Šta je novo?

Facebook PASS

jon_doe

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
169
kako da povratim pass za facebook koji je neko promeio i to zloupotrebljava?!
da li postoji nesto da rastartujem sifru i ubacim novu ! Ovo ne radim da bi nekom napakostio to me ne interesuje vec zato da ispravim nepravdu ! :S:
Znam da je to uradio neko blizak ko zna sifru al sta da se radi

Resetuj šifru na sajtu i dobićeš novu na mail koji se koristi za login.

Kao prvo, sifre, konkretno sifra za facebook, se ne daju nikome 😉
Drugo, posto znas svoju e-mail adresu, odi na facebook i kada ukucas svoj mail i pass izbacice da nevalja. E onda imas gore link za reset pass-a, i onda upises slova sa CAPTCHA-e i ispod tvoju mail adresu. Onda ces na mail dobiti kod koji treba da uneses na ono polje koji stoji posle proslog koraka na fb sajtu. Onda ce te pitati da upises koji lozinku hoces, iiii... done 🙂
Edit: pretece me RazbojNick 😀

A sta ako je taj promenio i email, pa ta nova sifra stize na izmenjeni email?

A sta ako je taj promenio i email, pa ta nova sifra stize na izmenjeni email?

e sad...ako je bio dovoljno kreativan i mail da promeni ( a nisam siguran da je to moguce)...ostaje ti samo da se nadas da ces skontati ko je..da mu sapnes nesto na oko🙂

mali offtopic, ali prosto se samo namece da u danasnje vreme kad je fejsbuk postao izuzetno rasiren, koriste ga i poslodavci i zaposleni, i deca i roditelji, mislim da je prosto neophodno naci nacin da se account veze za "licnost-identitet". Bez pretenzije da znam kako bi se to izvelo, cisto sam bacio razmisljanje ovde i malo nepotrebne filozofije verovatno! 🙂

pa ima ona fora sa verifikacijom putem mobilnog telefona...to kad odradis....ne moze da ti se desi kradja profila...dok sam od sebe ne ukrades...eventualno 🙂

Nisam pokušavao da menjam email u podešavanjima, ali kapiram da i tu ima neka verifikacija koja onda tebi stigne na prvobitni mail, tako da je vezivanje za mail na neki način garancija.
E sada, problem je kod ljudi koji često menjaju mail, a i meni se desilo na par mesta da sam zaboravio da zamenim yu sa rs.

Ako je taj promenio i email adresu javi se facebook security kao account hijack i objasni njima sta se desava i oni ce to regulisati. isprobano

Poslednja izmena:
Meni su ni krivom ni dužnom Disable-ovali Account na Facebook-u, ili me je neko hakovao pa uradio nešto u moje ime (manja verovatnoća) ili je neko organizovao svoje prijatelje da mi nalupaju prijave (veća verovatnoća) zato što neko možda nije shvatio prvoaprilsku šalu.
- Šta sam preduzeo
najpre sam išao na način da povratim account kao da mi je hakovan, kucanje captcha koda, slanje security coda na e-mail i na moj telefon, promena password-a, promena password-a na email-u, detektovanje pokušaja logovanja i na kraju sam dobio potvrdu da mi je account vraćen.

- Ali šta se dešava, account mi je OSAKAĆEN skoro do maksimuma, nemogu da pristupim svom wall-u, svojim slikama, postovima, grupama, stranicama, chat mi je disableovan, prijatelji su mi tu na listi, ali pokazuje mi kao da mi nisu prijatelji tj imam opciju add as friend, u pretrazi kod mojih prijatelja me nema, grupe čiji sam ja administrator više nemaju administratora i moji prethodni postovi, slike i linkovi u tim grupama vise ne postoje, stranice čiji sam administrator kao da vise ne postoje, (nemoguce ih je naci i iz tudjeg profila)
- Ono što mogu da radim: je da gledam home page, da lajkujem i da komentarišem postove dosadašnjih prijatelja kojima je u privacy options podeseno da svi mogu da vide njihove postove, da postujem i dalje (status, slike, linkove i ostalo) stim da to što izbacim kod nikoga se ne prikazuje, mogu da šaljem poruke dosadašnjim prijateljima ,ali oni ne mogu da odgovore na te poruke niti oni meni da pošalju poruku, u toj poruci što prime nema je moja slika niti link do mog profila u imenu, Ne mogu da postanem fan stranice, ali mogu da se pridružim grupi, stim da to što postujem tamo niko ne vidi, mogu da reportujem, takodje mogu pristupiti podešavanjima naloga i privatnosti.
- Šta je sad interesantno, čim se odjavim i ponovo pokušam da se prijavim, ponovo mi je account disabled, tako da moram da ponovim gore pomenuti postupak da bi ušao na svoj profil, 3 puta sam to ponovio i sad nesmem da se izlogujem sa facebook-a da ne bi morao ponovo sve to da radim, na kraju sam im se obratio preko ovog linka
i objasnio sam im da mi stvarno nije jasno zasto mi je disableovan account bez prethodnog upozorenja, naveo sam da me je mozda neko hakovao pa postovao umesto mene ili da je neko ko me mrzi organizovao svoje prijatelje da me prijavljuju, naveo sam im da mi je profil veoma bitan za život i posao, i da su unete informacije u profilu tačne
Sad mi ostaje samo da čekam

- Moje pitanje je koja je verovatnoća da će mi vratiti profil, i ako mi vrate profil da li će biti sve isto kao i ranije (prijatelji, postovi, slike, grupe, stranice, aplikacije i ostalo...) ili će biti "ajd Jovo na novo"

Peet evo shta se meni desilo:

17 marta, ubishe se ksenija i kapisoda, i ja kakav sam, odmah sam iznedrio par jako kvalitetnih bisera crnog humora

i neka balava klinka, na statusu od moje drugarice napishe:

"vecheras je nebo bogatije za dva prelepa andjela"

:d

prosto sam je razvalio od prozivanja.

elem - meni kaze ona - moj drugar haker ce da ti izbrishe fejsbuk! ja reko - ha ha. 🙂

kad ono - obrisa ga! 😀

elem - niti sam kliktao na linkove, niti me je neko phishing-ovao, niti BLAGE imam kako je to izveo, samo znam da je lik uspeo sledece da uradi:

account mi je disabled.
sa strane fejsbuka mi je blokiran mail (moj mail ne dobija automated reply, koji svi ostali dobijaju)

prvo sam mislio da je to bio neki jako duhoviti regionalni admin/mod, pa u medjuvremenu saznam da takvi ne postoje.

e onda - acc disabled - to moze na vishe nachina. sobzirom da regionalnih NEMA, pomislih prvo da je bilo u pitanju bombardovanje account-a sa reportovima.

elem, krenem ja da pishem chuvenoj [email protected] adresi .. i vidim - ne odgovaraju mi. vec kolko dana.

napishem mail sa druge adrese, dobijem isntant automatizovanu poruku.

objasnim ja sve lepo, i dalje nema reply. tamo izgleda ne radi niko. chudi me da Ribo ima pozitivna iskustva.

najludje od svega je shto mi je mail blokiran na fejsbuku. ne stize im, a dokaz da mi je sve otishlo u nepovrat je sledece:

postoji na help stranici inquiry za popunjavanje, kada ti neko hakne acc.

http://www.facebook.com/help/?page=1023

tu, krenem da popunjavam, kada napomenem da i dalje imam mail povezan sa akauntom, i dolazim do ovih prozora:

2cpwaxj.jpg

popunim ja to lepo, i onda dodje ovo:

33f8h85.jpg

kao shto se vidi na slici, ima forma.

prvi korak je CAPTCHA koji unesem. drugi korak je ovo:

28jl9no.jpg

mail koristim i dalje, broj mi nije isti vishe, a ovaj sam koristio za reg pre 3 godine

elem, kliknem ja na send security code, i izadje ovo:

2wnnurn.jpg

kako ekstra radi ovaj fejsbuk, pa to ti je.

izgleda da jedini nachin da ja ovo povratim, da zovnem Becirica kad ga puste iz tvorze ... :d

^Izvini se toj klinki, kazi da jesu dva andjela 🙂

"Mess with the Best Die like the Rest" 😀

Si joj uzeo broj barem ? 😛 😛

Ne koristim face nikad nisam ni pravio acc pa nisam iskusan

Al skroo sam siguran da te je pre prijavlia zbog necega i admini disejblvoali nego da je ikakav hack u pittanju

pa, i ja sam to prvo pomislio,da nije ove blokade mail adrese.

kontakriao sam svoej hakere, koji se baktaju sa tim stvarima, relativno poznati ljudi is srpskog underground okruzenja, i reche mi jedan od njih da mi je mail zaista blokiran, na fejsbuku.

izveli smo chak i eksperiment, gde je uhakovan account, namerno, da bi poslali ovaj security code - i radi najnormalnije. za moju mail adresu - ne radi.

ja zaista ne znam kako taj klinkin haker izvede to, on mora da je neki rus, u nekom podrumu, insipiracija za Bierkof-a iz nikite, kad je ovo uspeo. a i ona, kako li je doshla do tog lika, pitam se, verovatno medjusobno usluzivanje - ja tebi hakerisanje, ti meni noge u vazdu's

kontakriao sam svoej hakere, koji se baktaju sa tim stvarima, relativno poznati ljudi is srpskog underground okruzenja, i reche mi jedan od njih da mi je mail zaista blokiran, na fejsbuku.

:d
Zao mi je sto ne mogu da ti pomognem u konkretnom slucaju jer nemam nalog na socijalnim mrezama, ali jesi li probao da kontakiras klinku preko nekog od svojih fejsbuk prijatelja koje poznajes u RL?
Koliko god bezao od toga, a ni "srpsko underground okruzenje" ti nije pomoglo, ja ne vidim drugi nacin da povratis nalog. Mozda neku bombonjericu za poklon... 😛

@Igoritza Brate, jesi li uspeo na kraju da povratiš account, šta da uradim, da li sa drugog kompa, drugi opseg IP adrese i sa drugog e-maila, pošaljem e-mail na [email protected] morao bi da im stigne i da im navedem da me kontaktriju preko mobilnog telefona sa kojim sam verifikovao nalog, jer sve e-mail adrese da mi hakuju ili blokiraju telefon ne mogu da mi hakuju, šta je najpametnije uraditi, veoma mi je bitan taj account cak i zbog posla

EDIT: Kada pristupim pomocu opcije da me je neko hakovaoi kada na step-u 2 pokusam da posaljem security code na mail prijavi mi isti error kao tebi, ali uspem da posaljem security code na mobilni, dobijem kod u sms poruci, ukucam ga odradim sve do kraja i pristupim OGRANIČENO svom accountu, i kad u podesavanjima pokusam da dodam novi e-mail, izbaci mi error "you must enter valid e mail address" pokusam sa bilo kojom drugom email adresom isto se desava.

Poslednja izmena:
Ma daleko od toga, imam neke ljude sa kojima saradjujem a jedino sam u kontaktu sa njima preko facebook-a jer ne koriste instant messaging programe.

@Igoritza čak i da si dobio security code na mail kao sto sam ga ja dobio na phone-u, i da si sve uspesno odradio do kraja, verovatno bi i kod tebe bilo isto kao i kod mene, dobio bi ograničen account i čim bi se izlogovao, i posle ponovo pokusao da se ulogujes, ponovo bi ti bio acc disabled , pa bi ponovo morao da ponavljas sve ono. Ja cu danas sa druge e-mail adrese da posaljem zahtev da mi odblokiraju account, neznam da li je pametno sledece da uradim

- da li da im u tom mail-u posaljem screnshot-ove mog inbox-a sa porukama od facebook-a na e-mail adresama koje koristim za login, da bi videli da nije fake pokušaj,
- Ili da im preporucim da mi na mob-u sa kojim sam verifikovao svoj account da mi posalju neki kod, koji bi im vratio u reply da provere moj identitet.
- Ili čak da pošaljem scan lične karte, jer toliko mi je važan taj account koji koristim duze od 3 godine i koji je bas onako dosta "izgradjen"

Imam čak i neke bitne grupe i stranice, neznam šta će biti sa njima, grupe su ostale bez admina, a stranicama se ne moze pristupiti (barem ne zasad).

Igoritze,stvarno volim tvoje postove u vezi raznoraznih stvari i taman kada sam sada doziveo jedan WTF Igoritzi hakovali nesto?! ti se izvadis i kazes da si kontaktirao svoje hakere 😀 Odusevljavas! 🙂 Nadam se da ces vratiti account,zaista,iako sam veliki protivnik tih mreza 🙂

Igoritze,stvarno volim tvoje postove u vezi raznoraznih stvari i taman kada sam sada doziveo jedan WTF Igoritzi hakovali nesto?! ti se izvadis i kazes da si kontaktirao svoje hakere 😀 Odusevljavas! 🙂 Nadam se da ces vratiti account,zaista,iako sam veliki protivnik tih mreza 🙂

meni je jako bitno da vratim taj fejsbuk, jer je deo jednog jako velikog socijalnog eksperimenta koji za rezultat ima svakodnevni seksualni odnos vrshioca eksperimeta sa svakodnevno drugachijom zenskom osobom jako prijatnog fizichkog izgleda. 🙂

kog zanima, dajem na priv, ali koshta 🙂 zove se - how to have sex everyday with hot girls via facebook - tutorial by Igoritza V2.0

Sta??? Samo jedna dnevno???

meni je jako bitno da vratim taj fejsbuk, jer je deo jednog jako velikog socijalnog eksperimenta koji za rezultat ima svakodnevni seksualni odnos vrshioca eksperimeta sa svakodnevno drugachijom zenskom osobom jako prijatnog fizichkog izgleda. 🙂

kog zanima, dajem na priv, ali koshta 🙂 zove se - how to have sex everyday with hot girls via facebook - tutorial by Igoritza V2.0

Hahahahhahaha,nista manje od tebe nisam ni ocekivao!😀 cheers

Evo sta se dobija kad se posalje mail sa druge e-mail adrese

Hi,

The email address from which you are writing is not associated with a Facebook account. We will not be able to assist you with your request until you respond from the email address that you use to log in to your account.

When you respond, be sure to write your login email address in the subject line and include all of our previous correspondence so that we can refer to your original inquiry.

If you are unable to access your login email address, please visit http://www.facebook.comhelp.php?page=746.

Thanks,

The Facebook Team

dobih odgovor, choveche. 🙂

Fesjbuk anastasija:

Hi,

One of Facebook's main priorities is the comfort and safety of our users. Your account was disabled because you engaged in behavior other users reported as harassing in nature. It is a violation of Facebook’s Statement of Rights and Responsibilities to harass users on the site, whether through unsolicited messages, friend requests or other features. We will not be able to reactivate your account for any reason. This decision is final.

Thanks for your understanding,

Anastasia
User Operations
Facebook

dakle, ipak su me disable-ovali zbog Ksendze, ne zbog hakera .. pitam se samo ko mi je prijavio profil, odnosno, kog je tolko pogodilo shto se sprdam sa tragichno prekinutim zivotima ljudi koji su josh tragichnije ziveli, i bili moralni olosh, i vrshili direktan i indirektan negativan uticaj na omladinu. srbija bato .. 🙂 ipak su to "dva andjela nebeska" 🙂

poslao sam josh jedan mail, pishe: Anastasia, can you translate number eight, to serbian ? :d

Daj ti lepo -ime-nick od te klinke, pa da je mi malo prozivamo .....

da napravimo poseban account samo za nju ....

Sigurno ga nije samo klinka prijavila, ima ih sigurno jos. Smrt javnih licnosti pogadja neke ljude prilicno jako, cudan je to fenomen...

Nazad
Vrh Dno