Šta je novo?

Excel unutar IE?

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poruke
2,035
Poena
679
Poz svima,

Ljudi na netu pisu da je moguce da IE otvori/prikaze excel fajl, ali kako god sam do sad pokusao (sa <object> i sa <iframe>) vecito mi nudi download fajla :( Da li znate kako da nateram internet explorer 8/9/10 da otvori excel fajl u okviru samog IEa? Glavni cilj je da napravim neku IE-only stranicu koja ce moci da na klik sa web stranice izvrsi neki Excel VBA makro i uz malo kozmetike prikaze rezultat.

Ovo bi bi trebalo da bude izvrseno na izolovanom racunaru bez pristupa internetu tako da security nije problem (sve moze biti aktivirano, i skripting i activex i stagod).

Pomagajte, nisam nikada do sad programirao nista ekskluzivno za IE :wall:

:wave:
 
Hvala kutijo! Naisao sam bio i na tu informaciju na netu ali postoji jedan problem sa tim resenjem:
Ovo bi trebalo da bude izvrseno na izolovanom racunaru bez pristupa internetu.
Ali probacu, pa sta bude nek bude. Mozda mogu bar kod da iskoristim. :-/
 
AU, nisam video taj sitan detalj. Pf... jedino ako posotoji neka JS kontrola koja bi to omogucila ali ja zaista nista nisam nasao.

EDIT: probaj ovo: http://niggler.github.io/js-xls/
 
Poslednja izmena:
Probao sam na brzaka js-reader ali nije to to. Samo ocitavanje podataka iz excela nije problem. To radi i http://poi.apache.org/ .
Problem je makro unutar excela. U principu mogu da prepisem prakticno svaki kod iz makroa u asp ili php ili javascript ili stagod i da potpuno zaboravim na excel ali u ovom slucaju ne mogu jer makro koristi MS "Solver". Taj kilavi solver ima zasticen kod i ne mogu da ga prevedem. :(

Probao sam sad i skydrive. Ista situacija. Otvara excel podatke, ali ne otvara activex elemente (makroe/dugmice). Prilicno sam siguran da je moguce ovo sto sam zamislio, ali odustajem. Prepisacu makroe koje mogu u javascript, a ostatak cu stapom i kanapom da rekonstruisem. Hvala u svakom slucaju! :wave:
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno