Šta je novo?

FaceBook vs MySpace

• Začetnik teme Začetnik teme weasel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E da, zaboravih i najpresudniju stvar zbog cega je FaceBook bolji: mogu da mu pristupim i na poslu, dok je MySpace zabranjen, odnosno IT departman ga je stavio na crnu listu. FaceBook nije, s'obzirom da su svi manageri i zaposleni na istom 🙂

Dodajte bre poll u ovaj thread?!

FB. Posluzio samo da obnovim davno izgubljene kontakte sa starim prijateljima (uglavnom iz inostranstva). Drugim recima - ne gubim vreme na njemu i nisam zavisan kao mnogi. 🙂

Pozz

Imam i jedan i drugi, ne visim ni na jednom, ni na drugom.
Kad treba da se "cujem" sa nekim, biram facebook, nekako mi je organizovaniji, "izgledniji"...

Namesteno glasanje 🙁
opcija 4 bi trebalo da pobedi :d

Ja imam Myspace i tu obicno dodajem DJeve i bendove i razne licnosti iz 'muzickog zivota' 🙂. Za drustvo imam Facebook. Pre sam imao i onaj glupi Hi5, pa cak i Tagged al' sam sve to izbrisao.

A Facebook je mega zaraza, Myspace dok ti se otvori i nadjes gde su notifications i ostale gluposti = smrt u firefoxu 😀

I ja sam preko Fejsbuka našao dosta ljudi koje nisam video sto godina. Sve je uredno i pregledno, nova varijanta sajta ne učitava glupe aplikacije i ne ždere bandwidth kao stara, ljudi koriste puno ime i prezime, informacije su pregledne, sve je kako treba.

Zašto je MySpace postao neverovatna glupost?

1. Zato što 90% korisnika (odnosno dece) koristi "imena" poput "~=--= LuTkItZa93 =--=~", sa obaveznim opisom "jao luda sam sto posto i živim za blok, kissitj pozZzZz". Klinke izgledaju kao da su neverovatno željne one stvari, klinci se slikaju bez majica da pokažu dve nedelje teretane. Socijalna mreža, jeste, kako da ne.

2. Zato što 90% profila izgleda toliko užasno da su kulise Grand Parade pojam ukusa za ono što korisnici MySpacea prave od svojih profila. Argument "svako može da prilagodi svoj profil umesto da sve izgleda po šablonu ko na Fejsbuku" ne stoji. Ako hoćeš svoj sajt, zakupi domen i plati hosting i napravi svoj sajt. Socijalna mreža služi da ljudi vide kako se zoveš, kako izgledaš, kad si rođen, u koju si školu išao i slično, a ne da se zgražavaju neukusom i da čitaju personalne hvalospeve u trećem licu od osoba koje su u stvarnom životu zanimljive ko kamen pored puta.

3. Zato što svaka budala namesti flash player na svom profilu koji kreće da učitava neku retardiranu pesmu pri otvaranju istog, i tako mi uguši ostatak protoka.

4. Zato što se komentari protežu u nedogled umesto u odvojenom tabu, a 90% komentara čine glupe slike i "thanks for the add". O mogućnosti embeddovanja YouTube klipova u profil i da ne pričam, od toga mi se dižu sve dlake.

5. Zato što, umesto da se na profilu vide osnovni podaci o osobi, korisnici to koriste za mistifikaciju sebe i izražavanje ličnih tripova. Možda je Facebook loša zamena za društveni život, ali je MySpace 10 puta gore otuđivanje, pravljenje iluzija o sebi kod drugih i sakrivanje kompleksa.

Ukratko, MySpace se od socijalne mreže pretvorio u muvalište za retardirane adolescente, i koristan je jedino ko baš svaki dan mora da traži nove polugole slike ziljavih maloletnica. Sa druge strane, Facebook zaista može da pomogne u održavanju kontakata sa ljudima koji ne žive blizu, tako da je stvar jasna. Ne znam s kim se Srbin do jaja druži kad tvrdi da je MySpace popularan u Americi, možda sa 18-godišnjim crncima iz Bruklina?

Pošto slika govori više od hiljadu reči, attachment 1 - prosečan MySpace profil, attachment 2 - prosečan Facebook profil.

Prilozi

• myspace.webp
    myspace.webp
    51.2 KB · Pregleda: 185
  • facebook.webp
    facebook.webp
    76.6 KB · Pregleda: 181
Poslednja izmena:
I ja sam preko Fejsbuka našao dosta ljudi koje nisam video sto godina. Sve je uredno i pregledno, nova varijanta sajta ne učitava glupe aplikacije i ne ždere bandwidth kao stara, ljudi koriste puno ime i prezime, informacije su pregledne, sve je kako treba.

1. Zato što 90% korisnika (odnosno dece) koristi "imena" poput "~=--= LuTkItZa93 =--=~", sa obaveznim opisom "jao luda sam sto posto i živim za blok, kissitj pozZzZz". Klinke izgledaju kao da su neverovatno željne one stvari, klinci se slikaju bez majica da pokažu dve nedelje teretane. Socijalna mreža, jeste, kako da ne.

2. Zato što 90% profila izgleda toliko užasno da su kulise Grand Parade pojam ukusa za ono što korisnici MySpacea prave od svojih profila. Argument "svako može da prilagodi svoj profil umesto da sve izgleda po šablonu ko na Fejsbuku" ne stoji. Ako hoćeš svoj sajt, zakupi domen i plati hosting i napravi svoj sajt. Socijalna mreža služi da ljudi vide kako se zoveš, kako izgledaš, kad si rođen, u koju si školu išao i slično, a ne da se zgražavaju neukusom i da čitaju personalne hvalospeve u trećem licu od osoba koje su u stvarnom životu zanimljive ko kamen pored puta.

3. Zato što svaka budala namesti flash player na svom profilu koji kreće da učitava neku retardiranu pesmu pri otvaranju istog, i tako mi uguši ostatak protoka.

4. Zato što se komentari protežu u nedogled umesto u odvojenom tabu, a 90% komentara čine glupe slike i "thanks for the add". O mogućnosti embeddovanja YouTube klipova u profil i da ne pričam, od toga mi se dižu sve dlake.

5. Zato što, umesto da se na profilu vide osnovni podaci o osobi, korisnici to koriste za mistifikaciju sebe i izražavanje ličnih tripova. Možda je Facebook loša zamena za društveni život, ali je MySpace 10 puta gore otuđivanje, pravljenje iluzija o sebi kod drugih i sakrivanje kompleksa.

Ukratko, MySpace se od socijalne mreže pretvorio u muvalište za retardirane adolescente, i koristan je jedino ko baš svaki dan mora da traži nove polugole slike ziljavih maloletnica. Sa druge strane, Facebook zaista može da pomogne u održavanju kontakata sa ljudima koji ne žive blizu, tako da je stvar jasna. Ne znam s kim se Srbin do jaja druži kad tvrdi da je MySpace popularan u Americi, možda sa 18-godišnjim crncima iz Bruklina?

Pošto slika govori više od hiljadu reči, attachment 1 - prosečan MySpace profil, attachment 2 - prosečan Facebook profil.

написао сам био детаљан одговор на сваку твоју ставку. али сам схватио да ја нисам почео овау тему нити ме интересују такве ствари. значи не користим фејсбук из свих ти разлога које си ти навео.

што ће рећи 1000 љиди 1000 ћуди, 1000 жена 2000 дуда!

свако нека користи шта хоће, а ПРИВАТНОСТ ЈЕ НА ПРВОМ МЕСТУ!

модератор што се мене тиче ово је завршена тема! поз

kako bre zavrsena, sigurno ima jos koji ljubitelj speca da malo je zacini 😛

Poslednja izmena:
Pozitivna strana MySpace-a:
- World Domination - Total War

Pozitivna strana Facebook-a:
- Car Madness
- Space Domination (mozda)

:smoke::d:smoke:

ma ad malo razmislis isti je to q... imam oba, stim sto na spejsu nism dugo bio i svratim samo ponekad... njega imam jedno 2 godine pre fejsbuka, ali ga nisam brisao kada sam napravio fb.
inace, navala na fejsbuk je pocela kad je u onim novinama (ne mogu sad da se setim koje su tacno) izaslo da ko nema FB nije kul 😀 a znate kakav je srpski narod
pre svega bolji mi je fb samo zato sto su lepo rasporedjene ove aplikacije i zato sto mi se brze otvara nego spejs

Potpuno gubljenje vremena.
Jedino imam Facebook jer su me nagovorili da napravim, inace ne bih nito.

...
facebook ipak čini mi se blista tamo gde i treba - dakle prvenstveno social networking sajt na kome ljudi uglavnom koriste pravo ime i prezime i koriste ga kao neki dodatni vid komunikacije. Npr. pravljenje nekih grupa i događaja pa pozivanje ljudi na te događaje i tako te stvari. Aplikacije ne bih da komentarišem, sva sreća pa ima čini mi se dugme "ignore all".

Upravo to. Ja nikada nisam ni povezivao ta dva sajta. My Space sam uvek shvatao kao samo-promociju, reklamiranje i sl. Tu naravno, iako zamišljeno kao nešto pozitivno, iskoči gomila likova (što neko reče polu-golih klinki i klinaca) i pokvari sve. A masu DJ i Underground bedova sam tamo nahvatao. Zaista pozitivno iskustvo... ali avaj 🙁
Sa druge strane, izgleda da sam ja na FB dosta duže od mnogih ovde?!
Pa recimo krajem 2005 sam se učlanio, u vreme kada sam završavao postdiplomske studije u Francuskoj. To je učinjeno da se ostane u kontaktnu sa prijateljima sa faxa i to je učinjeno na taj način što smo napravili našu "mrežu", pa bi kasnijim pretraživanjem FBa i ostali studenti, ranijih i kasnijih generacija, lako mogli da se dodaju.
Da napomenem da u to vreme nije bilo Srbije u mrežama 😀

Eto ja to tako kapiram i dan danas.

My Space self-promo
FB Social networking... :smash:

Poslednja izmena:
Ne koristim nijedno..a ta opcija fali u anketi (nista ne koristim)

Iz prostog razloga sto : Da li ste IKADA procitali Facebook i MySpace ugovore(ono sranjce tipa I agree?)

Zato sto tamo stoji sledeci tekst koji sam ja sa engleskog preveo na narodni srpski :

"Cim das podatke majspejs ili fejsbuk organizaciji,oni imaju pravo da zatvore tvoj nalog bilo kada,da ga promovisu kako hoce,i sto je NAJGORE,IMAJU PRAVO DA SVE PODATKE KOJE SI NAVEO PRI REGISTRACIJI KORISTE BEZ POLAGANJA RACUNA I MOGU IH DATI SVIMA"

slika govori vise od hiljadu reci,a tek video..

obavezno odgledajte do kraja..VIDEO VAZI I ZA MYSPACE!!

http://www.youtube.com/watch?v=B37wW9CGWyY

Ajmo sad: CIA, FBI, KGB, Interpol..

Who cares? Oni ce te ionako traziti ako si pravio neke gluposti, a ako si pravio gluposti onda neces imati Facebook da sebe promovises. Pre par meseci murija je upala na profil jednog lika sto ga moj drug zna i raspitivala se zasto je napravio grupu (ili valjda komentarisao nesto na) 'Pravda za Urosa'. Posle su ga priveli da ga ispitaju ako zna neke informacije o huliganima bla bla, uglavnom vezano za tu temu. Sam je failovao sto se pravio pametan.

Te fore social security numbers, credit card numbers bla bla je prica za amere. Kad nesto postane mega popularno, uvek mora da se napravi neka anti-teorija i zavera. Muka mi je toga i realno zabole me ko mi pilji u Facebook status (moze i FBI da mi gleda slike sa EXITa) sve dok ja znam da ne cinim nista ilegalno.

Da li znas koliko godina zivota se oduzima kad bi neko procitao sve te disclaimere i user agree gluposti? 😉

Zna milicija ko si, šta si, gde živiš i šta radiš i ako nemaš MySpace ili Facebook.

Moguce je prisluskivanje i kad je mobilni telefon ugasen (pod uslovom da baterija nije izvadjena). Ako me za to zabole, jos vise me briga za citave 3,5 informacije koje sam stavio u profil na FB-u. 😀 Privatnosti ce biti sve manje. Better get used to it.

@weasel - vid' stvarno,nisam ni obratio paznju a kukam..sram me bilo..xD

@onaj koji misli da je to sa FB-om i MS-om OK..

Pazi ovako,ako drzis low profile,i ne ides na takve gluposti,nece ni obratiti paznju na tebe...
Ali ako,ides na primer na google i kucas AK-47 ima da ti zabeleze IP adresu...🙂
I jos nesto..ovako ne mogu TEBE da nadju.IP vodi do telekoma a ne do usera(korisnika)..jednom je i dinamicki IP dobar..🙂

A ovako imaju SVE tvoje INFORMACIJE i privatne stvari,MOGU BRE TERORISTOM DA TE PROGLASE AKO HOCE POSLE...PA TI JE ONDA SVEJEDNO!!! 😉

Molio bih da ovo ne preraste u filozofiranje o privatnosti i medjunarodnom terorizmu
Drzite se teme.

ok - FB vs MS = draw....isto sr**e,samo drugo pakovanje..

Imao sam nalog na myspace-u oko 2 godine. Nedavno sam ugasio nalog iz prostog razloga, skoro svi su prešli na facebook. Takođe facebook mi se više sviđa zbog jednostavnog dizajna, a ne ono šarenilo na myspace-u od koga mi se
BulletPukeL.gif
.

Absolutno se slazem.

A i kao sto je neko rekao malo gore, vidim ortake za koje nisam cuo 5 godina! A MySpace je bolji za Muzika po meni... Sve ove sarene boje i gluposti nisu mi nesto privlacne!

nisam strucan, ali koliko sam video 90% strana ljudi na spacy su totalan debakl... pocela je odma glava da me boli od sarenila koje ****** stavljaju....., mozda je to nekim klincima, turbo folk manijacima interesantno ali onaj grafik samo govori da vecini nije i da facebook bas zbog toga preuzima primat...

Agreed

Mada stvar ukusa i godina naravno. Da sam jedno desetak godina mladji verovatno bi i ja kacio kojekave mrdalice, slike i imao cirka 500 frendova.

Ovako uspeo sam da iskopam par ljudi sa kojima sam studirao na facebooku.........

Poslednja izmena:
Ma najbolje: Ni jedan ni drugi! 😀
Ali, ipak sam podlegao uticaju.....ipak, imam facebook. 😛

...ali vise se ne dam! XD

slazem se sa SVIM sto si napisao! MySpace nalog zatvorio, isto tako i Hi5. Facebook zakon 🙂

Nazad
Vrh Dno