Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Za**** sam se pre 2/3 god. na tu stavku da treba da se najaviš i kažeš da ne želiš produženje da bi došli da skinu opremu (Wi-Fi je u pitanju). Pošto nema mogućnost kao npr kod Telekom kolko traje traje posle koristiš al može da vratiš nakon toga svakog trenutka, e sad *****ni exe nema tu 'opciju' kao mogućnost.

Brate, jel to znaci da da se produzava ili ne? :D

Istina je, moras mesec dana pre isteka da se javis i da kazes da zelis da raskines ugovor inace se ugovor obnavlja na isti vremenski period kao prethodni.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hvala na informaciji. Ne znam da li je to pravno osnovano da ti oni posle mesec dana sami produze ugovor na 2 godine?

Ako piše u ugovoru ta stavka i ti si dao svoj potpis za to, onda je pravno osnovano.

Sto se tice pravne strane i nije bas, za to mozes da se informises kod nekog pravnika.

Hvala na informaciji. Ne znam da li je to pravno osnovano da ti oni posle mesec dana sami produze ugovor na 2 godine?

Nije posle mesec dana, nego u 30 (najranije) do 1 (najkasnije) dana PRE isteka ugovorne obaveze ti njih treba da obavestis da ne zelis da nastavis sa koriscenjem njihovih usluga nakon isteka ugovorne obaveze. Znaci nemas rok od 30 dana nakon isteka, nego u periodu od 30 do 1 dana pre isteka ugovora. Ako se dobro secam, naci cu kasnije ugovor pa cu proveriti i javljam ako sam pobrkao nesto :)

Jos jedna fora za nove korisnike koji "imaju" gratis mesec ili dva u zavisnosti da li potpisu ugovor na 12 ili 24 meseca.... U slucaju da je ugovor dve godine prakticno te vezuju tih 2 meseca koja imas gratis plus punih 24 mes, znaci 26 meseci a navodno si potpisao na 24.

Poslednja izmena:
Clan 14.2

Korisnik FTTH usluga moze otkazati koriscenje usluga trudeset (30) dana pre kraja vazenja ugovora tako sto ce pismenim putem obavestiti Davaoca FTTH usluga o otkazu ugovora. U nedostatku ovakvog pismenog obavestenja ugovor se automatski produzava na period od dvadesetcetiri (24) meseca i zadrzavaju se sve odredbe ovog ugovora ukljucujuci i obavezu Korisnika internet usluga da Davaocu FTTH usluga placa FTTH usluge u skladu sa ovim ugovorom.

Moja UO je 24m. Prepisao sam direktno sa ugovora.
Odavde se vidi da ne moze ni 31 ni 29 dana ranije, nego tacno 30. Bar ja to tako tumacim, ali verujem da u praksi nije bas tako.

Poslednja izmena:
@milos85
Zanimljivo, nisam znao za ovo. :S Posto koristim ExeNet duze od deceniju, nisam skoro imao prilike da osetim kako je to kod "novih korisnika". Hvala na informaciji, da znam sta da kazem ljudima kada im preporucujem ExeNet.

@Qiza
U periodu od 30 dana pre isteka ugovora do pred dan isteka.

To su sve neke forice koje provajderi koriste da sto duze zadrze korisnika kao i ova fora sa automatskom obnovom ugovora pa ko nasedne upecao se.

Poslednja izmena:
ImageUploadedByTapatalk1516811741.056246.jpg
14.2
Edit: I veoma je bitno da se obaveste pisanim putem (papir i olovka), jer mail koji im se posalje gde ih obavestavas da zelis da raskines ne prihvataju i to ti jave tek nakon isteka od 30 dana :) A u ugovoru nigde ne stoji da mora papir i olovka da radi vec samo da se obaveste, ali me mrzelo da se svadjam sa njima....Licno iskusio to iskustvo, ali proci ce brzo 12 meseci nece vise dobiti ni dinar od mene samo zbog tog bezobrazluka :)

Poslednja izmena:
Znaci odes licno i usmeno ih obavestis da ne zelis da nastavis da koristis njihove usluge nakon isteka UO, oni ti kazu mora pisanim putem, ti im na licu mesta zatrazis papir i olovku, obavestis ih mastilom po hartiji. Predas, izadjes oni "izgube" pisani trag i idemo sve iz pocetka? :> Ili dobijes neku hartiju da si predao, a oni primili hartiju sa obavestenjem?

xodus, u potpunosti te razumem. Koliko im je net/tv/fiksni dobar toliko je zamrseno sa pravne strane. :(
Ali verujem da uz angazovanje pravnog savetnika ovo sa njihove strane pada u vodu. Pa ne mogu oni da izmisljaju zakone kako se njima cefne?

Kod mene je bio ovakav slucaj jer nisam papir odneo kod njih licno, nego sam poslao mail, i na taj mail mi nisu nista odgovorili. Tako da ne znam kakva je procedura kad im predas licno i napismeno kod njih na pultu. Nego kad sam otiso kod njih tad su mi rekla da sam doneo taj papir 30 dana pre isteka da ih obavestavam o raskidu sve bi bilo u redu, ovako ne moze [emoji1] Tako da vidite i sami koliki su to prevaranti u pitanju [emoji1] Znam da sam bio u pravu i da sam im doveo advokata raskinuli bi ga momentalno ali nazalost nisam imao vremena za to. Ali brzo ce prodji 9 meseci tacnije jos koliko je ostalo da istekne ovaj ugovor i iz principa nikad vise exenet.

Edit: mada evo tek sad kad vidim da se ja nisam uopste ni potpisao na ugovoru [emoji1]

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh ta automatska obnova ugovora je za one koji nasednu, nece da gube zivce i vreme, da se maju sa advokatima inace pravno nije osnovano i bezobrazno je. Ako ste toliko dobri i kvalitetni ne morate da se bavite trikovima da zadrzite korisnika.

@milos85

Koji član kog zakona obesmišljava ove "plus" produžetke ugovora?

Nisam pravnik, kao sto rekoh mozete da se informisete kod nekog pravnika, agencija za zastitu potrosaca pa ce vam objasniti.

Agencija za zaštitu potrošača je upravo oko ovoga rekla da je nemoćna, još pre nekog vremena. Bilo je i u emisiji Potrošački savetnik (rade i sa agencijom za zaštitu potrošača, imaju svoje pravnike) sličan problem i na kraju je utvrđeno da ugovorene strane moraju da se pridržavaju ugovora tj. da je produženje validno.

Nisu oni nemocni samo su nesposobni!!! Imao sam posla sa njima dva puta gde su mi rekli jeste u pravu ste ali mi im ne mozemo nista.

Ne moze nesto sto si potpisao na dve god da ide u nedogled.

Poslednja izmena:
Jos jedna fora za nove korisnike koji "imaju" gratis mesec ili dva u zavisnosti da li potpisu ugovor na 12 ili 24 meseca.... U slucaju da je ugovor dve godine prakticno te vezuju tih 2 meseca koja imas gratis plus punih 24 mes, znaci 26 meseci a navodno si potpisao na 24.

To nije nista novo, to sbb radi vise od 10 godina.

Ko je vlasnik exe-net-a?

Za kog zna nije novo al mnogi ne znaju i dalje. Nznm ko je vlasnik mnogo pitas.

Vlasnik je jedan balavac iz Nisa... Skroz nebitna licnost.

Poslednja izmena:
Evo dela teksta iz mog ugovora.
Člаn 12.
12.1 Ovaj ugovor se zaključuje sa minimalnim trajanjem ugovorne obaveze u trajanju od dvadesetšest (26) meseci, koji obuhvata promotivni period u prva dva (2) meseca korišćenja usluga u kome Korisnik рlаćа uslugu ро сеni od 1 dinar mesečno i dvadesetčetiri (24) meseca za koje Korisnik plaća naknadu za korišćenje usluge u skladu sa odabranim paketom iz čl.5.1.5. ovog ugovora.
12.2 Korisnik može otkazati korišćenje usluga nајmаnје trideset (З0) dаnа pre kгаја važenja ugovora tako što ćе pismenim putem obavestiti Operatora о otkazu ugovora. U nedostatku ovakvog pismenog obaveštenja ugovor se automatski produžava nа period od dvadesetčetiri (24) meseca i zadržavaju se sve odredbe ovog ugovora uključujući i obavezu Korisnika da Operatoru рlаćа usluge u skladu sa ovim ugovorom.

Ne moze nesto sto si potpisao na dve god da ide u nedogled.
Moze, ako zakonski nije drugacije definisano.
Pricao sam skoro sa pravnicima o ugovorima u globalu, i jedino sto je zakonski nistavno je ako ugovor nema nacina da se raskine. Svaki ugovor mora imati tu mogucnost, i sve dok nije fiktivna ("raskid je moguc predajom bubrega na Marsu") moze.

Konkretno za ugovore ExeNeta (i slicno za operatere uopste), ne znam da postoji ista u zakonima sto ih sprecava na ovakav stav. TJ. nista ne kaze da je stav nistavan/protivzakonit.

Nisu oni nemocni samo su nesposobni!!! Imao sam posla sa njima dva puta gde su mi rekli jeste u pravu ste ali mi im ne mozemo nista.
Za PS si skroz u pravu.... i to smo prepisali iz bolje organizovanih zemalja :( (PS postoji u Kanadi (CBC Marketplace) i UK (market watch ili tako nesto) - i oba su beskorisna kao i PS :))

@Anders, zar nije SBB skoro izmenio da nije vise tako?

Hvala za ovaj info oko ExeNeta, taman sam mislio da na dve lokacije uzmem njih u Nisu, ali sa ovakvim ugovorom ni pod razno, iako su bolji/jeftiniji od MTSa (samo net).

U mom ugovoru piše da mogu da otkažem najmanje 30 dana pre isteka ugovora. Ne piše koliko najviše pre isteka ugovora. To znači da mogu danas da potpišem ugovor i odmah da ih obavestim da neću da produžim?

Po papiru bi trebalo da bude tako, e sad kako to oni vide ne znam. Najbolje da odes kod njih pa da ti kazu sta i kako.

Pravnici mogu da tumace klauzule iz ugovora na razlicite nacine. Mislim da sposoban advokat ako bas bude doslo do suda moze lagano da obori ovo.

Ne razumem se u pravo ali mislim da po zakonu buduci korisnik ima prava da potpise ugovor nakon odredjenog vremena kako bi rastumacio ugovor ili da mu se predoce sve klauzule u ugovoru, a da li mislite da to neko radi... Opet kazem ne znam lupam....

Pitanje je samo ZASTO ovim forama pokusavati zadrzati korisnika, zadrzi ga ako si kvalitetan igrac dobrom uslugom.

Poslednja izmena:
Verovatno jer i njima Telekom daje pod zakup link pod slicnim uslovima. Tako sam bar procitao na drugom mestu, da Telekom ima ovakve ugovore sa pod-provajderima..

Pa kao na taj nacin stite sebe? Mislim, ja nikada nisam planirao da ih menjam dok god su top po usluzi (internet pre svega), mene sigurno ne bi izgubili kao korisnika u ni jednom trenutku tokom svih ovih godina, ali postoje situacije kada je jednostavno neophodno prekinuti saradnju. A da na to moram da cekam tacno neki odredjeni datum ili kratak vremenski okvir, pa jos uz to mastilom na hartiji i sve to iako ako nisam ni jedan dodatni ugovor potpisao godinama (deceniju), nema opravdanja!

Nazad
Vrh Dno