Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Nista nije odlozeno za dec 2022, diff bomb je pomeren za jun 2022 i to je krajnji datum (ako ne bude opet pomeranja)

Ima li ikakvog smisla zrtvovati npr jednu RTX3060Ti iz rig-a da kopa ETH solo?
Da li ima ikakvog smisla nadati se da ce do 01.06.2022 iskopati blok?

Rezon mi je sa da svakako ta jedna RTX3060Ti u pool-u ne moze da iskopa Bog zna koliko pa kontam mozda da je zrtvujem da kopa solo sledecih 6 meseci....

Ima li ikakvog smisla zrtvovati npr jednu RTX3060Ti iz rig-a da kopa ETH solo?
Da li ima ikakvog smisla nadati se da ce do 01.06.2022 iskopati blok?

Rezon mi je sa da svakako ta jedna RTX3060Ti u pool-u ne moze da iskopa Bog zna koliko pa kontam mozda da je zrtvujem da kopa solo sledecih 6 meseci....
nema smisla

99,999% nece iskopati nista, mislim da su sanse kao da dobijes sedmicu na loto-u, a mozda i manje..
jednostavno toliko je jaka konkurencija da se ne isplati ulaziti u solo mining na ETH cak ni da 30 kartica stavis da to rade.

Ali ako hoces solo mining, imas dosta drugih novcica, i tu se isplati, samo treba pratiti azurno trziste i prilagodjavati se od nedelje do nedelje.
Do skoro je Firo bio bas isplativ, i mnogi su uzeli lepe parice na solo miningu.
Treba dosta pratiti forume, youtube itd.. da bi covek bio u toku sa svime.

Hvala
Tako sam i mislio

Sto se ovih drugih novcica tice, ako sam te dobro razumeo poenta je da pratim diff level-e za POW novcice pa ako vidim neki znacajniji pad onda da majnujem taj neki coin da iskoristim priliku ?

Da, odnos difficulty i cene.
Takodje ti manji novcici isto imaju svoja desavanja, forkove, upgrade itd.. i to treba pratiti pa znati kad je isplativo da se covek prebaci na njih..
Ja nemam ni vreme ni zivce za to, isto kao i za trejdovanje. Drzim se za sad ETH-a ko pijan plota i nesto sitno pretvaram u BTC, da budem u ta 2 raspodeljen..

Ko ima vremena da sve to prati mislim da moze da napravi osetno veci profit.
Ali svaki novcic zahteva i da karte nastelujes prema njemu..

Može kad se ubaci modifikovani firmver i posle se prepodese parametri.
  1. Da li je i dalje moguće dobiti skok sa ~20Mh/s na ~30Mh/s (RX470 @ ETC)?
  2. Koliko se gubi u igrama sa modifikovanim firmverom?
  3. Najzanimljivije pitanje - jel ima načina da pročitam tajminge iz modovanog BIOS-a i primenim ih kroz HiveOS kao "Tweak" (kako bi mi ostao "normalan" BIOS za Win kad zatreba)?

Poslednja izmena:
Sačuvaj originalni BIOS u HiveOS (download VBIOS - > Save to the farms VBIOS storage) ili uz pomoć programa TechPowerUp GPU-Z. Zatim u HiveOS postavi drugi BIOS i testiraj nove parametre.
Mislim da nećeš moći da igraš igrice sa modifikovanim biosom jer će grafika da pada.
Što se tiče čitanja tih vremena iz biosa probaj Polaris BIOS Editor. Ima i drugih programa takođe.

Postoje li kakva predviđanja za ETH? Strahovito je pao.

Zadužio sam se 780e. da bih kupio još 2 kartice kada je ETH bio 4300e. Kažem sebi; "Vratiću ih za par meseci".
Sad ako sačuvam sve prste na rukama, izvuko sam se. :ROFLMAO:

Jel prodajete ETH po sadašnjoj ceni i dif-u?

Zadužio sam se 780e. da bih kupio još 2 kartice kada je ETH bio 4300e. Kažem sebi; "Vratiću ih za par meseci".
Sad ako sačuvam sve prste na rukama, izvuko sam se. :ROFLMAO:

Jel prodajete ETH po sadašnjoj ceni i dif-u?
Sada ne prodavaj ETH ako baš ne moraš. Ova godina će biti u znaku ETH, MATIC, ...

Ko to može znati. Ja očekujem još dole da ide.

A i malo karte da pojeftine lepo kad krene panična prodaja :D

Zamislite samo koliko ljudi sirom sveta drzi svoje kucne racunare i rudari, plus stariji modeli asic masina, kad na sve to dodamo poskupljenja struje sirom evrope i energetske krize, sigurno ce solidan procenat diffa opasti.
Sto bi za nas naravno na ledjima ekonomskog tigra bio vetar u ledja :)

Nazad
Vrh Dno