Šta je novo?

Express card 34 eSata @ MBP

Stator

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
650
Posto je kod nas fantasticno tesko naci 1GB+ hard sa FW 800, a MBP nema eSata prikljucak, resio sam da pocnem da razmisljam u pravcu da kupim Express card 34 sa npr 2 eSata prikljucka ubodem u lap i onda vezem na to bilo koji externi hard. USB 2.0 je jednostavno prespor.

1. Da li svaka Express card 34 radi na Mac-u ? Ako ne da li ima negde spisak onih koji rade?
2. Koliko sam citao Express card 34 se vezuje na PCIe i(li) USB magistralu na ploci. Pa me interesuje sta on od toga koristi to jest da ne zavrsim opet sa USB ogranicenjem?
3. Da li neko ima licnih iskustva sa time? Da li je pravilo neke probleme oko brzine itd.
4. Gde kod nas mogu da se kupe te kartice?

EDIT: Nesto ovako bi mi super leglo
http://www.radtech.us/Products/SataExpressCard34.aspx

Poslednja izmena:
Dakle, ja koristim Express card 34 za povezivanje eSata diska i to radi jako dobro. Brže je od USB-a, a najbolji dokaz je što taj disk koristim svakodnevno za video montažu bez problema. Ne znam da li je brže od fw (ja bih rekao da jeste), ali sama činjenica da radim video ti dovoljno govori. (btw probao sam da povežem disk i preko usb za taj posao, ali to ne radi.)

Treba ti eksterno kućište koje ima svoje napajanje jer mu Express card 34 eSata card ne daje struju. (Ja imam Chieftecov Black box). I duži eSata kabl za povezivanje. To je sve.

I sad najlepši deo - to ima da se kupi kod nas. U Megastore radnji na autoputu (iza grčke pijace) i košta manje od 2k dinara.

Ako te još bilo šta zanima - pitaj slobodno.

Prilozi

• 15082009380.jpg
    15082009380.jpg
    459.9 KB · Pregleda: 63
Možeš li da mi kažeš tačnu oznaku i proizvođača te kartice?

Cool...i ja sam baš razmišljao šta da radim sa CM Xcraft 360 kad pređem na Apple.. P.S. mali off** Kakvo je stanje sa iMac-om ? Jel ima on eSATA ?

Jok. Nazalost ne postoji nacin da na iMac povezes eSata uredjaj.

sad i ja vidim.. :(

Nazad
Vrh Dno