Šta je novo?

Exe Net - iskustva

@calexx

Pa jedan paket je skuplji. Ostali veci su jeftiniji kad pogledas koliko sad imaju protoka. A uveli su i ovaj jeftiniji koji do sada nije bio sto opet daju dobru ponudu. Ja imam ovaj fiber 3 od stare promocije. Kada sam svratio danas tj juce da pitam da li ce da mi menjaju cenu na novu, kaze da nece jer sam ja potpisao promociju i da imam pravo verovatno na sve kanale do kraja ugovora, tu nisu bas bili sto posto sigurni. Takodje, jedan lik je pitao posto on placa staru cenu od 2690 da li sada mora da placa 2850, kazu da ne ali da ce tih 70/7 verovatno da bude vise uskoro. Ovaj rece da ce odmah da uzme paket 2850 :) Eto to sam nacuo, sad koliko je tacno... Mada kako svi dizu brzine ne bi me cudilo. Sad stvarno za male pare imas dobar protok kod vecine provajdera.

Па ја сам баш тај пакет гледао. ;) Небитно што је скупљи, разлика није нека али ето, очекивао сам већу брзину по истој цени а сада скупље без убрзања. Мада ионако још не планирам да их контактирам па ће у међувремену вероватно и брзине да оду на више.

Некако ми се свиђа ова фрај варијанта са сналажењем, дебеле паре сам уштедео. ;) Ионако сам одавно довукао све што сам замислио а и сада имам где да одем кад се нешто појави. Кад само помислим да сам месечно давао преко 3к СББ-у (било би и преко 4к али нисам плаћао одржавање) па сам им годишње остављао скоро 40к пара а за то може много тога да се купи.

Помињао сам, имао сам у породици инвалида који је испуњавао услове за ослобађање.

I opet kriju spisak kanala?! Broj kanala se krece od 170 pa sve do 290??? WTF?!

Za optiku i nisu se nesto pretrgli sa upload-om, odnos download:upload 10:1 mi je vise za VDSL ili DOCSIS 3.0...

Ма да, ено вдсл има 100/2 или 50/2, то је скоро па 10:1. А и docsis 3.0 у понуди има 70/4 и 100/5. ;)

Која промоција до 11. фебруара?

Ljudi, raskinuo bih ugovor sa SBB-om i rpesako kod EXE NET-a. ALi bih telefon vratio u Telekom, i kakva je procedura za vracanje broja u Telekom? I da li se moze sad raskinuti kod SBB ugovor, s obzirom da su povecali cenu mesecnog odrzavanja?

@FullHD

Sacekaj malo, Exe je najavio da uskoro krece i sa telefonijom, sigurno ce biti paketa 3 u 1.

Ljudi, raskinuo bih ugovor sa SBB-om i rpesako kod EXE NET-a. ALi bih telefon vratio u Telekom, i kakva je procedura za vracanje broja u Telekom? I da li se moze sad raskinuti kod SBB ugovor, s obzirom da su povecali cenu mesecnog odrzavanja?
Касно је за овај разлог, имао си 30 дана од објављивања. За пребацивање броја може да буде компликовано јер још не знам да је неко то радио, обично су сви прешли на УО. Ја зато и нисам прелазио на СББ фиксни, никад се не зна када ће СББ да досади а ту је фиксна везана за одржавање и остало.

Koji delovi grada Nisa su pokriveni optikom ?

Пре пар недеља сам видео раднике фирме која се зове слично као и ова из теме како постављају оптички кабл уз Његошеву, ту је прошао и СББ оптички а пошто је код мене управо акција убацивања ехе-нет оптике у зграду, делује као да су направили гужву. Не верујем да покривају неке делове, ако их негде позову, вероватно иду тамо, осим ако није нешто баш неисплативо.

Утисци морају да одлеже да би били потпуни. ;)

За почетак, било је неког прекида пре 3-4 сата тј око 22-23ч, рутер се више пута дисконектовао али не знам да ли је негде код њих или је нешто лоше одрађено. Пре пар сати је прорадило (видим да имам и другу адресу) а пошто сам одмах написао поруку подршци, могуће је да су и они нешто урадили.

Детаљније, убацили су ми оптички кабл у стан, накуцкали га до полице где сам планирао да буде, додали од опреме шта је потребно а ја сам после сам подешавао као што обично и радим. Брзина на каблу је како би требало да буде али рутер изгледа није неки или још може да се подешава, углавном и мобилни и лаптоп нису прешли 40. То ми није толико битно, могу лако да провучем кабл у другу собу до лаптопа али и ово завршава посао.

5120197955.png

Пријемник* више личи на обичне DVB Т2 него на оне које рецимо СББ даје, нисам приметио да ЕПГ ради а што се програма тиче, има их тренутно ваљда 288 али би у пакету требало да буде мање. Апсолутно небитно.

Што се цене тиче, пакет кошта 2.850 мада сам ја добио нешто нижу цену због помоћи око увођења у зграду и сличних послова. Умеју да цене помоћ. За 51 динар мање од ове редовне цене код СББ-а може да се добије 30/2.

*Питање за оне који дуже користе ове уређаје, пријемник има RF loop out тј ту му пролази аналогни сигнал? Мало су ме убеђивали да иде и дигитални али ми се све чини да није баш тако. Који је оно тачно модел пријемника? За шта служи један мали прекидач позади, одмах до RF излаза? Да ли може да приказује часовник кад је укључен?

Да ли је било прекида око 22-23ч синоћ? Да ли се то уопште дешава и колико често?

Fino fino taj ruter sto ti oni daju je krs realno, inace cekam od novembra da izvucu kabal na 3 bandere tj 30/40m i da ubace u kucu ali to se ne desava expeditivni su kao djoka, a necu da pricam o tome da smo u toj ulici jos 5 coveka koji cekaju i jos 3 koji su ulica iznad, aliiiii uveden je net coveku koji je na drugom kraju naselja kao navodno prijavio sve nas zainteresovane pre 3 meseca i na osnovu toga kao on je baja dobio odma a mi ga pus*mo i dalje . . . Kad pitam kace kaze nema tehnickih uslova kad bude bilo obavesticemo . . . kompletan cirkus bez pare

Ja sam na Panteleju,bilo prekida sinoc i kod mene.Mislim da je ovo prvi put da dolazi do prekida neta za ovih 2 godine koliko sam na optici.

Добио сам инфо да је било напада на њихове сервере и да је ваљда решено. Мало после поноћи се стабилизовало и ради нормално.

Мени је следовао Тенда рутер, немам ја паре да доплаћујем а и ако баш решим, купићу неки.

Нико није видео мали прекидач на пријемнику? ;)

Е да, ЕПГ ради али углавном на страним каналима, код наших нешто нисам приметио да постоји, мада нисам много ни гледао.

Salehh pa sta ce tebi toliki link kad imas "ћевапи и пиво" "А и лепе жене пролазе кроз град " :)

PS
... u zdravlje da ga koristis ;)

Па није ми потребно али нисам могао да пропустим ту понуду. За остало се слажем и практикујем.

Da li su modem i router u jednom uredjaju?
Opticki kabl se spaja direkt na modem/router?
Ako je sve skockano u jedan uredjaj nalik na ONT kod Targo telekom-a, to je super...

Poslednja izmena:
Ja mislim da u vezi njih, posto kazu da daju ruter ide

optika > uredjaj sa izlazima RF i RJ45 > zatim koaksijalni vuces do TV-a, a utp do rutera koji drzi PPPoE

Ako moze neko od korisnika da potvrdi jel tako ili je drugacije ?

Znaci postoji neki modem sa optickim ulazom i sa izlazon RF za TV i RJ45 za router?

Нисам стигао да усликам, ваљда се ујутру сетим, оптички кабл иде у неку кутијицу из које даље иде коаксијалац за у DVB-C пријемник или за телевизор. Из те кутијице иде још један оптички каблић у ONT а из њега иде UTP кабл у рутер.

Ja imam Huawei i neku Tendu gigabitnu posto mi je nalog preko 100M. Ima dve antene: 2.4G i 5G. Solidno radi, nisam imao problema, izvlaci na telefonu oko 80-90M. Lap top i desktop su mi vezani kablom pa izvlace maximum 120M tj. uvek nekako ispadne vise od 120M.

Претпостављам да је Huawei ONT а мени је следовао обичан рутер. На лаптопу ионако нема превише места за већи трансфер па ми је битно да на компу буде добра брзина. Јел неко провалио који је DVB пријемник у питању, колико год да на њему пише име провајдера, то негде постоји и под матичним именом?

Ових дана ми сваки пут кад укључим пријемник пријави да има неких промена и пита да опет скенира. Јел то нормално и шта да му радим?

Nazad
Vrh Dno