Šta je novo?

F1 2013

Pojavila se igra na "marketu"...krenuo download

Meni se otkljucala na steamu u 5 do 12 sinoc i odvezao sam Australiju. Graficki malo bolje izgleda ali proklizavanje zadnjih tockova me ubi. To su dosta izmenili i ako igras na gamepadu bice muke jedino ako ti nije gas na R2 na Xbox kontroleru pa mozes postepeno da dajes gas ( meni je na A ili ti X pa mi je problem, navikao sam na da mi je tu gas ). Imam iznenadne padove FPS-a kad prolazim ciljnu liniju i na ciljnom pravcu a kad pokrenem bench. onda je sve ok ali to je mozda do nvidia drajvera ili same igre ( pre ce da je do drajvera jer sam imao i jeda totalni "freeze" i hard reset), sta znam jer i kad smanjim AA isti djavo ali sam proverio vram usage i na 8xAA i ne prelazi 1000MB tako da nije vram odnosno zahtevnost igre, videcemo...

Poslednja izmena:
Na tataturi, brez regulacije gasa, nema svrhe igrat. Proklizavanje razbija. Kako se menja ime? Ne mogu da promenim default player one.

Posle prve trke moram reci da je Codemasters sabio :) Poceo sam sa Caterhamom i na pro tezini borba sa zadnjih 6. Cini mi se da su ispeglali sve bagove. Po prvi put imamo redovan F1 naslov.

Posle prve trke moram reci da je Codemasters sabio :) Poceo sam sa Caterhamom i na pro tezini borba sa zadnjih 6. Cini mi se da su ispeglali sve bagove. Po prvi put imamo redovan F1 naslov.

HA ha i ti nesto lepo da kazes na njihov racun. Igra je vrh ali mislim da je optimizovana za volan a ovo ostalo tu i tamo, po kisi recimo muka da se vozi na gamepadu. AI je dosta agresivniji, gume se realno trose i kad otkazu onda su otkazale i mora pit obavezno :) Grafika je dosta bolja i kamera je realnija, zvuk i downshifting takodje. Pit kamera je lepo osvezenje i dodaje smek prilikom trke, extra... Bolidi imaju dobru fiziku i tacno se oseti downforce kad se izlazi iz krivine i nagazi pun gas kao i sam osecaj brzine. E da, DRS pravila su nova tako da za kvalifikacije treba dosta umeca da se uradi nesto...

Ja krenuo sezonu sa Toro Rosso-m... Sve pomoci off tako da mi je dosta teze na ovom f510 ali samo tako mogu da igram igru :)

Poslednja izmena:
Ja sam morao traction control da ukljucim bar prvu sezonu da se ne nerviram, ne mogu da doziram polako gas na gamepad jer me ostave onda. Jos moram da naucim da vozim lepo, da ne slajdujem u krivine, bilo mi zanimljivo u 2012 to da radim pa preslo u naviku. Sad vidim da gume stradaju tako pa moram krug ili dva pre svih u box :S

Sto se guma tice ista stvar i kod mene, moram pre svih u box jer po navici pun gas u krivini ali sad to nece da moze. Sto se tice nerviranja samo cu ti reci da sam Australiju vozio pet puta do prvog pita i jedno 15 puta prva dva kruga dok nisam zavrsio trku :) Jos nesto sto sam primetio, vazan je dobar start kao i kvalifikacije naravno jer ne mogu da ih stignem posle prve krivine ni na amater...
Kako ti radi igra?

Poslednja izmena:
Ja sam jedva uspeo da podesim Logitech Driving Force GT, i to sam bukvalno prekopirao podesavanja od nekog lika sa Codemasters foruma, gde je on postavio svoja podesavanja, ali za 2012 verziju. Nije idealno, jer se ne radi o istoj verziji, ali sam zadovoljan.

Inace, ispeglali su igru samo tako, tek sam poceo da vozim za Lotus, ali za sada sam prezadovoljan. Ovo je u principu ono sto je F1 2012 trebala da bude. Nadam se da se nece pojavljivati gomila peceva kao sto je to bio slucaj sa proslom verzijom, prosto se nije znalo koji je bio gori.

Jedino me smara to sto ne mogu da promenim default ime i prezime. Setih se da mozda treba da se instalira GFWL, posto koliko se secam u proslim verzijama bez ovog programa nije mogao ni save da se sacuva, a preko njega se valjda pravio profil igre.

Poslednja izmena:
Sto se guma tice ista stvar i kod mene, moram pre svih u box jer po navici pun gas u krivini ali sad to nece da moze. Sto se tice nerviranja samo cu ti reci da sam Australiju vozio pet puta do prvog pita i jedno 15 puta prva dva kruga dok nisam zavrsio trku :) Jos nesto sto sam primetio, vazan je dobar start kao i kvalifikacije naravno jer ne mogu da ih stignem posle prve krivine ni na amater...
Kako ti radi igra?

Kod mene u 1920x1200 na ultra preset i 4xmsaa klizi. Masina je prosek, phenom x4 965 i amd 7770.

@scyter: ove godine f1 2013 ne ide preko gfwl. Dzaba instaliras

Probao, radi!

Hvala!

Jel ima neko problem sa gorivom? Obavezno sam kraci za jedan krug.

Jel ima neko problem sa gorivom? Obavezno sam kraci za jedan krug.

Ja u poslednjoj trci jedva prosao ciljnu liniju. Imas podesavanja taktike za trku, gde biras kolicinu goriva i krug u kome menjas gume. Podesi na vecu kolicinu goriva, bices sporiji, ali ces sigurno zavrsiti trku bez problema. Mislm da se i tokom trke moze preko nekih komandi birati mod za potrosnju goriva ili sta vec. Preko radija me cesto obaveste da auto ispred ili iza mene radi u ekonomicnom modu i cuva gorivo za kraj trke.

Poslednja izmena:
13.9, uvek poslednje oficijelne

Bas sam duduk za ove ozbiljne voznje, a nije da nemam zelju, cak sam i volan namontirao, ali za mene je i na najlaksem nivou dosta tesko. Mozda je razlog taj sto vozim golf 2 dizel i to najcesce 50 na sat, 4 brzina.:D

Nalozili ste me najstrasnije da probam igru. Mada garantujem da ce se pojaviti kad tad neki ozbiljniji bug koji ce upropastiti celu trku ili cak sezonu, kao sto je do sada bio slucaj.
Inace ne mogu da verujem da niko ne spominje classic mod sa starim bolidima, mene to prvo privlaci sada.

vozim golf 2 dizel i to najcesce 50 na sat, 4 brzina
Odlicno vozis i treba da budes za primer drugima!:)

Nalozili ste me najstrasnije da probam igru. Mada garantujem da ce se pojaviti kad tad neki ozbiljniji bug koji ce upropastiti celu trku ili cak sezonu, kao sto je do sada bio slucaj.
Inace ne mogu da verujem da niko ne spominje classic mod sa starim bolidima, mene to prvo privlaci sada.

Ima vremena za classic. Bolje da ti ne pricam jer bi se primio jos vise... Zvuk na classic bolidima je brutalan i kod mene komsije vec pisu peticiju da me izbace iz zgrade...

Ima vremena za classic. Bolje da ti ne pricam jer bi se primio jos vise... Zvuk na classic bolidima je brutalan i kod mene komsije vec pisu peticiju da me izbace iz zgrade...

Dovoljno je da dodje komunalna. Svaki dolazak je oko 2.500 dinara kazne. :)

Neka dodju taman da im dam da probaju malo i da vide kako je to kad ne mozes da izdrzis a da ne odvrnes zvuk do daske... Jedino ako nisu neki anti vozaci, e onda nemam srece :)

uhhh samo vi lozite.Ovo mi je najocekivanija igra ove godine,jos samo da stigne original za ps3a da ne spominjem i g27 sa postoljem koji je spreman za prvijenac

Kupio sam "Logitech Formula Force EX".

Ako moze neko podesavanja da mi da posto nisam bas najiskusniji sa ovim delom. Takodje ovo mi je prvi Force Feedback volan tako da sam prakticno nov u ovome.
Svaka pomoc oko podesavanja je dobrodosla!

Kupio sam "Logitech Formula Force EX".

Ako moze neko podesavanja da mi da posto nisam bas najiskusniji sa ovim delom. Takodje ovo mi je prvi Force Feedback volan tako da sam prakticno nov u ovome.
Svaka pomoc oko podesavanja je dobrodosla!

U drajverima podesi ovako:

smd06f.jpg

Overall effects strength ostavi na 100% a mozes i ovu poslednju stavku da cekiras.

U igri ovo:

f1201320131008125244298.png

f1201320131008125256454.png

f1201320131008125313938.png

f1201320131008125332174.png

f1201320131008125342879.png

U grafickim opcijama ugasi V-Sync jer time uklanjas input lag. Kontrole naravno podesi po sopstvenim afinitetima.

I na kraju...

Izaberi Marusiju, pa odvozaj ceo slobodni trening (1h) sa punim rezervoarom i bez menjanja guma. :p

Vozio sinoc i klasik, dobar je, ali mod je vrlo ogranicen. Mislio sam da su ubacili celu sezonu sa svim stazama i timovima, ali izgleda da sam bio optimistican, ima tek nekoliko staza i isto toliko modela bolida izmedju 80' i 00'. Zvuk motora jeste dobar, ali mi opet immersion nije ni prineti nekim rfactor F1 modovima. Osecaj brzine je bzvz, isto mi vozio 300 ili 100, osim sto se objekti sa strane brze pomeraju. :D

BTW igru su toliko dobro ispeglali, full detalji 60fps zakucano u 1680x1050, ekstra.

Dok sam vozio sinoc par trka primetio sam samo jednu stvar koja mi je zasmetala, AI dosta cesto ima tendenciju da se zakuca u vas bolid ispred krivina, par puta su me okrenuli pa sam morao restart.

Odlicna je igrica, mene mnogo muce gume, buklvano u zadnjem krugu nemogu da vozim, svako dodavanje gasa nenormalno zabacuje zadnji kraj bolida :D

Vrh Dno