Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ja kad blatim kazes da me placa konkurencija, ti kad ih branis ja ti kazem da si bot.

Лепо речено на почетку, да смо писали негативно, били бисмо Цареви и Пријатељи са вама, овако сад смо и ботови. Шта још?

Lepo ja rekoh glume zrtve...

Niko tebe druze ne tera da pises negativno vec ako ti imas pozitivna iskustva da cujes da postoji i druga strana price. Iako je kod tebe sve lepo i bajno i zadovoljan si provajderom treba da budes solidaran sa ovim covekom koji se patio mesecima i da budes objektivan i nepristrasan i da kazes da ovo sto rade ovom coveku nije normalno a ne da ih slepo branis. To je vasa sramota a ne nas "hejtera".

I meni se ne sviđa ovo automatsko produžavanje ugovora. Međutim, sad sam se nešto malo udubio u taj član i kad malo bolje razmislim, tamo lepo piše: Korisnik potpisuje ugovor sa minimalnim trajanjem UGOVORNE OBAVEZE od 24 meseca. Ukoliko najmanje 30 dana pre kraja važenja ugovora ne dostavi pisano obaveštenje da želi da raskine ugovor nakon isteka perioda od 24 meseca, UGOVOR se automatski produžava za period od naredna 24 meseca. Dakle UGOVOR se produžava a ne UGOVORNA OBAVEZA što je bitna razlika. Ugovor može da se raskine bez penala, ugovorna obaveza ne. Da čujemo mišljenja.

Lepo ja rekoh glume zrtve...

Niko tebe druze ne tera da pises negativno vec ako ti imas pozitivna iskustva da cujes da postoji i druga strana price. Iako je kod tebe sve lepo i bajno i zadovoljan si provajderom treba da budes solidaran sa ovim covekom koji se patio mesecima i da budes objektivan i nepristrasan i da kazes da ovo sto rade ovom coveku nije normalno a ne da ih slepo branis. To je vasa sramota a ne nas "hejtera".

Bas je obrnuto, upravo je taj slucaj da ne sme nista pozitivno da se napise jer mu vi odmah lupite etiketu: Zaposlen, BOT, jede sendvice, itd. Jel tako?

A ti milose ne znam uopste sta se javljas na ovoj temi kad nisi ni korisnik exe neta vec telekom adsl-a, nije da nisi relevantan, nego nema sta ovde da pises niti da si ravnopravan u diskusiji.

I meni se ne sviđa ovo automatsko produžavanje ugovora. Međutim, sad sam se nešto malo udubio u taj član i kad malo bolje razmislim, tamo lepo piše: Korisnik potpisuje ugovor sa minimalnim trajanjem UGOVORNE OBAVEZE od 24 meseca. Ukoliko najmanje 30 dana pre kraja važenja ugovora ne dostavi pisano obaveštenje da želi da raskine ugovor nakon isteka perioda od 24 meseca, UGOVOR se automatski produžava za period od naredna 24 meseca. Dakle UGOVOR se produžava a ne UGOVORNA OBAVEZA što je bitna razlika. Ugovor može da se raskine bez penala, ugovorna obaveza ne. Da čujemo mišljenja.

To je ok, ali kako sam shvatio doct.cor je koristio svega par meseci.

Mislim da je to jedno te isto i ako se razlikuje ovako kad se cita. Jedino neki pravnik da nam da odgovor na to pitanje ili neko ko je zeleo da raskine ugovor koji se sam produzio pa da nam kaze da li je uspeo u tome.

Edit: mislim da ne moze jer sad bas citam ugovor i na prvoj strani po sredini im pise "UGOVOR o koriscenju FTTH usluga"

A na drugoj strani pod clanom 14.2 pise "tako sto ce obavestiti davaoca ftth usluga o otkazu ugovora..." A nigde ne pise da je ugovorna obaveza u pitanju vec se svuda pominje samo ugovor.

Poslednja izmena:
Ok ti misliš da je isto, ja mislim da nije. Još neko? Neki pravnik?

Jel ti nije problem da napises samo pod kojom tackom im stoji to "Korisnik potpisuje ugovor sa minimalnim trajanjem UGOVORNE OBAVEZE" jer ja kod mene u ugovoru nigde to ne mogu da nadjem?

Ugovorna obaveza se ne potpisuje. Potpisuje se ugovor a ugovorna obaveza je deo ugovora koji objasnjava sta je koja strana po ugovoru duzna da postuje tj u ovom slucaju da ti placas a oni ti isporucuju uslugu.

Kao sto si napisao: korisnik potpisuje ugovor sa minimalnom... Itd a ne pise korisnik potpisuje ugovornu obavezu

Sa druge strane logicni razmisli zasto su u tom clanu spomenuli novih bas 24 meseca...

Ja bih licno zabranio te obaveze... Jednostavno koristis koliko hoces i raskines kad hoces i gotovo....ili prosti ugovori a ne ovo za sta ti treba advokat da bi protumacio sta si potpisao
Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@guzva kod mene je tačka 14.2
@doct.cor nisi u pravu, ne piše da se produžava na MINIMALNO 24 meseca već samo produžava se na 24 meseca. Isto tako oni mogu da napišu da se produžava za još 48 meseci. Ili 480. Ili 48000. Ali to ne znači da ja kao druga strana u tom ugovoru ne mogu da zatrazim raskid ugovora pre isteka tog roka. A da li ću plaćati penale zavisi od ugovorne obaveze, a mislim da ugovornu obavezu ne mogu da produže automatski.
0813612f1d0b33529b88cbf1bec44289.jpg

Poslednja izmena:
Pa ne znam. I ja mislim da pravno nije moguce mada u nista vise ne verujem. Mora mnogo da se gleda sta se potpisuje a ti i ja smo potpisali sve sto pise na tom papiru a nismo ni procitali. Sam tvoj potpis govori da se slazes sa tim sto na papiru pise i to je to

Sent from my LG-H870 using Tapatalk

Da ali vidi isto tako im pise posle ovog "produzava ugovor na 24 meseca"

" i ZADRZAVAJU SE SVE ODREDBE OVOG UGOVORA UKLJUCUJUCI I OBAVEZU KORISNIKA...."

Sto u prevodu znaci da ako zelis da raskines ugovor i dalje si duzan da im platis penale. Jer ti ugovor svakako mozes da raskines ali ces sve morati da im platis.

Pogledaj clanove 5.1.6 i 5.1.7

A to sto kazes da mislis da ne mogu ugovor da produze automatski bas to im i pise pod clanom 14.2
Da ako ih ne obavestis pisanim putem oni ti produze ugovor na jos toliko na koliko je i bio.

A kad ti oni produze ugovor automatski u ugovoru stoji da je njihova obaveza ili ti kako si i sam napisao ugovorna obaveza da ti oni pruzaju uslugu a ti njima da placas.

Vidi se da su majstori kada su pisali ugovor nema sta....

Poslednja izmena:
^^Ma ja sam čitao, i nije mi se svidelo ali sam ipak potpisao. U decembru, negde tačno na pola ugovorne obaveze sam selio priključak sa jedne na drugu adresu. Opcija je bila da platim 2000 dinara preseljenje priključka ili da potpišem novu UO na 24 meseca. Odabrao sam da platim 2000 dinara. I da mi sad tek tako produže UO za još 2 godine, neće da može. Mesec dana pred istek ugovora otići ću da podnesem zahtev za raskid, naravno u pisanoj formi. Ako budu hteli da mi dozvole da nastavim korišćenje usluga bez UO, možemo da nastavimo saradnju. U suprotnom, pozdravićemo se i to je to.
^ Što si stavio tri tačkice pa ispada nešto drugačije od onog što piše. Uključujući i obavezu korisnika da plaća.. Naravno da se plaća za svaki mesec korišćenja, ali opet se vraćam na onu priču da mogu da zatražim raskid ugovora bez penala jer je Ugovorna obaveza istekla nakon prvih 24 meseca a samo ugovor produžen automatski.

Poslednja izmena:
Na zalost svi smo mi procitali i nikome se ne svidja ali smo svi i potpisali.... To bi bilo najbolje kada bi moglo bez ugovora pa makar i da bude veca cena jer ovako stvarno nema smisla da to rade, zarobe te jos dve godine samo zbog toga sto nisi dosao 30 dana pre isteka i u pisanoj formi podneo zahtev za raskid.

Pilicarske fore

edit: Mrzelo me da prepisujem ceo clan pa sam stavio tri tackice da ne pisem bas sve.

Ma razumem te sve sta hoces da kazes ali ne verujem da bi to moglo da uspe, jer nekako ugovor je takav da su se sa svih strana ogradili.

Poslednja izmena:
Можете да одахнете, ускоро се мења закон, тако да ће се и њихов уговор изменити. Моћи ћете да раскинете уговор лако.

Испашће да их браним опет :)) Егзе Нет за разлику од ових великих није повећавао цене. То узми у обзир. Да не урочим сад да повећају :))

Mogli bi recimo za pocetak da povecaju brzine za nas stare korisnike, vec je 50/5 mala brzina za danasnje vreme :) A o poskupljenu bolje da ne razmisljaju u skorije vreme jer ce mnogi da ih napuste ako to urade.

Poslednja izmena:
I ja sam skoro cuo tako nesto da ce korisnik po novom zakonu moci da prekine ugovor u bilo kom momentu bez placanja penala.

Ja to njima kazem i kad odem kod njih na salter, ili kada zovem tehnicku podrsku odmah im kazem da mi ne odgovaraju sablonski jer to rade samo slepci :) ali nekako i dalje me vole posto im placam racune na vreme :) A i ja sam korisnik a korisnik je uvek u pravu :)

Poslednja izmena:
Ово сам сигуран да ће се променити, ваљда само треба да се изгласа јер је све припремљено.

To za izmene zakona sam i ja čuo, promeniće se nešto sigurno povodom toga.

Btw. neko reče da je 50/5 sporo u današnje vreme... Obzirom na stanje na tržištu baš i nije (za 1500 dinara). Po meni je fer cena za tu brzinu.

btw. vidim da su se povezali na SOX ako je to nemom bitno:

Kod:
HOST: gtw                    Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- syscore-12.exe-net.net     0.0%     1    1.4   1.4   1.4   1.4   0.0
  2.|-- syscore-1.exe-net.net      0.0%     1    1.3   1.3   1.3   1.3   0.0
  3.|-- google.sox.rs              0.0%     1   11.5  11.5  11.5  11.5   0.0
  4.|-- 108.170.250.177            0.0%     1   11.1  11.1  11.1  11.1   0.0
  5.|-- 216.239.63.59              0.0%     1   11.8  11.8  11.8  11.8   0.0
  6.|-- google-public-dns-a.googl  0.0%     1   11.7  11.7  11.7  11.7   0.0

Btw. neko reče da je 50/5 sporo u današnje vreme... Obzirom na stanje na tržištu baš i nije (za 1500 dinara). Po meni je fer cena za tu brzinu.

Pa ne bih se bas slozio sa tim, evo vidim kod oriona recimo za 100mb i isto optika, 1500 dinara mesecno, ali je problem sto nemaju optiku u Nisu koliko sam video na sajtu. Isto ce i telekom sad uskoro da krene sa optikom, prica se da ce i Jotel da je ubaci, a shodno tome bice sigurno i vece brzine u ponudi... Tako da ce moci da se bira nesto brze za iste pare ako se ovi sami ne sete da povecaju brzinu.

I znam da cete svi da krenete sad na mene zasto spominjem Orion, i znam citao sam u njihovoj temi da su i oni lopovi i da im je nikakva podrska i da isto ljudi lude od njihovog neta... Time sam samo hteo da kazem da jeste da im je los net i sve, ali ce sigurno vise ljudi preci kod njih ako za iste pare imaju duplu vecu brzinu.

Poslednja izmena:
Verujem da brzine do 90/90 Mbps nisu problem da se ponude u osnovnom paketu na optici. Ne treba zaboraviti muke koje mogu prouzrokovati 100Mbps CPE uredjaji, kao i ruteri i svičevi koje korisnici imaju kod kuće. Paketi preko 100Mbps gube smisao kad imaš 100Mbps na LAN-u kući. No, eto to je jedan korak koji verujem da je moguć kako bi se (lako) ponudilo nešto bolje. Ovde pričam o tehničkoj strani. Sigurno neće biti baš simetrični paketi.

Lično koristim paket brži od 100Mbps (exe optika) i tada sam morao celu kućnu mrežu da upgrade-ujem na gigabit.

btw. vidim da su se povezali na SOX ako je to nemom bitno:

Kod:
HOST: gtw                    Loss%   Snt   Last   Avg  Best  Wrst StDev
  1.|-- syscore-12.exe-net.net     0.0%     1    1.4   1.4   1.4   1.4   0.0
  2.|-- syscore-1.exe-net.net      0.0%     1    1.3   1.3   1.3   1.3   0.0
  3.|-- google.sox.rs              0.0%     1   11.5  11.5  11.5  11.5   0.0
  4.|-- 108.170.250.177            0.0%     1   11.1  11.1  11.1  11.1   0.0
  5.|-- 216.239.63.59              0.0%     1   11.8  11.8  11.8  11.8   0.0
  6.|-- google-public-dns-a.googl  0.0%     1   11.7  11.7  11.7  11.7   0.0

Lepo. Svaki IXP je uvek dobrodošao i krajnjem korisniku.

Можете да одахнете, ускоро се мења закон, тако да ће се и њихов уговор изменити. Моћи ћете да раскинете уговор лако.

Испашће да их браним опет :)) Егзе Нет за разлику од ових великих није повећавао цене. То узми у обзир. Да не урочим сад да повећају :))

I ja sam skoro cuo tako nesto da ce korisnik po novom zakonu moci da prekine ugovor u bilo kom momentu bez placanja penala.

Snađu se oni odmah eto SBB je država naterala da promeni taj član za plaćanje penala sa svim mesecim do isteka ugovora a oni su sad to izmenili tako što sad ako hoćeš da raskineš UO moraš da platiš sve popuste i besplatne usluge i pakete koje si koristio po punoj ceni tako ako ne raskidaš u prvih par meseci ispadne još gore.Zato sad svi navlače sa raznoraznim popustima besplatnim dodatnim paketima jer će i oni verovatno istu foru da koriste.

Nazad
Vrh Dno