Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Pusti rezultate za npr. London, prema provajderu brzine nisu relevantne.
Ја и даље чекам да неко објасни зашто брзине према провајдеру нису релевантне а брзине према неком тамо ко зна где јесу. Иначе је пинг Ниш-Лондон 42-43 према удаљености па ме мало и чуди резултат из Пирота.

Ја и даље чекам да неко објасни зашто брзине према провајдеру нису релевантне а брзине према неком тамо ко зна где јесу. Иначе је пинг Ниш-Лондон 42-43 према удаљености па ме мало и чуди резултат из Пирота.

Zato sto stvari kojima pristupas na netu se ne nalaze na ExeNet serverima?
Vec su rastrkani svuda po svetu pa zelis da vidis kakav je internet prema njima?

Poslednja izmena:
Raspitaj se malo što Pirot ima pozivni broj 010 ;)
Знам ја да сте били први али је мало могуће да зато имате мањи пинг од практично могућег. ;) Или имате неке небеске везе са светом? ;)
Zato sto stvari kojima pristupas na netu se ne nalaze na ExeNet serverima?
Vec su rastrkani svuda po svetu pa zelis da vidis kakav je internet prema njima?
Наравно али сам пинг има дефиницију везану за раздаљину па какав год да неко понуди интернет, тај минимум мора да постоји. Ако је мој пинг према провајдеру 1 онда је тај део добро одрађен а даљи линк према свету зависи од линка провајдера до натпровајдера, његовог према следећем али и линка сервера до кога се мери. Пошто претпостављам да провајдери и даље имају добар линк, онда је мени битан онај први.
Према Сиднеју, Сеулу, Шангају ... морам да имам преко 300mS какав год био провајдер, према Београду је реално 4+ и то је то мерење.
Што се брзине тиче, питање је и самог сервера и његових капацитета, замисли да 10000 њих са гигабитним интернетом провери брзину ...

Мени је релевантно да ми је пинг до провајдера 1, као што је релевантно да неко ко има пинг до провајдера 20 има неке проблеме са везом. Највећи проблеми са интернетом су каблови до провајдера, после тога је сигурно боље и ту ништа не значи мерење према Лондону.

Zato sto ce u svakom slucaju vecina provajdera na optici imati ping 1 pa to i nije tako bitna informacija zar ne?

Drugo, ping od 1, 10 ili 100 nije relevantan svima, nekog interesuju brzine DL/UL a kad pingujes provajdera uvek dobijas skoro maksimalno moguce sto opet nije realan scenario.

Samo i iskljucivo je bitan krajnji ping i DL/UL prema nekoj udaljenoj destinaciji jer niko ovde ne uzima net da bi pingovao Exenetov server u Nisu nego server igre koju igraju ili nesto drugo njima relevantno.

Довољно је и то што сви оптичари имају пинг 1 према својим серверима па се даље лако израчуна. Мени пинг апсолутно није битан, важан је некоме коме је потребно због играња али је ту раздаљина релевантнији податак од провајдера. Да мерим према неком гејм серверу, то је онда апсолутно субјективно према томе ко игра коју игру и где је сервер.

Мерење брзине према удаљеној дестинацији је тек релативна ствар. Да мерим према неком линух серверу, према неком торент трекеру ... опет је важно шта ко користи. Ево, повремено променим мирор када апдејтујем или инсталирам Арчија или Манџара и увек ми је немачки био најбржи. Ако изаберем неки произвољан, може да се деси да иде споооорооо па ми је често лакше да прекинем и вратим швапски. Где је ту битан мој провајдер?

Редован DL са добрих извора/торента ми иде око 37-38MB/s што ми је битније од неког теста и то је отприлике добар резултат за овај пакет. Шта ми значи резултат speedtestа према Лондону или Мелбурну ... рецимо?

Da li je moguća promena IP adrese u Exe Net ?

Mislim na IPv4 adresu

PS
Kod nas ima nekih problema sa slikom na TV-u

Poslednja izmena:
IP adresu dodeljuje operater iz liste slobodnih adresa. Dodeljena adresa bude tvoja neko duže vreme. Nekada se desi da dobiješ novu adresu ako restartuješ ruter. Uglavnom, korisnik nema previše uticaja na to.

Kakav operater?
Dodeljuje radius server iz poola slobodnih adresa, sve je automatizovano.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Stvarno mi nije jasno za TV sliku.
Pri instalciji je bila kristalno čista, a posle nekoilko dana se pokvarila, javila se piksalizacija i smetnje.
Doći će neko od njih da to pogleda ...

Inače, sad sam video da imaju novu akciju,
6 meseci za 1 dinar a potom standardna cena.

Poslednja izmena:
IP adresu dodeljuje operater iz liste slobodnih adresa. Dodeljena adresa bude tvoja neko duže vreme. Nekada se desi da dobiješ novu adresu ako restartuješ ruter. Uglavnom, korisnik nema previše uticaja na to.
Ако се добро сећам, сваки рестарт конекције/рутера мења адресу, бар ми се тако чини. Понекад из ко зна ког разлога рестартујем рутер и обично је нова адреса.

Meni je ista ip adresa od decembra meseca.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Sredili mi situaciji...kanali su bili podešeni na analog i na digital,
a trebaju samo na Digital.

Koji ruter se dobija na koriscenje? Da li se koristi isto kao kod sbb preko koaksilnog kabla ili ide direkt optičko vlakno? Pitam zbog isntalacije u stanu, gde treba sve to provući.

Све долази оптиком, ти бираш докле ће да ти провуку кабл. Онда улази у неке медиа конверторе а знам да дају разне рутере, од оног са оптичким улазом до обичних. Ја сам добио Нетис рутер, неки су добијали Huawei па се распитај. У сваком случају смисли докле да дође оптички кабл а после тога сам распореди мрежни и коаксијалне за телевизоре.

U stan ulazi optičko vlakno. Na njega idu dva konvertora. Na prvi se priključuje LAN kabl za internet, a na drugi koaksijalni kabl za televiziju.

Ok, znači da tražim da razvuku optički kabl preko celog stana gde se nalazio prethodni ruter, pa posle da se spoji taj konverter pa iz konvertera nakačim na postojeću mrežu i ruter.

Poslednja izmena:
Ok, znači da tražim da razvuku optički kabl preko celog stana gde se nalazio prethodni ruter, pa posle da se spoji taj konverter pa iz konvertera nakačim na postojeću mrežu i ruter.

Tako je. Samo imaj na umu da optika ne moze da pravi ne znam kakve krivine, treba joj malo veci radius.

EXE NET DOO NIŠ
Чланови
Preduzeće za telekomunikacije Telekom Srbija akcionarsko društvo, Beograd
100,00000000 %

Izvor: APR

Steta. Sad neka se jave oni dousnici koji su prozivali ljude da od toga nema nista kada je pisano o tome.

Izgleda da nije trebalo da odbijemo da platimo za Prvu i O2 :)

Verovatno je vec aprila/maja bio prodat, samo nije zvanicno nista smelo da se zna/javi/upise.
Nego da se povecaju cene i onda izgleda da nije Telekom podigao. SBB se opekao sa IKOMovcima tako :)

Sve dok moze samo net, ne dirati!!!!

Ne bi se ja brinuo za same pakete. Bar ne jos neko odredjeno vreme. Verujte mi.

Vrh Dno