Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Nije do pecha,nego u biosu podesi na mining mod onda rade svih 6 komada

Poslato sa HUAWEI MT7-TL10 uz pomoć Tapatoka

Kao sto rekoh ako vec imas na drugim rigovima istu mb samo zarotiraj i to ti je najbolji test.

Drugo, uopste mi nije jasno zasto po ko zna koji put razvlacite postove za hardware u temi za eth.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Pozz ljudi. Trebao bi mi neki iskusni rudar koji je ima MoBo biostar tb250 btc. Uvek mi rade samo 4 gpu umesto svih 6. Kad promenim slotove tj zamenim mesta gpu, uvek druge dve graficke ne rade. Jel imao neko iskustva sa tim da li je resio problem ili mora reklamacija?

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Imam ja tu plocu, radi svih 6 opusteno.
Vidi ti da li si dobro odradio proceduru novih driveta i patcheva?
Nisi bas napisao detaljno sta imas od drivera, sta si jos istestirao osim te ploce i promene slotova. Moze se nabrajati sad ovde svasta sto bi se moglo probati. I uzgred, treba menjati temu, pedji na Hardware

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Ode diff preko noci sa 235 na oko 285, opala brzina kopanja za skoro 20% ... ne znam zasto je toliko skocio, kada su se pojavile vesti da su odustali od diff bombe u septembru.

Ode diff preko noci sa 235 na oko 285, opala brzina kopanja za skoro 20% ... ne znam zasto je toliko skocio, kada su se pojavile vesti da su odustali od diff bombe u septembru.
A gde si ti procitao da su odustali od povecanja block time-a.
Zele da implementiraju metropolis update koji zamrzava fakticki block time ali dok on ne krene to nam je sto nam je.

EIP 649 – Delaying the difficulty bomb and reducing the block reward. This delays Ice-Age by 18 months and reduces block rewards to three Ether. This is an effort to help ween the ecosystem off of proof-of-work.
Block time ne ide gore, trebalo bi i da ga vrate na 20sec i tako ce biti narednih 18 meseci.
Nagrada po bloku se smanjuje sa 5 na 3ETH.

Na ovo sam misio, mozda ja bas nisam razumeo najbolje.

To je upravo vezano za Metropolis update mreze. Trenutno se testira treba da molimo boga da se pusti sto pre a ako se oduzi i ceo Oktobar tek ces da vidis sl block time krajem Oktobra sta ce da napravi.

aha, onda ja nisam dobro ono razumeo, ja sam mislio da nece naglo povecavati diff narednih 18 meseci...

Sad sam bas pogledao, avg block time je i dalje oko 25s, sto ce reci da ovo nema veze sa block time-om, i ako je datum sledeceg block time-a ostao isti, a to je 24. Septembar, kada se povecava na 32s, onda bi to znacilo da u ponedeljak mozemo ocekivati pad reward-a od 28%.

A ovo sto si ti izneo po pitanju diff-a je nesto sasvim drugo izgleda, ocigledno se neki zesci igrac ukljucio u kopanje.

Ljudi, malo sam ispao iz toka za kopanje, ali ako može jedna info kakva je situacija za kopanje ETH-a, koje grafe su i dalje aktuelne jel mogu ove od 4gb mem ili mora više sada? Kakva je vaša procena za dif hoće li značajno rasti u narednom periodu?

Malo pre sam racunao i trenutni ROI je oko 20 meseci, racunao sam ovaj jutrasnji skok diffa i prosek opreme u danasnje vreme, e sad ako ovo jutros nije bila diff bomba vec neki novi veliki igrac, treba uskoro jos jedan veliki "zemljotres" da se desi, pa cemo videti na cemu smo.

Aktuelne grafike trenutno i najbolje za kopanje Eth-a su rx 470,rx 480,rx 580,rx 570 sve verzije mogu da kopaju i 4gb i 8gb s tim sto su 8gb verzije bolje u dualu-kopanje 2 novcica istovremeno,sve nabrojane grafike bacaju izmedju 28-31 mh/s,onda imas Vega 56 i Vega 64 karte kopaju oko 40 mh/s + 300 lbc u dualu na primer samo su dosta skuplje i za sada su isplativije rx verzije od Amd-a koje sam nabrojao.

Od Nvidije imas gtx 1060 i gtx 1070 za kopanje Eth-a,gtx 1060 ti daje od 18 mh/s do 24 mh/s zavisi koja ti memorija zapadne,gtx 1070 daje 30 mh/s.

Imas mining verzije od Amd-a i Nvidije ali one imaju malu garanciju i ne isplate se uopste u ovom trenutku a nemaju ni video izlaze tako da ce tesko da ih prodas kad budes odlucio da ih prodas.

Za diff ne znam sta da ti kazem....

Sada je pametno cuvati iskopani Eth i uopste i ne gledati diff....

Poslednja izmena:
Aktuelne grafike trenutno i najbolje za kopanje Eth-a su rx 470,rx 480,rx 580,rx 570 sve verzije mogu da kopaju i 4gb i 8gb s tim sto su 8gb verzije bolje u dualu-kopanje 2 novcica istovremeno,sve nabrojane grafike bacaju izmedju 28-31 mh/s,onda imas Vega 56 i Vega 64 karte kopaju oko 40 mh/s + 300 lbc u dualu na primer samo su dosta skuplje i za sada su isplativije rx verzije od Amd-a koje sam nabrojao.

Od Nvidije imas gtx 1060 i gtx 1070 za kopanje Eth-a,gtx 1060 ti daje od 18 mh/s do 24 mh/s zavisi koja ti memorija zapadne,gtx 1070 daje 30 mh/s.

Imas mining verzije od Amd-a i Nvidije ali one imaju malu garanciju i ne isplate se uopste u ovom trenutku a nemaju ni video izlaze tako da ce tesko da ih prodas kad budes odlucio da ih prodas.

Za diff ne znam sta da ti kazem....

Sada je pametno cuvati iskopani Eth i uopste i ne gledati diff....

pa da, tako sam u principu i mislio.. nisam dugo u kopanju jos od početka 2015. , vidim da ovde se juri što više mem na grafičkoj, pa su 270x otpale, 280x isto.. znači minimum 4gb i to te gore navedene.. a 380 od 4gb? Mnogo troše?

Trenutno daju 0.92 dolara dnevno ako ih nadjes po nekoj dobroj ceni ok kupovina sa druge strane rx 480 daje 1.34 dolara....

Trose vise od rx serije,na whattomine pise da daju oko 20 mh/s mozda modovanjem izvuces malo i preko sve u svemu rx je bolja kupovina....

Ne znam koliko ti se isplati da uopste ulazes u hardware sad jer rok otplate ti je kao sto napisao 20 meseci..tj 20 meseci da cekas da pocnes nesto sitno da zaradis a za tih 20 meseci dif ce tek da skace ..a te starije grafike su vec ispale iz igre..tj kopaju cisto za struju tj rade dzabe ili nesto mnogo sitno

Sto se tice ETH metropolis hardwork najbitniji update je aktiviranje Time Bomb-a od 18 meseci. Jos nije jasno definisan PoS protokol Casper posle tih 18meseci i koliki ce biti reward ali ocekuje se drasticno smanjena inflacija godisnja koja je trenutno izmedju 5-6%. Takodje eth koristi tehnologiju zcasha i postaje anoimna transakcija ali ne po defaultu kao kod Monera, vec je to opciono. Sto se tice kopanja narednih 18 meseci reward je smanjen kao i vreme izmedju 2 bloka da tako da 5eth/25s na 3th/15s tako da je 1eth svakih 5sekundi(sve ostaje isto). Za 18 bice iskopano poslednjih 5%eth koriscenjem PoW. Tako da kartice mogu polako na prodaju :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Trenutno daju 0.92 dolara dnevno ako ih nadjes po nekoj dobroj ceni ok kupovina sa druge strane rx 480 daje 1.34 dolara....

Trose vise od rx serije,na whattomine pise da daju oko 20 mh/s mozda modovanjem izvuces malo i preko sve u svemu rx je bolja kupovina....

Trenutna zarada sa jednom RX 480 4gb je oko 0.114 ETH za mesec dana, pa puta 276$ = 1.02$ i od toga oduzmes struju (u plavoj zoni) 0.26$ i ostaje cisto 0.75$ na dan za jednom RX 480 4gb, sto je daleko od 1.34$

Ljudi i dalje kopaju sa rx 480 kartama,iako je trenutno tolika zarada,zato sam i napisao na kraju najbolje je kopati Eth i cuvati niti treba da se gleda diff ni cena i posle to lepo prodati...

I ne znam sto si mi napisao te podatke kao da rudarim od juce pa ne znam kolika je zarada za Eth trenutno?

Zato sto si napisao pogresnu informaciju, da jedna RX 480 daje 1.34$, a daje dosta manje od toga, tj 0.75$, a to nije ni blizu 1.34$, sto u racunici moze da dovede u zabunu buduce rudare i do dosta duzeg roka otplate od planiranog, ja koristim samo AMD i gledam po poolu zaradu zvaki dan, a ti koliko vidim nemas ni jednu AMD kartu.

Videcu bas kako nije bitan diff i cena kad budete kopali za struju par meseci.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Taj post sto si napisao je tacan ali to si trebao da napises Tihi_Bandit a ne meni jer je on covek trazio odgovore a ne ja.

Nemam nijednu Amd kartu samo kakve to veze ima?

Druga stvar covek nije ni pitao nista za struju ko zna covek mozda ima besplatnu struju...Da me je covek pitao koliko ode mesecno na struju ja bi mu napisao ali nije pitao i sto bi onda odgovarao na pitanja koja ne postoje?

Verujem da Eth moze da dostigne lepu cenu samo treba cekati zato kazem nije bitan diff ni cena ko ulaze dugorocno...Kratkorocno gledano kopanje je trenutno malo isplativo ali uvek moze da se ulaze na menjacnici i tako zaradjuje,proci ce i ovaj period suse kao i svaki put samo sto ne izgleda sada kao da ce da prodje.

ma da imam besplatnu struju ja ne bih nikad ni izašao iz rudarenja :) , plava zona bato... Čisto razmišljam o povratku pa gledam opcije, pošto sam se ispraznio sa ltc-om, vreme je da krene da se rudari opet nešto.. vidim da cena će još malo dole.. u ovom mesecu se lomi!

Pa sad i nije neki trenutak za povratak,sada je pametnije ulagati na menjacnici i hvatati talase,a onda tamo na prolece ili leto kupiti opremu pod uslovom da krene btc da raste.

Sa druge strane ako nastavi da pada isplativost imaces brdo jeftinih kartica glavno pitanje je onda kupiti ih ili ne....Za sada su cene jos uvek prenaduvane ali za mesec ili dva imam osecaj da ce cene grafickih znatno da padnu.

Treba imati takodje u vidu da Nvidija nece izbaciti novu arhitekturu pre proleca-leta 2018,a Amd je skoro izbacio Vega seriju tako da u narednih 6-9 meseci nece izbacivati nove karte.

Poslednja izmena:
Taj post sto si napisao je tacan ali to si trebao da napises Tihi_Bandit a ne meni jer je on covek trazio odgovore a ne ja.

Nemam nijednu Amd kartu samo kakve to veze ima?

Druga stvar covek nije ni pitao nista za struju ko zna covek mozda ima besplatnu struju...Da me je covek pitao koliko ode mesecno na struju ja bi mu napisao ali nije pitao i sto bi onda odgovarao na pitanja koja ne postoje?

Verujem da Eth moze da dostigne lepu cenu samo treba cekati zato kazem nije bitan diff ni cena ko ulaze dugorocno...Kratkorocno gledano kopanje je trenutno malo isplativo ali uvek moze da se ulaze na menjacnici i tako zaradjuje,proci ce i ovaj period suse kao i svaki put samo sto ne izgleda sada kao da ce da prodje.

Cak i razlika izmedju realnih 1.02$ bez struje je mnogo manje od tvojih 1.34$ omasio si za oko 32% u racunici, nije to par procenata, al nije ni bitno, pokusao sam da skrenem paznju na gresku, ali ocigledno ne vredi ispravljati krivu drinu ...

Ne rudaris ETH i ne mozes da vidis realno stanje sem sta kazu online kalulatori, a i sam znas da oni cesto grese i razlikuju se od realne zarade.

Slucajno sam sinoc pravio racunicu do detalja za jedan rig i video sam jucerasnju zaradu, diff i kolicinu iskopanih novcica i ovu zaradu od jutros, koja se promenila za nekih 25% na dole od juce uvece.

Pa to nije mojih 1.34 na What to mine je izbacilo taj rezultat,ja kopam trenutno Zen i poklapa mi se zarada sa onim sto pise na What to mine sajtu.

Evo posto si bolje upucen priznajem da si u pravu i da daje nesto manje od gore napisanog nisam imao nikakvu losu nameru.

zato što su hteli da pređu na POS ali su se malo preračunali... em POS nije spreman, em im se mreža raspada na ovom block time, pa ga vraćaju na staro :D

Aj sad dosta *******cije, tema je ETH

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno