Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ja bih rekao da nije istina da im je televizija totalni krš. Malo si ga preterao. A i svi znamo da je SBB po pitanju televizije na vodećem mestu u Srbiji. Al' je zato i najskuplji.

Ako je tačno da sad daju i po 12 meseci po dinar vama u Nišu i SBB čak ispadne povoljno.A sad ne mogu nikad biti iste cene kod provajdera koji posle ugradnje nema nikaki trošak ko što je exe i provajdera ko što su mts i sbb koji samo za sportska prava na arenama i sport klub kanalima potroše godišnje koko vredi taj isti exenet.

Sinoć je ubačen Pink HD. A izbačen RTS 3, to jest, nema ga. Redni broj kanala 021.

Poslednja izmena:
Narode,
jel zna neko na forumu, koliko vremenski traje izdavanje dozvola operaterima za postavljanje mreže ?
krajem aprila, neko od tehničke ekipe ExeNet-a me je pozvao i rekao da će otprilike do mene optika stići za mesec dana, jer se čeka neka dozvola za prelaz preko mosta i kružnog toka, koji je odmah iza mosta (Kruševac je u pitanju)
Evo i septembar prolazi, još uvek ništa, Kor.Servis sam pozvao pre par dana, isto su mi to rekli, da se stalo kod mosta i kružnog toka.
U zadnje vreme i ekipe ExeNet-a ne viđam.....jel to sve ima neke veze i sa pričom oko kupovine od strane mts-a ?

Ako je i bilo problema, sada ne bi trebalo da ih bude. Ipak su državna firma [emoji4]

Ja sam reko da je krs u odnosu na sbb (eon i d3) i mislim da nisam preterao. Bez poredjenja za ove pare meni je odlicna.

EON je samo aplikacija preko hibridnog boxa. I malo su je nasminkali. Mogu slobodno reći da imam drugara koji ima sbb eon gde mu se BOX zaglupljuje redovno i dok ga ne izvuce iz struje, ne vrati, ne moze da menja kanale. Što se samog DVB-C tiče kod Exe Neta se najviše dobija. Najviše kanala za najmanje para uz ubedljivo najbolji internet u zemlji.

Usluga je sasvim solidna. Sve extra radi. Ja ne volim da imam bilo kakve boxeve koji vrše konverziju sa hdmi. Ovako gledam direktno preko TVa i to je TOP.

Ti si rekao krš zato što na Exe nema Sport Klub, Foxovi nisu u HDu, i History dok History2 jeste. To su super kanali u HD-u i nadam se će i Exe da ih uvede. Reći da je Exe krš je zaista preterano i to ne malo nego previše... Sam si rekao da si dobio super uslugu. Pitanje za tebe je da li si spreman da platis vise da bi imao i FOX i History u HD-u jer to sigurno provajdera košta?

EON je samo aplikacija preko hibridnog boxa. I malo su je nasminkali. Mogu slobodno reći da imam drugara koji ima sbb eon gde mu se BOX zaglupljuje redovno i dok ga ne izvuce iz struje, ne vrati, ne moze da menja kanale. Što se samog DVB-C tiče kod Exe Neta se najviše dobija. Najviše kanala za najmanje para uz ubedljivo najbolji internet u zemlji.

Nisu je malo nasminkali nego izgleda par svetlosnih godina isped ovoga sto gledam na exe, i nije aplikacija samo preko boxa vec postoji i aplikacija za smart tv-e bez boxa i radi odlicno. Znaci koristim sbb preko 15 godina sigurno, D3 poslednjih 8 i radi mi super. EON box kod mojih isto radi bez problema ali cuo sam da se neki zale da im se zaglupljuje. Ovo za internet jos je rano da pricam, nadam se da si u pravu jer je to jedino sto mi je bitno da radi bez greske.

Usluga je sasvim solidna. Sve extra radi. Ja ne volim da imam bilo kakve boxeve koji vrše konverziju sa hdmi. Ovako gledam direktno preko TVa i to je TOP.

Ja bi stavio i 6 boxa samo da mi to ljudski izgleda ka upalim tv. Ovo izgleda bas jadno u odnosu na D3.

Ti si rekao krš zato što na Exe nema Sport Klub, Foxovi nisu u HDu, i History dok History2 jeste. To su super kanali u HD-u i nadam se će i Exe da ih uvede. Reći da je Exe krš je zaista preterano i to ne malo nego previše... Sam si rekao da si dobio super uslugu. Pitanje za tebe je da li si spreman da platis vise da bi imao i FOX i History u HD-u jer to sigurno provajdera košta?

Nigde nisam rekao da je krs zbog sport kluba nemoj da izmisljas. Za foxove i history stoji. Jos jednom ponavljam u ODNOSU na sbb MENI je tv krs i ne bih vise diskutovao o tome. Vi imate pravo na svoje misljenje ja na svoje i kraj price.

Placao sam godinama vise i shvatio da bacam pare, da tv vrlo malo gledam i da sam spreman da zrtvujem taj deo usluge. To ne znaci da cu sad da ga hvalim i ubedjujem sebe kako je ok, da nije mnogo gori itd.

Placao sam godinama vise i shvatio da bacam pare, da tv vrlo malo gledam i da sam spreman da zrtvujem taj deo usluge. To ne znaci da cu sad da ga hvalim i ubedjujem sebe kako je ok, da nije mnogo gori itd.
Ја сам користио СББ од како се појавио у мом крају па све док нисам укапирао да је прескупо то што се плаћа. Чак и пре него што је стигао ехе, одјавио сам СББ и тражио алтернативе. Баш зато што ни ја не гледам телевизију, понекад неки (репрезентативни) спорт и врло ретко нешто више. Скоро па ми ртс планета завршава посао.
Од почетка пишем да ехе нема добру теве понуду, делује ми да је и приступ томе помало аматерски, уопште немају намеру да се упуштају у пројекте које гура СББ. СББ стварно има боље решене апликације и начине за лагодније гледање али то кошта а питање је колико је потребно и колико служи да неко каже да то боље ради. Ја сам узео један андроид бокс кад је ехе почео да их дели и укључио сам га 3 или 4 пута, толико ме занима да погледам нешто што је прошло.

Наравно, има и оних којима је теве програм све у животу, који прате 200+ програма свакодневно, а сви програми морају да буду у фул резолуцији и без иједне сметње.

Предност ехе-нета је откључана телевизија и свако може да гледа програм на 1, 2 или 10 телевизора. Питање је да ли је то некоме боље или да на до 3 гледа пропуштено.

Е да, да поновим, практично немам телевизор, закачио сам монитор на пријемник и понекад одгледам оно што сам поменуо. Нисам из оне приче где се поподне донесе паковање пива, упали телевизор и гледа док се не успаваш.

У целој причи је ехе интернет толика предност да СББ ту нема шта да тражи.

kod mene u poslednje vreme kanali seckaju ili se koce na exe, iako je signal u kvalitet preko 90% zvao kc kazu sve je u redu....

Послато са Mi A2 уз помоћ Тапатока

Kursula, history imas u HD pod imenom Test 7 (valjda je taj), mrzi me da sada gledam kako se tacno zove.

Sto se TV ponude tice - slazem se, moze bolje, ali je opet definitivno mnogo bolja ponuda kanala od jotela, netnet-a i ostalih sem naravno SBB-a. Ima 360 i nesto kanala, od toga 50 krs lokalna, neki kanali se ponavalju ili su SD varijanta vec postojecih HD kanala sto bih ja izbacio skroz iz ponude, fali HBO, fale FOX HD kanali (tu FOX grupaciju spada i nacionalna geografija koja je sa Fox Crime i Life bila u ponudi exe neta pod imenom test 5, 6 i valjda 8 - u HD ali sada vise iz nekog razloga ti kanali ne rade), fali jos po nesto da ne ponavljam, ali sto se tice kvaliteta slike tu se apsolutno ne slazem sa tobom.
Nemam nista od toga da ih hvalim ili kudim jer nemam aposlutno nikakve veze sa njima sem sto sam korisnik mnogo godina (i privatno i poslovno), ali prosto objektivno gledano, ne moze ni na koji nacin da preko neke aplikacije, boxa, pa neka je EON ili ne znam koja (dobijas sliku preko IP gde opet mora neka kompresija pa konverzija itd) da slika bude bolja od cistog direktnog nekompresovanog signala koji ulazi u TV (ako je dobar izvor).
TV-u je to svrha, za to je napravljen, naravno ako imas normalan TV a ne neki krs. Nesto kod tebe nije u redu sa TV-om definitvno. Ako ti je onakva slika na TV-u kao sa slike baci odmah taj tv jer mu nesto fali. Pogledaj contrast, brightest itd, za svaki ulaz se posebo steluju, mozda ti je za hdmi podeseno kako treba, ali za DVB-C tjuner nije pa ti je zato takva slika.

Inace opste poznato da slika na jeftinim LED televisorima ne moze da se meri sa slikom na brendiranim televizorima (zbog cipa koji obradjuje sliku).
Imam 4 led tv-a, 3 LG-a i 1 Sony i slika je aposlutno perfektna na sva 4 TV-a i na svim kanalima - bilo HD bilo SD (naravno ne racunam ona lokalna 100 krs kanala). Koristio sam i EON, imam i IPTV, pored toga imam i satelitsku i mogu slobodno reci da je slika na istim kanalima bolja na TV-u (preko exe neta) nego preko satelitskog risivera. Opet kazem ne zato sto je exe vec zato sto je jedostavno tako. Ako imas dobar izvor, ubacis u etar bez kompresije, slika tako direkt na TV-u MORA da bude bolja nego preko bilo kog boxa, IP protokola i sl. pod uslovom da imas NORMALAN tv.
Posto TV poseduje i S2 prijemnik kad ubodem kabl od satelitske direkt u TV, naravno kvalitetnija je slika na taj nacin nego kad ide preko risivera. Nije to nikakva drasticna razlika niti WOW ali jeste bolja jer ko sto rekoh dobijas direkt slignal a ne preko nekog boxa i bez konverzije. Sve ovo opet kazem pod uslovom da imas normalan TV.

Sta je sa National Geographic HD? Bio je jedno vreme u test kanalima otkljucan, sada ga nema. Bilo bi lepo da postane dei standardne ponude umesto SD varijante na kanalu 106

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

@V.i.P.e.R ma to sam bre nabrzinu skljocnuo telefonom pa ispalo bas lose, plus tapatalk kompresuje. Nije takva slika uopste.

>ne moze ni na koji nacin da preko neke aplikacije, boxa, pa neka je EON ili ne znam koja (dobijas sliku preko IP gde opet mora neka kompresija pa konverzija itd)
EON koristi Coax tj. DVB-C, a IP samo za vraćanje unazad, osim za OTT korisnike.

Od promotera na ulici sam iskukao listu kanala koje imaju u ponudi. E sad nemam informaciju koji su kanali dostupni u kom paketu jer vidim da je recimo smart 1 190+ kanala, smart 2 210+ ... i ne znam kada je ova lista zadnji put ažurirana.

Pošto je teško pronaći listu kanala na internetu evo photo

exenet.jpg

Где њихов списак јавно... сад ће душебрижници и тим адвоката да те прогањају... :)

Него шта, свима Пинк а не као СББ који за то тражи додатне паре. ;)

Што се акције тиче, важи и она за СББ пребеге који добијају 12 месеци фрај што је баш баш попуст.

Где њихов списак јавно... сад ће душебрижници и тим адвоката да те прогањају... :)

Ne znam zašto bi bilo zabranjeno da se deli lista kanala. Na sajtu piše 190+ kanala, šta ako su neki free satelitski kanali tipa Nemački RTL. Valjda ako si zaiteresovan za nekog operatera treba da imaš informaciju o njihovim uslugama.

Ako je zabranjeno molim moderatore da obrišu post.

Poslednja izmena:
Није забрањено на форуму него Ехе крије списак као змија ноге. Када сам зимус био да пређем нису хтели да ми дају списак канала, нити су били сигурни око понуде канала и пакета. Можда ће се ситуација променити уласком у групацију Супернова.

Da li neko ima jos problema kocenjem kanala na par sekundi? I to ne svih vec odredjenih, kao da ih uzimaju od card seringa na crno, tako se ponasaju, ukoci se nekoliko sekundi pa nastavi, i tako svakih 5-10 sec..... vrlo iritirajuce, pogotovo kd deci pustis crtace pa ne mogu da objasnim sta ne valja..... a i filmski kanali neki isto.... signal ok.

Juče popodne, a i pre pola sata i kod mene je bilo tih problema... Možda je problem lokalnog karaktera, na nivou Vlasotinca.
Evo, RTS kanali seckaju pa rasturaju.

Poslednja izmena:
Pogodio covek.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Sad cu svaki dan da krenem da slikam klipove i da im saljem za svaki kanal posebno.

Dokon pop i jariće krsti...

Nazad
Vrh Dno