Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Moze info, koje su kanale izbacili?

Ukinuli su N1 Hd, Cinemaniju, Prva plus, Disney XD, Fine Living Hd, Action plus HD mozda jos neke...

Ja sam im predlagao da uvedu neke free to air kanal,mailom da bi me neki lik pozvao za vikend i rekao "da ne saljem vise mailove sa predlozima kanala"

Нисам сигуран да избацивање неког канала спада у промене које могу да доведу до овога. У СББ уговору пише да СББ задржава право измене програмских пакета па тако, ако рецимо неки канал буде угашен, то не даје право корисницима да тек тако откажу све услуге. Друга прича је промена цене или промена брзине где директно одлучује провајдер али ако нека станица буде угашена или затражи неке велике паре за емитовање, онда ту провајдер не може много да уради. Сутра мтс каже да за Арене тражи 100 милки евра месечно и сви који су их преносили откажу и сви корисници могу да оду. Као што сам чуо да СББ за СК тражи огромне паре па зато и није превише заступљен код многих провајдера.

На неки начин и то оправдавам, СК је адут СББ-а, када би га дали и осталима по некој повољној цени, вероватно би изгубили много корисника, овако могу да то користе за своје потребе. Ко би хтео СББ ако би код неких локалних оптичара имао и Арену и СК и оптички интернет по много нижој цени него што тражи СББ??

Да не помисли неко да правдам ово скривање канала код многих провајдера, мислим да је то бзвз потез. Боље је да се понуди неколико десетина квалитетних, чистих (у правном смислу) програма него 200, 300, 500 канала ... разних глупости. Ехе-нет има на сајту неки делимичан списак тј наведене неке од програма у разним областима. Требало би да то ставе на једну страну, заокруже оно иза чега стоје, прескоче оне за које немају покриће и то је то. Не видим разлог да буде на стотине програма од којих многе гледа пар корисника или нико али улазе у збир. Па и док сам користио СББ (и имао телевизор тј гледао) уопште ми није било потребно онолико. Било би ми доста да ту буду ови национални, још неколико програма из разних области и то је то. Не мора да буде десетине филмских, десетине музичких, десетине (разно)спортских јер не мора и не може неко да покрије ама баш сваког корисника.

Ехе-нет одавно провлачи кроз ценовник различит број програма по пакетима али ми се чини да и даље сви имају све и још нешто се тестира. Предуго траје, требало би да се то заокружи јер никад неће можи да буде за свакога. Ионако одувек пишем да је телевизија у ехе (а сада видим и код још неких) лоше одрађена, недоречена, са много грешака и ту би требало да се озбиљно поради. Изгледа да је фокус на оптици и интернету а телевизија је онако успут.

Meni dovoljno i nacionalnih, foxovi i par muzickih i npr neki premijum filmski. A ovi gomila lokalnih i gomila pinkovih me ne zanimaju

Ja sam im predlagao da uvedu neke free to air kanal,mailom da bi me neki lik pozvao za vikend i rekao "da ne saljem vise mailove sa predlozima kanala"

Ако је канал фрее то аир, без обзира што је на сателиту бесплатан, провајдер мора да потпише уговор и не може тек тако да га убаци. Ако му друга страна тражи превише пара или не да понуду тј. уговор онда не може ни да га уведе.

Нисам сигуран да избацивање неког канала спада у промене које могу да доведу до овога. У СББ уговору пише да СББ задржава право измене програмских пакета па тако, ако рецимо неки канал буде угашен, то не даје право корисницима да тек тако откажу све услуге. Друга прича је промена цене или промена брзине где директно одлучује провајдер али ако нека станица буде угашена или затражи неке велике паре за емитовање, онда ту провајдер не може много да уради. Сутра мтс каже да за Арене тражи 100 милки евра месечно и сви који су их преносили откажу и сви корисници могу да оду. Као што сам чуо да СББ за СК тражи огромне паре па зато и није превише заступљен код многих провајдера.

Баш тако. Причали су ми из више провајдера да им СББ чак не даје ни понуде за те Спорт Клуб и друге канале. Значи монопол на делу.

Pa sto se ne udruze lokalni provajderi i ne pokrenu sudski postupak?

Е то се и ја питам, зашто чекају, кад је закон на њиховој страни. Ја још кад сам радио у Коперникусу, била је та проблематика око канала, баш дуго траје и ништа се не мења док код интернета сад и нема више монопола. Сећам се кад су сви критиковали Телеком због монопола и то је решено успешно. Сад би требало решити и монопол са каналима исто тако. Не знам да ли је Рател задужен и за канале али ако јесте требају да се пробуде мало.

Какав судски поступак? Фирма има неки канал и свако може да га дистрибуира ... ако рецимо кешира милку евра месечно. За шта да их туже? Ако би СББ давао СК осталима, ко би онда користио њихове услуге ако су дупло скупљи? Сада велики број корисника узима СББ само због СК.

Наравно, ако је неко зависан од телевизије, онда је ОК да тражи добру понуду. Једино не разумем оне који свакодневно листају канале и буне се ако неки не ради, свеједно шта је у питању. Мени је интернет важнији, телевизор и немам (понекад користим монитор или теве картицу) па гледам са те стране. Ко има много слободног времена и проводи га уз даљински телевизора можда и није за ове пропале фирме.

Calex, to sto kazes ne razumes ljude kad neki kanal ne radi je kao da si rekao internet ne radi par sati sto da se bunimo. Placa se usluga da bi svi kanali radili 24h i internet 24h. Kopernikus ima Sport Klub pa ne verujem da placa "milionku".

U Bosni je Solak nateran da ukine monopol i uveo ga je Mtel nas telekom u Bosni.

http://sportklub.rs/Ostali/a149558-Sport-Klub-kanali-dostupni-svima.html

Moraju ojacati ponudu kanala, jer cemu optika ako se nema vise HD kanala? Exe net od kad najavljuje nekakve pakete sa mnogo boljom ponudom kanala koji bi se placali i nikako da pocnu zvanicno sa time. Meni je dovoljno 6 nacionalnih i 20 hd kanala npr Lokalci i Pinkovi me uopste ne zanimaju...pa neka prilagode cenu prema svakom korisniku ko sta zeli i koliko kanala
izabere.

A Ratel ako vec ne da Sport klub kanale i ostale, onda neka dozvoli da se distribuiraju strani sportski kanali koji emituju NBA, F1 i sta vec sport klub prenosi. Isto je cudno sto npr lokalni provajderi mogu da imaju FOX ove kanale, a Telekom Srbija nikako ih ne uvodi u IPTV.

Poslednja izmena:
Calex, to sto kazes ne razumes ljude kad neki kanal ne radi je kao da si rekao internet ne radi par sati sto da se bunimo. Placa se usluga da bi svi kanali radili 24h i internet 24h. Kopernikus ima Sport Klub pa ne verujem da placa "milionku".

U Bosni je Solak nateran da ukine monopol i uveo ga je Mtel nas telekom u Bosni.
Није то поређење, било би ако би прекид интернета поредио са прекидом приказивања свих теве програма а не један од двеста не ради пар сати и одмах фрка.

Није баш да је натеран.
Ponuda za distribuciju kanala je dostavljena svim zainteresiranim kablovskim operatorima u BiH pod identičnim uvjetima.

Na operatoru je da odluči da li takav sadržaj želi priuštiti svojim korisnicima. Za svakog operatora je to moguće ukoliko: prijavljuje istinite podatke o broju korisnika, plaća račune na vrijeme (kako i sâm traži od svojih korisnika), te ispunjava minimalne tehničke uvjete koje Sport Klubu propisuju vlasnici sadržaja.
Можда неко зна детаље наше приче, сигурно СББ не брани дистрибуцију али је питање колико траже за то. Тек са тим информацијама можемо да знамо у ком зецу чучи грм.

Можда неко зна детаље наше приче, сигурно СББ не брани дистрибуцију али је питање колико траже за то. Тек са тим информацијама можемо да знамо у ком зецу чучи грм.

Ма брани 100 посто. Погледај: https://novisf.com/thread/104036-sk-u-bih-kaznjen-sa-250-000-km-milion-kuna/

Nekoliko kablovskih operatera u BIH ponovo su se žalili Konkurencijskom vijeću BiH zbog monopolskog položaja “Sport kluba” na tržištu BiH.
“Sport klub”, najveći regionalni sportski kanal, poonovo je
kažnjen zbog utvrđenog monopola na distribuciju ekskluzivnih sportskih
događaja na televizijskom tržištu BiH, javlja Slobodna Bosna.
Ovoga puta vlasnik “Sport kluba” platit će duplo veću kaznu (250.000 KM) od one koju je već platio po istom osnovu 2013. godine, kada je također prijavljen za kršenje pravila slobodne tržišne konkurencije.
Također, Konkurencijsko vijeće je donijelo rješenje kojim je utvrdilo
da United media Distribution iz Rumunije (staro ime IKO Media) kao
vlasnik “Sport kluba” nije postupilo po rješenju Konferencijskog vijeća
od 16.12. 2013. godine, pa je vlasniku “Sport kluba” ponovo naloženo da u
roku od 60. dana sa svim zainteresiranim operatorima zaključe ugovore o
distribuciji kanala “Sport Klub” pod jednakim uslovima za sve.

Podsjetimo, Konkurencijsko vijeće BiH je kaznilo Telemach
i prošle gdoine sa ukupno 53.000 KM kazne zbog neprijavljivanja
konkurencije sticanjem kontrole u privrednim društvima ART NET d.o.o.
Kiseljak i VI-NET d.o.o. Visoko.

Telemach je kažnjen sa po 26.500 KM u dva slučaja jer nije postupio saglasno odredbama Zakona o konkurenciji BiH.

Тако у Србији не даје другим оператерима.

Pa dobro, lepo kaze "nekoliko kablovskih provajdera je tuzilo", a zasto se ne udruze i u Srbiji tako?

Све ово је уопштено, ништа конкретно. Понавља се прича да су их обавезали да свима понуде СК под истим условима, само што нигде нисам нашао шта то значи. Није исто ако понуде СК мтс-у и неким малим провајдерима. Мтс би у сваком случају могао да плати много више него мали провајдери па би се после ови жалили да су дискриминисани. А опет, ту је и контра прича, да ли мтс нуди Арену СББ-у тј који су ту услови. Чини ми се да је негде одатле и кренула прича.
СББ има неке своје канале, плаћа преносе и разне програме и нормално је да ће да тражи кинту од оних којима то прослеђује. Само је питање да ли то ради и која је цифра у питању.

За мене је то можда и превише ... демократије. ;) Једна фирма је направила популаран и добар канал, плаћа преносе, улаже вероватно добре паре и онда неко нареди да то свако може да преноси. Као када би неко рекао ... није фер да Барселона има Месија него би он морао да игра и у осталим клубовима. ;) Или СК плати неку цифру да преноси одређени спортски догађај, неко светско првенство и онда и сви остали провајдери преносе то а СББ плаћа. Реално је да они наплате осталима ако им дозволе да емитују СК и питање је да ли остали могу то да плате.

A Ratel ako vec ne da Sport klub kanale i ostale, onda neka dozvoli da se distribuiraju strani sportski kanali koji emituju NBA, F1 i sta vec sport klub prenosi. Isto je cudno sto npr lokalni provajderi mogu da imaju FOX ove kanale, a Telekom Srbija nikako ih ne uvodi u IPTV.

Čak i da dozvole da se distribuiraju strani sportski kanali verovatno bi pola dana emitovali crn ekran zbog prava na prenose koje kod nas imaju arena i sport klub.MTS jednstavno neće da da pare koji fox traži da im neko nešto brani ne bi imali npr ni nacionalnu geografiju koja je jedan od kanala iz fox ponude.

Zna li neko da li ce biti nekih novih kanala? ili nekog pay tv paketa sa kanalima HBO ili Cinestar Premiere HD?

Najpre u slucaju izbacivanja kanala iz ponude imas pravo na raskid jer potpada pod "bitnu promenu uslova". Izjavis da je to kljucni sadrzaj za tebe.
Pre godinu dana je SBB izbacio mini u ultru, falsifikao datum objave, mora 30 dana ranije, ali je onima koji su videli dozvolio raskid.
Dakle, probajte raskid ako imate alternativu sto je zapravo veci problem.

Drugo, kod nas za razliku od Bosne, nema zakona koji oabavezuje ponudajaca sadrzaja da ga ponudi na trzistu. Zato tamo svi mogu da imaju sve kanale uz odgovarajucu cenu. Tuzba kod nas ne bi prosla, nema osnova ...
Takav zakon nije ni u najavi. Jedino pod pritiskom EU, ali posto znamo ko je vlasnik SBB, sporo ce to ici.
No, svakako, TV kao takav dozivece uskoro velike promene. Bice ppv paketa, dovoljno da imas odgovarajuce brz net pa se pretplatis na zeljene servise i sadrzaje. Mesecno, ad hoc, dugorocnije na neke pakete ... Samo, to ni u svetu ne odgovara velikim igracima, narocito onima koji su izlistani na berzama. Ne mogu tako lako predvideti dobit, na stranu sto su im ciklusi tako mnogo kraci.

Ukinuli su N1 Hd, Cinemaniju, Prva plus, Disney XD, Fine Living Hd, Action plus HD mozda jos neke...

S obzirom na ovaj tvoj post, mozes li mi reci koje kanale si predlagao da zamene sa ovim sto su izbacili? Ja inace koristim samo net koji je savrsen, ne i tv. Ali sam se odusevio ovom temom, nisam ni znao da postoji :D Razmisljam da uzmem i tv uskoro

P.S. I malo cudno zvuci da te neko tek tako pozvao i rekao da ne saljes... Sta poslao si 2, 3, predloga i to ti neko reko.. U to cisto sumnjam..

Poslednja izmena:
Internet im je zaista perfektan, ali televizija slabija. Ok za VEOMA POVOLJNU cenu en ocekujem kao kod SBB 55 HD kanala, TV Unazad i slicno u okviru te cene...ALi bar moze po koji HD kanal vise i bar neki pay tv kanal tipa Cinestar tv premiere HD ili HBO. Ionako ih testiraju ali nece da kazu. Cemu poenta digitalno opticke televizija ako je trecian ponude lkolani kanala u jedva SD kvalitetu?
Par puta su oni test kanali bili otkljucani test 1, test 2 itd i tu su bili HBO, HBO 2, CInestar Premiere HD 1 i 2. Kad ih pitam hoce li da uvedu te kanale ubrzo, oni kazu nema nista od toga, to je samo test.

Poslednja izmena:
Sta mislis koliko korisnika konkretno uopste zeli te kanale, i plus je voljna da ih plati toliko?
Era interneta, a umesto da pokusate da navedete providere da daju bolji net, i eventualno streaming, vi im trazite nesto iz 20. veka (TV kanale :D).

Pa bas zato sto je era interneta trebalo bi da imaju u ponudi pa ko hoce neka plati. Ja bi prveo uzeo ili Cinestar ili HBO npr... Kablovkse firme ne propadaju sa kanalima kao operateri fiksne telefonije. A i SBB je verovatno lud sto ima nekoliko desetine HD kanala...

Poslednja izmena:
Najpre u slucaju izbacivanja kanala iz ponude imas pravo na raskid jer potpada pod "bitnu promenu uslova". Izjavis da je to kljucni sadrzaj za tebe.
Pre godinu dana je SBB izbacio mini u ultru, falsifikao datum objave, mora 30 dana ranije, ali je onima koji su videli dozvolio raskid.
Dakle, probajte raskid ako imate alternativu sto je zapravo veci problem.

Drugo, kod nas za razliku od Bosne, nema zakona koji oabavezuje ponudajaca sadrzaja da ga ponudi na trzistu. Zato tamo svi mogu da imaju sve kanale uz odgovarajucu cenu. Tuzba kod nas ne bi prosla, nema osnova ...
Takav zakon nije ni u najavi. Jedino pod pritiskom EU, ali posto znamo ko je vlasnik SBB, sporo ce to ici.
No, svakako, TV kao takav dozivece uskoro velike promene. Bice ppv paketa, dovoljno da imas odgovarajuce brz net pa se pretplatis na zeljene servise i sadrzaje. Mesecno, ad hoc, dugorocnije na neke pakete ... Samo, to ni u svetu ne odgovara velikim igracima, narocito onima koji su izlistani na berzama. Ne mogu tako lako predvideti dobit, na stranu sto su im ciklusi tako mnogo kraci.

Nema osnova za raskid ,zbog promene kanala ,naravno u ugovoru su se i time ogradili, da ti distributiraju odredjen broj kanala ali ne i kojih.

Probaj, ukljuci ratel, pa ces videti.
Takav ugovor nije pravno valjan jer ne definise do kraja prozvod/uslugu koju placas. Kad SBB popusta na tom mestu, videces kako rade manji distributeri.

Sta mislis koliko korisnika konkretno uopste zeli te kanale, i plus je voljna da ih plati toliko?
Era interneta, a umesto da pokusate da navedete providere da daju bolji net, i eventualno streaming, vi im trazite nesto iz 20. veka (TV kanale :D).

Realno, sve te kanale koje on kako kaze predlaze, su verovatno nepoznati nama normalnim ljudima :D Pitao sam coveka koje kanale predlaze, uskracen sam za odgovor.... Logicno je da su to neki nebitni totalno kanali nama vecini, a njemu iz samo njegovih razloga poznatih, bitni...

Pa bas zato sto je era interneta trebalo bi da imaju u ponudi pa ko hoce neka plati. Ja bi prveo uzeo ili Cinestar ili HBO npr... Kablovkse firme ne propadaju sa kanalima kao operateri fiksne telefonije. A i SBB je verovatno lud sto ima nekoliko desetine HD kanala...

Jeste, aj ti budi vlasnik neke kablovske (domaci vlasnik ne inostrani kao sto je slucaj kod prokletog SBB-a), nagomilaj jedno 1000 kanala, pusti osnovnih nekih...primera radi 200 za sve korisnike A ostalih 800 placaj (iz svog dzepa) pa ako NEKO HOCE on ce platiti i gledati (verovatno ce platiti od 1 do 5 kanala max, ne vise od toga) neki od tih 800 kanala... A ako nece, nema veze, ti placaj pa nek ih ima, sto da ne, pa neko ce (neko citaj "jedna osoba u celoj zemlji") da potrazi..

Evo firma iz Novog Sada koja isto nudi optiku, ima i Arene i Sport Klub u ponudi, cak i HBO.

Ima i neke kanale koje sam predlagao Exe Netu da ubace kao sto su Deluxe Music HD, nemacki Sport1 ali Exe net nije hteo...
http://www.iinet.rs/wp-content/uploads/2018/03/Kanali-spisak.pdf

A sto ti lepo ne odes u tu firmu iz Novog Sada i pitaj ih da dodju u Nis I SAMO TEBE da uvedu i po TVOJOJ zelji da izaberes kanale koje tebi odgovaraju i SAMO ZA TEBE da te kanale obezbede? Naslucujes odgovor, zar ne?

Vau... Kanale koje ti predlazes su : Deluxe Music HD, nemacki Sport1... Da l si realan!? Kolko ti to puta predlazes dnevno i koje kanale?! Sad me bas zanima (nadam se da ti nece biti tesko da ispises makar 10ak kanala)

Ja se razmisljam da uzmem njihovu televiziju, pregledao sam kanale koje imaju i ja zadovoljan ponudjenim. Ima sportskih kanala, pregrst filmskih, informativnih, edukativnih...sta ces vise od toga? Prakticno imaju sve lepo upakovano, i onda se pojavis ti sa deluxe neki tamo muzicki, sta god..Imas bre net pa slusaj muziku na kompu -.- :krstimse:

1.Naravno da cu da predlozim, i SBB ima svoj forum pa ljudi stalno predlazu. To je normalno.
2. Ne bih ni predlagao da oni sami uvode kanale, a ne sto na neprofesionalan nacin izbacili bez ikakve najave N1,Prvu Plus, Cinrmaniju. Sta su dopunili time?
3. Testirali su HBO kanale, drze test kanale od 1 do 8 a nikako da ih ouste u emitovanje. Zasto testiraju onda HBO ako misle da nikonece da gleda?
4. Neka pitwju Sport klub sto ne zeli u njihovu ponudu, a ove druge firme i KCN mogu da ih uvedu.
5. I ta ponuda sto je toliko "velika" je polovina gomila okalnih kanali i gomila pinkovih kanala.
6. Da sam znao dva meseca pred potpis novog ugovora da ce izbaciti domace kablovske kanale N1, Prvu plus, ne bih ni produzavao.
A oni su preko noci bez ikakve najave ukinuli nekoliko domacih kablovskih kanala sto je NEPROFESIONALNO, a ja samo sto sam produzio treba da raskidam...Prosto neverovatno da ne zele da usvoje predloge. Jel ti brani tebi neko da predlozis kad ih uvedes?
Ako im je N1 i Prva plus, Cinemanija postwla preskupa pa nisu im valjda 2-3 free-to-air kanala skuplji od N1?

I Deluxe music HD kanal je HD kanal sa panorama iz celog sveta, cemu optika ako nema sto vise HD kanala?

1. Optika je da sam preko neta gledas kanale i jeftinije je tebi :)
2. spajaj postove na 3 minuta koji su ionako povezani.
3. Zar nisu N1 i Prva kanali sa nacionalnom frekv. pa ne smeju ni njima da se naplacuju niti oni korisnicima?

Predlaganje kanala je tvoje pravo. Njihovo je da ih ubace ili ne. Tvoje da posle odlucis da li ti je to bitnije ili nesto drugo.

N1 i prva plus su kanali sa kablovskom licencom. Nisu uopšte u etru.
Samo Prva, B92/O2, Rts, Pink i Happy su nacionalne TV sa nacionalnom licencom.

Opet tumbanje kanala,neki izbaceni a ubaceni poljski i lokalni kanali.

Jel ima neki spisak kanala koje Exe net ima u ponudi? Planiram da uzmem kod njih net i televiziju... Sto se tice neta mislim da su ok (moj drug koristi njihov net i zadovoljan je, u svakom slucaju ko koristi njihov net moze da napise svoja iskustva, tj. da li je zadovoljan ili ne :) ), medjutim dok sam citao iskustva ovde na forumu vise sam nailazio na informacije o tome da menjaju kanale i td... Na njihovom sajtu nigde ne mogu da nadjem ceo spisak kanala, ima na pocetnoj stranici izdvojeno par kanala i to je to, pa ako neko zna gde mogu da pogledam celokupnu ponudu kanala moze da mi posalje link :D

Nazad
Vrh Dno