Šta je novo?

executabile web loader

wladymeer

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2009
Poena
525
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i5-4690 (3.5GHz)
Matična ploča
MSI H97M Eco
RAM
Patriot 16GB DDR3 800 MHz
GPU
NVidia GTX 1060 3GB
Storage
Samsung 840 Evo 250GB • Gigabyte GP 480GB • Hitachi HDD 2TB
Zvuk
SSL 2+ • JBL LSR305
Monitor
Hisense H39A5100
Ostale periferije
Audio Technica M50x
Laptop
Apple Macbook M1 (16/256)
Tablet
iPad 2 / iPad 3
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S20 FE
Pametni uređaji
Soundpeats Sonic
Steam
djedroid
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Valjda sam dobro nazvao ono što mene zanima 🙂

Elem na ovoj stranici imate link za ono što mene zanima (iako nije nikakva reklama, stavio sam je u spoiler)

http://www.fifaladder.com/fifaladder.exe

Da pokušam polu-laički da objasnim šta ovaj .exe radi:

klikom na ###.exe fajl otvori vam aplikaciju (ako sam dobro razumeo ovo je samo neki stand-alone browser) u kome vas:

#1 pita za login ili registrovanje (bilo bi poželjno ako je moguće neka "remember me" opcija)
#2 kada se ulogujete prebacuje vas mibbit (za mibbit znam podešavanja za widget, to nije problem) gde iskoristi vaš username (e ovo već ne znam kako uradi 😀)

Koliko se ja razumem u web aplikacije ovo su obične stranice koje se učitavaju pod jednim .exe fajlom i da bi .exe radio sve te stranice treba da postoje na forumu. Taj deo mi je "jasan" (valjda) - ono što mi nije jasno jeste kako napraviti ovakav .exe koji će to raditi i ima li neko savet ili barem program da preporuči koji bi ovo mogao da uradi?

Hvala :wave:

Ovo pitanje ima veze sa desktop programiranjem, a ne web programiranjem.

Taj loader verovatno koristi InternetExplorer da bi funkcionisao kao browser, a sve ostalo je prosto.
Znači treba da napraviš mini browser od InternetExplorera, da mu povadiš sve funkcije i da jedina stranica koju posećuješ kao startna, bude LogIn deo.

Aha, pa mislio sam da ovo ubacim ovde jer je ovaj exe orijentisan ka internetu pa me nekako "povuklo"... Jedino drugo mesto koje mi pada na pamet jeste "Windows aplikativni softver" - ako treba tamo, slobodno prebacite, izvinjavam se 🙂

U svakom slučaju, da li znaš možda neki program sa kojim bi se moglo uraditi to što me savetuješ? I još najbitnije kako kad povadim sve to to što ostane pretvorim u običan .exe? 😀

Poslednja izmena:
Mi smo nekada, radi lakse instalacije i podesavanja jedne web aplikacije, udarili slicnu stvar u Delphi-ju, napravili smo "kiosk-like" browser, ostavili samo "X" za ugasiti, blokirali desni klik i sl., da bi izbjegli "back" dugme i slicne zezancije.
(postoji web-browser komponenta, i relativno se lako uradi, koristi Internet Explorer engine).
Cak smo iskoristili i opciju da sa "iscitamo" neke podatke o sa racunara, koji nisu dostupni iz browsera.
Pogledaj malo po netu, naci ces primjera kako ukomponovati browser u nekom programskom jeziku.

Upravo sam odradio relativno sličnu stvarčicu u Visual Basicu - s obzirom da sam laik na ovom polju stvarno mislim da ovo nije ništa komplikovano odraditi. Samo sam postavio WebBrowser bez ikakvih dugmića i da za homepage automatski učitava stranicu za chat i radi 🙂

Doduše, napravio sam .exe bez one prve stranice i bez toga da on zapamti unos od pre, ali efekat je tu :d

Nazad
Vrh Dno