Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Nije u pitanju dokonost, vec ono sto platim ocekujem i da radi, ne gledam cesto tv mozda pola sata do sad dnevno i to ne uvek... i sad zamisli sednes a ono kanali qrac....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Mom kumu se desava da krene sve vise i vise da secka, obicno to resi hard resetom box-a

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Koliki su ti nivo i kvalitet signala?
Ako je sve OK, treba da budu i jedno i drugo 100%.
Da li imaš mogućnosti da na TV-u u opcijama uđeš u trenutku kad secka i proveriš jačinu i kvalitet signala. Ako tad variraju vrednosti, najverovatnije imaš problem sa F konektorima na koaksijalnom kablu. Da li su krimpovani ili su oni koji se montiraju "sa šrafom"?

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Cekaj jel gledas na box-u ili na kablovskoj?

exe net kablovska.... dva konektora su f konektori koje su oni namontirali i stavljen je nov kabl.... a dva sam dodao ja na racvu jos dok je bio monter tu, imam iskustva s tim osto sam dugo u sat tv forumima i petljam s tim odavno, uvek proveravam spojeve kablove itd... a ovi konektori koje su oni stavili su krimpovani i vidi se da se kvalitetni.... signal 9% i vise ali kvalitet varira od jednog transpodera do drugog, ali kako kad.....

Poslednja izmena:
Kako da im uzmem promociju? Imam njihovu optiku i izasao sam iz ugovora a treba da se preselim. Uzeo bih i tv (sad imam sbb). Kazu moze preseljenje uz novi ugovor sa tv-om ali ne daju nikakvu promociju...

Kako da im uzmem promociju? Imam njihovu optiku i izasao sam iz ugovora a treba da se preselim. Uzeo bih i tv (sad imam sbb). Kazu moze preseljenje uz novi ugovor sa tv-om ali ne daju nikakvu promociju...

Meni sad odgovorili da ako hocu da potpisem novi ugovor mogu da dobijem 6 meseci pod 1 dinar,koji vazi za SMART TRIO PAKETE.
Posto su jutros na njihovom sajtu objavili sledece:

Poštovani korisnici fiksne telefonije Exe Net-a,
Obaveštavamo Vas da će od 01.11.2019. biti dostupni novi i poboljšani paketi fiksne telefonije. Svi korisnici će dobiti nove tarife i to sledećim redosledom:
– Korisnici koji su imali tarifu TEL100 će imati tarifu SN-Solo (150 min za sve fiksne mreže u Srbiji. Minuti preko tarife se plaćaju po cenovniku.)
– Korisnici koji su imali tarifu TEL200 i koriste neke od Gpon ili Smart Trio 1,2,3 paketa, će imati tarifu SN-Par (150 min ka svim fiksnim mrežama u Srbiji i neograničeni minuti ka fiksnoj mts, mts d.o.o, exe net i supernova)
– Korisnici koji su imali tarifu TEL200 i koriste neke od Smart Trio 4,5,6 i oni koji su imali tarifu TEL100+100, će imati tarifu SN-Sve (150 min ka svim fiksnim mrežama u Srbiji i neograničeni minuti ka fiksnoj mts, mts d.o.o., exe net i supernova i neograničeni minuti ka mts mobilnoj)

Došlo je i do promene cena kao i do promene zona međunarodnog pozivanja i cena ka njima. Sve cene kao i zone, možete videti u cenovniku koji stupa na snagu 01.11.2019. god,a istaknut je na njihovom sajtu:

https://www.exe-net.net/wp-content/uploads/2019/10/Aktuelni_cenovnik_Exe_Net_01.11.2019.pdf

U vezi sa izmenama u fiksnoj telefoniji, korisnici fiksne telefonije imaju pravo raskida ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od obaveštenja.

Sad mene zanima gde se nalazi njihova poslovnica u Krusevcu,posto u vezi toga nisam jos informisan.Ako zna neko molim da mi odgovori.

Poslednja izmena:
exe net kablovska.... dva konektora su f konektori koje su oni namontirali i stavljen je nov kabl.... a dva sam dodao ja na racvu jos dok je bio monter tu, imam iskustva s tim osto sam dugo u sat tv forumima i petljam s tim odavno, uvek proveravam spojeve kablove itd... a ovi konektori koje su oni stavili su krimpovani i vidi se da se kvalitetni.... signal 9% i vise ali kvalitet varira od jednog transpodera do drugog, ali kako kad.....

Ne valja ovo...taj signal..to mora više da bude... Prijavi tehničkoj podršci pa da vide oni šta je.

Jačina signala 100%
Kvalitet: preko 50/60%(možda i više, zavisi) - ovako nekako bi trebalo da bude.

Sad mene zanima gde se nalazi njihova poslovnica u Krusevcu,posto u vezi toga nisam jos informisan.Ako zna neko molim da mi odgovori.

Samo u Nišu je predstavništvo koliko ja znam... Nikada nisu imali u drugim gradovima..

Nemaju kod nas predstavnistvo ali imaju uvek ekipe na terenu i ljude koji su iz ovih krajeva, do sad su uvek bili brzi....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Nemaju kod nas predstavnistvo ali imaju uvek ekipe na terenu i ljude koji su iz ovih krajeva, do sad su uvek bili brzi....

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Znam da su uvek brzi po resavanju nekih problema na mrezi.Meni trebi zbog potpisivanja novog ugovora,tj.prelazak na drugi paket.

Kod mene juce bili iz telekoma i pitali je sve u redu sa optikom, jel sam zadovoljan itd. Mozda sam mogao njih da smaram za popust...

Kod mene juce bili iz telekoma i pitali je sve u redu sa optikom, jel sam zadovoljan itd. Mozda sam mogao njih da smaram za popust...

Cudo dolaze da pitaju iz Telekom da li je u redu sa optikom,kada ste kako vidim na EXE NET mrezi?

Telekom je kupio exe net

To nisam siguran, moguce da ce jos neko vreme raditi kao exe

Meni sad odgovorili da ako hocu da potpisem novi ugovor mogu da dobijem 6 meseci pod 1 dinar,koji vazi za SMART TRIO PAKETE.
Posto su jutros na njihovom sajtu objavili sledece:

Poštovani korisnici fiksne telefonije Exe Net-a,
Obaveštavamo Vas da će od 01.11.2019. biti dostupni novi i poboljšani paketi fiksne telefonije. Svi korisnici će dobiti nove tarife i to sledećim redosledom:
– Korisnici koji su imali tarifu TEL100 će imati tarifu SN-Solo (150 min za sve fiksne mreže u Srbiji. Minuti preko tarife se plaćaju po cenovniku.)
– Korisnici koji su imali tarifu TEL200 i koriste neke od Gpon ili Smart Trio 1,2,3 paketa, će imati tarifu SN-Par (150 min ka svim fiksnim mrežama u Srbiji i neograničeni minuti ka fiksnoj mts, mts d.o.o, exe net i supernova)
– Korisnici koji su imali tarifu TEL200 i koriste neke od Smart Trio 4,5,6 i oni koji su imali tarifu TEL100+100, će imati tarifu SN-Sve (150 min ka svim fiksnim mrežama u Srbiji i neograničeni minuti ka fiksnoj mts, mts d.o.o., exe net i supernova i neograničeni minuti ka mts mobilnoj)

Došlo je i do promene cena kao i do promene zona međunarodnog pozivanja i cena ka njima. Sve cene kao i zone, možete videti u cenovniku koji stupa na snagu 01.11.2019. god,a istaknut je na njihovom sajtu:

https://www.exe-net.net/wp-content/uploads/2019/10/Aktuelni_cenovnik_Exe_Net_01.11.2019.pdf

U vezi sa izmenama u fiksnoj telefoniji, korisnici fiksne telefonije imaju pravo raskida ugovora pre isteka perioda na koji je zaključen, bez obaveze plaćanja troškova u vezi sa raskidom, u roku od 30 dana od obaveštenja.

Ovo može da bude potvrda da će i vas da gurnu u supernova familiju ovo su nazivi njihovih paketa.

Нека гурају где хоће, само немој да ми дирају ову брзину по овој цени. Мада одавно нису повећали брзине. ;)

Zdravo kolege...Korisnik sam sbb usluga i dobio sam ponudu da predjem u exe. Vrv bih se odlucio na net+tv paket.
Procitao poslednjih 50-ak strana ali nisam mogao da utvrdim sledece:
1. Da li se moze dobiti obican modem od exenet-a na koji bih ja prikljucio svoj ruter ( znaci samo modem a moj ruter )
2. Da li se preko njihovog stb-a moze vratiti program unazad ?
3. Gledanje tv-a preko mobilne aplikacije - da li se ta aplikacija moze naci na play store-u i videti kako izgleda? Procitao da se preko nje moze vratiti program ( naravno na exe mrezi ). Neko je napisao da nema opciju cast, tako da vrv nema opciju da se prebaci video na chromecast?
4. Kakva su iskustva sa tom aplikacijom na recimo mi boxu ( android tv ) da li promena kanala moze preko daljinskog na android boxu ili mora preko misa?
5. Kada dodju majstori za montazu, jer ima neka zackoljica ili neka preporuka sta da im se kaze, kako i sta da donesu, ugrade, postave, provuku, blabla......

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

2. Da li se preko njihovog stb-a moze vratiti program unazad ?
Da, moze, samo ne radi bas kao na SBB-u ali zavrsava posao. Dosta baguje pa treba restart i desi da da dobijes poruku da faj

3. Gledanje tv-a preko mobilne aplikacije - da li se ta aplikacija moze naci na play store-u i videti kako izgleda? Procitao da se preko nje moze vratiti program ( naravno na exe mrezi ). Neko je napisao da nema opciju cast, tako da vrv nema opciju da se prebaci video na chromecast?

Ne moze se naci na play store-u, skidas sa njihovog sajta kad se ulogujes. Vracanje radi, poprilicno dobro, postoji neko neslaganje sa vremenskom zonom na serveru ali ni ja ni radnici nismo uspeli da razumemo sta je problem. Generalno ne smeta za normalno korisenje, zadovoljan sam. Cast mozes da resis nekom drugom aplikacijom koja projektuje sliku i zvuk sa telefona (nisam probao, ne vidim razloga da ne radi)

4. Kakva su iskustva sa tom aplikacijom na recimo mi boxu ( android tv ) da li promena kanala moze preko daljinskog na android boxu ili mora preko misa?

To i mene interesuje

5. Kada dodju majstori za montazu, jer ima neka zackoljica ili neka preporuka sta da im se kaze, kako i sta da donesu, ugrade, postave, provuku, blabla......

Ako ne ponesu sve od opreme doci ce sutradan (kod mene nisu doneli android box i ruter, pa sam cekao sutradan da donesu box a malo vise da donesu ruter jer nisu imali u tom trenutku. Za provlacenje kablova pricas gde zelis da idu

Hvala na info.
Kazes android box - to sam procitao u ranijim postovima da je neko dobio android box. Koja je preporuka za box: obican stb ili android box? Gde je bolja slika, brzi odziv i promena kanala, koji manje baguje i zahteva restart....

Stb ti treba samo ako imas stari TV koji ne podrzava CATV, inace ti ni ne treba, direkt u TV. Android box ide uz skuplje pakete (ili se doplacuje) i sluzi za vracanje unazad. Naravno ima mogucnost gledanja uzivo, povezuje se preko lan kabla

Aplikacija je optimizovana za touch screen, na MI box S radi kada se koristi miš.

1. Da li se moze dobiti obican modem od exenet-a na koji bih ja prikljucio svoj ruter ( znaci samo modem a moj ruter )

Ovo i mene interesuje ali sumnjam da postoji, tražio sam samo modem a dobio ruter bez wifi + dodatni ruter zbog wifi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kod mene je običan modem, namešten pre skoro dve godine. Ne znam da li ga još uvek imaju. Na slici je dole levo.
64f92047f62b5cc7f66654d581a2f873.jpg

^
Isto ovako je i kod mene. Ja sam stavio svoj ruter, njihov nisam hteo da uzimam.

Da li modem ima izlaz za telefon? Verovatno je to problem sto ne mogu da daju samo modem, ja imam trio paket.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Вероватно си добио понуду 12+12 тј све упола цене а то много значи.

1. Ја сам добио њихов рутер али је то небитно јер су мени дали медија конверторе тј један пребацује оптику на коаксијалац (који може где год) а други на UTP кабл који могу да убодем у који год хоћу рутер. Не знам како је када дају ONT који је углавном све у једном. Вероватно није проблем да се пребаци у bridge мод. Нема разлога да се трошим за бољи рутер, добио сам солидан Нетис, гигабитни дуал бенд који ради посао.

2. За гледање уназад дају андроид бокс, или је фрај уз скупље пакете или се доплаћује. Бокс који сам ја добио је мало слабији па сам пре неко вече пукао 3к код Кинеза и узео новији и јачи. Немам времена да пробам њихову апликацију, не знам да ли ће да ради. А и једва гледам телевизију, ваљда зато и не испробавам.

5. Мајсторима кажеш где да провуку оптику, где да ставе шта од уређаја, ја сам већ имао развучене коаксијалце и мрежу па нису радили тај део, не знам колико раде.

Ok, hvala puno na nesebicnim utiscima i komentarima. Ono sto vidim da je feedback krajnje pozitivan i da cu vrv biti zadovoljan uslugom.
Ostaje mi samo jos da proverim da li mogu da raskinem ugovornu obavezu kod sbb-a ili ako je to skup proces da nastavim da koristim sbb do kraja ugovorne obaveze ( jos 4 meseca ) i ujedno exe da koristim.

Biće skupo kod SBB kao i kod ostalih zbog priključnih taksi i zavisi koje si promocije imao. Sačekaj decembar, poskupeće SBB i imaćeš 30 dana za raskid bez naplate penala.

Nazad
Vrh Dno