Šta je novo?

Euro Truck Simulator 2

Pelle, digitalac mi bio pri ruci pa sam ti snimio kako je kod mene, kao sto vidis nikakav znacajan delay..

A ovakva su mi podesavanja u igri..

Prilozi

• volan.jpg
    volan.jpg
    224.5 KB · Pregleda: 144
@Boris
Hvala za video, sad vidim da je kod mene fucked up. Mora da je do te osetljivosti. Mzda koliko se secam nisam video razliku na minimumu i maksimumu u skretanju, ispada da je taj delay razlika.

Priprema za snezne dane, izaslo je par modova ali po meni samo ovaj vredi da se skine, graficki super odradjeno, fizika skoro pa da nije dirana (neki drugi preteruju pa ne moze ni da krene kamion od proklizavanja, nema potrebe, ionako se putevi brzo prociste od vozila u stvarnosti..)

Download (pokrenite exe i trebalo bi da dobijete dva SCS fajla po zavrsetku instalacije u Mod folderu)

winter%20mod%201.jpg

winter%20mod%202.jpg

U kojim sve gradovima postoje garaze? Ja sam krenuo iz Verone ali hocu jednu garazu da kupim u Nemackoj.

Inace sto se strategije tice, ja sam sacekao da skupim 60k nakon cega sam uzeo kredit od 400k+100k, kupio 3 kamiona i doveo tri vozaca (i izvrsio nadogradnju garaze). Vozaci mi sada prosecno dnevno zarade 2.5k i bez problema se nosim sa kreditom, trenutno sam level 11.

U kojim sve gradovima postoje garaze? Ja sam krenuo iz Verone ali hocu jednu garazu da kupim u Nemackoj.

Inace sto se strategije tice, ja sam sacekao da skupim 60k nakon cega sam uzeo kredit od 400k+100k, kupio 3 kamiona i doveo tri vozaca (i izvrsio nadogradnju garaze). Vozaci mi sada prosecno dnevno zarade 2.5k i bez problema se nosim sa kreditom, trenutno sam level 11.

Nemoj se opterecujes tim glupostima, nije ovo menadzer tip igara, samo vozi :)

ja imam jedan kamion Scaniu :) jednu garazu, vozim sam i uzivam :p

*** slucajno sam stisnuo 'vrati na podrazumevano' (i bas TU nema 'are you sure?!') u opcijama i sve mi se poebalo, gas mi ne konstatuje u igri, samo kocnica radi, tamo ono 'obrnuto' i 'normalno' se skroz poremetilo, sve sam probao i nece, samo kocnica sljaka, u control panelu sve normalno.. Aj neko s volanom da mi odradi printscreen da vidim kako vam je tamo namesteno za axis-e gasa i kocnice i to..

Prođi kroz "wizard".

Bog ti pomogo :D

edit: fak i dalje nije to to, pustim gas staje u mestu odma, kocnica kao rucna koci.. Braaaate.

Poslednja izmena:
Neki zesci konflikt sa modovima? Probaj wizard bez modova, pa ih vracaj ako je sve ok.

Ma jok, otkako sam stisnuo ono prokleto dugme sve se poebalo, e a pita "are you sure" za svaku glupost a za ovako nesto ne? :wall: Kad idem na komande i stisnem gas pise 'palica dole' (kao da sam kocnicu stisnuo), a kad odem na kocnicu ni ne reaguje.. Kako je tebi to, ono obrnuto, normalno itd.. Ne znam da li smem da obrisem neki fajl, tipa config, pa da ga igra opet sama kreira..

Probaj seljacki, backup save-ova i modova, uninstall igru, obrisi rucno ako je nesto ostalo od file-ova, install svezu verziju, pokreni je prodji kroz wizard i ako ti sad radi sve kako treba vrati save-ove i modove. To bi trebalo da ti je najsigurnija opcija.

Meni to izgleda kao da si na volanu ukljucio neki mod... Kod mene na volanu imam dosta dugmica za podesavanje analognog i digitalnog moda pa znam slucajno da stisnem pa se tako uebe...

ets2_00027.png
Evo tebra nzm koliko ce pomoci..
Znas sta te vrv zeza.. ona osa osetljivosti za kocnicu.. Kad udjes u ova podesavanja stisni gas, da vidis da li linija zuta ode do kraja..

Znaci ovo gde je osa ubrzanja, tu pokusaj da pomeris ovo za mrtvu zonu.. msm da je ona problem.. vrv ti je podesena lose..

Poslednja izmena:
Ma jok, sve sam moguce probao, gas kad stisnem ne reaguje, kao da ne stiskam nista, a nekad obrnuto, kocnica ne reaguje.. Odem na komande za gas, stisnem, i pise 'palica dole'.. Strasno.

Inace radi se snezni mod, ja teksture a dalibor sa SK foruma ce uraditi efekat po soferci, jutarnju maglu i to..

ets2_00124.jpg

Jesi probao u control panelu da udje u podesavanja volana, kalibrises ponovo, a onda prodjes kroz wizard???

Extra! Za sada izgleda kul. Bilo bi odlicno kada bi malo modifikovali fiziku, smanjili prijanjanje za 30ak %. Za mene nije sneg sneg ako je osecaj "pod tockovima" isti.

@ Boris Lozac kad se moze ocekivati mod?

Do prvog snega :) Ovih dana nadam se, ja sam u principu gotov samo bi jos neke stvari ispeglao (ne verujete koja 'logika' u rasporedu ovih tekstura..) a za fiziku cemo da vidimo, dalibor bi da ne dira nista, jer neki modovi bas preteruju pa ne mozes ni da krenes, a daleko je od toga u stvarnosti, na vecini puteva se sneg brzo procisti tu gde prolaze vozila.. Ja sam eventualno za duzi zaustavni put i malo sporije kretanje iz mesta..

Pa zato i kazem, probajte sa fizikom koja je izmedju default i te kao po ledu, to ce biti taman. Dovoljno mi je da se tockovi vrte malo u mestu ako dam jak gas bez prikolice, to mi je dovoljno.

Nema to veze sa brzinom, nego sa nedostatkom trenja. :)

Prilozi

• ets2_00157.jpg
    ets2_00157.jpg
    403.1 KB · Pregleda: 124
  • ets2_00146.jpg
    ets2_00146.jpg
    197.7 KB · Pregleda: 118
  • ets2_00155.jpg
    ets2_00155.jpg
    309.3 KB · Pregleda: 109
Poslednja izmena:
Borise, ovo izgleda bolesno dobro, svaka cast. :)

Kako bre nema dugme Thanks ili Rep+. :)

Svaka cast, ovo je odlicno! :guitar:

Nazad
Vrh Dno