Šta je novo?

Exceleram

Sta znate o EXCELERAM-u, jesu oni stali sa proizvodnjom ili sta? Trazim vec mesecima EP3001A module, a nigde ih nema...

Nisam siguran i da mozes da nadjes te, prodacu ti ja moja 2x2 :D

Poslednja izmena:
trebalo bi da radi ako stavis oba 2x2 u kanal A a 2x4 u kanal b

2gb 2gb 4gb 4gb tako da ide,

Ok, hvala. I ja sam pretpostavljao da ce da sljaka dual sanel ali bolje, rekoh, da pitam. Ako nesto nece, ide 2x2Gb u oglase....

DA ne otvaram novu temu. Imam ovu memoriju 2x2Gb..
http://www.winwin.rs/memorija-dimm-ddr3-2x2gb-1600mhz-exceleram-black-sark-cl9-e30101b-1133601.html

Da li bih mogao da ustekam recimo i ovo:
http://www.emmi.rs/ram-memorije-mem...00mhz-kingston-hyperx.11.html?productId=17634

... i da 12gb sljakaju u dual channel bez problema. Ploca je Gigabyte z77 ds3h

Radi dual chanel.
Ja imam 4 - 2 - 4 - 2 ( ukupno 12 gb ) i radi dual chanel. ( u prvi i treci slot imam od 4 Gb a u drugi i cetvrti po 2 GB)

Meni je svojevremeno navodno radio (tako je bar cpu-z rekao) u DC modu 2+4GB :d
E sad koliko je to tacno ne bih znao,

Sta znate o EXCELERAM-u, jesu oni stali sa proizvodnjom ili sta? Trazim vec mesecima EP3001A module, a nigde ih nema...

Ja imam jako lose iskustvo sa Exceleram-om. Na x58 platformi 3x2gb Exeleram je radio svega dva meseca i jedan modul je otkazao. A jos sam je drzao na 1.60v (umesto deklarisanih 1.65v) na default kloku i timings jer se overklokovala kao *****. . I jos kad sam reklamirao morao sam sva tri modula da odnesem tj ostao sam bez memorije jer je bio kit u pitanju. A lepo sam im objasnio da je jedan modul i da ga ispitaju i da cu im, ako utvrde da je neispravan (a jeste), doneti ostala dva. Ali dobro ovo poslednje nema veze sa exceleramom nego sa politikom nasih uvoznika :p I to je prvi (i poslednji) put da sam cuo da je nekom crkla memorija, drzana u okviru deklarisanih specifikacija. Tako da sam ja zavrsio sa Exceleramom.

Poslednja izmena:
...imam ja od letos,2x2 Gb,radi perfektno,koliko sam mogao pročitati na netu proizvodi je nekad evropski ogranak Muskina koji je zadržao tehnologiju i dobavljače,ali je cena niža....

Na mojoj je pisalo Made in Germany. Ali eto, mozda jednostavno nisam imao srece.

Hvala na savetu. Taj Exceleram je kod mene dosta dugo, i radi perfektno, doduse uvek je radio na default vrednosti, tj. samo ga prebacim sa 1333 na 1600. Veoma sam zadovoljan tom memorijom... Mozda bi mi najbolja varijanta bila da dokupim jos 2x2Gb i da imam ukupno 8gb. Verovatno je i ovako sve preko toga overkill.

Poslednja izmena:
Moj exceleram socijala 2x4gb za 33evra radi odlicno ... jes da se uzasno klokuje ali nisam imao problema sa istim cak i na AMD platformi. Inace kada sam stavljao 2x2 + 2x2gb nije htelo da mi postuje na drugoj masini (gde je neki 1333mhz exceleram) dok ih nisam stavio u iste channele (kingstron i exceleram). Kingston u A exceleram u B onda je radilo (iako im je frequency i latency timing control).

Inace 8gb rama bi sada smatrao standardnom kolicinom ne bi rekao da je 16gb overkil... 4gb je definitivno malo za sve osim HTPC.

Ja imam jako lose iskustvo sa Exceleram-om. Na x58 platformi 3x2gb Exeleram je radio svega dva meseca i jedan modul je otkazao. A jos sam je drzao na 1.60v (umesto deklarisanih 1.65v) na default kloku i timings jer se overklokovala kao *****. . I jos kad sam reklamirao morao sam sva tri modula da odnesem tj ostao sam bez memorije jer je bio kit u pitanju. A lepo sam im objasnio da je jedan modul i da ga ispitaju i da cu im, ako utvrde da je neispravan (a jeste), doneti ostala dva. Ali dobro ovo poslednje nema veze sa exceleramom nego sa politikom nasih uvoznika :p I to je prvi (i poslednji) put da sam cuo da je nekom crkla memorija, drzana u okviru deklarisanih specifikacija. Tako da sam ja zavrsio sa Exceleramom.

I ja sam svoje koristio na X58 i dan danas mi dobro sluzi svaki modul, da kucnem.

Koristio sam Exceleram Red Rippler 2x2 GB Kit na 1333Mhz i 1,5V. Ima sam ih 2-3 godine i nisam imao problema. Dizao sam ih na 1600MHz i 1,65V standardnim latencijam. Nisu prelazile 50C. Prodao ih za 30e pre mesec dana u korist Kingston Limited Edition 4x4GB@ 1600MHz, and boy do those look sexy :)

Te red rippler su drugaru praviel problem od starta, i na kraju je jedan stap puko skorz. I ista prica ko sto neko rece, moras sva 3 stapa da nosis u servis.
Mene black shark sluzi odlicno.

A sta znate, dali se oni i dalje proizvode, jer retko kada ih vidim po oglasima...

Meni rade vec godinama...samo neznam i ne razumem zasto ih vise nema, bas nigde...

I kod mene je Rippler crkao jedan modul. Red rippler tako nesto je bila oznaka. To je bilo prvi put da sam cuo da je nekom crkla memorija a nije mucena. Ne znam zasto ih vise ne uvoze, dosta je povoljna cena bila koliko se secam. Interesantno od 2012 ne postoji ni jedan review za istu, mozda su prestali sa proizvodnjom.

http://www.techpowerup.com/reviewdb/Memory/DDR3/Exceleram/

Nema ovih modula ni u inostranstvo...a kamoli EP3001A....

Crkao mi Rippler jedan stap. Imam 2x4gb. Sta moze da se dobije u zamenu? Tada me je ram izasao oko 3500 dinara, a sada su cene vise nego duplo skocile.

Oni ce za zamenu da ti uvaze neki komplet u vrednosti od 3500 dinara. Ako budes menjao na taj nacin, pod uslovom da je pod garancijom, ici ces s konja na magarca.

Oni ce za zamenu da ti uvaze neki komplet u vrednosti od 3500 dinara. Ako budes menjao na taj nacin, pod uslovom da je pod garancijom, ici ces s konja na magarca.

Za te pare ne mogu da dobijem ni 4gb rama. Sto mi onda nisu dali graficku kartu u vrednosti sa fiskalnog, nego repariranu bez ikakve opreme? Vidim ja da cu morati sa inspekcijom u Alti da idem.

Za te pare ne mogu da dobijem ni 4gb rama. Sto mi onda nisu dali graficku kartu u vrednosti sa fiskalnog, nego repariranu bez ikakve opreme? Vidim ja da cu morati sa inspekcijom u Alti da idem.
Jej, hiljaditi ti post, cestitam :D
Altiju bi valjala jedna dobra inspekcija.

Jej, hiljaditi ti post, cestitam :D
Altiju bi valjala jedna dobra inspekcija.

Ako bude tako kako ti kazes, nema problema. Trazim 29k dinara da mi iskesiraju i vracam im repariranu kartu sto su mi dali.
Treba im otici sa inspekcijom, da prestane to sto rade ljudima.

Elem, hvala, hvala, nisam ni primetio :)

Ja sam moju R9 280X Sapphire Dual-X platio 32K pre povecanja PDV-a. Ona sada kosta 35K i nisu hteli da uvaze tu cenu kada sam je reklamirao, vec sam morao da dam 3900 din za ASUS R9 280X DC II TOP ( koja je isti krsh kao i Dual-X). Izvinjavam se za skretanje teme :D

Nazad
Vrh Dno