Šta je novo?

Evo sta moze mali....I7-950

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

maestrobg

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
12.10.2009
Poena
169
ovo je odradjeno po malo na brzinu jer u poslednje vreme nemam bas toliko vremena...

test sistem je iz - moja masina.

1. naime... ploca pravi malo '' ogranicenje'' sa maximalnim bclk tako sto je max bclk na njoj 222, pa samim tim nisam ni mogao da poteram ovaj proc na, za njega vec dokazanih 4,88ghz vec plafon na 4,71 ghz:

http://img820.imageshack.us/img820/6894/boot471ghz.jpg

2. za svaki dan ga drzim na sledecim vrednostima: 4,41ghz-1.36v - HT OFF

screenshot:

http://img99.imageshack.us/img99/9301/zasvakidan441ghz.jpg

everest:

http://img718.imageshack.us/img718/1417/everesti.jpg

temperature kao sto se vidi u idle su 36, 37 C a u igrama posle par sati igranja ne prelaze 65 C!

p.s. Linx sam probao dvadesetak prolaza sa punim ramom i bilo je bez gresaka- kad budem imao malo vise vremena izbacicu rezultat za takmicenje u Gflops-ima 75 krugova!

ili moze i sa HT ON ------ 4,2ghz-1.336V - HT ON:

http://img96.imageshack.us/img96/9261/3dmarkvantage4200hton10.jpg

3. maximalna frekvencija sa HT ON pri kojoj procesor prolazi sve testove se krece negde oko 4,5 ghz! evo nekih:

3dmark vantage:

http://img408.imageshack.us/img408/4214/3dmarkvantage4485hton10.jpg

3dmark11:

http://img155.imageshack.us/img155/391/9601250.jpg

3dmark06

http://img413.imageshack.us/img413/8241/3dmark064400hton9601250.jpg

p.s. ove testove sam prolazio stabilno i sa 4,6 ghz i 4,65 ghz ali sa HT OFF sto je davalo naravno i manji broj poena.

uskoro Linx

🙂 pozz svima...

Pa eno u potpisu mu stoji Cors H70 🙂

Dobar,bas dobar primerak proca.Sa ozbiljnim vodenim hladenjem mogao bih i preko tih 4.4GHz za svaki dan:wave:

da, h70 je u pitanju, moguce da bi ozbiljnije vodeno moglo da ga jos bolje ohladi ili da ide i na 4,5 ghz za svaki dan recimo...

primerak iz emmija... imao sam jos jedan pre njega isto iz emmija ali nije bio ovakav, tacnije nisam mogao sa njim preko 4200 mhz... i to sa 1,344v

a sa ovim ide na 4,4 ghz uz 1,36 v...

Cekaj, a ne mozes preko 4.4GHz? Pa sta te sprecava... greje se previse?

Mislim, imas visok mnozilac, to nije, BCLK mozes da isteras... napon ti takodje nije visok, 1.36V je odlicno... sta je onda - temperatura?
Koliko u LinX-u dobacuje?

a sa ovim ide na 4,4 ghz uz 1,36 v...

da li je to sa ht-om i da li si prosao linX i koje su temperature

Bez HT-a, tek 20-ak krugova LinX-a (nije jos vrteo svih 75 krugova ili tako nesto)... a jedino za temperature jos ne znamo 😀

Mada je H70 prilicno lose hladjenje za CPU na tom taktu...

pa rekao bih da je bez ht-a sa tim naponom na 4,4 Ghz
kad vec daje podatke mogao bi da bude precizniji i ajde da vidimo te temperature pod linx-om na 4,4 i da vidimo koliki je Gflops
mada sa ukljucenim ht-om ima da bude manji Gflops

Ako može taj H70 da ohladi proc na 4.4 GHz pri višečasovnom linX_ovanju na normalnim sobnim temperaturama a da pritom jezgra budu oko 70C...super je.Ako se nevaram taj H70 u klasi je dobrog vazdušnog hlađenja.

pa rekao bih da je bez ht-a sa tim naponom na 4,4 Ghz
kad vec daje podatke mogao bi da bude precizniji i ajde da vidimo te temperature pod linx-om na 4,4 i da vidimo koliki je Gflops
mada sa ukljucenim ht-om ima da bude manji Gflops

Pa vidis sa shot-ova gore da je sa 4 thread-a... tj. bez HT-a 😉
A i rek'o ja sam, u prvom postu, da je sa HT-om picio na 4.2GHz 🙂

2 jahacmm:
Trebalo je da bude u klasi dobrog vazdusnog, tj. iznad toga... ali u praksi je ostao na nivou H50-ice. Znaci, nesto slabiji od Megahalems-a, npr... a fino kaska za NH-D14, recimo.
Ne znam, meni je taj H70 tesko razocarenje... ocekivao sam vise. I to dosta vise. A 70-ak stepeni u LinX-u, na 4.4GHz, pa i pri onih njegovih (odlicnih) 1.36V... nema sanse.

Voleo bih da me razuveri, ali mislim da ni blizu tome nema da bude... taman terao one svoje Scythe-ove na celih 1900 obrtaja! 😀

Poslednja izmena:
Bez HT-a, tek 20-ak krugova LinX-a (nije jos vrteo svih 75 krugova ili tako nesto)... a jedino za temperature jos ne znamo 😀

Mada je H70 prilicno lose hladjenje za CPU na tom taktu...

Kako hladi noktua kod tebe na 4.4 ghz ht on/off u linxu ?

Ja nigde ne vidim shta on moze, ovo samo neka slova i brojevi ?!?

Ne znam, meni je taj H70 tesko razocarenje... ocekivao sam vise. I to dosta vise. A 70-ak stepeni u LinX-u, na 4.4GHz, pa i pri onih njegovih (odlicnih) 1.36V... nema sanse.

Voleo bih da me razuveri, ali mislim da ni blizu tome nema da bude... taman terao one svoje Scythe-ove na celih 1900 obrtaja! 😀[/QUOTE]

Stose tiče tih gotovi rešenja imao sam CM AQUAGATE Max pre ovog sadašnjeg vodenog sistema.Sa cm nije bilo moguće valjano ohladiti i7 920 na 4.4GHz sa Vcore 1.32500V,temperature su išle preko 85C posle desetak minuta LinX_a.E sad kakav je H70 u odnosu na apuagate max to neznam.

Kako hladi noktua kod tebe na 4.4 ghz ht on/off u linxu ?
Oko 80 stepeni max sa otvorenom stranom kucista i fanovima na max (1200&1300 obrtaja)... 4.4GHz, 1.44V u full load-u, bez HT-a. Sobna temperatura.

Sa HT-om upaljenim nikada nisam ni pokusavao - em me ne interesuje, zaista, ne treba mi 8 "jezgara"... em mi sigurno treba veci napon (a ovaj je vec na granici)... em ce da se zapali, bar jos 10 stepeni ima da ode gore, a to nema sanse ohladiti 🙂

@CAR

Odlicna temp za 4.4ghz i pri tom naponu. 🙂
Dobra stvar kod kulera je sto su fanovi prilicno tihi na max obrtajima.

A mana sto zauzme pola kucista 😀 😀 😀

Da, sva sreca pa niko ne zivi u kucistu 😀 ili se mozda varam ? :d

niste me razumeli...

drzim za svaki dan ht off 4,4 ghz u idle oko 34 35 c na sobnoj temperaturi... u linxu dobacuje 65 gflopsa! pustao sam oko pola sata i penje mi blizu 80 c a na 4,2 ghz oko 73 c... posle visecasovnog igranja nikad ne prelazi 62 63 c...

moze on da radi stabilno i na 4,6 ghz 23x200 ali trazi oko 1,4v a to mi je vec puno za svaki dan..

h70 nije los, meni se jako svidja jer nije budza od 2 kg vec elegantna i prava stvar a i efikasna dovoljno

pa gore sam stavio rezove sa 4,485 ghz ht on...

Cisto uporedjivanja radi, ja sam i7 960 terao linx na 4.7 pola sata, ht off voltaza 1.520v sa boljim hladjenjem i na Gigabajtu.
:wave:

daj slike da vidimo to🙂

ovo je sa heat killer-om? gde si to kupio moze i na pm

@CAR

Odlicna temp za 4.4ghz i pri tom naponu. 🙂
Nije neki komad procesora, iskreno... veliki mu napon treba za taj takt, a i imam utisak da se greje nesto vise zbog toga sto je ES primerak 🙂
Al' sam ga bar doterao do samog limita 😛 (ploce, procesora, hladjenja 😀)

A definitivno me mrzi da ga menjam, zarad nesto nize temperatue i eventualnih 100MHz dobitka...
Dobra stvar kod kulera je sto su fanovi prilicno tihi na max obrtajima.
Pa sad... meni su bucni :d
Mislim, sigurno su mnoooogo tisi nego vec pomenuta dva Scythe-a na 1900 obrtaja 😀... ali meni je i ovo - na svojih ~1250RPM u proseku 😛 - bucno.

Bucno mi i kada su na minimumu, namestenom u biosu... tj. jedan na ~800, drugi na ~900RPM.
Tek kada je samo jedan prikljucen, i taj se vrti na 800-900 obrtaja... tada mi je odgovarajuce tiho 😀

64,3969 Gflops....

p.s.

da napomenem samo da je test radjen u veoma zagrejanoj prostoriji ( centralno na mazut ), i onako sto se kaze voltaze postavljene iz prve... mislim da moze malo i nize, znaci negde oko 1,36 v za cpu ali to mora da se proba a nemam bas mnogo vremena. inace u idle cpu radi na 35 C a ni u jednoj igri posle sati igranja, ne prelazi 62 C!!!

LInx ga je bas dobro ugrejao ali vazno je da je proslo za test...

Prilozi

• LINX75.webp
    LINX75.webp
    291.5 KB · Pregleda: 36
jos malo bolje..

64.8259 gflops....

Prilozi

• LINX50.webp
    LINX50.webp
    304.5 KB · Pregleda: 27
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.