Šta je novo?

Exe Net - iskustva

10.5.2019
I ja sam dobio informaciju da je MTS kupio Exe-Net.

Budite sigurni da ovo nije istina. Aj ne palite vatru i ne pričajte svašta kad nemate tačne info. Samo unosite nemir kod korisnika koji na prvu poveruju. Nit je kupljen nit će biti kupljen.

Kad mts pokupuje sve što može da se kupi, onda će mts biti prodat nekom nemačkom telekomunikacionom operateru.

Suština je da dve kompanije po pitanju neta ordiniraju u Srbiji. Jedna je SBB, a druga MTS. Kada cela mreža u Srbiji bude u vlasništvu te dve kompanije, onda će ih neka nemačka kompanija otkupiti.

Па СББ стално мења власнике, неко купи, мало сабере паре па ваља даље. За МТС је друга прича, њих још одржавају али вероватно и праве цену. Зар нису сви у околини продали своје националне тлф компаније швабама? А ионако се инфраструктура за фиксну више и не гледа као нека предност, вероватно није далеко време када ће и то да буде угашено.

Мени ће да буде ОК док имам овакав пакет по оваквој цени, а ко ће да буде власник је неважно. Ако крене низбрдо, онда опет гледам остале.

Kad ono ostalih nema :D Osim ako misliš da su 4G "kućni" interneti validna konkurencija?

Ако буде по сценарију, онда то вероватно значи ... онда опет гледам СББ. ;) Користио сам их 10 година па су ми постали прескупи, нашао сам јефтиније решење и то је то. А са друге стране, као што после пар деценија стварно планирам враћање на припејд, лако је могуће и да нађем неки лајт интернет (телевизију гледам минимално, могућа алтернатива је неки Т2 пријемник, колико да има нешто) који је сада опасно јачи од некада најбољих. Код ових је најмањи пакет ~1.750 (рачунајући тренутну акцију) и нуди 100/40 и телевизију, што је сасвим пристојан интернет.

. Зар нису сви у околини продали своје националне тлф компаније швабама?

Mts je i njih pokupovo i kod Bosanaca i Crnogoraca je ista situacija ko i kod nas mts i sbb vode glavnu reč.Jedina razlika što njih ne prisiljavaju na obavezni fiksni,ali su paketi taki da ako uzmeš i fiksni imaš dosta veću net brzinu a kad uračunaš sve promocije ispadnu čak i jeftiniji paketi sa fiksnim nego bez njega.

Sve se ovo planski radi kako bi prodali "lelekom" kinezima. Zivi bili pa videli. Ucenjuju se manji provajderi, te kanali, te ovo, te ono, da im se ultimatum koji ne mogu da odbiju i na kraju ih kupe. Onda "kao" naprave svoju veliku mrezu i prodaju kinezima. E onda ce biti tek veselo. "Lelekom" umesto da unapredi usluge i brzine, oni samo unistavaju sve sto stignu. Videcemo koja je alternativa... ali ja na smesan "lelekomov" upload necu sigurno ostati (ako se pripoji supernovi i dobijemo n jihove pakete). verovatno cu preci na Net Net ako se situacija promeni... Jotel sigurno ne... Msm ako ne sjebu i Net Net, a imam osecaj da hoce...

Poslednja izmena:
Kod nas u Republici Srpskoj imaš Elta, blic. Net i Mtel
Mtel je kupio u februaru Blic. Net, prije 20 dana Eltu a prošle godine je kupio Telerad iz Bijeljine.
Možda u nekom manje gradu ima drugi provajder ali je sve to tanko.
U Federaciji imaš Telemah i bh telekom.
Logosoft je u posedu mtela, ali nemaju toliku pokrivenost. I ima neki provajder u Zenici.
Monopol, a pogotovo kod nas u Republici Srpskoj.
Sada će sigurno poskupljivati po par maraka godišnje.

Ne još, al kako su mi rekli biće,plus još nešto novo.

Poslato sa WAS-LX1 uz pomoć Tapatoka

Još dosta novina mi rekli,verovatno i na kanale mislili.

Verovatno od septembra, to mi nisu rekli, rekli mi pre 15-ak dana za o2 i prvu, i to su ispoštovali, za ovo drugo nikakav rok.

Koje sve novine su u pitanju, ako smeš da kažeš?

Mislim da će novine da budu tipa oni muzički kanli koji su obećani još aprila kada su izbačeni Smart paketi, mts-ovi kanali kao što je Superstar HD, možda HBO kanali i pošto je mts vlasnik moguće da će kanali biti podeljeni po paketima.
To je moja predpostavka :)

Koje sve novine su u pitanju, ako smeš da kažeš?
Ma smem da kažem, te informacije sam dobio preko njihovog instagrama,sve što sam ih pitao desilo se ništa me nisu slagali,moja pretpostavka HBO, Superstar, možda Prva Max, i možda još neki kanal koji je eksluziva Mts-a,to je što se tiče kanala, a ostalih novina verovatno prodaja Mts-u.

Kod mene ih nema, pod kojim rednim brojem, ili na kojoj frekvenciji je Superstar?

Superstar je 28 na njihovom uređaju a 650 frekvencija, a HD kitchen je 112 a frekvencija je 714.

Hvala, evo proverio, kod nas još nisu pušteni.

Nazad
Vrh Dno