Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Kad rig krene da se pali stiskas DEL na tastaturi... nadjes primary graphics ili sl. I stavis na integrated umeato dosadasnjih pciex ili kako se vec vodi kod tebe u biosu

Da li neko na ethermine dobija grešku na svakih recimo 10min "Connection was closed due to an erorr" mašine stanu na par sekundi i samo nastave na svih 5 rigova imam isti problem na 3 riga je win na 2 linux, probao sam da menjam switch, resetujem modem ali nije pomoglo.
Da li neko ima resenje?

Pocela da pada nagrada po bloku, ne secam se kolika je bila pre nego sto se pojavio defi?

Послато са Redmi Note 9 Pro помоћу Тапатока

Trebalo bi 2 ETH ako se dobro sećam

Ako opet sklizne na 2 bice smesna isplativost ako cena ne skoci

Mene više zanima šta će biti za mesec dana kada otpadnu 4GB karte?! :)

Ne znam ima li negde info koliko je 4gb karti trenutno na mrezi tj majnuje [emoji846]

Mislim da sam negde video da je 50-60%, probaću da nađem :)

EDIT: Evo za HiveOS statistike

Poslednja izmena:
Ovo je samo podatak za hive os, ko zna koliko jos th/s je na slicnim platformama [emoji16]

a imaju i asic 4 Gb uređaji koji ce otpasti, manje vise bice veliki pad diff-a, mada ubrzo ce novi ASIC nove nvidija i amd karte tako da ce opet diff rasti u narednom periodu, dok god ima isplativosti ljudi ce ulagati u mining.

Bice jedan period kad ce biti bolja isplativost tamo vjerovatno do proljeca.

a imaju i asic 4 Gb uređaji koji ce otpasti, manje vise bice veliki pad diff-a, mada ubrzo ce novi ASIC nove nvidija i amd karte tako da ce opet diff rasti u narednom periodu, dok god ima isplativosti ljudi ce ulagati u mining.

Bice jedan period kad ce biti bolja isplativost tamo vjerovatno do proljeca.
Ne vjerujem tako brzo, zato sto ih nema toliko koliko ce se traziti, a to ce cijenu karti u nebesa povecat :)

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Do juce mi je rig radio normalno, onda je doslo do nestanka struje i sve kartice mi kopaju po 2mh/s. Uradio DDU, instalirao drajver za graficku, uradio patch. Kad stavim compute kopaju po 2mhs, kad stavim graphics po 9mhs. Ima li ko ideju sta se desilo i sta mogu da uradim? Kartice su rx470, 5 na rigu

Poslednja izmena:
imas bukvalno par postova unazad isti problem, obrati paznju na verziju drivera

Do juce mi je rig radio normalno, onda je doslo do nestanka struje i sve kartice mi kopaju po 2mh/s. Uradio DDU, instalirao drajver za graficku, uradio patch. Kad stavim compute kopaju po 2mhs, kad stavim graphics po 9mhs. Ima li ko ideju sta se desilo i sta mogu da uradim? Kartice su rx470, 5 na rigu
Sto jednostavno ne predjes na simple mining, bocnes flesku i zaboravis na gremline, prvih mesec dana je besplatno posle je 2$ po rigu

Sto jednostavno ne predjes na simple mining, bocnes flesku i zaboravis na gremline, prvih mesec dana je besplatno posle je 2$ po rigu

Za ovo nisam ni znao, video sa sam da neko pominje simple mining, al nisam imao pojma o cemu se radi. Pogledah tutorijal, ne deluje komplikovano. Hvala na pomoci

Jel kopa neko ETH sa Gigabyte RX5600XT gaming OC???
Jel uspeo da moduje bios?
Naso sam neki klip na YT gde rus uspeo da otkljuca bios i na 1100/1800 bacaju citavih 44mh uz smesnu potrosnju od 75W.

Ima li neko slixno iskustvo sta radi ovo ethermine pool ili je do mene ?
862d96b8c5aae66e3cf710049fb507e2.jpg

Sent from my SM-N975U1 using Tapatalk

Ja sam imao neke diskonekcije na Ethermine, pa sam presao na 2miners prekjuce.

Coinotron je offline od pre sat vremena..
Cudno je da im site upste ne radi, i ranije se desavalo da imaju redovno odrsavanje ali je site radio uz poruku o odrzavanju.
Ajde to ali poolovi nikad nisu prekidali sa radom, cak i u vreme tog odrzavanja, sad nema ni poolova, totalni off.

Kad smo vec kod poolova, imam jedno pitanje, koristim hiveos na jednom rigu i gdje god da prikljucim grafiku sa 8gb ram-a nece da je prepozna kao glavnu, nego je uvijek to neka sa 4gb i miner puca svakih 5-10 minuta, isto se desava i sa integrisanom, a kad ubacim 4-5 grafika sa 8gb sve radi normalno, da li neko zna rijsenje?

Sent from my SM-A505F using Tapatalk

https://www.youtube.com/watch?v=HEPEPdRTukk&t=266s
Malo dobrih vesti.
Moci ce jos malo da se kopa ETH i kad DAG predje 4 GB, negde do februara da duse sa smanjenim hasrate ali daj sta das.

Druga star DAG na ETC se vraca na 2.5Gb na EPOCH 390 negde za mesec dana, sto znaci bude li isplativosti selimo se na ETC naredne 2-3 godine.
Neda se polarisu 4Gb pa ode u penziju

Nazad
Vrh Dno