Šta je novo?

F1 2010

^^^
Daj boze!
Evo ja cu prvi da napisem "Ja sam magarac" deset puta samo da ne bude arkada i da bude dobra voznja. :)

Legendarna staza, moja omiljena u F1. :)

[YOUTUBE]1dm1PWu-tlQ[/YOUTUBE]
Oho.. jos i gume skripe po mokrom. :)

Poslednja izmena:
Ma i da skripe po suvom, F1 motori se toliko deru da se skripa guma ne cuje ni kada skroz proklizaju :p

I ne verujem da ces imati potrebe za kompromitovanjem :d

Jedino što Davidson i ekipa sugerišu jeste da neće ići na fanatički nivo simuliranja, jer znaju da to ne interesuje barem 95% publike, isti procenat kome neće pasti na pamet da ovo igra preko volana. Poređenje sa GRID-om i DIRT-om je krajnje neumesno, jedino što vidim da podseća na njih je prezentacija.

Uf, uf.. Ova priča na linku koji je okačio Dieh@rd mi kvari očekivanja.
Ako ste pažljivo slušali čovek je objasnio, doduše lepo je to upakovao i razvodnio u 10 rečenica, ali u suštini je pričao da nisu hteli da naprave simulaciju, da setup ne utiče toliko na trku, da je teže oštetiti bolid (možeš da se guraš i da ti ništa ne pukne)... To je u prevodu arkada.
A i na ovom klipu se vidi da izleće često po full kiši na travu i da se vraća opušteno što je nonsens jer bi se na klizavoj travi okrenuo istog trenutka kada bi sišao sa asfalta pri toj brzini i namotao volan da se vrati kao na klipu. To je glupost!

Osim grafike koja izuva gameplay koji je u najavi mi se sve manje dopada. Neću NFS upakovan u F1! Hoću da fizika ima smisla, vrsta podloge da utiče na handling, SETUP DA BUDE BITAN I DA UTIČE NA VREMENA PO KRUGU! Za arkadu je uvek postojalo dugme quickrace ali za trku je uvek bilo (barem u poslednjem GP4) da voziš par krugova, pa ideš u setup da podesiš i to je i te kako uticalo na vreme. Ponajviše gear ratio i down force, ta dva segmenta su donosila i odnosila sekunde po krugu.

Pa i bitje NFS:Shift upakovan u F1.

Nemoj zaboraviti i nitro i neonke, posto ce to takodje sigurno imati.

Ni na jednom snimku nisam video kako izgleda udes i kakvo je prikazivanje ostecenja.

Promaklo mi ili nema ostecenja?

Ala Alonso odradi Batona nadam se da cu Ja u stilu Alonsa nesto slicno uraditi :D:D:D

Za pc je dosta jeftinija :p
Now , I wonder why... :d

Evo, da se vise ne cudis zbog cega je to tako...

Bio sam sarkastican :p

24. septembar.

U replay-u, da.

[YOUTUBE]wWYzoZGxYJc[/YOUTUBE] [YOUTUBE]UuxZG66U0yA[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Prvi video: Koliko ozbiljna simulacija toliko ozbiljan vozac.

Drugi video: Bas realno ponasanje bolida pri izlasku na travu pri onakvom vremenu i povratku na stazu sa iste. :D

Sta kaze jedan user sa iracing foruma

I picked up my F1 2010 review code (PC) on Friday, and sunk about 5 hours into it yesterday. I can't go into too much detail for risk of breaking the embargo, but I can make a few general points:

1.) Eye watering visuals. Without doubt the sexiest racing game I've ever seen. I'm running all settings maxed, 1920 x 1080 with 4XAA, on my [email protected], GTX 470 and 8GB DDR3, and it run super smoothly. The rain effects are sublime, but the real star of the show are the tracks. There's just so much stuff in the background that I'm often distracted by the view.

2.) Handling is not as hardcore as iRacing. While the cars have a propensity to spin if you apply too much gas coming out of a corner, they don't appear to mind if you drive them across the grass at 150km/h. I've lost count of the number of times I've cut a corner, with hardly any slowdown as a result. The force feedback also isn't quite as lovely as iRacing - it is good, but iRacing's bumps and steering feel more realistic.

3.) Car damage is quite forgiving. At times it feels almost like bumper cars - I'll often make contact with other vehicles, rubbing tires, with no penalty. I've got damage cranked to full, and full race penalties enabled. I'm more often given a penalty by the stewards than seeing any physical damage.

4.) The sound engine is superb. The screaming whine of the F1 engines are captured beautifully, as is the trackside ambiance.

5.) The AI is brutally hard. I've set it to amateur, and have come last in every race so far. It's quite strange - while the handling seems easy when set to full real, the AI is still hard when set to its most basic.

6.) Overall the game is fantastic fun. While hardcore simmers may dislike the ability to drive over grass and bump and grind with other cars, most racers will love the way the game makes you feel like an F1 driver, piloting a rocket ship on wheels.

I can't say too much more, but I thought it'd be best to get people's expectations in line with the final product. The game is 95% there as a hardcore sim - it just needs the off-road and contact behaviour to be tweaked to make it perfect for iRacing fans. Hopefully this will be moddable by the community, or perhaps Codies could be persuaded to release a "Hardcore mode" as DLC that is much more punishing in this regard.

Enough talk from me - got to write for the rest of today so I can play more tonight.

Voznja po travi i veca tolerancija na ostecenja...glavne mane. AI je izgleda surov.

Prvi video: Sa ovim piss filterom izgleda kao da je 17:30 (umesto 14:00 kada se trka i vozi) i koliko je to dobra voznja kada Hamilton nije ni mogao da iskoristi svoje know how iz formule 1.
Mada se prosle godine pred kraj trke zakucao na ovoj stazi a ni ove mu bas nije islo od ruke :d

Drugi video: ATI` je sve rekao :)

Pogledajte replay iz drugog videa i kako sam igracev bolid baca vodu. :)

Btw, igra izlgeda odlicno...ocekivao sam vece zutilo od EGO 1.5 endzina. :)

A lepo je rečeno da će voda prskati iza svih bolida u full verziji...

Mislim da je u ovoj igri to prskanje najbitniji detalj :D Ko te pita sto su se ovi udarali ko da voze elektricne autice na vasaru u prvom videu :D Ako se dobro secam i GRID je imao to bolje reseno. Al' nema veze, kapljice na viziru su VR'! :D

Pustite vi kapljice i ponasanje bolida... jeste vi spremni da se nosite sa novinarima i onim nezgodnim pitanjima? :D

Jel' ovo znaci da ce 90% trka da se voze po kisi? :)

Nazad
Vrh Dno