Šta je novo?

Eve Online

Igram ja :) Mnogo dobra igra, pogotovo ako si ranije igrao Planetarion :)

www.eve-online.com za info

Ti si mi odnekud poznat ;)

Za sve one koje mrzi da idu i pogledaju, EVE Online je ostvarenje snova svih onih koji su zeleli da vide legendarnu ELITE u multiplayer okruzenju. Nezgodacija je sto nije besplatno, ali gledano iz mog iskustva, jednom kad se prezale novci pocinje sjajna zabava. Ja vec tri meseca ne igram nista osim EVE a to ce verovatno potrajati barem jos 6 meseci.

jel mzes ti da nam uplatis? :) nemamo kreditnu kartu

Ko zeli da ostane u iole normalnim odnosima sa prijateljima, neka ne pochinje da igra ovo :) (lichno iskustvo, s tim shto nisam ja taj koji igra :D)

Miroslav je napisao(la):
jel mzes ti da nam uplatis? :) nemamo kreditnu kartu

Ne mogu, jer ni ja nemam :)

Ali evo sta bi moglo, na rur.krle.net se nalazi forum gde su okupljeni nasi ljudi koji igraju ovo. EVE ima "buddy program" gde neko ko vec igra moze da te preporuci i ti mozes da igras 3 dana dzabe. Nije mnogo ali dovoljno da vidis kako to izgleda. A kad budes video kako to izgleda vec ces se sam potruditi da nabavis karticu :-devil-:
Osim toga, kartica i nije toliki problem, narocito za Beogradjane. Raifajzen banka daje Internet Visa karticu sa kojom moze da se placa preko neta. Jedini uslov je da imas depozit od 20€, a to nije strasno. Nema uslovljavanja da primas platu preko tekuceg kod njih i slicne gluposti.
Pre nego sto ti padne na pamet da probas, moras da skines klijent program koji ima skoro 500MB! U klijentu su spakovane sve teksture za planete, magline, stanice i svemirske brodove tako da te stvari ne opterecuju link.

probacu da skinem pa da me neko preporuci da probam...

Daj bre, moze to neko da ti nareze od ovih sto igraju, sto da skidas sa neta toliko MB-a... Osim ako imas vezu... Joj muko moja :)

btw, Elite u MP, to je pravi opis i stvarno je ostvarenje svih snova... Znaci, u igri moze da se radi sve i svasta ali bukvalno sve i svasta... Cini mi se da je oko 20 evra da se otvori acount i za to se dobije prvi mesec free, onda ide oko 12 evra za svaki sledeci, moze i na 6 meseci pa je 60 evra... Tako nesto, uglavnom to su cene da mozes da se orijentises... Igra radi lepo i na 56k sto je najbolje, ja cak sta vise igram i na mx440 grafickoj i igra radi super...

Ti si mi odnekud poznat

Ma ja sam onaj sto kopa po Mabnenu i Marthi vec mesec dana :) A sada malo radim zadatake u Baviasi :)

Miroslave, ako ti bash treba igra sredicu ti ja...

ma evo jos 8 sati i gotovo, igra je kod mene :)

nego, jel treba joystick za to? ajde videcu da me neko preporuci za ta 3 dana free, pa kad se nalozim ko malo dete, ima i joystick da kupim, ionako samo cekam izgovor :D

Miroslav je napisao(la):
ma evo jos 8 sati i gotovo, igra je kod mene :)

nego, jel treba joystick za to? ajde videcu da me neko preporuci za ta 3 dana free, pa kad se nalozim ko malo dete, ima i joystick da kupim, ionako samo cekam izgovor :D

Joystick nije potreban. Borbe su vise takticke nego akcione, mnogo zavisi od toga koji brod vozis, koliko je tvoj lik utreniran, koju opremu si nabacio u brod i kako je koristis, tako da je tastatura i mis vise nego dovoljan za igranje.
Osim toga, borbe cesto nisu neophodne. U igri mozes da se bavis cime hoces. Recimo, jedno od najpopularnijih neborbenih zanimanja je rudarenje. Uzmes brod sa velikim kargo prostorom, rudarskim laserom i za pocetak odaberes asteroidni pojas u bezbednom sistemu i polako kopas. Ja to nevolim da radim ali mnogi rade jer je to najbrzi nacin da brzo dodjes do ISK (Inter Stelar Kredit) tj love.
Neki vole da se bave proizvodnjom. Nadju na trzistu i kupe projekat, iskopaju ili kupe minerale i u stanici rentiraju fabriku i u njoj proizvode robu koju posle prodaju na trzistu. Oni koji zele da se bave istrazivanjem mogu te iste projekte da usavrsavaju u laboratorijama koji posle za manje minerala daju isti proizvod ili da udju u istrazivacki tim i da se nadaju da ce vremenom pronaci neki novi projekat.
Trziste je inace "player" organizovano, znaci niko ne diriguje cene vec sve zavisi od ponude i potraznje samih igraca. Sam odredujes cene svoje robe u zavisnosti od ostalih cena i od lokacije robe u okolini. Igraci mogu da osnuju svoje korporacije u okviru kojih lakse ostvaruju svoje ciljeve i interese. Posto se cesto desava da razlicite player korporacije imaju sukob interesa, to dovodi do ratova koji mogu biti od malih sporadicnih okrsaja, sacekusa pa do pravih frontalnih okrsaja sa po 200-300 igraca na svakoj strani. Nisam ucestvovao u velikim borbama, one se zakazuju i tu dolaze velike baje gde sitnije ribe obicno zavrse u Escape Pod-u ali sam bio zrtva dve sacekuse. Prvi put sam izgubio fregatu :wall: ali drugi put sam pobego na vreme :banana: .
Beganova majka ne place :laugh:
Za one koji nisu timski igraci postoje i NP (Non Player) korporacije za koje mozes da radis misije. Misije su uglavnom kurirske prirode ako radis za profitne kompanije ili kill ako radis za Navy ili Security kompanije.

Kao sto vidis, treba biti jako uporan da bi ti dosadila igra :eyebrows:

Sto se preporuke tice, samo treba da mi posaljes tvoj e-mail i stvar je resena. Inace preporucljivo je da se prouci sve sto pise na njihovom sajtu da bi bio pripremljeniji za igranje.

Maric je napisao(la):
I ti si preporucen.

E, sad dok ova dvojica gore ne ispucaju svoja 3 dana, necu moci nikog novog da preporucim. Mogao bi, eventualno, Lowrence da preporuci nove momke.

Pa ja samo cekam Milana na penal :smash:

LOWRENCE je napisao(la):
Pa ja samo cekam Milana na penal :smash:

:wall: :wall: Zaboravi!!!! :)
Na odmoru sam,pa zato ti nisam slao nista!!!
Ali ispunicu obecanje,obecavam.....nemoj da me moltretiras kad se budem pojavio!!! :d :d Idemo zajedno da kopamo rudu! :D

Milan82bh je napisao(la):
:wall: :wall: Zaboravi!!!! :)
Na odmoru sam,pa zato ti nisam slao nista!!!
Ali ispunicu obecanje,obecavam.....nemoj da me moltretiras kad se budem pojavio!!! :d :d Idemo zajedno da kopamo rudu! :D

Jao, jedva cekam da ispunis obecanje :)

Sto se tive kopanja, pazi, ja cu da kopam a ti ces da teglis robu... Tako ti je to kada pocinjes :p

ja evo sad krenuo da kreiram accound pa cu malo da se zezam.. u utorak cu do banke :D

stiglo dosta stvari milanche... javi mi se sutra na vec poznati broj pa da ti kazem... eve mi se za sada svidja, nisam znao da je to vise RPG nego neka simulacija... a ja pitao jel treba joystick :D

Pa ovo je stvarno fenomenalna stvar ! Davno ne videh kompletniju igru ! Univerzum totalno prepusten na volju ! Ovo su igre buducnosti (doduse, za nekoga i sadasnjosti). Imao sam priliku da je vidim kod Miroslava i totalno sam se smorio sada, jer lovu za kablovski modem jos i mogu da nakrpim ali povrh toga jos 12€ za account redovno na mesecnoj osnovi nikako :)

Inace, neces docekati Miroslava, Lowrence, taj se iskusno krije po nekim asteroidnim poljima i bavi se kopanjem :d

OptiPlex je napisao(la):
Inace, neces docekati Miroslava, Lowrence, taj se iskusno krije po nekim asteroidnim poljima i bavi se kopanjem :d

Ma Milana ja cekam ;)

OptiPlex je napisao(la):
Pa ovo je stvarno fenomenalna stvar ! Davno ne videh kompletniju igru ! Univerzum totalno prepusten na volju ! Ovo su igre buducnosti (doduse, za nekoga i sadasnjosti). Imao sam priliku da je vidim kod Miroslava i totalno sam se smorio sada, jer lovu za kablovski modem jos i mogu da nakrpim ali povrh toga jos 12€ za account redovno na mesecnoj osnovi nikako :)

Moze i modemom da se igra, ali je bitno da veza bude stabilna. Cak i na 14k ne ide lose, ali samo ako je tih 14k stvarno 14k.

E, sto se para tice... Nije lako preboleti te pare, ali evo par detalja. Prvo nije 12€ vec 12$ a to izadje na 10€. Drugo ako uzmes odmah pretplatu na 6 meseci, imas popust pa te jedan izadje dzabe. A za 6 meseci mozes dooosta da se izigras. Svakako nije lako skolarcima i studentima ali pogledaj stvari iz drugog ugla: Ovo je, kako i sam kazes verovatno najkompletnija igra koja je ikad napravljena. Onaj ko voli ovakve igre, imauslova i ko moze nek nezali pare, sigurno ce mu se isplatiti. Onaj ko nema mogucnosti, zelim mu da ih sto pre stekne.

Sto se mene tice, dok sam bio skolarac, mastao sam da napravim ovakvu igru, ali neko je to vec uradio i to bolje nego sto sam ja ikad zamisljao. Posle EVE neverujem da cu igrati ista drugo.

Maric je napisao(la):
Moze i modemom da se igra, ali je bitno da veza bude stabilna. Cak i na 14k ne ide lose, ali samo ako je tih 14k stvarno 14k.

E, sto se para tice... Nije lako preboleti te pare, ali evo par detalja. Prvo nije 12€ vec 12$ a to izadje na 10€. Drugo ako uzmes odmah pretplatu na 6 meseci, imas popust pa te jedan izadje dzabe. A za 6 meseci mozes dooosta da se izigras. Svakako nije lako skolarcima i studentima ali pogledaj stvari iz drugog ugla: Ovo je, kako i sam kazes verovatno najkompletnija igra koja je ikad napravljena. Onaj ko voli ovakve igre, imauslova i ko moze nek nezali pare, sigurno ce mu se isplatiti. Onaj ko nema mogucnosti, zelim mu da ih sto pre stekne.

Sto se mene tice, dok sam bio skolarac, mastao sam da napravim ovakvu igru, ali neko je to vec uradio i to bolje nego sto sam ja ikad zamisljao. Posle EVE neverujem da cu igrati ista drugo.
Muahahaaa :smackbum: to su mnogi rekli i za Planetarion pa sada trt :D
Uskoro se i ja pridruzujem piratima :-devil-: ili nekoj cool korporaciji aka 4S
Pozdrav ex m8
-------------------
Rebels rules

Vrh Dno