Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Exe daje 12 meseci po 1rsd ko predje iz sbb...samo nek se kolju.

Uveo danas kuci smart net 2, 150/60. Ajde na stranu sto daju neki smesan ruter koji izvlaci 30-40Mbps na wifi, ali dobio sam ip adresu iz nekog rumunskog opsega izgleda. Kada sam probao speedtest, samo mi je rumunske servere nudio a da stvar bude interesantnija D3i prestao da radi uz poruku da usluga ne moze za taj region. Restartovao sam gpon, izgleda dobio drugi ip koji je okej, D3i proradio, speedtest odmah ponudio exenet. Jel ima neko slicna iskustva? Plasi me sto ako dobijam povremeno adrese iz tog nekog "rumunskog" opsega, prestaje tv da mi radi...

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Мислим да су те румунске адресе feature а не bug, ако се добро сећам то је купљено да би се избегло натовање. У сваком случају можеш да промениш адресу рестартом конекције а иначе се не мења сама од себе па ћеш вероватно да будеш миран мало дуже.
Који си рутер добио?

phicomm ke 2m ruter. Igracka. Iz supporta rekli da mogu da ga zamenim za istiog proizvodjaca ali dual band, valjda 2p ili k, ali i on imaj lose ocene po netu pa cu da porucim nesto krsteno da imam.

Kako bre rumunske adrese feature, pa kad mi istekne lease za ovu, i upadne opet u Rumuniju, klinci ostadose bez TVa. Nisam znao za to.

Odakle to i kako?

Nudili na vratima mojima al oni skoro potpisali 10 meseci po 1rsd sbb sto je davao akciju ovde. Al keva uzela flajer na kome pise 12 meseci po 1rsd. Ja pozvao reko el stvarno kazu stvarno ako prelazite sa sbb-a. Trazili smi samo jedan racun iz sbb da im posaljem kao dokaz neki. Cekam da donesu ugovor i opremu.

phicomm ke 2m ruter. Igracka. Iz supporta rekli da mogu da ga zamenim za istiog proizvodjaca ali dual band, valjda 2p ili k, ali i on imaj lose ocene po netu pa cu da porucim nesto krsteno da imam.

Kako bre rumunske adrese feature, pa kad mi istekne lease za ovu, i upadne opet u Rumuniju, klinci ostadose bez TVa. Nisam znao za to.

Za 3 godine 2 puta mi se desilo to o čemu pričaš sa Rumunskim IP adresama, tako da ne brini, ako ostanu klinci bez TV-a jednom u godinu dana nije smak sveta.

Свакако узми тај 2p јер је и дуал бенд и гигабитни и ac па пробај. Увек можеш да купиш нешто боље. Ја сам мењао неколико док нисам добио овај Нетис, сад сам пробао и на телефону имам 110/100, сасвим солидно за осредњи телефон. А и није ми ни толико потребно, wifi укључим само за апдејте.
Мислиш да би била боља опција да будеш натован? Ја и не обраћам пажњу која је адреса, у спидтесту је ионако подешен ехе као сервер а не трошим сбб телевизију која лимитира употребу.

Jedino mi smeta sto mi TV ide preko drugog operatera a vezano je za IP inace verovatno ne bi ni primetio. I nije problem za klince, ali cesto putujem, pa da ne moram da resavam i to negde iz inostranstva.

Za 3 godine 2 puta mi se desilo to o čemu pričaš sa Rumunskim IP adresama, tako da ne brini, ako ostanu klinci bez TV-a jednom u godinu dana nije smak sveta.

Nije problem sad dok vam se restartom rutera menja ip adresa,ali ako vam bude ko i ovim na supernovi ako imaš sreće da nisi iza cgnata onda ti ista ip dresa može biti i po pola godine,a restart i gašenje ništa ne menjaju.

Uzeo 2p rutrer, decko iz podrske bio krajnje okej, daleko ozbiljnija prica, dual band, na 5g izvalcim 150/60 na svakom wifi uredjaju.

Exe-Net-ovi radnici na terenu se podnovili sa novim majcama. Majcama "Supernove".
Je li primetio još neko?

Da li neko zna usser i pass za logovanje na Huawei HG8240 ? Hvala

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Valjda root
admin

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Nije probao sam sve moguće ali su izgleda promenili

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Kakav je Exe net po pitanju torrenta,generalno piraterija,skidanje sa hostera itd. Da li radi sve kako treba da li ima neke opasnosti?

Kod mene radi sve

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

Kakav je Exe net po pitanju torrenta,generalno piraterija,skidanje sa hostera itd. Da li radi sve kako treba da li ima neke opasnosti?

Voleo bih da mi objasniš o kakvim je to opasnostima reč. Inače ne postoje nikakva ograničenja za bilo šta, sve je dozvoljeno :)

U Nemackoj salju upozorenja za takve stvari, verovatno na to misli.

Да не претерујемо, није баш све дозвољено, постоји члан у условима који дефинише шта није. Али оно о чему је реч нико за сада не дира, бар док нам не стигну западни закони.

Vidi se da je novi gazda. Do sada su računi stizali prvog u mesecu. Najnoviji račun još nije došao.

Salju upozorenja i u drugim drzavama ne samo u Nemackoj. Mislio sam bas na to,u mts nema takvih problema,skinem i preko 500gb mesecno sa raznih trackera hostera i apsolutno nikakvih problema nisam imao. Mislio sam i na brzine,da li varira brzina da li ponekad puca brzina kad je download/uploud u pitanju. Kod mts se stalno desava da prekida i stane sa skidanjem,rekli su mi da je to sto mi je port zatvoren,a sto se uplouda tice i on prekida bar nedelju dana vec.

Углавном нема нигде тих проблема, осим ако се не довлачи нешто што је ново и хит, онда се ангажују и они тамо па може да стигне упозорење. Није 500 гига нека количина, ја сам умео и дневно толико да довучем мада ретко.
Нема штуцања, брзина је увек добра.

Nove stvari nikad ne skidam iz razloga sto su tad fajlovi jos ne provereni i obicno bude neki los kvalitet,tako da to nije problem. Nije to nista znam ja to,ja sebe smatram u prosecnog korisnika,500gb je samo download a upload posaljem i do 100gb (vise nemogu jer je dosta spor internet) I to mi je jako bitno,kako se gleda na to,nije isto kad skidas i kad saljes drugome.
Da li najavljuju neke akcije? Da li ima neke akcije osim ovog 3 meseca besplatno?

Nazad
Vrh Dno