Šta je novo?

Exe Net - iskustva

U svakom slucaju, sad je na exe netu da kaze ratelu. Ipak im je ratel dao dozvole za 802 i 810 i zakonski imaju pravo traziti od njih te frekv da rade nesmetano...

Kad sam slao mailove RATEL u, slao sam i Telenoru mail. Evo sta su i oni rekli, pa evo mozda pomogne ako se i njima exe net obrati mozda oni imaju vise volje, nego Ratel...

Dragi korisniče,

Kako ste naveli da je ustanovljeno od strane provajdera da su smetnje zbog naših baznih stanica savetujemo da nam se direktno obrate sa priloženim izveštajem. Na osnovu detalja koje nam pruže potrudićemo se da proverimo sve informacije. Mejl adresa gde mogu da nam se obrate je [email protected].

Srdačan pozdrav,

Kontakt Centar
Telenor d.o.o
tel: +381 63 9000
fax:+381 63 9001
e-mail: [email protected]

Ради ли вам ехе-нет? Код мене је нестао сигнал пре око 2ч и ништа не ради, кориснички сервис се слабо одазива, сви заузети па је могуће да је и неки већи квар. Или само раде негде у мом крају па су прекинули, мада не би требало да раде тако.

Evo pocelo je i kod mene da zeza. Do pre nedelju dana je sve lepo radilo, medjutim poslednjih nekoliko dana sam primetio da je pun signal na 802 i 810 mhz, ali kvalitet jedva 10% i kanali vise nisu u funkciji tj ne mogu da se gledaju. Moracu sutra da ih zovem.

Послао јуче мејл, стигао одговор после неколико минута и поправљено брзо. Кажу да је био прекид на каблу негде близу моје зграде.

Nista ne javljaju da li im odg ratel ïli telenor u vezi promene frekv...

FullHD, problem je resen. Zamenjene su frekvencije. sve sa 802, 810 i 818 je preslo na 618, 626 i 634.

Hvala na infu. Javili mi iz Exe neta. Kao sto sam vise puta rekao, uz prvu ligu interneta sada sam dobio i full televiziju i ostali koji su imali taj poblem. Kada krenu sa tv unazad, i telefonijom ima da budu i ispred SBB. Ovo sto je Ratel uradio nije normalno, ali lepo je gagi018 rekao da je Srbija banana drzava kao i za ostalo. Prijavio sam i jos par komsija baznu stanicu Telenora, pismeni zahtev gradskoj inspekciji za zastitu zivotne sredine. Rekose da ce da izvrse merenja, pa ce da nas obaveste. Jer kad je ovako prouzrokovalo smetnje na mrezi, ko zna kako deluje na zdravlje. Ali to vec nije vise tema toliko. Sve pohvale exe netu, jos jednom.

Јуче прескенирао канале, 7 (углавном локалних) је прешло у радио део а сви поњава канали добили златни долар и траже СА картицу. Јел' и код осталих тако или само мени то укинули? ;)
Ко ли је само тражио да се мења распоред?? ;)

Skremblovani su do 6-7 pa do 13-14 po podne, posle idu normalno. A ko je trazio i zbog koga su, e to... :D U svakom slucaju hvala im jer su tako resili problem :D

Ljudi,
kako se povezuje exe-net internet i televizija, u smislu kablova.
Prešao bih kod njih, ali samo ako je moguće iskoristiti postojeću infrastrukturu u mom stanu.
U hodniku zgrade je razvodna kutija kablovske mreže koju koristi sbb, a odatle idu kablovi do svih soba, pri čemu u jednoj sobi i do internet modema.
Sve je već ugradjeno kroz zidove i tu se ne mogu ubacivati novi kablovi.

Не може тим кабловима. Ехе-нет ради оптику (ако на то мислиш) и у стан мора да уђе њихов оптички кабл. Онда иде у две "кутијице" па из једне RF кабл у телевизор/пријемник а из друге UTP кабл у рутер. Сви уређаји се прикључују на струју а где ћеш да их поставиш је твоја воља, они ће да ти провуку каблове где кажеш. Буше зидове, куцкају каблове, како год хоћеш. Код мене су само довели оптички кабл у ормарић где је пријемник а одатле сам имао СББ каблове које смо искористили.
Skremblovani su do 6-7 pa do 13-14 po podne, posle idu normalno. A ko je trazio i zbog koga su, e to... :D U svakom slucaju hvala im jer su tako resili problem :D
Аха, сад сам се сетио да проверим и поњаве раде, јесте да тражи СА картицу али после продужи. Немам ништа против да се то и не приказује па ако је из неког разлога, ОК.

Ništa onda :S:
Nema šanse da gledam kablove svuda po kući.

Hvala na odgovoru :)

Bilo bi super kada bi uveli Arena Sport kanale u HD, Discovery Science, Boomerang...I samo da rese kod nekih kanala povremenu pikselizaciju.

Pre svega fali Eurosport 1 u HD, 2 jeste HD ali 1 ne. Naravno da bi bilo super da budu Arene u HD, pa onda NatGeo HD (obican i Wild), Discovery HD kanali, FOX takodje ide u HD, ali polako nadam se da ce biti. Takodje bi lepo da se sredi EPG. Zavisno od kanala negde ima, negde ne (zavisi kakava je situacija sa kanalom koji se pruzima tj da tu ide ili ne). To makar nije toliki problem i nadam se da ce i to proraditi u neko skorije vreme.

Poslednja izmena:
To, i da rese pikselizaciju, cudi me da se to desava s obzirom da se ne kompresuju, i da ostanu ovako povoljni sa cenom kao do sada

Када сам звао и питао за ХД канале, радио, 72ч и фиксни, рекоше да се планира али да ће све то додатно коштати и захтеваће рисивере које још увек немају. Ако се приближе ценом СББ-у, неће бити много разлога за прелазак.
Има ли неки инфо за нове услуге?

Фиксни је ту негде, само што није, мада ме не занима превише. За радио није потребан други пријемник јер и ови имају тај део али ми ни то није битно. Једном сам хтео да нешто снимим са СББ радија и оно је очај сигнал па ни за њих не може да се каже да им то ради, осим ако нису оправили. Остаје само 72ч што је већ ОК и корисна услуга ... за оне који гледају телевизију. Ако понуде уз неко ситно повећање цене онда можда и прихватим.
Одавно нису повећали брзину интернета, то би био леп потез.

Хм, за фиксни су спремили 1000 бројева, нису баш планирали да се много шире. Чак и Јотел има 2000 док остали иду на 10к бројева или више.

Poslednja izmena:
Нови рисивери требају због 72ч услуге. Док су мени пре рекли да се очекује засебан ХД пакет.

Наравно, поменуо сам да за остало није потребно али за 72ч морају да мењају. Што се пакета тиче, то помињем више пута, још увек им тај део није одрађен. Сада имају пакете у којима је 170, 190, 220 и 290 дигиталних канала али и даље сви имају све, осим што понекад мало брља па неке канале пребаци у радио секцију, неке не приказује ... па се то после промени и тако ... нестабилно. Вероватно још раде на пакетима, још их креирају па ће онда да се зна шта где иде.
Сад сам се сетио, питао сам неког из подршке за HD канале и поменуо Еуроспорт 2 ... на шта се овај зачудио јер они никада нису имали Еуроспорт у ХД варијанти.

Ех, моје гледање телевизије, прексиноћ сам одгледао кошарку Србија-Хрватска, мало пре тога пар пута Ђоковића у Роџерс купу и пре тога ваљда још одбојку. Толико ме занима. ;)

Calex, viper jel se i vama pikselizacija i na trecini ekrana na pola sekunde neke zelene mrlje, jednom u deset min? Kod mene se desava na kanalima History 2 HD pikselizacija kao i na nekim XXX kanalima i neko prelivanje. Kada im javim za History oni kazu da i kod njih tako dolazi i da ce otkloniti smetnje. I zaista otklone, ali se pojavi opet za dan dva. Sada su i na SBB dobili History 2 ali njihovi korisnici kazu da nema uopste pikselizacija. Ne znam zasto kod Exe neta dolazi takav signal sa "smetnjama"?

Ја баш и не гледам али ајде, сетићу се ваљда у наредних неколико дана да проверим ово што си навео. ;)

I kanal Playboy ima nekakvog prelivanja preklapanja slike...

Pre par dana sam bio kod druga u Bg i oni imaju Ikom kablovski provajder koji ima HD kanal sa uzivo nastupima pevaca. Stvarno je slika extra, pa bi bilo dobro kad bi uveli ovaj kanal. http://www.cmusic.tv/

Неки живинарски канал? ;) Што би ме занимали певци?

Код Ехе канал РТС ХД да ли има 5.1 звук или не?

Ја не могу да ти одговорим пошто и немам телевизор а још мање неки дигитални улаз после пријемника. Сада сам проверио пријемник али ... баш преносе РТС1 па од звука иде само стерео, могуће је да је оно што су написали на СББ форуму тачно и да РТС има проблем.

Nazad
Vrh Dno