Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Uzeh danas Coolpad Big Boy. Jedino pozitivno sto mogu reci je da je hladna dok puni, ali nisam odusevljen brzinom punjenja iako sam koristio jaci USB da napunim iPhone 6, i na 99% se izgasila sama od sebe tj. prestala da puni i kada sam opet stisnuo dugme na telefonu je prikazalo 100%.
d838af766e08b3e2d9c0ef150a244a2a.jpg
49e0cbb9b1bba683ff239dceb0522737.png
48e0dfe7f0f132035212da61c57a1940.png

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrav! Kupio sam ovu prenosnu bateriju link/. Kada sam je otpakovao i pritisnuo dugme, bila je plava lampica. Ja lepo povezem sa telefonom da vidim da li puni, punilo par sec i nestane plava lampica. Rekoh, ispraznila se i stavim da se puni od 16h do 22h, svo vreme crvena lampica, kontao sam da treba duze da se puni zato sto je punjac org. Nokijin 5V/750mA. Stisnem dugme da vidim, nista. Ne daje ni crvenu ni plavu svetlost. Povezem sa telefonom, nista. Nije valjda crkla?
Mnogo je to slabo. Ima brat identično samo bez natpisa sive boje.
Ne znam koliko si platio ali ako nije džabe, kao što je on dobio, onda ne vredi.

Mnogo je to slabo. Ima brat identično samo bez natpisa sive boje.

Ne znam koliko si platio ali ako nije džabe, kao što je on dobio, onda ne vredi.

990 din. Video sam na aliju za oko $2. Ali ne mogu ja da čekam da mi stigne. Kupio da mi se ne isprazni baterija u putu od ~10h. Zameniću, nije valjda svaki faličan. Sve do 1000 su kinezi, tek od 1500 ima sony od 2100mAh.

Ja sam uzeo u winwin onu horizons od 4000mAh i skoro dva puta punim s3.... ali je bila preko 2 crvene....

990 din. Video sam na aliju za oko $2. Ali ne mogu ja da čekam da mi stigne. Kupio da mi se ne isprazni baterija u putu od ~10h. Zameniću, nije valjda svaki faličan. Sve do 1000 su kinezi, tek od 1500 ima sony od 2100mAh.

Probaj naći na Aliju za dolar i po elektroniku. Tako sam ja popravio jednu sto je crkla nakon prvog punjenja, jednostavno integralac stradao.

Inače ja sam uzeo 13200 mAh za 2950,00 rsd, prezadovoljan sam.

Bio sam do winwin-a da reklamiram. Rekli su mi da mogu da zamenim odmah, nema potrebe da se nosi u servis itd, odes gde si kupio i odmah ti daju drugi. Sutra idem da uzmem drugi, posto sam bio u drugom gradu.

Jel moze preporuka za power bank sa fast charge, koristio bi se za nexus 5x, a i punio bi se njegovim punjacem

Jel moze preporuka za power bank sa fast charge, koristio bi se za nexus 5x, a i punio bi se njegovim punjacem

Navodno bench kada je review ovaj moj Coolpad big boy je radio na petici fast charge bez problema (opet meni na iPhone ne deluje da je brze). Cena ti je 2900 u handy i oko 100 RSD nize u Gigatronu i Bench shopu. 3G store drzi cenu od 3999, a isto tako deru i sa Xiaomi cenama.

Ja Oneplus One punim za isto vreme kao na original punjaču sa Xiaomi 10000mah.

Мене Xiaomi 10400 са Алија из проверене проџе одлично служи и баш сам задовољан.. Брзо пуни и доста траје..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Samo imajte na umu da baterija fona krace traje ako se brze puno sigurno.
A i sama jacina je izgleda slabija, tj. krace drzi punjenje, po onome sto sam probao. Ja punim preko USBa sada telefone, USB2 500mA (da, traaaaje po 6-8h, ali to uradim nocu taman, pa mi ne smeta), uvek izdrze ceo dan i jos ostane, i sporije gube bateriju nego kada uradim charge na 2A.

Ne mogu da tvrdim ovo drugo, jer koriscenje telefona nikada nije identicno da se moze tehnicki tvrditi, ali tako izgleda.

Pazi, neke baterije hoce da se kvare ako se pune strujom slabijom od nominalne. Najbolje je sa fabricki punjacem, tj. tu jacinu struje koristiti za punjenje ako se hoce izvuci max iz baterije i na krace staze a i na duze.

iPhone 6S zvanicno podrzava brzo punjenje ako se dobro secam, a vrv ima i drugih telefona. Kontam da oslabi bateriju i kod takvih ali vrv zanemarljivo :)

Ne podrzava nijedan iphone fast charging.

Sent from my Nexus 5X

Pardon, od sestice se moze koristiti iPad punjac za fast charging (2.1A). Ne znam odakle ti da ne podrzava - ja odavno koristim iPad punjac umesto regularnog.

To sto se malko brze puni nije fast charging.Meni fast chargong puni 0-60% za 30 minuta.

Sent from my Nexus 5X

imam bas taj xiaomi i sad sam ga probao prvi put sa 5x... Ampere pokazuje oko 1000mA, a napunio mi se telefon prilicno brzo.... Kako je to moguce,pojma nemam...
Pisao sam ranije. Ta aplikacija je u najmanju ruku nepouzdana. Ne može se preko nje meriti struja. Ako hoćeš da znaš koliko tačno troši kupi USB merač sa aliexpress-a za dolar pa ćeš znati tačno.

To NIJE test jačine struje punjača, jer telefon može da vuče više ili manje struje (kontrolisan je preko kernel-a). Najbolji primer je Fast Charge gde do 60% baterije vuče maksimalno struju (2.1A) a posle sve manje (toliko da u poslednjih nekoliko procenta padne ispod 0.5A)
- Ako hoćeš i to da testiraš moraš da kupiš i Load Resistor koji je par dolara i da ga ubodeš u pravu ulaz na tom mirnom uređaju (neki su 1A, a neki 2A).

Možeš i kapacitet baterije da PRERAČUNAŠ po nekoj forumi sa faktorom korekcije jer ulazi više faktora nad kojim nemaš kontrolu (dok se telefon puni on u isto vreme i troši struju...).

A i sama jacina je izgleda slabija, tj. krace drzi punjenje, po onome sto sam probao. Ja punim preko USBa sada telefone, USB2 500mA (da, traaaaje po 6-8h, ali to uradim nocu taman, pa mi ne smeta), uvek izdrze ceo dan i jos ostane, i sporije gube bateriju nego kada uradim charge na 2A.

Ne mogu da tvrdim ovo drugo, jer koriscenje telefona nikada nije identicno da se moze tehnicki tvrditi, ali tako izgleda.
Čini ti se za trajanje baterije. Koliko napuni toliko troši, ne može da nestane. Ako misliš da manje puni uradi i ti ovo što rekoh iznad, pa ako manje puni znaš da si dobro primetio, ako ne...

Iz mog iskustva bih rekao da se ne smanjuje kapacitet brzim punjenjem više od običnog, mada ne mogu da tvrdim. Treba to neko da testira...
Pardon, od sestice se moze koristiti iPad punjac za fast charging (2.1A). Ne znam odakle ti da ne podrzava - ja odavno koristim iPad punjac umesto regularnog.

Ne znam za iPhone da li ima FC, ali 2A nije sinonim za isti. Drugačije radi ta tehnologija i kao što su ti rekli, brzo punjenje do ~60% puni za ~30 minuta. To je najlakši način da proveriš da li ima tvoj telefon.
Npr moj Note 2 puni sa 2A ali nema FC. Da ne ulazimo u verzije brzog punjenja...

Ako nekog zanima kako radi brzo punjenje: http://www.preporucamo.com/brzo-punjenje-baterije-ubrzava-li-njeno-starenje/2016/06/05/

Poslednja izmena:
Elem, da se nadovežem na onaj power bank, punio telefon od 30% do 88% i toliko, baterija telefona je 1850mAh.

Ne kupujte ono smeće od power banka. Canyon CNE-CSPB26R 2600mAh. Crko mi je opet, stavio sam da se puni i ne radi.

Naruci lepo xiaomi 10000 sa gearbest i miran si dugo dugo....

+1
Sa xiaomi eksternom baterijom ne možeš pogrešiti.

Povratiću novac svakako. Sledeći put uzimam Šaomi.

i nemoj da se ispalis da uzmes sa nasih oglasa... :) 90 posto sansa da je kopija,ako ne i veca

Samo gearbest ili aliexpress, naši baš dosta valjaju kopije.

Može neko pojašnjenje, za xiaomi power bank.
Sada sam ga uzeo, da li treba da se puni, pa da se koristi, ili?
Na njemu treperi jedna lampica, ne znam sta ona znači...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Znaci da je napunjena do te jedne. Stavi da se puni dok ne prestanu sve da trepere i tad je skroz napunjena...

Xiaomi 10000 je izuzetna. Radi kao sat i puni odlicno.

Ja sam se zeznuo što nisam uzeo tu od 10000 kad je koštala 10-12 dolara. Imam samo njihovu od 5000 mAh.
Strava radi, sasvim dovoljna za iphone i plus je malo lakša za nošenje.

Vrh Dno