Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Za one koji postalvjaju pitanje, a ima ih poprilicno dosta, bojazni, da ce eth biti ukinut, mislim da od prelaska na PoS jos dugo nece biti.
Razloga ima dosta, prvo sto je mnogo tesko izvjesti da sve to radi kako treba, pa NFT i drugi bazirani na eth chainu, oni prijete na ovaj nacin jos od 2017 kolko se dobro sjecam, ali nikako da predje, sabijaju dobru lovu, i dosta njih unutar samog projekta koji je pokrenuo eth pored glavnog Vitalika, napravili su svoje projekte tako da ih po mojem misljenju, mnogo zabole bas za eth, i da predje oni kontaju da ce skociti u vasionu, a postoji i ona druga strana koja je vrlo moguca da ce isti otici u zaborav, pa 2018 god., slabo je ko kopao eth, isto kolko se dobro sjecam ljudi su se saltali sa valute na valutu a eth nije bio ni u pomenu, a isto tako valute koje su se tada kopale danas skoro da i ne postoje, jednostavno, oni rizikuju a i sama testnet mreza im ne funkcionise kako treba.

Po mom misljenju, njih, mislim na developere etha-a pritiskaju vlastodrsci zbog ogromne potrosnje struje, da nekako u PoS mrezi nebi li smanjili masovnu potrosnju struje, ljudi, ovo je samo moje misljenje i naravno ne bi prodavao graficke kartice, i nemoj te se bojati, valuta za majning ce biti pa u narednih par desetina godina, ako nista barem cemo im pozajmljivati masine za rendiranje u Metaverse univerzumu, ko zna, mozda se nalupah, ali ne boj te se, uzivaj te, majnuj te, a Vitalik nek se kocka da li je to dobro sto radi, jer vrlo je moguce da moze ici u Bear putanji nego u Bullu, sta god, uzivaj te i idemo dalje.

Na to temu, vidite li neki kome će cena skočiti, baš iz gore pomenutih razloga?
ETC npr?

i doce decembar pa ajmo jovo nanovo, opet neki bug i tako ko zna do kada ...

Struja će poskupiti a težina kopanja raste svakim danom i ide leto. Jedino ako baš skoči cena ETH može doći do naglog novog rasta. Mislim da neće doći do sniženja cena jer neće biti polovnih grafičkih na tržištu kao što se očekivalo.

Poslednja izmena:
Cim krene cijena eth-a ispod 2000$ bice i grafickih po povoljnim cijenama...

A ako ne krene ispod 2k. Sta ako krene na 5k..... Mislim mnogo je tu faktora. Da merge ide po planu u junu onda bi sigurno bilo grafickih po povoljnim cenama.

Moze nesto da se uradi trenutno sa jedno 5 Rx580 i kolika bi otprilike bila zarada? Mislim znam da moze da se izracuna, nego ovako iz prve ruke da cujem.

Samo sa 5x RX580 8GB slabo :)

Oko ~0.05-0.06 ETH mesečno, po trenutnoj ceni bruto ~180$.

rx570 4gb може се наћи за 150е, а заради 20е месечно на etchash алгоритму и потроши 62 kwh струје.

Danas sam nesto menjao miner preko kojeg kopam i uradio sam update sistema, od kad je zavrsen flash jedna kartica pokazuje 0% ventove i greje se vise nego pre oko 65-66C a memoriju ne vidim jer je 3070 na smos(preko gminera). Trenutno mi rig nije tu da pogledam da li postoji fizicki problem ili samo ovako pokazuje. Inace hashrate ne oscilira, konstantno je na 61.6. Ima li ko slicnog iskustva?

Danas sam nesto menjao miner preko kojeg kopam i uradio sam update sistema, od kad je zavrsen flash jedna kartica pokazuje 0% ventove i greje se vise nego pre oko 65-66C a memoriju ne vidim jer je 3070 na smos(preko gminera). Trenutno mi rig nije tu da pogledam da li postoji fizicki problem ili samo ovako pokazuje. Inace hashrate ne oscilira, konstantno je na 61.6. Ima li ko slicnog iskustva?
Probaj restart ili da promenis program za mining.
Moguce da je otisla kontrola za ventilatore na kartici.
Hashrate ce smanjiti automatski kad se poveca temperatura.

Odem danas tamo gde mi stoje rigovi i vidim da na dve kartice desni ventilatori uopste ne vrte. Jedna je cak imala dobre temperature(ispod 60). Na obe kartice ventilatori deluju kruto, kad ih zavrtim oni se ne vrte kako bi trebalo, kao da ih nesto koci. Ne znam da li je moguce da su se od prasine toliko zaprljali? Sad mi ostaje da ih sam otvorim ili da ih saljem na reklamaciju....ni jedna opcija mi se ne svidja. Dok ne resim sta cu izbacio sam ih iz riga.

Uzmi novr fanove ako ti se ne čeka reklamacija.

Имао сам ја доста проблема са вентилаторима, мада биле су старе картице (2-3 године).
Кад не нађем одговарајуће ја узмем лепо скинем оригиналне, и ставим две дванаестице (али оне што баш јако дувају),
и тако решим проблем док не набавим одговарајуће. На пар картица су ми и даље обичне дванаестице.

За све ове године,
мени су се од свих модела картица убедљиво најбоље показале Sapphire (Nitro и Pulse / RX580 и 5700xt).
Ни на једној од њих није црк'о вентилатор од када их имам (2018), па до данас, а вентилатори им раде на највише 40~45% за 55~60 °C

Најбоља опција ти је да узмеш нове вентилаторе, или стави 1 - 2 дванаестице па види каква ће бити температура,
да би наставио са копањем.

Nitro su ubedljivo najbolji modeli, ja sam posle 580 i 5700 uzeo i 6700, vrhunske. Pulse 6600xt takodje odlicne, mada se serija 6xxx mnogo manje greje od 5xxx a pogotovo od 580 i 570...

Powercolor Red Devil je isto odlicna karta, kao i XFX merc 319, nista nisu losiji od Nitroa ako pricamo o seriji 6000

Nazad
Vrh Dno