Šta je novo?

Facebook - Привремено сте блокирани

David.1992

Poštovan
Učlanjen(a)
11.01.2017
Poena
95
Moja oprema  
RAM
16GB DDR4
Storage
240 GB SSD, 1TB HDD
Mobilni telefon
MOTOROLA moto g24 Power 8/256GB Ink Blue
Pristup internetu
  1. ADSL
Фејсбук ми приказује
G5nkYTU.png

О чему се ради овде?
Зашто сам блокиран?

Možda si negde dao neki komentar koji nije trebalo pa te je neko prijavio i onda te je FB blokirao?

Ником ништа нисам објавио.

Dovoljno da si postavio sliku na profil koja nije primerena…

Ne rece koju funkciju si preterano koristio. Ili preterano dodavanja prijatelja ili preterano ostavljanje komentara, gde te verovatno AI prepoznao kao bota.
U svakom slucaju sacekaj neko vreme da vidis hoce li ti ta funkcija biti ponovo omogucena, a ako ne, sumnjam da imas mnogo sansi da nesto uradis po tom pitanju.

Не знам у чему је реч. Бићу потпуно искрен са Вама. Наиме, са IP адресе коју користим је направљено 3 Фејсбук налога. Један корстим ја под мојим именом и презименом, други налог користи мој ујак под његовим именом а трећи налог сам ја направио како бих под псеудонимом ступио у контакт са анонимним лицима. Проблем је у ујаковом налогу. Он има само једног фејсбук пријатеља а то сам ја и није постовао никакве слике нити постове текстуалне садржине. Гледао сам у категорији activity log и стварно нема ништа зато што није постовао. Да је нешто лоше ујак написао (нпр. против власти, Александра Вучића,...) контам да би полиција дошла на кућну адресу и спровела неопходну процедуру, али није дошла нити ће да дође.
Чини ми се да су Poolmaker и Delicious
у праву што кажу да га систем вештачке интелигенције бановао налого и декларисао га као робота.

Ja sam imao naviku da nepromišljeno pošaljem komentar na neku vest, a onda posle par minuta kada bi mi se glava malo ohladila, obrisao ga. To se dešavalo vrlo često. FB je jedan dan počeo sam da briše poruke i obavestio me da možda neko spamuje moje poruke i da neću moći da šaljem komentare dok ne promenim lozinku. Kad sam promenio, vratila se funkcija slanja komentara. Ali odlučio sam da izbegavam. Bolje je tako.

E moji drugari. Zapitajte se koliko vam je dobro kada radite "samocenzuru".

Zato sam počeo da pratim neke strane stranice. Tipa Dhar Mann valjda arapska stranica gde prikazuju neke jako poučne video snimke sa naturščicima ili Bright Side. Tu ima sve i svašta. Od lepih citata koje su napisale ili poznate ličnosti ili likovi sa FB, razne vesti o poznatim glumcima, muzičarima, neobjavljene njihove slike, kako su izgledali na jednom filmu kako na drugom... I slično. Dosta mi je da gledam ove naše političke kreature.

To se dešava i kada ostavite nalog u nekoj aplikaciji (igrici) da stoji duže vreme i sutradan puste. Ako sumnjaju u identitet obično zahtevaju da im prosledite neki dokument sa fotografijom.
Trebao si da ih kontaktiraš i malo da se igraš preko maila.
Smaraju narod i još traže br. fona ako nemaš upisan a znaju sve i sa kojih uredjaja se kačiš i šta pratiš i na samom fb i mimo njega te predlažu sadržaje koji te "možda" interesuju i još gomile gluposti ali im je izgleda muka što se ne kače fotke, ne komunicira se ni sa kim i sl.

Da ne bih otvarao novu temu, potrebna je pomoc ili savet.
Naime, neko mi je juce hakovao Google i FB naloge. Google sam vratio nazad ali FB nikako ne mogu jer je prikan otisao na 2FA ukljucio to i promenio broj telefona u okviru naloga i kako god ja stupio u kontakt sa FBom zafrkava me ta 2FA verifikacija i ne mogu da udjem u nalog. X* su mi resetovali lozinku i poslali kodove za odblokiranje iste i to funkcionise sve do trenutka kada treba neposredno da udjem u nalog i onda zatrazi 2FA i cvrc. . . (slao sam licnu i vozacku i to uvek prolazi prilikom resetovanja lozinke)
Postoji li nacin da se FBu (security ili support centru) obratim mejlom i iznesem problem ili da zaboravim na nalog?

Hvala unapred!

P.S. I Google i FB su Logged Out sa svih browsera sem sa mobilnog i iz Mozilla ThunderBird-a i Microsoft Mail-a i nije mi jasno kako mi je neko hakovao naloge ako sam odjavljen sa svih strana (sem sa ovog navedenog).
FB mi je samo zakljucan i nikakvih objava nema na njemu od strane onoga ko ga je hakovao.

Kakve veze ima status prijave na nekoj platformi sa bezbednošću naloga?

Pa to bih i ja voleo da znam?
U glavnom, nikako da dodjem do kraja logovanja iako mi je password resetovan.
Login page prihvati taj resetovani password i onda zatrazi 2FA 6 digit code koji ja nisam aktivirao/imao na svom nalogu :(

Nikako. Moraš da kontaktiraš podršku, a forma ili mail su negde duboko zakopani u okviru dokumentacije za korisnikez Budi uporan :)

A sto se samog preuzimanja naloga tiče, generalno si sam kriv - nisi aktivirao 2FA na nalozima, verovatno koristiš slabe lozinke ili iste na svim servisima, instalirao si ko zna šta na uredjajima koje koristiš za pristup itd. Na to sve mora da se obrati malo više pažnje.

Generalno, ko ih . . . .
Nikako da izburgijam kontakt formu osim noga sto mi se genericki nudi.

Sin mi je imao sličan problem pre par godina. Rešio sam pomoću onih trusted contacts, vratio nalog, bez obzira što je bio aktiviran 2FA na neki broj.

Ne znam kako da dodjem do Trusted Contacts? Niti da li sam ih uneo prilikom kreiranja naloga kao i mob broj :(
Gledao sam da sto manje podataka ostavim na nalogu :(

Драги моји, после 5 месеци сам пронашао потенцијално објашњење блокирања.
Форумаш каже
Opet mi promenili IP i opet neki bleklistovan (ili kako se već to zove, sin mi tako nekako rekao) i opet mi Instagram blokirao profil a od njega živim. Ovo je drugi put za 7-8 meseci
На основу ове изјаве могу да закључим да ми је пре 5 месеци МТС доделио блеклистовани IP па ми је због тога блокиран фејсбук акаунт.

Pazite sta saljete i u privatnim porukama, neki apsurdan clanak iz neke domace novine podelim (zuta stampa, ne teoreticari zavere) i popijemo i ja i drugar ban na 3 dana.

Bila neka vest o necemu, algoritam je prepoznao kako je prepoznao i zveknuo nas obojicu :D

A šta da radi moja supruga sa nalogom koji joj je zaključan?
Odradi sve po uputstvu i zatraži kod koji oni šalju na mail, ali kod nikako da stigne...
Evo već sedmi dan pokušava da dobije taj kod na mail, ali ga još nema.

Prilozi

• Screenshot_2022-12-14-21-20-21-840_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-12-14-21-20-21-840_com.facebook.katana.jpg
    94 KB · Pregleda: 16
  • Screenshot_2022-12-14-21-20-31-520_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-12-14-21-20-31-520_com.facebook.katana.jpg
    65.3 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2022-12-14-21-20-41-177_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-12-14-21-20-41-177_com.facebook.katana.jpg
    39.5 KB · Pregleda: 15
  • Screenshot_2022-12-14-21-20-52-452_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-12-14-21-20-52-452_com.facebook.katana.jpg
    47.4 KB · Pregleda: 13
  • Screenshot_2022-12-14-21-21-01-763_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2022-12-14-21-21-01-763_com.facebook.katana.jpg
    55.5 KB · Pregleda: 13
Dobio sam mejl od FB-a da mi je nalog suspendovan zbog narušavanja standarda integriteta i autentičnosti idenditeta, prvi put da mi se tako nešto desi a nalog ima 5+ godina...
App mi traži verifikaciju preko video selfija, jel to normalno?
Zar pre nije bilo samo fotkanje?

I zbog čega se desi tako random suspenzija?

Meni se to isto desilo pre jedno mesec dana.
ispratio sam proceduru šta su tražili i nalog mi je bio otključan posle 24h

Uopšte nemam ideju zašto mi bili suspendovali nalog.

Vrh Dno