Šta je novo?

F1 2015 : PC-PS4-XBONE (New Game Engine)

nesto slabiju konfu imam ali ne da je ne igrivo, ja ono u zivotu nisam video, 1 frame u 2 sekunde, isto je dal je sve na low ili ultra high, na hd rezoluciji ili bilo kojoj manjoj, bas sam se razocarao kad sam video, u meniju je sve fluidno i besprekorno, kad sam usao u pit kadar nevera :d kao fan formule, ne toliko simulacija trka, ipak jedva cekam da srede i da odvozam sezonu :)

Kod mene radi bez problema na Ultra High 1080p.

Ne pada ni kod mene ispod 60 ali kad sam video da nema career mod odma sam se razocarao.

Samo ovo Championship Season, Pro Season ,Time trial, quick race i mp.

Kod mene radi normalno, max settings solo voznja oko 50 FPS. Ali je blur uzasan..

Igra mi deluje kao da ima potencijal. Definitivno fali mod karijere ali ja sam poceo igru da igram rekreativno tako da me vise to ni ne zanima. Moracu i na volanu da je testiram ali me trenutno mrzi da ga otpakujem.
Inace igra radi odlicno sem tog blura koji umara oci.

po ovome sam podesio volan, samo sam stavio fb snagu na 100 % radi super volan, samo pored asseto corse ovo je golo *****....

Meni je igra posle Project Cars tesko smece. Treba oduzeti licencu ovim klosarima.

Sta znam nisam pratio formulu jedno 3-4 godine. Oduvek sam igrao na tastaturi 100% duzinu sezone uz tweak AI tezinu da bude jedva moguce da se postigne prva pozicija sa boljim timovima. I u ovoj mi je tako okej. Odvozio 2 full gp-a.

Generalno nisam odusevljen, delom zato sto ne podrzava moj volan pa sam osudjen na tastaturu a delom zato sto opet nesto fali. Sabracu opet utiske kad izadje neki patch i kad (ako) srede blur, nekako mi se cini da je taj blur nameran da docara nesto a samo izaziva bol u glavi...

Dobro jel sam jedini ili 2012 izgleda daleko realnije i nekako brze dok je 15-ica nekako usporena. Gledam i klipove 720p60fps od istog lika totalno druga igra. Jel 12-ica generalno gledano naj f1 ? Nisam pratio pa mi je 15-ica bila okej ali eto pocelo da me nervira. Igram na tastaturi ili dzojstiku pa mi isto dodje dal je simulacija ali generalno.

Ne znam po čemu je tebi F1 2012 najbolja?

Ne znam odakle ti da je meni F1 2012 najbolja ?

Dobro jel sam jedini ili 2012 izgleda daleko realnije i nekako brze
Jel 12-ica generalno gledano naj f1 ?

Znaci pitao sam se da li je, a ako nije koja je posto je F1 uostalom F1, nije stvar ukusa vec generalnog "dozivljaja". Kupio bih neke od starijih sa popustom a ne znam sta, a i kratak sam sa vremenom da isprobavam narodnjake pa se eto pitam na forumu.

Imao sam 2 baga do sada, jedan je strahovit (Desio se karambol na startu, izbijem nekako na prvo mesto i na kraju kruga odjednom Rozberg 50 sekundi ispred mene!?!?) i drugi koji je onako glup (Mercedes u istom krugu poslao vozace u box a bili su u jednoj sekundi, naravno onaj drugi nije ni bod uzeo...).
Ima i nesto sto mi se svidja, botovi su dosta agresivniji i samim tim ima vise lupanja sto je u proslosti bilo jako jako retko. Bilo bi lepo kad bi ubacili i random kvarove (da rikne motor, menjac i slicno), mozda vec ima ali nisam naleteo.

Izasla prava verzija sa update 2 :D

Dobro jel sam jedini ili 2012 izgleda daleko realnije i nekako brze dok je 15-ica nekako usporena. Gledam i klipove 720p60fps od istog lika totalno druga igra. Jel 12-ica generalno gledano naj f1 ? Nisam pratio pa mi je 15-ica bila okej ali eto pocelo da me nervira. Igram na tastaturi ili dzojstiku pa mi isto dodje dal je simulacija ali generalno.
Drugar i ja i dalje peglamo 2012 zbog redovnog split screena. V8, sasvim ok, bitno da se vozi.

Nego jel ima neko sa Win 10 da igra ovo? Imam seckanje zvuka

Drugar i ja i dalje peglamo 2012 zbog redovnog split screena. V8, sasvim ok, bitno da se vozi.

Nego jel ima neko sa Win 10 da igra ovo? Imam seckanje zvuka

Ja uzeo 2014 za sicu, igra mi je daleko brza nego 15-ica iz nekog razloga. Jedino me nervira sto je AI previse pasivan dok je u 15-ici agresivniji ali isto tako izbaguje nekim nenormalno glupim potezom, pogotovo kad vozim 100% duzinu trke.

Radio sam bench i na 8.1 x64 i na Win10 ok je radilo na 3 GP-a po 25% duzine. Isti FPS doduse a nije bilo problema sa zvukom. Ali bez drajvera za sound jer maticna za sada nema nista zvanicno (pa default iz sistema ko na win7), a i mrezne sam morao da forsiram od win8.1.

A da, da ima Career mod u 15-ici ne bi ni razmisljao da igram drugo, jer je ipak investicija vremena kada picim na full duzini.

Poslednja izmena:
Realno ljudi ni ne zasluzuju vise od toga, Codemasters je savrsen izdavac/tvorac ovakve igre. Kad ljudi ovo igraju i obrcu kao bilo koju drugu igru, prelaze karijeru lol. Kome je stalo zaista da iskusi F1 makar priblizno, nece sigurno cekati zvanicni F1 naslov od Codemastersa.. tako da ne znam cemu bilo kakve pridike, ovo je upravo igra kakvu ciljana publika ocekuje..

Realno ljudi ni ne zasluzuju vise od toga, Codemasters je savrsen izdavac/tvorac ovakve igre. Kad ljudi ovo igraju i obrcu kao bilo koju drugu igru, prelaze karijeru lol. Kome je stalo zaista da iskusi F1 makar priblizno, nece sigurno cekati zvanicni F1 naslov od Codemastersa.. tako da ne znam cemu bilo kakve pridike, ovo je upravo igra kakvu ciljana publika ocekuje..

Ocigledno ne ocekuje. Igraj football manager sa jedinom opcijom da odaberes gotov tim i bez transfera zavrsis sezonu. Kraj igre. Mozes ponovo. Tako da licno misljenje ne pretvaraj u opste.

O tome bas i pricam.. Dakle tebi se igra klasicna 'igrica', da prelazis nivoe (staze) i ubijas kraljice (druge bolide). Nije ti uopste do same F1 ili voznje..

O tome bas i pricam.. Dakle tebi se igra klasicna 'igrica', da prelazis nivoe (staze) i ubijas kraljice (druge bolide). Nije ti uopste do same F1 ili voznje..

Pa necu da vozim 60 kruga da bi pobedio jednu trku. Ako vec video igre idu u tom smeru gde je realnost bliza nego ranije onda je normalno da ocekujem career mod ili bar neku vrste takmicenja koja nije ogranicena na jednu sezonu. Dao sam ti primer nevezano za ovu igru. I 2014 ima Career mod i ogranicen je na 5 sezona ako dobro pamtim pa imas vecinu kojoj ne odgovara. Ako igras igru zbog mp-a druga stvar, u suprotnom vozis jednu trku bez nekog cilja. Nekima se ne ulaze vreme u igru gde ne mozes da napredujes.

A uostalom nije ovo ni simulacija pa da ti je vrhunac voznje na volanu pod punim uzitkom, a ako nije normalno da ocekujem od arkade ili polu-arkade taj nacin igranja sa sezonom.

Poslednja izmena:
A kada je to CM imao neku pravu (bilo kakvu) simulaciju? Ozbiljno pitam, nesto se ne secam :) Uvek su imali odlicne/dobre/jedva prihvatljive/lose ''simkade-arkade'' i to je to.

Broj ljudi koji 'oce da voze F1 simulaciju je jos manji od AC ''vozaca'' npr jer ne vole svi F1.. a CM interesuje samo profit. Sa druge strane prosecan igrac danas je mnogo kilaviju nego pre 10, 15 godina, pa pogledajte samo koliko se kuka na Dirt Rally kako je ''preteska simulacija sa ultra-realnom fizikom'' a u stvari je (trenutno) mozda za pola klase manji ''karton'' od dirt 2/3 :d doduse sa kvalitetno odradjenim rally detaljima, stazama, grafikom, zvukom i sl.

@ Lozac

Zasto si ti odustao od Arme i igras (iz ugla Arma igraca) tu smesnu arkadicu aka BF3 ili 4? :) Gubljenje vremena, preteska igra, preterana i nepotrebna simulacija kako si sam rekao? E isto tako je i sa ovim ''voznjama''.. 95% igraca hoce nesto kao dirt, dirt rally (stari cmr fazon), grid, nfs, f1..

Ne branim ovaj F1, hebe mi se i za CM i F1 igre, ali ono sto je BF u tom army fps svetu to su novi Grid/Dirt Rally/F1 u svom zanru, bar otprilike. Da Kunos napravi pravu F1 simulaciju igra bi bila prodata u daleko manjem broju od CM F1 a posto su odavno ''novci'' prioritet broj 1 vecini planete.. sve je jasno.

Poslednja izmena:
@ Lozac

Zasto si ti odustao od Arme i igras (iz ugla Arma igraca) tu smesnu arkadicu aka BF3 ili 4? :) Gubljenje vremena, preteska igra, preterana i nepotrebna simulacija kako si sam rekao? E isto tako je i sa ovim ''voznjama''.. 95% igraca hoce nesto kao dirt, dirt rally (stari cmr fazon), grid, nfs, f1...

Pisao sam o tome 40 puta, fora je sto ovde mozes da se jako priblizis pravom dozivljaju, i tako nesto ti je na dohvat ruke, al se ljudi ipak odluce za arkade, polu-arkade.. Pucacine ne mozes tako da dozivis, sedis u stolici sa misem i tastaturom, vojnici ne sede kad se prangijaju :)

U tom smislu mislim, ali ocigledno to nije nesto sto ljude primamljuje ne znam, meni je to svetogrdje, tu ti je jako realno iskustvo u samoj sobi, a opet se odlucis za arkadu.. samo voznje automobila i aviona imas prilku tako realno da iskusis, zato je gre'ota.

Nazad
Vrh Dno