Šta je novo?

Fahrenheit

Prilicno sam razocaran igrom, batalio sam je posle nekih sat-dva igranja... Grafika ispod proseka, lipsync ne postoji, "akcija" je na nivou one atletike sa Commodora 64 (udri levo-desno)... Zvuk i muzika su zaista za pohvalu, a i prica deluje kao interesantna, kao i vodjenje vise likova, ali sve ukupno... pffff... mlako...
Da nije hvaljena onoliko mozda bih bio manje razocaran.

Poslednja izmena:
Evo upravo sam malo igrao Fahrenheit koji sam nabavio prije neki dan. Cijena sitnica...40€ sa poshtarinom. :) U medjuvremenu (tj. dan posle moje narudzbine :p) cijena je pala na 35€ za PC verziju.

Shta da kazem: FENOMENALNO!
Grafika, zvuk, muzika, atmosfera, kontrole...ma sve ABSOLUTNO FANTASTICHNO... ;)

E jedino shto stvarno morate da imate dual analog joypad (po mogucnosti sa force feedbackom)...sa mojim XBOX joypadom kontrole su SAVRSHENE...

Takodje technichki igra je neverovatno optimizovana:
1280x1024, 2xAA 8x Aniso, sve ON, vsync ON: framerate ZAKUCAN na 60 fps:a.

Imam masu screenshots:a ali mi je ZABRANJENO da postiram! :mad: Admini koji je onda vrag svrha foruma... :mad: :wall:

Anyway za kraj:
B0009EZN6S.03.LZZZZZZZ.jpg

R U L E S !

Poslednja izmena:
Mozesh da postujesh linkove ka shotovima, ne 10x100Kb slike.

Mozda ste ovo vec provalili,ali evo za one koji to nisu. U toku igre cete nalaziti bonus karte. Cemu one sluze? Pa to sam se i ja sve vreme pitao!?! U glavnom meniju imate bonus opciju te pronadjene karte mozete iskoristi za otvaranje dodatnog sadrzaja. Art work, muzika, filmcici i sl. Preporucejem kupovinu prvog bonus filma - Sem Dance! :cigar:

Ovako. Nakon odigranog demoa pre pet dana stvarno sam bio odusevljen konceptom igre. Danas, kada sam igru presao (za nesto manje od sedam sati), veoma sam razocharan, jer je mogla da bude nesto stvarno posebno...
Nikad u zivotu mi grafika u igrama nije bila medju bitnijim faktorima, tako da je ni kod Fahrenheita necu komentarisati.
Ubedljivo najjacha stvar u ovoj igrici je muzika koja stvara nevidjeno dobru atmosferu. Ovako dobru zvuchnu podlogu nisam chuo odavno.
Pricha u igri je stvarno ok, ali to je ono gde sam se najvishe razocharao. Zasto? Zato sto je pricha mnogo vishe obecavala i mogla je da bude mnogo bolja da nema nekih shupljina i pre svega povrshnosti. Imam osecaj kao da je na kraju sve zbrzano kako bi igra izashla sto pre na trziste, jer razvoj priche u prvoj i drugoj polovini igre je nesto sasvim suprotno. Imam osecaj da je ovo trebala biti znatno duza i dublja igra (sa apekta priche) nego sto smo imali prilike da vidimo. Chini se da su manageri opet zasrali stvar! Zbog te povrshnosti pricha mi je na kraju vishe izgledala kao za decu (iako definitivno igra nije pravljena za njih, sto se jasno vidi iz erotskih scena na kraju igre :p ).
Druga stvar koja mi smeta je sto autori nisu naveli da je ovo u stvari multiplejer igra :D Ja stvarno ne vidim nachina da se igra predje solo na normal nivou tezine, jer je scena na vrhu zgrade od sirotishta bolesno teshka, i stvarno ne mogu da poverujem da neko moze sam da je predje (drug i ja smo igrali zajedno i uspelo nam je mozda iz petog-sestog pokusaja da predjemo tu scenu).
I treca losha stvar u igrici je upravo izvedba tih akcionih scena. Osecao sam se kao u danima dok sam igrao olimpijske igre na commodore 64. Akcione scene toliko dekocentrishu u pojedinim trenutcima, da je praktichno nemoguce se skoncetrisati na animacije i prichu u tim momentima, jer bukvalno sva paznja mora biti usmerena na dva kruga u sred ekrana.

Preporuchujem svima da igru odigraju, jer to zasluzuje, ali umesto remek dela koje smo mogli da dobijemo moramo se zadovoljiti nechim mnogo, mnogo manjim ;)
Takodje, svaka chast autorima na originalnosti, uz nadu da ce sledeci put vishe paznje posvetiti detaljima, jer su sitnice ono sto remek delo izdvaja od proseka.

Poslednja izmena:
A u chemu bi se igra razlikovala da je neki third person recimo ? Bash takav nachin izvodjenja donosi originalni gameplay i dinamiku igranja koju ne mozesh imati u tomb-raider nachinu izvodjenja. Pretpostavljam da si igru preshao na PCu, trebao bi da probash na joypadu, totalno drugo iskustvo. Igra naravno ima mana, i meni se ne svidja shto je zbrzano, i shto je ispalo da su to neki vanzemaljci, muka mi je vishe od toga da se svaka igra zavrshava sa vanzemaljcima, pa makar bila i puzzle :)

Shto se tiche borbe na krovu, ja sam je sam preshao iz par puta, na joypadu naravno :)

Poslednja izmena:
driver je napisao(la):
A u chemu bi se igra razlikovala da je neki third person recimo ? Bash takav nachin izvodjenja donosi originalni gameplay i dinamiku igranja koju ne mozesh imati u tomb-raider nachinu izvodjenja.
Zar sam negde pomenuo nachin izvodjenja? (third person ili first person) ;)

Pretpostavljam da si igru preshao na PCu, trebao bi da probash na joypadu, totalno drugo iskustvo.

Da igrao sam na pc-u, i ne posedujem joypad posto igram samo avanture i rpg, tako da mi se stvarno ne kupuje zbog jedne igrice ;)
Inache, ako je neko uspeo sam da predje tu pomenutu scenu na tastaturi (normal nivo tezine), kapa dole...

p.s. naravno, i tebi svaka chast na prelasku te scene na joypadu, jer ne verujem da je mnogo lakse nego na tastaturi :)

Poslednja izmena:
Nothingman je napisao(la):
Zar sam negde pomenuo nachin izvodjenja? (third person ili first person) ;)

Da igrao sam na pc-u, i ne posedujem joypad posto igram samo avanture i rpg, tako da mi se stvarno ne kupuje zbog jedne igrice ;)
Inache, ako je neko uspeo sam da predje tu pomenutu scenu na tastaturi (normal nivo tezine), kapa dole...

p.s. naravno, i tebi svaka chast na prelasku te scene na joypadu, jer ne verujem da je mnogo lakse nego na tastaturi :)

Joypad samo zbog jedne igrice ? :trust: Silent Hill serijal, Broken sword - Sleeping Dragon, GTA serijal zatim sportske igrice npr. NBA Live\Pro Evolution Soccer\Virtua tennis...o emulatorima da i neprichamo.

Kao shto sam ranije pomenuo dobar gamepad je zlata vrijedan. I da igranje Fahrenheita na gamepadu je mnoooogo lakshe...belive it or not.

Poslednja izmena:
A1200 je napisao(la):
Joypad samo zbog jedne igrice ? :trust: Silent Hill serijal, Broken sword - Sleeping Dragon, GTA serijal zatim sportske igrice npr. NBA Live\Pro Evolution Soccer\Virtua tennis...o emulatorima da i neprichamo.

Kao shto sam ranije pomenuo dobar gamepad je zlata vrijedan. I da igranje Fahrenheita na gamepadu je mnoooogo lakshe...belive it or not.

Kao sto rekoh igram samo rpg-ove i avanture (uglavnom p&c) ;)

p.s. Inache Broken Sword - Sleeping Dragon je radio sasvim lepo na tastaturi :)

Na joypadu je istovremeno lakshe i bolje se uzivish u igru na velikom TVu. Pricham za analogni joypad na PS2 :)

Ne vidim zbog čega je mnogo dati 40 dolara za igru koja se igra 8 sati ali je fenomenalna? Mislim, daš i 10 dolara za bioskop (5-6 za film, dolar za kokice, dva za parking... i eto), pa film gledaš dva sata... I niko o tome ne priča. 40 dolara za dobru igru vredi dati, čak iako nema toliki reply value. Prvo iskustvo se računa i ako si se ekstra zabavio, onda ne žališ novac...

Eto driveru, max se potpuno slaze sa tobom :d Na istim ste talasnim duzinama :D

to je zbog ptichijeg gripa... :D

gde se nalazi ona kaseta u arhivi, na kojoj polici ? smor mi vise da pritiskam levo desno i da idem od jedne police do druge ;) i ona muzika i njeno disanje... itd :)

CORE 283 je napisao(la):
gde se nalazi ona kaseta u arhivi, na kojoj polici ? smor mi vise da pritiskam levo desno i da idem od jedne police do druge ;) i ona muzika i njeno disanje... itd :)

Ako se nevaram kaseta je na desnoj strani od kompijutera tj. u desnom uglu pri zidu. Ali prije toga mora da probijesh put uz pomoc nekog prekidacha koji je na lijevoj strani od kompijutera.

Poslednja izmena:
Igra je odlicna. Ne smara ni jednog trena (osim kad treba da drzis balans na gredi ... e ako nisam 30x pokusao...)! Malo je cudno u pocetku jer je upravljanje tipicno konzolaski (podseca na rezident ivl...) ali se brzo navikava. Odlican naslov i pravo osvezenje u poslednje vreme.

igra je zaista odlicna, nema sta. mene npr malo smaraju delovi sa penjanjem po ogradi,oluku sa analognim dzojstikom mi je malo teze izvesti posto bas mora da bude "precizno".
cudno kako niko nije pomenuo, da je igra "pozajmila" dosta matrix fazona a :) one cutscenes sa skokovima i izbegavanje metaka uf :) al nema veze odlicno su to uklopili, a i takoreci fan sam tih scena a i matrixa :)

@a1200: tnx. vec sam bio nasao :)

MrSa je napisao(la):
ma gde je potpuno drugacije, josh pojavom prvih igara na cd/u postojalo je par igara na istu foru, samo si kliktao po nekom "pravom" filmu na mesta koja obelezi na ekranu... bila je jedna od njih na 6 diskova ako se neko seca neka mi pomogne... Je*o igru u kojoj nema onterakcije nego je sve predefinisano, ne znam kako to moze da vas zadovolji

Bilo je takvih igara mnogo. Mislim da su ih zvali "interaktivni filmovi". Nikada ih nisam posebno igrao, ali koliko se secam, ima cak i X-files. Takodje je bila neka interaktivna Pippen kosarka. Ah da, setih se jos jedne takve igre - Virtual sex with Asia.

Ipak, Fahrenheit je poprilicno kompleksniji.

Poslednja izmena:
Imam problem sa instalacijom, u onom pre-instalacionom dijelu mi izbaci "1607: unable to install InstallShield Scripting runtime" kod onog dijela "Configuring windows installer". Nabavio sam drugu kopiju igre i opet ista stvar. Zna li neko u čemu bi mogao biti problem? Mnogo bih volio da igram ovu igru a ovo me zeza.

Agilni je napisao(la):
Bilo je takvih igara mnogo. Mislim da su ih zvali "interaktivni filmovi". Nikada ih nisam posebno igrao, ali koliko se secam, ima cak i X-files. Takodje je bila neka interaktivna Pippen kosarka. Ah da, setih se jos jedne takve igre - Virtual sex with Asia.

Ipak, Fahrenheit je poprilicno kompleksniji.

Ne znam koji je to Xfiles (znam za avanturu), a pogotovo interaktivni basket :D, ali ovo je prva koja se moze odigrati sa uzivanjem a da ne lichi na 700 drugih...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Nije losa igra.Grafika je stvarno bedna na pc-u ali je zato igra mnogo pozitivno istripovano neobicna.

Vader je napisao(la):
Imam problem sa instalacijom, u onom pre-instalacionom dijelu mi izbaci "1607: unable to install InstallShield Scripting runtime" kod onog dijela "Configuring windows installer". Nabavio sam drugu kopiju igre i opet ista stvar. Zna li neko u čemu bi mogao biti problem? Mnogo bih volio da igram ovu igru a ovo me zeza.
Da kažem da sam riješio ovo i navedem kako ako nekome nekad zatreba, trebalo je skinuti noviji Windows Installer sa interneta, skinuo sam verziju 3.1 v2, instalirao je i onda je prošla instalacija Fahrenheita.

Agilni je napisao(la):

Ahahaa, daj nemoj da me zezash :)

Segu CD32 nisam imao, a ovog xfilesa se secam kao kroz maglu, znam da je bio neki teshki shit :)

U svakom sluchaju, ovo nije isto izvodjenje, veze nema sa tim, ovo je daleko interaktivnije i originalnije.

Nego igrate godinama 3 zanra na PCu, svaka sledeca lichi na prethodnu, i sada mi izvuchesh iz naftalina igru od pre 20 godina koja ima neshto zajednichko sa fahrenheitom :D

Ne chudi me da si imao 486 :)

Ma ne mislim na to, vec na Amigu, koja je uz neke dodatke u to vreme bila brza kao PI 133 :)

Steta sto igra nije duza, ali je odlicna ideja da se uporedo upravlja progonjenim i progoniteljima. Kao sto rekose u SK-u, glupo je sto je akcija na pogresnom mestu, tj. sto je ubaceno vreme kad biras opciju za razgovor, ali to je valjda zato da bi sto vise licilo na film (u realnosti valjda ne mozes tri dna da se premisljas sta ces da kazes :D). Anyway, nisam majstor za avanture, ali uvek sam ih voleo. Nikada nisam igrao neku interaktivnu igru, ali sada cu da potrazim The Ripper-a jer mi masa ljudi rece da je "broj jedan".

Danas sam nabavio Fahrenheit i igrao sam za sada nekih sat vremena. I totalno je dobra igra. Odlicna avantura. Jeste da grafika nije nesto posebno, mada to u ovoj to nije toliko ni bitno, al igra nije ni nesto narocito zahtevna. Tehnicki je igra je jako dobro odradjena. Meni je licno najbolja avantura ikada Grim Fandango, ali Fahrenheit je za sada sto sam odigrao jedna od najjacih avantura ikada, naravno posle legendarnog Grim Fandanga.

Nazad
Vrh Dno