Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Imam jedan predlog za Exeovce, probajte da povučete sa google CDNa sledeći fajl:
https://dl.google.com/dl/android/studio/ide-zips/3.5.3.0/android-studio-ide-191.6010548-linux.tar.gz

Čisto me zanima, proverite da li će single HTTP konekcija da Vam napuni link i u doba najveće gužve, ako je odgovor potvrdan, imam neke ideje...

Inače Google CDN nije tolko "bliže" od nvidia CDN-a, ali ima jednu tehničku razliku. Zanima me da li će uspeti da ide najbrže.

92. ip, ide na maksimumu. Inače od kako sam na ovom IPu nisam imao problema...

Imam jedan predlog za Exeovce, probajte da povučete sa google CDNa sledeći fajl:
https://dl.google.com/dl/android/studio/ide-zips/3.5.3.0/android-studio-ide-191.6010548-linux.tar.gz

Čisto me zanima, proverite da li će single HTTP konekcija da Vam napuni link i u doba najveće gužve, ako je odgovor potvrdan, imam neke ideje...

Inače Google CDN nije tolko "bliže" od nvidia CDN-a, ali ima jednu tehničku razliku. Zanima me da li će uspeti da ide najbrže.

Мени фајл са гугла иде 10-25 мб/с варира. Нвидиа драјвер кренуо 20ак па пао на 5-6 мб/с, амд драјвер такође иде 5-6 мб/с. Пакет 320/100, ип 92.
Копирање фајлова преко кућне гбит мреже иде и преко 100 мб/с. Немогуће да за нет не може 300мбит да издржи а унутра може скоро гбит.

Да ли ехе има још неки гбит модем са излазом за тел поред 8240?

Poslednja izmena:

rIH9dlF.jpg

^Kod mene ovo ide brzinom od oko 17.5 MB/s (paket 150Mbps)

Nvidia drajver skida oko 7-8MB/s odavde:
http://us.download.nvidia.com/Windows/442.19/442.19-desktop-win7-64bit-international-whql.exe

mM2ACuU.jpg

100/40 Smart Duo 1 paket...

Модел модема који сам добио је 8311, има лан и тел излаз, гпон и струјни улаз.
За сада је брзина ок у "ударном термину", иде пуном брзином сингле спеед тест или скидање драјвера.

Ja koji god server van Srbije da probam u Speedtest-u, download ide 10-30 Mbs max a do juče je bilo sve OK. Paket je 100/40.
Definitivno imaju neki problem.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Таман сам пробао тест ка Лондону, изашло 272,7 мбит и пукао интернет скроз, као и пола канала са кочењем и тешком пикселизацијом. Ни ехе тел не ради за рекламације.
Да ли још неко има проблеме?

Ni kod mene ne radi internet, a ni većina kanala.

Nesto opasno zeza i kod mene , da im nije ponovo DDOS napad ?

I kod mene raspad, dzabe pet optike kad ja za 15 godina kod sbb-a nisam imao ovoliko problema koliko imam sa exe-om koji imam 4-5 meseci.

Ко па њих напада? СББ узвраћа ударац? Ви ћете нама 12 месеци по 1 дин... хех... :)

I kod mene zeza. Info sa sajta - Dana 19.02.2020. od 00h dolaziće do kratkotrajnih prekida internet i pojedinih tv servisa na svim delovima Exe Net mreže zbog radova na infrastrukturi na strani Telekoma Srbije.

Daj samo nek ga naprave više [emoji23]

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Жале се и са супернове за проблеме...

Zar ne treba ovde da pise exe-net, bar mi je ranije pisalo i u starim rezultatima mi pise exe...par novih od sad mts [emoji848]

444f41835748c77aecbcd16b33984653.jpg

Pre 15 min sam ušao na forum, ništa na ovu temu, rekoh možda je nešto trenutno, restartovao ruter... I dalje užas.... Interesantno je da YouTube radi OK, i neki sajtovi (koje sam probao random) su dostupni, ali recimo torrent/wRz sajtovi ni jedan ne pipa...

Код мене, на бул, уопште нема нета.

Ок, пише 19.02. од 00.00. Ваљда неће целог дана да трају радови...

Kod mene nije stigao jos. Otvara samo ponesto.

A taj ti test nije relevantan. Probaj onaj link za google od poglavicas, uvek siba max.

Relevantan je itekako, kad mi i tu pokaze 150Mbps konstantno onda se moze reci da internet radi kako treba.
Pa nije internet samo Google .. I nije test brzine samo Exenet server u Nisu ;)

Ja jos nisam primetio da nesto ne valja.

Pa da ali ti testiras na ko zna kom serveru gde izmedju tebe i tog servera ima 1000 drugih na koji exe ima uticaja kako?

Ja kad skidam uvek koristim torrent ili download accelerator i puna brzina bez izuzetaka.

Mislim lepo je sto trazite dlaku u jajetu ali mnogo ocekujete od provajdera koji zavisi samo od telekoma.

Dok god ste testirali meni samo ono jednom nije radilo kako treba, to bese bili neki radovi.

Kod mene nije stigao jos. Otvara samo ponesto.

A taj ti test nije relevantan. Probaj onaj link za google od poglavicas, uvek siba max.

Evo još jednog zaposlenog u Exe-u. Čovek nema nijednu poruku van Exe teme... a priča nam koji su testovi relevantni a koji ne.

U čemu je problem da se jasno i glasno napiše, imamo od skoro problem, radimo na tome da ga rešimo? Nisu vaši inženjeri mreže ništa gluplji od nas pa da ne vide problem.

Meni pre prekida i sad radi odlicno net. Merio i london pseedtest i google. IP je na 94.2......

Po Nisu se setaju promoteri EXea koji nude EXE godinu dana za 1 dinar ali je uslov da se vec koristi neki od operatera. Drug je korisnik Jotela i dali su mu godinu dana za 1 a drugi drug je zvao promotera ali on nema nikakvu kablovsku i lik mu rekao ne mzoe ta promocija vazi samo ako si vec korisnik nekog operatera. Ja cud anas da zovem da vidim da li ovo vazi i za korisnike SUpernove .

Nazad
Vrh Dno