Šta je novo?

ExpressCard 34, Card Reader (Belkin, SanDisk...)

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Delimire, dali is nasao express card reader negde?
Ja nisam, a bas mi treba!

Nisam nigde... Samo PCMCIA. Ali sam nasao Express Card eSATA kontroler :)

A gde si to nasao i koja je cena, trazim bezuspesno vec danima?

Technostar Electronica, preko puta Arene. Digitus brend. 1700 dinara. Radi pod OS X i Windows-om. Unutra je standardni JMicron cip, kao na P965 plocama. Tu isto imaju i PCMCIA card reader, isto Digitus. Ne znam za cenu.

Poslednja izmena:
E sad meni treba ExpressCard 34/54 bilo koji od ta dva FireWire 400 ili 800 imal iga gde ?? :)

Delimire, mozes li da budes precizniji gde je ta radnja Technostar Electronica u kojoj si nasao expresscard - eSata kontroler? Velika je Arena...
Vrlo sam zainteresovan da to kupim, pa jos po toj ceni.

Nasao sam. Delimire, mislio si na Megastore elektronics. Cak sam i kupio, i malo mi cudno radi sprava. Elem, kad je ubodem na MB Pro dok radi - obara mi comp (...molim vas drzite power gumb dok se racunar ne ugasi...)
Ako pak sve povezem u iskljucenom stanju - gurnem expesscard u comp, sa druge strane povezem na ext kuciste, pa ukljucim comp - sve radi lepo. Cak mi se i taj ext hard prijavljuje bas kao hard disk, a ne kao usb ili fw hard.
Ako nekog zanima - malo sam testirao eSata vezu, doduse na MacBook Pro masini. Po brzini, usb ne moze ni da primirise eSata vezi, cak je i FireWire veza (imam i ext LaCie hard 160 Gb, 1394a veza) 10-tak procenata sporija.
Kada bi expesscard bila sertifikovana bas za Maca (ova digitusova nigde ne pominje Mac mashine, vec iskljucivo PC i Windows) mozda bi razlika bila i veca. Ima i modela sa dva eSata izlaza povezanih u raid, pa bi to moglo da bude jos brze. E sad, sta je sa 1394b vezom - to cu vam reci kada mi stigne ext kuciste sa fwb konektorima.

Kartica nije hot-swap, ali uredjaj na njoj jeste. Pod Tigrom ga vidi kao interni disk, ali pod Leopardom ga vidi kao externi disk, bez oznake veze (USB/FW)

Vrh Dno