zbog toga je i radio seminarskie sa studentima, kako bi ovi bar nesto naucili, a ne uzeli neki proslogodisnij rad i stavili svoje ime na njega.
Cudno, meni se nekako namece glupa ideja da bi trebalo da da nove teme ili uporedi sa starim, ili recimo da malo propita ljude koji su navodno pisali te radove... Ali bice da su to samo moji iskrivljeni stavovi....
Kao drugo, reci mi iskreno, da li si ikada citao neke knjige koje spadaju u domen psihologije/motivacije? Procitaj nesto na tu temu, pa dodji da diskutujemo... Ovo sto si napisao da je doticni profesor rekao, ne moze ama bas nikako da motivise studente na rad, vec suprotno.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari