Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Pa nisu ti druže sve loše nema šanse, čak i kad baterija ništa ne drži dešavalo se da je samo jedna crkla ali ne pravi strujni krug i baterija ne daje struju.
Ako ti je loša baterija nemaš šta da izgubiš. Otvori i videćeš pa kupiš samo onoliko koliko ti treba. Iz iskustva ti govorim da uglavnom jedna ili dve najviše stradaju nikad sve.... to govorim za slučajeve kad baterija ne drži ni sekund.

A kako ih zavariš?
Ne može obična lemilica jer lako eksplodiraju, nego mora "spot welding" (tako sam pročitao, ne znam kako je na srpskom) za šta treba poseban aparat.

Inače i sam sam hteo na dva laptopa da zamenim baterije ali zbog ovog odustao. Ne znam ni koliko su ti aparati za varenje baterija...

Ja sam ih lemio onom običnom kineskom lemilicom od 200 dinara. Ako si pažljiv ne može da eksplodira jer treba baš da je zagreješ a realno treba ti dve sekunde da napraviš lem.
Ja sam lemio i obične punjive od 1.5 pa nisu eksplodirale a tanje su od ovih.....
Ovih dana ću da napravim i jedan video kako sklapam jednu bateriju laptopa pa ćeš videti.

lemilicom baterija ne treba ni da se pipa skoro... zagrejes tinol zicu da se otopi i pipnes je na bateriju,odmah uhvati (namazes prvo onu pastu,kako se vec zove). Posle kad hoces da zalemis zicu za to,otopis tinol na tom mestu za 0.5 sekundi i prislonis zicu... baterija nece ni osetiti

https://www.amazon.de/gp/product/B01CU1EC6Y/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3VIZVBY06QYHB
+
https://www.amazon.de/gp/product/B014FED7V0/ref=ox_sc_act_title_2?ie=UTF8&psc=1&smid=A3VIZVBY06QYHB

или

http://www.gearbest.com/mobile-power-bank/pp_187685.html
+
http://www.aliexpress.com/item/ROCK..._1&btsid=15da6a0d-fd65-4807-93d9-36ce5264ed7b

Шта мислите, која је боља комбинација?
Користио бих батерију за iphone 5s, два до три пуњења, што значи да су оба капацитета таман. Е сад, не разумем се много у бројке ове силне, па ме занима која је квалитетнија, која брже пуни нпр. Не бих волео због пар евра да с****м тотално батерију телефона, ако је то икако могуће наравно.

Ne znam koliki je volti ima taj Anker, ali bih rekao da je kapacitet pitam za 3.6V kao i na Xiaomi-jevom, tako da to za telefon znači da prvi ima 3.300mAh a xiaomi 6.600mAh.
Ne znam koliki je kapacitet baterije tvog telefona, ali čisto sumnjam da može da se napuni 2-3 puta sa ovim prvim.

Колико ја знам, анкер има "чистих" 5000, јер ако нема, онда се никако не исплати. Нека ме неко исправи ако грешим.

А мој мучени 5S има 1560mAh, па ми не треба неки акумулатор, већ тих неких пар пуњења сасвим је довољно.

И наравно, ако неко има другу препоруку, ту сам. cheers

cbdabb6083e377a40faf42d03edc73c6.jpg

c6b63af210ad8724ec4d0dce67f846f9.jpg

Kupio sam ovaj powerbank za poneti pošto imam već jedan jači.....
Mogu da vam kažem da od nekoliko takvih koje sam testirao ovaj radi za sve pare..... puni mi s3 neo koji ima 2300mAh bateriju od 2% do 100% bez problema i ostane nešto malo iako je samo 2600mAh.....

Moja preporuka kome treba ovakav manjih dimenzija.....

Meni je stigao xiaomi power bank od 10Ah, da se nadje.
Prvo punjenje, potrebno je oko 4 sata.

Hvala na informaciji.
Jel bi mogao da izmerio vreme punjenja posle par korišćenja?

Mislis kad ispraznim power bank, da ponovo premerim koliko je potrebno da se napuni ?

Kad ga budeš koristio nekoliko puta (puniš i prazniš) stabilizovaće se baterija (kapacitet a time i brzina punjenja). E mene zanima posle stabilizacije :)

Aj videcu, mada slabo ću ja to koristiti, čisto kupio da se nadje.
Ali javim [emoji4]

Od kako sam poceo da koristim ext. bateriju telefon se mnogo brze puni a i greje. Ne bih nikako preporucio posto su mi 2 punjaca crkla, mozda je zobog toga sto sam bateriju platio samo 6e kod kineza, znaci 2 orginalna punjaca od iphnea su mi crkla, samo sam telefon puni preko baterije moglo je 3 puta da se napuni sto znaci svaki treci/cetvrti dan bih punio bateriju i posle mobilni. Od kako sam prestao da koristim ext. bateriju mnogo manje se greje telefon i punjac tokom punjenja. Mozda je sve to zbog loseg kvaliteta baterije ali moj telefon se vise preko toga nece puniti.:S:

Ovaj moj Xiaomi 5000mAh se opasno tripuje, skoro nikad nece da se napuni do kraja, moram da ga resetujem.
Vidim da ce uskoro u kantu. :mad:

@Almin98 da li si ga punio na 2A ili na 1A?
@marko_ns svi kineski punjači pune manje od deklarisanog.
Testirao sam dosta modela....

Neće da se napuni punjač, a telefon puni.

Daj da vidim kako izgleda punjač? Ja sam na par menjao ćeliju možda i tu može.

Xiaomi 10400 posle 15-20 ciklusa prestao da se puni, treperi prva lampica ali u nedogled.
Jel ima neko rešenje ili kanta?

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Meni isto baguje na trećoj. Pomaže dugo držanje power dugmeta, to mu je kao neki restart. Mislim da si sve te Xiaomi sa Aliexpresa kopije. Teško da Xiaomi pravi takvo smeće

Nemoj da ga bacaš javi mi se na pm da vidimo šta može da se uradi.

@marko_ns izgleda je pomogao restart, trenutno je na trećoj
Hvala

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Pozdrav! Kupio sam ovu prenosnu bateriju link/. Kada sam je otpakovao i pritisnuo dugme, bila je plava lampica. Ja lepo povezem sa telefonom da vidim da li puni, punilo par sec i nestane plava lampica. Rekoh, ispraznila se i stavim da se puni od 16h do 22h, svo vreme crvena lampica, kontao sam da treba duze da se puni zato sto je punjac org. Nokijin 5V/750mA. Stisnem dugme da vidim, nista. Ne daje ni crvenu ni plavu svetlost. Povezem sa telefonom, nista. Nije valjda crkla?

izgleda kao ono smece od par dolara, samo sa udarenom "markom", tako da verovatno jeste crkla

Da li je moguce da sutra odem i da mi zamene odmah, jer mi treba za put u ponedeljak, hitno mi je. I sta vredi uzeti u winwin-u?

Vrh Dno