Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
vega-64-hashrate-per-watt.png

samo tu Vegu malo vise zeza potrosnja..a sa ovom isplativoscu za Vega rig i kad racunas struju treba ti 2 godine da vratis investicuju

Mora undervolt da se uradi kao sa rx480/580 i bice to prihvatljivo,kad gpu clock ode dole bice to druga prica a i miner dok se optimizuje.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ja sam recimo kod mojih nvidia 1070 imam ih 5 komada stavio podesavanja bas kod dual mining eth+sia, pl 75 memclo 650 a core clock na 0 jer ne utice na hash i dobijam 710 w iz zida. Eth 156 Sia 1560, temp 55c, fanovi 35%

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Evo i slike
484e620f4c882b893352d68dd277df57.jpg

vrlo lepo utegnuto. Koji ti je dcri?

probaj na 70 i na 90

Slabo je to za Sia. Ja na rx470 imam 29eth + 435sia, a kud i kamo slabija karta.

Mora da mozes da nasviras za sia na bar 700+

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@dtodor

koje su ti 1070 i jel imas dodatne ventilatore ?

Asus ROG STIX 1070 8Gb OC.
Nemam dodatne ventilatore

onda ja ocigledno ne znam da podesim gradicke ili ih ti drzis na hladnom mestu..
za ethereum
pl 60%
temp na 65%
vent na 43%
core/mem: 0/+600
i opet voltaga veca od tvoje i temperatura 60C

onda ja ocigledno ne znam da podesim gradicke ili ih ti drzis na hladnom mestu..
za ethereum
pl 60%
temp na 65%
vent na 43%
Nije hladno mesto...evo jos otvorem prozor stoji. Imam 5 grafickih na rigu koji je duzine 75 cm tako da je razmak izmedju istih veci...mozda je to uzrok niske temp graf.

razmak izmedju mojih je 11.5cm
doduse moje nisu asus vec msi 1070 gaming x 8gb
jesi cackao sta u podesavanjima za msi afterburner?

Naravno da kapiram i znam šta sve to znači. Ali mi brkamo pojmove ovde za faktor sreće. Ako mi trend calculated hash rate padne ispod proseka i uvek bude u minusu na duži vremenski period, uzimajući u obzir i diff i šerove, on postaje konstanta. To bi značilo da frekvencija sreće ima na neki način unapred definisane vrednosti, što je automatska diskvalifikacija pojma sreće. Možda grešim i nadam se da nisam u pravu. Mada me sve ovo navodi na pomisao da im je sreća savršeni alibi za harač.
Pa bas zato je bitno da ne mrdas sa pool-a. Luck je jako promenjiv, kada "nece" to ume da potraje ali kada "hoce" to proleti ocas posla. Sto je duzi vremenski period kako neprekidno kopas prosek ce biti sve tacniji i ravnomerniji. Ne kazem da pool ne krade vec da ljudi ne kapiraju luck i da ce se to vratiti. Ja samo u jedan pool imam 100% poverenje.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

za ethereum
pl 60%
temp na 65%
vent na 43%
Sam si dao odgovor ima manju voltazu znaci manje temperature.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sam si dao odgovor ima manju voltazu znaci manje temperature.

Pa da ali nema mi logike.. Ja stavim PL na 55-60% a dobijam vecu voltazu..
Nije li to kontradikcija ?

Verovatno je do modela graficke

Ja voltazu nisam dirao....tako mi je po def.

Pa naravno da je do modela. Takodje zavisi i od clocka jezgra... Spustas ga dok ti ne padne napon.

PL je funcija napona i frekvencije, i uopste nema iste vrednosti za isti model karte, jako zavisi od proizvodjaca. Ja na 1060 gaming x nisam mogo da spustim napon ni na 50 PL.

Slabo je to za Sia. Ja na rx470 imam 29eth + 435sia, a kud i kamo slabija karta.

Mora da mozes da nasviras za sia na bar 700+

slabija karta koja je oduvek bila jaca u dualu jer ima ASM za razliku od nVidie..

PL je funcija napona i frekvencije, i uopste nema iste vrednosti za isti model karte, jako zavisi od proizvodjaca. Ja na 1060 gaming x nisam mogo da spustim napon ni na 50 PL.

slabija karta koja je oduvek bila jaca u dualu jer ima ASM za razliku od nVidie..
Vrv ali treba probati Cly v10 jer je tu bolja implementacija duala za NV koliko sam citao.
Nemam NV pa ne znam.

nista nisu dirali u dualu za nv u novom klejmoru, sve je po starom. Ostaje nVidia slab dualac

Vrv ali treba probati Cly v10 jer je tu bolja implementacija duala za NV koliko sam citao.
Nemam NV pa ne znam.

Cly 10 za nvidiu ne donosi nista novo. Dual ostao isti kao i za ver 9.8

nista se ne dobija za nv.. probao dual eth+lbc i na claymoru v9.8 i v10..
mozda dobijes
mnogo se vise dobija za crveni tim

Da li je vreme da se migrira sa etheriuma sa Nvidiom? Ima li nesto profitabilnije? Dobro dosla bi informacija iz prve ruke direktno iz rudnika nekog rudara, kalkulatori kazu ne, ali kalkulatori su relativna stvar.

pa mozes jos da ostanes na etheriumu (3.42$ po danu)..
Zcash (3.78$ po danu) je dobro kopati sa NV.. Ali i lbry (3.56$ po danu)..
Cak mozes i dual eth + lbc (4.0$ p odanu)....

pa mozes jos da ostanes na etheriumu (3.42$ po danu)..
Zcash (3.78$ po danu) je dobro kopati sa NV.. Ali i lbry (3.56$ po danu)..
Cak mozes i dual eth + lbc (4.0$ p odanu)....
S kojim karticama dobijas ove podatke?

Nazad
Vrh Dno