Šta je novo?

Euro Truck Simulator 2

Pa kao da uzmes neke Sparco racing rukavice od 500 evra, za grudvanje :D

@ pelle

Toga su morali da se sete ***, ali se mnogih stvari nisu setili.. ima tu jos vozackog i kamiondzijskog 'recnika' koji je mogao da se ubaci..

Pa dobro da igram samo dirt3 mozda ne bi ni uzeo, ali ovako igram i dirt 3 i ETS2 i NFS MW 2012, tako da lepo dodje volancic, ipak nije ova tast na lapu za igranje, cesto omasim taster..

Svaka cast ako sve postujes, ali ja ne mogu da postujem semafor i kraj, jedino ako je guzva pa stanem da ne bi pravio stetu, inace prodjem, pa kad me uhvate pljunem kes, kad ne super, smor mi je da stajem samo iz razloga sto ne mogu da ubrzam 3 dana posle, msm ono ide to, ali kad predjem sa NFS-a na ovo, imam utisak da su sekunde sati... :)

Inace oborio sam rekord u max brzini (sopstveni).. :)
ets2_00016.png

Poslednja izmena:
Kako si uopste nabasao na ovu igru onda, drz' se ti nitro-a :)

Neki stvarno mase poentu ETS2, da se PONASAS kao prave kamiondzije, postujes pravila, ucestvujes u sabracaju. Mislim da bi mi igra dosadila posle 3 dana da lupam sve redom, prolazim kroz crveno, jurim 130 gde stignem....

Neki stvarno mase poentu ETS2, da se PONASAS kao prave kamiondzije, postujes pravila, ucestvujes u sabracaju. Mislim da bi mi igra dosadila posle 3 dana da lupam sve redom, prolazim kroz crveno, jurim 130 gde stignem....

Ocigledno nisi lepo shvatio ono sto sam rekao, rekao sam da nmg da stajem na svaki semafor, to ne znaci da ne stajem nikad, ili da ako sam na slicii vozio 120 + , da ja non stop vozim toliko, pogledaj mi gorivo na slici i sve ce ti biti jasno.. :) Bio sam nervozan jer sam pogresno predvideo neke stvari, no ipak sam se snasao na kraju..

Ma nisam ja pokazivao prstom u tebe :) nego si me tvoji primeri podsetili da ima brdo igraca koji tako non-stop voze u ETS2.
Inace mislim da u igri nije modelovana potrosnja goriva, ja testirao. Vozio sam duze vreme 9-om brzinom na jako visokim obrtajima oko 90kmh i isto tako 11-om ekonomicno (u zelenom) i nisam primetio da se potrosnja promenila nimalo, to se moze videti koliko brzo se smanjuje broj procenjenih km sa trenutnim rezervoarom.

gorivo se jedino brze/sporije trosi da li vozite sa ili bez prikolice i sa overload teretom koliko sam primetio. broj obrtaja me utice izgleda.

Ma nisam ja pokazivao prstom u tebe :) nego si me tvoji primeri podsetili da ima brdo igraca koji tako non-stop voze u ETS2.
Inace mislim da u igri nije modelovana potrosnja goriva, ja testirao. Vozio sam duze vreme 9-om brzinom na jako visokim obrtajima oko 90kmh i isto tako 11-om ekonomicno (u zelenom) i nisam primetio da se potrosnja promenila nimalo, to se moze videti koliko brzo se smanjuje broj procenjenih km sa trenutnim rezervoarom.

Ma i da jesi nije problem.. :) Potrosnja je 50L/100KM, odnosno, po bordu, ako imam 10 l, mogu da predjem ~20km, vidi se na onoj slici gore i tako je kako god da vozim, jedino nisam obratio paznju kad vozim bez prikolice

Kako da ukljucim navigaciju u kamionu, tu je ali nije upaljena.. Kao sto je na Borisovim slikama..

Ivedo je takvo ****** da vise nikad necu uzeti nijednu voznju sa njim makar placali milion EUR. Inace ne kapiram bas kako se vraca kredit - uzeo sam 400k od banke dok sam bio lvl5, tamo pise da vracam 5.7/dnevno ali ja ne vidim da se moj budzet smanjuje?

Smanjuje se dnevno.. Pise ti i koliko si dana otplatio... XX/70... Smanjuje se sigurno nego zaradjujes pa ne primetis.. trebalo bi da ti izadje obavestenje kako i zvucno tako i pisano..

Za GPS moras luksuznu unutrasnjost da kupis naravno..

Btw juce odvozao najlepsu sekciju u igri..

Da, da sredio sam vec, mislio sam da sam kupio to i proverim i vidim da nisam..

Nego reci mi, gledam sad ovaj tvoj video, volan ti se okrece prilicno bez ``rendanja`` nzm kako bih objasnio, ali kad ga okreces ide tecno, kod mene kao da ima zupce, zaista ne znam kako da objasnim.. :S: Sama igra radi super, znaci detalji su na ultra, i sve ide bez laga, samo mi volan od samog pocetka delovao kao crna tacka i sad kad sam odgledao ovo tvoje, skapiram da je vrv do mene..

S cime vozis bese?

Kad smo vec kod okretanja volana mnogo me iritira onaj delay, brzo smotam pun levi, a volan u igri (a verovatno i tockovi) kasne po 2 sekunde. Moze zeznuto da bude u nekim situacijama. Ne videh da postoji neki mod koji ispravlja to.

od juce imam volan, ali i dalje imam taj efekat..

Koji volan, verovatno nije isto sa 900 stepeni i oni sto imaju skoro pa 180.. mozda previse cimas volan.

@ pelle

Po 2 sekunde? kako bre, nemam nikakvo kasnjenje..

Pa da, 180 stepeni tvoj ima.. a kamion koliko :) On kompenzuje nedostatak stepeni i onda verovatno ne izgleda bas glatko..

@Boris

Mrzi me da snimam klip da bih ti pokazao, nekako mi lakse da opisem. :) Znaci smotam pun levi (G25 900 stepeni) u roku od sekunde recimo kada parkiram prokolicu, a ingame volan i kontrole kasne pa barem sekundu-dve za mojim inputom. Zasto? PA jednostavno zato jer ingame volan ima maksimalnu brzonu kojom se okrece, i automatski kasni za mojim motanjem. Glupost ordinarna. Ako se ispostavi da se to samo meni desava, snimicu klip pa trazim resenje, it's irritating.

EDIT:
sad citam po SCS blogu, neki imaju steerling lag sa G25, neki ne. Mozda zavisi od ingame setovanja ili mozda cak game controller settings u Win-u. Koji ti volan bese imas Borise? I koja su setovanja ingame/ovako?

Poslednja izmena:
Имаш слајдер у подешавањима, можеш да подесиш колико ће брзо да реагује волан. Пробај са тим...

Jel mislis bas brzo kad smotas, tipa najbrze sto mozes? To nikad ne radim doduse, a i sad je kasno da testiram jer je bucan u pm..

Da, bas brzo, ali ne najbrze. :) G25 i nije nesto bucan kada nema FF-a (otpora) pri okretanju volana. ALi kontam ako neko spava u istoj prostoriji moze da probudi.

@Boza
Cackacu to. :)

Nisam jos imao potrebu da tako brzo vrtim, sto to radis? :) Pri parkiranju samo ga lepo pozicioniras onda je dovoljno po 200-300 stepeni maks da se vrti levo desno.. i ne mora brzo.

Pazi, desava mi se da preteram sa motanjem pri parkiranju, pa brzo lupam kontre nebi li uspeo da parkiram iz prve. :)

^^ Ili kad naidjes na hladniji asfalt u senci pa promasis apex :D

Citam kako diskutujete i cudim se na sta arcite te fine volane. Ja sam moju fancy opremu rasklopio pa bez ikakvih problema i sa velikim zadovoljstvom teram ovo na misu i tastaturi. Manuelni menjac, migavci, pogledi.... sa ovim brzinama ima vremena da se sve uradi jednom rukom dok drugom pridrzavas pivo, kao pravi kamiondzija :)
Salim se, potrebne su 2 ruke ali zaista ne umanjuje dozivljaj.

Igranje ETS2 na tastaturi je so wrong on so many levels. Dodje mi isto kao da igram neku recimo simbin simulaciju na tastaturi, a pored mi stoji G25, nebuloza. U pitanju je sam osecaj voznje i preciznost (u ETS2 nije potrebna). Zar treba da opisujem razliku u dozivljaju izmedju volana i tastature? Vucete me za jezik. :)

Pa lakse ti je da pridrzavas pivo ako vozis na volanu.. :)

A o samom dozivljaju ne vredi trositi reci, meni je i sa ovim ocajnim Geniusom do jaja filing, jos kad krenem da lupam po gasu i kocnicama.. :D

Neko koliko HP ima najvise u igrici?

Inace petlja je pobedila.. :D Ovo mora da je neki nas konstruisao.. :D

ets2_00026.jpg

^^ Ili kad naidjes na hladniji asfalt u senci pa promasis apex :D

Citam kako diskutujete i cudim se na sta arcite te fine volane. Ja sam moju fancy opremu rasklopio pa bez ikakvih problema i sa velikim zadovoljstvom teram ovo na misu i tastaturi. Manuelni menjac, migavci, pogledi.... sa ovim brzinama ima vremena da se sve uradi jednom rukom dok drugom pridrzavas pivo, kao pravi kamiondzija :)
Salim se, potrebne su 2 ruke ali zaista ne umanjuje dozivljaj.

E? :) Pa ako ijedna igra opravdava volane sa 900 stepeni to je ova :)

Nego probajte da ugasite HDR u opcijama, ja sam svo vreme vozio sa upaljenim ali malo je realnije bez, prirodnije boje i manje napreze oci..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno