Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Znam, već sam gledao taj cenovnik.
Svi moraju po zakonu da imaju cenovnik ali je pitanje da li se i šta naplaćuje u praksi. Napisao sam moje iskustvo sa Jotelom. Znam još neke ljude kojima Sbb slične stvari nije naplaćivao.
Ne očekujem ja sada da Exe ide od kuće do kuće i povezuje svima nove televizore za džabe ali sa druge strane, kad su me priključili na njihovu mrežu, nisu izbušili ni jednu jedini rupu i nisu potrošili ni 1 cm koaksijalnog kabla jer su iskoristili postojeće stanje. Samo su provukli optički kabl do ONT-a kroz crevo u zidu koje sam već imao i to je to.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Naplaćuje se. Sve to možeš sam za mnogo manje novca. Ali me zanima deo gde si napisao da ćeš vezu uzeti od postojećeg tv? E sad, ako sam te razumeo kako treba(redno ćeš vezivati televizore), pitanje je zašto?

Jedino na taj način mogu da povežem novi tv a da razvučem najmanje kabla.
Iz najbližeg tv-a izvlačim kabl, skidam mu RF konektor i stavljam mu F konektor. Onda uzimam razdelnik za 2 televizora i u njegov ulaz uključuje taj F konektor.
Pravim novi kratki kablić sa jednim F i jednim RF konektorom i njime povezujem postojeći TV na jedan izlaz iz razdelnika.
Pravim isti, samo duži kabl koje će od drugog izlaza iz razdelnika ići do druge sobe za novi TV.
Sve kablove i kompresione konektore mogu da kupim i sam u radnjama koje prodaju to i oni ti prilikom kupovine krimpuju sve šta hoćeš jer imaju alat Problem mi je samo jedan F konektor koji treba da se uradi kod mene kući jer je taj kabl provučen kroz fasadu kuće i nema vađenja.
U kući imam više televizora i razdelnika i svuda je signal 97-100 % upravo zbog kompesionih konektora i zato mi je bitno da i ovaj novi TV bude tako povezan.
Najveće probleme ljude imaju upravo zbog konektora ma koliko oni dobri i skupi bili jer samo krimpovani konektor ima minimalno slabljenje. Naročito kad se ima više televizora.

Jedino na taj način mogu da povežem novi tv a da razvučem najmanje kabla.
Iz najbližeg tv-a izvlačim kabl, skidam mu RF konektor i stavljam mu F konektor. Onda uzimam razdelnik za 2 televizora i u njegov ulaz uključuje taj F konektor.
Pravim novi kratki kablić sa jednim F i jednim RF konektorom i njime povezujem postojeći TV na jedan izlaz iz razdelnika.
Pravim isti, samo duži kabl koje će od drugog izlaza iz razdelnika ići do druge sobe za novi TV.
Sve kablove i kompresione konektore mogu da kupim i sam u radnjama koje prodaju to i oni ti prilikom kupovine krimpuju sve šta hoćeš jer imaju alat Problem mi je samo jedan F konektor koji treba da se uradi kod mene kući jer je taj kabl provučen kroz fasadu kuće i nema vađenja.
U kući imam više televizora i razdelnika i svuda je signal 97-100 % upravo zbog kompesionih konektora i zato mi je bitno da i ovaj novi TV bude tako povezan.
Najveće probleme ljude imaju upravo zbog konektora ma koliko oni dobri i skupi bili jer samo krimpovani konektor ima minimalno slabljenje. Naročito kad se ima više televizora.

Nisam neki expert, ali...

Svi televizori treba da idu DIREKTNO iz splitera/razdelnika, a spliter/razdelnik da je povezan minijaturnim kablom sa konvertorom za tv. Jedino tako ces imati cistu sliku na svakom televizoru :) Razdelnik neka bude skuplji od 200-300din i nemaš problem nikakav. Redno vezivanje nikada nije bilo dobro za televizore, iz iskustva pričam :)

A za konektore si potpuno upravu... Nije isto kad je RF konektor i kad ga ti "napraviš" sam :) Ako u radnji imaju alat zamoli ih ili im plati i neka ti to odrade :D

Bas me zanima da li se promenilo nesto odkako ih kupio Tele... ili je isto. Orion se pokazao za mene mnogo bolji izbor jer se i dalje nista ne menja. SN ima otkljucane kanale aVi?

Otključani su HBO kanali. Od pre dva dana ima i sport klub u HDu i još neki kanali. Počeo sam da gledam tv 24/7 sve sam drugo zapostavio u životu.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Otključani su HBO kanali. Od pre dva dana ima i sport klub u HDu i još neki kanali. Počeo sam da gledam tv 24/7 sve sam drugo zapostavio u životu.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka
U Zaječaru od ovoga nema ništa. HBO može samo da se sluša, nema slike, SK i ti jos neki kanali ništa.... Čak sam primetio pogorsanje televizije u Zaječaru,i ne samo ja nego još neki moji prijatelji koji su kod Exe net-a... Slika na dosta kanala mrljavi,ili secne, kao kad je slab signal....Vikendom se ljudi žale naročito. Moje laičko mišljenje je da u Zaječaru nisu tehnički kapaciteti dovoljni i kako se povećava broj korisnika, tako nastaju problemi...Internet- ja lično primećujem pogoršanje u zadnje vreme.Dešava se iznenadan totalni pad protoka pa posle pola minuta (od prilike) normalizacija brzine ili neki domaći poznati sajtovi se ponekad otvaraju kao da su im serveri na Mesecu. Lepo bi bilo ako ima nekih poznatih smetnji da se to reši, ako ne, sa se proveri i ispita stanje na terenu.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Koji je to oprater

U Zaječaru od ovoga nema ništa. HBO može samo da se sluša, nema slike, SK i ti jos neki kanali ništa.... Čak sam primetio pogorsanje televizije u Zaječaru,i ne samo ja nego još neki moji prijatelji koji su kod Exe net-a... Slika na dosta kanala mrljavi,ili secne, kao kad je slab signal....Vikendom se ljudi žale naročito. Moje laičko mišljenje je da u Zaječaru nisu tehnički kapaciteti dovoljni i kako se povećava broj korisnika, tako nastaju problemi...Internet- ja lično primećujem pogoršanje u zadnje vreme.Dešava se iznenadan totalni pad protoka pa posle pola minuta (od prilike) normalizacija brzine ili neki domaći poznati sajtovi se ponekad otvaraju kao da su im serveri na Mesecu. Lepo bi bilo ako ima nekih poznatih smetnji da se to reši, ako ne, sa se proveri i ispita stanje na terenu.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Ovo sa seckanjem na tv-u sam primetio i ja sinoc na pojedinim kanalima, pikselizacija slike i zamrzavanje na sekundu-dve. Konkretno sinoc fox-ovi hd kanali dok je superstar radio normalno.

Pa ko je ovde bot...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da li imate Animal Planet HD, Landscape HD i HD BBC Earth? Vec neko vreme nema ovih kanala, kada god upalim TV, sto me nervira jer volim da ih gledam.

Animal Planet HD i Landscape HD imam a BBC Earth HD nemam od danas.
Niš je u pitanju.

Animal Planet HD - Uredno radi danima unazad..
BBC Earth HD - Ponekad prekida, ali u većini slučajeva radi!?
Landscape HD - nemam info za ovaj kanal :)

@gvlada neće je ni biti. Kad je do sad nije bilo, neće je ni biti :D U svakom slučaju 400 kanala otključanih svim korisnicima.

Svaki grad ima svoju digitalnu centralu, tako da se situacija razlikuje od grada do grada.

Kod mene je situacija sledeća:

101. HD BBC Earth - Nema signala
112. HD Kitchen TV - Velike smetnje i pikselizacija
946. HD Animal Plenet - Kanal radi normalno
950. HD Landscape - Kanal radi normalno

Do pre desetak dana kod mene se nakupilo petnaestak kanala koji ne rade, ja poslao tiket, reagovali su munjevito, otklonili probleme u roku od sat vremena.

Звао Ехе око тв понуде. И даље не знају шта ће бити са каналима, којих пакета ће бити и колико би се доплаћивали или који пакет би које канале нудио, али очекују поделу канала према пакетима. ХБО се очекује током године. Пусти испочетка на 1 или 2 тв уз додатни андроид уређај. Ништа се изгледа није променило за год дана.

Koje ludilo. Imaju kanale kao sto je HBO koje uopste nema mogucnost da korisnik prati/plati. Cirkus. Gori su i od Supernove.

Zasto je ovaj bot i dalje u ovoj temi?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Jos malo cu dabudem, dok me Šolak ne postavi za zamenika direktora SBBa.

Kod mene od hbo-a samo audio :)

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Exe u Nišu ne radi ili to samo ja imam problem?

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Kod mene radi Exe (i TV i internet).

Radi i kod mene i net i tv.

Prekid kabla, malopre izašao do prodavnice i sam videh parče kabla od dobrih 15m metra iskidano na Vizantijskom bulevaru. Možda se konkurencija iz NetNeta naljutila nešto Nigde ekipe... a ni tv/interneta, evo već 4 sata.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno