Šta je novo?

Eunet ADSL shit!

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Dobih kod kuće ADSL preko Eunet-a. Paket Hobby 256 flat agregacija 30:1. Download sa eunetovog servera ide "celih" 9KB/s a Nero je povukao sa fantastičnih 6KB/s. Ping ka google-u je 139ms. Njihova podrška mi upravo reče da je to za večernji špic normalno s obzirom na agregaciju. Kakvi su pederi, ima bre sutra ovo da otkažem!

"Za vecernji spic normalno..." :lupko:
Kraljevi! :Klanjanje
Ovde se nesto ljudi mnogo zale na Eunet u poslednje vreme...mislio sam da su to manje-vise posebni slucajevi ali izgleda da su svi koji su kod njih gotovo naprecac preko noci zayebani i "agregirani" :smash:

Ma, rekoh 'ajde da probam i ja taj Eunet posle svih ovih godina jer su mi se prvi javili sa odgovorom mada mi se taj podatak o agregaciji od samog starta nije sviđao. Probaću da vidim rano ujutro kako radi čisto da vidim da nije nešto do opreme pa ako nije ima da popiju otkaz.

lepo pise 30:1, a svi su gladni interneta pa i nije za ocekivati da to radi kako treba :(

Evo ja sam na ADSL-u euneta skoro 2 meseca i moram reci da nemam problema sa downloadom.Krece se (u proseku) 26KB/s i to cak i za vreme "vecernjeg spica????????"
Jel si pogledao da ti kabl nema neke prekide ili provbaj sa drugim kablom?
Pozdrav

Ja sam na Hobby 256 i isto 30:1 jos od maja meseca i to ne svojevoljno nego kao sto rekoh u jednoj drugoj temi zato sto caletova firma to placa. Do pre bukvalno 3-4 dana DL je bio 26-28kb/s i onda odjednom ogroman pad. Juce se popravilo i radilo normalno i evo danas opet isto. Pricao sam sa caletom i ako se ne popravi otkazujemo jedan dan od nedelje... Onaj tester na beocity.com sada prijavljuje oko 140kb/s a u dobra vremena je bilo oko 210-220...

125:30= 4.1666666666666666666667 KB/s prema recima lika iz kol-centra euneta
sto znaci da gospoda sa modemima i flatom imaju veci speed (5-6 KB/s max) za iste pare (telefon+net) . Ako su vec toliko dobra firma neka objave na sajtu sledece: adsl paket hobby 256/64 kbit/s *false speed*, realna brzina - 40/16 kbit/s.

Imam druga koji je na hobby 256 ali 20:1 i nema nikakvih problema. Tako da izgleda samo nas zezaju. Ipak je to eunet. Jos sam se ja cudio sto je tako dobra veza kad je 30:1. Lepo cu ja u ponedeljak da se prebacim na surf 512 jer ionako ni jedan mesec do sad nisam prebacio 3Gb a i ovo je(eunet) jedina varijanta za free adsl. I ono sto prekoracim a pitanje je hocu li jer se stvarno nisam stedeo. Mozda ce nekome ispasti smesno ali meni je to sasvim dovoljno. Plus sto je na surfu *****a agregacija 10:1.

Errr... a jedno (mozda) tupavo pitanje:

Ima li taj naprasni problem veze sa kishom ili tako stagod?

znas li koliko je dugacka zica od tebe do DSLAM-a ?

Ne branim nikoga, ali mozda su ipak samo "telekonji" krivi... (ups... ode mi telefon sad :S: )

Kojom kisom? Kod mene(BG) nije padala. A centrala je na 1km od mene... A da su neki radovi valjda bi i ostali operateri imali problema a ne samo eunet? Ili ja gresim...

edit: ma 100% sam siguran da je agregacija. Beocity tester sad kaze 210kb/s...

Poslednja izmena:
ja sam na 2km od centrale max... pitanje je da li je agregacija posto, kad sam se zalio pre neki dan lik iz tehnicke mi rece na sam na linku sa jos 14 ljudi (znaci 15)... mogu misliti sta nas ceka kad dodje jos 15 ljudi :pPPPP

Poslednja izmena:
EUnet je sam vukao svoje linkove iz centrala za ADSL, ko zna gde su se sve stisli :)

Zar vasi adsl modemi nemaju svoj diagnostic tool ili kako god da vam lepo u svakom trenutku ispisuju brzinu? Vidim da svi nesto koristite beocityjev merac, moj Sagem ima neki merac koji ide u tray i radi super. Prikazuje u svakom trenutku i upload i download.

Elem da se vratimo na temu - jel'ta agregacija na nivou telekoma ili samog provajdera, to mi nije najjasnije, nikad se nisam udubljivao u tematiku. Mislim da su to neki uslovi koje je sam telekom postavio ali nisam siguran. Ako je na nivou telekoma kako to da vecina radi odlicno a samo eunet (i jos par nepouzdanih firmi koje mozda preko njih i idu) zezaju?

Poslednja izmena:
Vidi sad ovo....hmmmmm.... Ja, koliko god problema imao sa mojim adsl-om (a probleme sam navodio u raznim thread-ovima, kako ovde, tako i na ES-u), sa jednom stvari nikada nisam imao problem na Sezamu, a to je brzina download-a - dakle, meni je download zaista nepromenljiv u toku 24h (btw, ta stvar, ili ti "agregacija", ili kako god se to zvalo je bilo nesto cega sam se najvise "plasio" pre uvodjenja adsl-a)....imam utisak da bih isti fajl sa istog servera i u 5am i u 5pm, i danas i za 10 dana skinuo maltene za u sekund isto vreme! Gledajuci grafik BWMeter-a, to ide od 26KB/s do pikova od 29KB/s (posle promene brzine, to je 52-55 KB/s), ali je ukupno vreme download-a nekog fajla stvarno isto, bez obzira na doba dana.....

filipenko je napisao(la):
Elem da se vratimo na temu - jel'ta agregacija na nivou telekoma ili samog provajdera, to mi nije najjasnije, nikad se nisam udubljivao u tematiku. Mislim da su to neki uslovi koje je sam telekom postavio ali nisam siguran. Ako je na nivou telekoma kako to da vecina radi odlicno a samo eunet (i jos par nepouzdanih firmi koje mozda preko njih i idu) zezaju?
zavisi od provajdera:
U okviru Flat tarife na raspolaganju su dva nivoa agregacije: 30:1 i 20:1
http://www.eunet.yu/cms/view.php?id=5460

Evo mene opet, danas sam zvao tehnicku podrsku pricao sa njima pola sata i objasnjavao sam im kako sam ranije zvao i bla bla bla.Uglavnom protok je danas ocajan, da definisem ocajan download u rasponu 6-9 a ponekad i nema protoka i jednostavno "umre" :) E sad lik je poceo da me smara kako su to neki spajeverovi koje moji anti-spy programi ne mogu da detektuju, kako mikorosoftov updejt nista ne valja, sta oni znaju, oni su samo napravili win i slicne. Na kraju sam se smorio i rekao sam mu da cu da proverim net na drugom kompu da bi ga uverio da je internet ****** na tom kompu i da je budem siguran pre nego sto krenem zestoko pljuvajne po njima.
Posto sam video ovaj thread sad sam apsolutno siguran da su oni negde *****ali tako da ih zovem ujutro cim se probudim da im se ......... :crash: a ako to ne pomogne onda idem tamo kod njih i da dovedem direktora licno da mi namesti Adsl...

EDIT: Zbog agregacije protok moze da opadne sa placenih 32 na 20 u najgorem slucaju 17-18 ali ovo sto se nama desava nije do agregacije

Poslednja izmena:
Ja od maja imam Surf 1 (256/64, agregacija 10:1) na EUnetu i sve mi radi savršeno. Protok doduše nije uvek konstantan, ali ne pada ispod 19 KB/s, a uglavnom je oko 25-26 KB/s.

Druge stvari na stranu, meni na Sezamu vec mesecima, od kada imam ADSL ne pada brzina ispod maksimalne nikada. Eunet je bio i ostao izvikani provajder sa diskutabilnom uslugom i najvecom cenom.

Uglavnom ovih dana uvode Sbb cable u kraju tako da cu zamenim ovaj Eunet.

Ja imam eunetov paket 256/64 30:1 i za sada sve radi okej, sa dobrih servera DL ide oko 28KB/s a na DC++ i LimeWire-u to uvek varira...
Jednom mi se samo desilo da prestane protok, ali rekonekcijom se sve vratilo na normalu..

Sto se tice usluge eunet-a koja je kako vidim "diskutabilna", ja sam izgleda imao srece posto sam se prijavio 9.8. a sve je proradilo 16.8. Platio sam i potpisao ugovor par dana nakon sto su mi uveli adsl...
Da sam cekao na adsl duze od mesec dana nakon uplate kao sto vidim da ima slucajeva, mislim da bi mi zivci otisli skroz...

Mislim sta reci :)

Samo mi nesto nije jasno, dok sam uploadovao sliku ima normalan upload, a download zeza, koja je to fora ?

Invader je napisao(la):
Evo mene opet, danas sam zvao tehnicku podrsku pricao sa njima pola sata i objasnjavao sam im kako sam ranije zvao i bla bla bla.Uglavnom protok je danas ocajan, da definisem ocajan download u rasponu 6-9 a ponekad i nema protoka i jednostavno "umre" :) E sad lik je poceo da me smara kako su to neki spajeverovi koje moji anti-spy programi ne mogu da detektuju, kako mikorosoftov updejt nista ne valja, sta oni znaju, oni su samo napravili win i slicne. Na kraju sam se smorio i rekao sam mu da cu da proverim net na drugom kompu da bi ga uverio da je internet ****** na tom kompu i da je budem siguran pre nego sto krenem zestoko pljuvajne po njima.
Posto sam video ovaj thread sad sam apsolutno siguran da su oni negde *****ali tako da ih zovem ujutro cim se probudim da im se ......... :crash: a ako to ne pomogne onda idem tamo kod njih i da dovedem direktora licno da mi namesti Adsl...

EDIT: Zbog agregacije protok moze da opadne sa placenih 32 na 20 u najgorem slucaju 17-18 ali ovo sto se nama desava nije do agregacije

Eto mene sa istim problemom...znachi dl je u najboljem sluchaju oko 9kbp/s
Skidam nvidia driver-e sa sajta brzinom 3.2kbp/s (za nepoverovati) inache paker hobby 256/64 30:1...Zvao sam tehnichku podrshku oni rekoshe prvo do nekih spywerova...Ja im rekao da nisu spywerovi da ih chistim non stop...Posle mi kaze da na njihovoj statistici sam skidao brzinom od 150 kbp/s(i to bash juche) !?!?!?!ja keve mi pomislio da lik nije normalan...Onda mi pricha shto ja uopshte surfujem preko dana?Kaze mi lik surfuj preko noci tamo negde oko 2-3 sata ujtru(ovde mi puko film) Rekao ja njemu choveche necu da surfujem preko noci stvarno nemam vremena jer se moram ujtru ustajati jer mora da radim...Odma zatim sam zatrazio raskid ugovora!!!to je to ...sad cu verovatno kod beosity-a na paket 768/192kbp/s...Znachi uzas NIKAD VISHE KOD JEBANOG EUNETA ALI NIKAD VISHE...evo ponovo ih zovem u ovom trenutko da ih malo podjebavam :bottle:

Poslednja izmena:
Danas sam se smarao sa njihovom teh. podrškom i ostalo je da se oni meni jave jer sumnjaju na neki problem. Baš me živo interesuje šta će smisliti na kraju.

pa reci ce da je do linka u telekomu...a sa linkom je sve u redu jer sam koristio ortakov yubc adsl i sve radi prosto savrsheno...dl je oko 25+

reče lik da navodno ne hvatam link šta god to značilo i da oni sad to moraju da provere. Noću u tri skida sa 25-26KB/s što znači da su nas usrali sa tom agregacijom ali ću ja lepo da promenim provajdera a dotle ću da ih smaram konstantno.

ja sam mislio da su malo spustili cene zbog konkurencije a da je usluga ostala. videcemo

voyager je napisao(la):
Danas sam se smarao sa njihovom teh. podrškom i ostalo je da se oni meni jave jer sumnjaju na neki problem. Baš me živo interesuje šta će smisliti na kraju.
Hehe to su meni rekli pre tri dana i ja im naravno nisam poverovao, pa sam nastavio da ih zovem, danas imaju drugo resenje, naime problem je u mojoj parici na cetrali (sta god to znacilo) pa moraju da provere kod telekoma, mislim svasta, sad da kazu da mi je protok los zbog tornada u Americi :D

suba je napisao(la):
pa reci ce da je do linka u telekomu...a sa linkom je sve u redu jer sam koristio ortakov yubc adsl i sve radi prosto savrsheno...dl je oko 25+
Ako je stvarno tako onda su maksimalno bezobrazni...
To ce biti moj glavni adut kad ih sutra budem zvao, "probao sam drugog provajdera na istom kompu i radi savrseno" bas me zanima koji ce im izgovor biti :)

Znaci ipak je do agregacije, posto sam sad krenuo da skidam nesto sa njihovog mirora i download je oko 22 i nema umiranja neta.
Ako se budem prebacio na drugog provajdera (pod uslovom da ne uvedem cable) na koju foru to sto brze da izvedem, posto cisto sumnjam da ce Eunet dozvoliti da se skinem sa njih a da mi pritom ne ukinu adsl prikljucak, pa me zanima kako da predjem na Yubc a da mi Eunet ne otme prikljucak i da ga nekoj drugoj zrtvi :)

Poslednja izmena:
i meni je pre par dana protok postao ocajan - isto Eunet 30:1 256 paket
sa njihovog sajta mi je skidalo oko 9kb/s !%$@#^%@$#@$#

sada se malo popravilo ali jos nije kao pre

ma treba ih zvati i zvati dok se ne opamete i otkazivati prikljucke

em su najskuplji em imaju najvecu agregaciju

Nazad
Vrh Dno