Šta je novo?

F1 2015 : PC-PS4-XBONE (New Game Engine)

Kako ne sede? :) U svakom slucaju moze da se dozivi 13 puta pribliznije pravoj stvari, nego bilo koji drugi zanr..

Ma razumem to ali ti je valjda jasno da im je cilj da zarade sto vise uz promociju F1 kod sto sirih masa :) I na kraju ovo ce (verovatno) biti dobra arkada/simkada F1 i vecina igraca ce se oduseviti (igraca, ne simmera :D).

A sto se licence tice.. pa kako god da okrenes bolje da je u rukama CM nego neke boranije, pa wrc licenca je posle raspalog milestone-a zavrsila u rukama neke francuske ekipe cija je najbolja igra neka trka sa kamionima za PC koja je u rangu symbian 2005 igrice :d :d

Zamisli da CM ima WRC licencu i izbaci takav rally na osnovi Dirt Rally-a samo sa malo boljom fizikom.. bila bi to vrh igra.

Poslednja izmena:
Nemoj sad da se rasipamo sa postovima, valjda je jasno na sta mislim? :) Pozicija (sedenje) je ista, hardver mozes kupiti isti (barem za voznje automobila, ne sumnjam da imaju i neki ludi kokpiti i za avione), a G sile i ostalo moras da istripujes u glavi, a kad je realna fizika, nije tesko uziveti se i zamisliti da ih stvarno osecas :)
Dakle jedini zanrovi koji ti pruzaju toliko priblizan fazon realnosti..

Poslednja izmena:
a G sile i ostalo moras da istripujes u glavi, a kad je realna fizika, nije tesko uziveti se i zamisliti da ih stvarno osecas

Kao što rekoh - In the eye of the beholder. I u Armi uz TrackIR da podigneš vizuelni trip, a možeš da tripuješ da trčiš, puziš..

Sa druge strane, 50% nas bi moglo da trči, puca, puzi, pa i da ne budeš premoren posle seanse.. Dok bi možda 1% moglo da izađe iz bolida da ga ne moraju nositi napolje nakon nekoliko krugova gde ti 5G kida glavu iz ramena u odredjenim krivinama.

sve je u glavi.

Primetio sam jos neke bagove, npr na izlasku iz pita brzina je zakucana na 140 u drugoj brzini sve dok se ne prodje ona linija kad se vec izadje iz boxa i bot se tu ubaguje, ako ste blizu postane ghost, pretreknem ga a on popije diskvalifikaciju...
Mada to je sve sto se da srediti. I dalje 2 Mercedesa idu zajedno u pit.

Pohvalno je sto su botovi agresivniji i nivoi tezine su mnogo bolje izbalansirani. Npr Legend u 2014 je bilo nemoguce stici dok u 2015-ici je to vec pravo trkanje i realan odnos snaga.

Kao što rekoh - In the eye of the beholder. I u Armi uz TrackIR da podigneš vizuelni trip, a možeš da tripuješ da trčiš, puziš..

Sa druge strane, 50% nas bi moglo da trči, puca, puzi, pa i da ne budeš premoren posle seanse.. Dok bi možda 1% moglo da izađe iz bolida da ga ne moraju nositi napolje nakon nekoliko krugova gde ti 5G kida glavu iz ramena u odredjenim krivinama.

sve je u glavi.

Gde da trcis, po sobi, u krug? :) Nikako nije za poredjenje.. U voznjama bukvalno sve isto radis, 'samo' nemas G sile. Kad stavis triple screen i realan FOV, imas utisak kao da su ti monitori soferka itd..

Neverovatno da se u svim temama sto se tice voznji provlace iznova i iznova iste price...i to obicno traje u pocetku svake teme gde ubija u pojam citanje iste... Zar je moguce da se samo spominju i jure neki bagovi,glicevi i ostala sr. Niko ne spominje odlicno odrađene modele vozila,kompletne lokacije,dobar AI ,generalno zanimljive trke gde vodis racuna o potrosnji goriva,guma kad ici u pit dakle taktika igra veliku ulogu.Probao sam vrlo malo za sad nemam vremena ali sa volanom i iskljucenim pomocima(sve komplet na off) vrlo-vrlo zahtevna voznja gde se kaznjava svaka greska pogotovo u krivinama,ako siliš gas proklizaš ko od šale.Znaci kompletno iskustvo u vezu F1 je tu sa dosta boljim osecajem na volanu(FF) nego npr u Pcarsu (tu mislim samo na F1 vozila naravno).Sto se tice karijere to me ne dotice jer ne igram to vise ali ako je pre bilo trebali su je ubaciti opet, posto ocigledno ima ljudi koji to vole.

Jel primecuje neko ko igra sa dzojpedom (X360) kako su zeznuli sa trigerom za gas, kao da je triger skracen za pola i na najmanje pritiskanje gas vec skace do kraja, jako je tesko odmeravati gas ko sto to bi trebalo da bude

Poslednja izmena:
Najbolja scena :) Kako god, igrajte arkade i dalje, prelazite karijere, skupljajte trofeje :)

I ti Borise igras IGRICU zove se AC skraceno :d isto iskacu trofeji :D i ima karijera a ovde nema hah

To je samo Boris, on kada nesto ufiksira onda nema vise rasprave sa njim. Pre par godina je PS3 bio Bog i sve sto nije na PS3 ne zasluzuje da bude pominjano, pa kada mu je konzola crkla, presao je na PC, sada je AC u fokusu.

To je samo Boris, on kada nesto ufiksira onda nema vise rasprave sa njim. Pre par godina je PS3 bio Bog i sve sto nije na PS3 ne zasluzuje da bude pominjano, pa kada mu je konzola crkla, presao je na PC, sada je AC u fokusu.

Jesam igde reklamirao bilo koju voznju? Opcija ima vise, ako je ikom stalo do same voznje, a ocigledno nije jer se ne bi vozila ova djubra samo zato sto je 'zvanicna F1 igica'. Imam problem da prihvatim, da imas na tacni nesto sto nudi mnogo realniji dozivljaj, a opet izaberes neki 'mozak na ispasu' naslov, izgruvas se malo od druge bolide i unninstal kad je 'predjes ' za par dana, i tako se ljudi ceo zivot igraju :)

Kad je to PS3 bio bog, mozda dva meseca posle kupovine dok traje period zavaravanja, igrao se Battlefield uglavnom.. a ove s kraljicama prelazio na silu.
Ne siri neistine, AC je u fokusu jer je savrsen za mene, a simulacije 'promovisem' vise od 10 godina..

Potvrdjujem, jos od Richard Burns relija kad smo cepali :)

Jesam igde reklamirao bilo koju voznju? Opcija ima vise, ako je ikom stalo do same voznje, a ocigledno nije jer se ne bi vozila ova djubra samo zato sto je 'zvanicna F1 igica'. Imam problem da prihvatim, da imas na tacni nesto sto nudi mnogo realniji dozivljaj, a opet izaberes neki 'mozak na ispasu' naslov, izgruvas se malo od druge bolide i unninstal kad je 'predjes ' za par dana, i tako se ljudi ceo zivot igraju :)

Kad je to PS3 bio bog, mozda dva meseca posle kupovine dok traje period zavaravanja, igrao se Battlefield uglavnom.. a ove s kraljicama prelazio na silu.
Ne siri neistine, AC je u fokusu jer je savrsen za mene, a simulacije 'promovisem' vise od 10 godina..

"ako je ikom stalo do same voznje, a ocigledno nije jer se ne bi vozila ova..."

Ti si malo u deluziji, a ? Arkada je voznja koliko i simulacija, a o ukusima ne vredi raspravljati. Ako je tebi fazon da sednes na 15 minuta i odvozis 2 kruga na nekoj mapi sa volanom, a drugom jedno 3-4 sati sa AI-om i 100% duzini sta ima tu da se raspravlja ? Ja koliko vidim ovo je tema za F1 a ne za simulacije pa da ih "promovises" ovde ili ubedjujes druge kako ne znaju sta igraju kada to sto igraju i traze ocigledno se i nalazi u F1 igrama ?

****te na svakom podforumu imas po jednog sabana koji zna sve i svasta o nekom zanru. Ne volis arkadu pozdrav i uzivaj sa svojim AC, ovde govorimo o nedostatku contenta sto se tice F1 serije a ne da li je simulacija i kako "TREBA" neko da razmislja da bi trke postojale.

Lozacu, molim te, ne teraj me da vadim tvoje stare postove o PS3. Ne pravi se belsav.

Ja sam veliki ljubitelj arkada i za mene ce trackmania biti vjecna zabava, ali se slazem sa Borisom da ne razumijem sta vidite u ovim codemasters F1 igrama. Pratim otkako su ih poceli stancati i po mome licnom misljenju nisu vrijedne igranja ni na tastaturi.

Takodjer sam ljubitelj F1 sporta i jednom sam izgibio nekoliko sati sabirajuci modovane sve F1 staze iz kalendara u assetto corsi da bi napravio nekako svoj kalendar i svoje trke bez obzira koliko je glup AI u AC. Tako da bi mi neka solidna F1 igra popravila dan i bila igra koja stoji stalno na kompu kao sto je to prije bio live for speed.

..ali oca im onog poganog kada oni mene prave budalom sa retardiranom osakacenom grafikom koja je mutna kada stojis stacionaran (grafika je podesena na max out) samo zato da bi yebene konzole mogle rendati 60 frejmova. Teksture su živo groblje i nabijem ja njima ovaj F1 naslov ..znaju oni gdje kada su ubacili mentalni motion blur koji je nemilosrdan a koji se ne moze iskljuciti. Ovo je meni u rangu ubisoftovih developera koji kazu mi znamo sta je najbolje za tebe i bolje je imati 24 FPS nego 60 FPS jer je 24 FPS više sinematik.

Nije problem je li prokleta simulacija ili arkada kao NFS vec cijeli proizvod a ovaj serijal (po mom licnom misljenju) je u rangu mobilnih igara. Ubij 5 minuta dok dodje autobus. Ne postoji ni jedan aspekt codemasters F1 igara koji mogu izdvojiti da je vrijedan spomena. Samo ta F1 znacka. Da se ovo zove "metar drva", bili bi ismijani.

Svako neka igra sta m use igra i ne treba nekome nametati licno mišljenje, ali se ovoj igri ima sta za prigovoriti jer imajte na umu da je ova jedini predstavnik F1 sporta u gejmingu. Ovako deb.ilan proizvod je sramota za F1 sport i ja se nadam da ce dati licencu nekom normalnijem izdavacu.

Ne znam, meni legao F1 2014, vozio 2 trke i ni jedan bug nisam primetio, AI odlican bio takodje. Osecaj na volanu je takav kakav je, ok je, standardno za arkade/semi-sim, nista spec, ali opet da je toliko los ne bih vozio. F1 2015 probai necu, em sto nisam zavrsio karijeru u 2014, em sto zbog losih ocena.

Ne znam, meni legao F1 2014, vozio 2 trke i ni jedan bug nisam primetio, AI odlican bio takodje. Osecaj na volanu je takav kakav je, ok je, standardno za arkade/semi-sim, nista spec, ali opet da je toliko los ne bih vozio. F1 2015 probai necu, em sto nisam zavrsio karijeru u 2014, em sto zbog losih ocena.

2015-ka nije toliko losa koliko su je ocrnili, probaj sam. Ja sam vozio 2010, 11, 12, 13 i ova 2015-ka je najbliza 2011-i ali ovakav AI sam jedino video u Project Cars-u. Ja neznam sta ste vi igrali, meni je svaki krug drugaciji, ako das malo vise gasa na izlasku iz krivine bolid pocne da se krivi, kad gume odu sa litice jos teze je voziti. Neznam jesi li probao 13ku clasic mode?

Aj pogodite na cemu sam odvozao hot-lap?

keyboard

Vidi se da je keyb zbog tog seckanja u krivini malo po malo :) Za gledanje mozda nije lepo ali kad vozim ne obracam paznju niti mi smeta. Cak mi je veci challenge da ubodem tacnu polovinu sekunde u krivini kada da skrenem nego sto bi to blago uradio gamepadom npr.

Moram da postavim,posto ovde imamo najvise F1 fanova... :D

Mislim da je ovo najludja trka ikada u F1, Brazil 2003... od starta trke do samog kraja (a i posle) pojma nemas ko sta gde... :)

http://www.dailymotion.com/video/x1sjzih_f1-brazilian-gp-2003-race-part-1_sport

http://www.dailymotion.com/video/x1sk7na_f1-brazilian-gp-2003-race-part-2_sport

Imam tu trku na nekom cdu, tu celu sezonu sam ripovo sa tv karticom i narezivo. Bas sam bio napaljen majmunar.

Zeznuto je dosta igrati na tastaturi, pogotovo Monte Carlo... Ne mogu ni posteno krug da odvezem, poljubim zid kao od sale, posebno mi je kriican drugi sektor...
Inace sam se navikao na igru i ok mi je.

Kako da krenem uopšte, sa pol pozicije, a da me *****ni AI ne okrene?
Restartovao sam trku nekoliko puta, svaki put ako krenem pravo, odmah me kači i okreće, ako nekako i stignem do prve krivine, tu će me izbaciti sa staze svakako.
I to je na very easy!?

Pa kad bi se formula ovako vozila, niko živ ne bi ostao posle dve trke.

Vrh Dno