Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ljudi ocigledno ne kapiraju kako pool-ovi isplacuju pa vicu da ih krade pool. Naravno, desava se i to ali osnovne stvari ne kapiraju uopste.
Pogledajte pojam rbpps i sta to znaci u prasksi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

A gde sad preci pitam se pitam ............ ?

ethermine na preporuku ljudi. Nisam do sada menjao i ako mi je vec u par navarata bilo sumljivo da ne marza postala opaka. sutra u ovo vreme se javljam sa rezultatom :) nadam se da potvrdim da je sve kako treba. Na dwarfu sam od pocetka pa sam mi tesko palo da menjam pool

Ljudi ocigledno ne kapiraju kako pool-ovi isplacuju pa vicu da ih krade pool. Naravno, desava se i to ali osnovne stvari ne kapiraju uopste.
Pogledajte pojam rbpps i sta to znaci u prasksi.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Naravno da kapiram i znam šta sve to znači. Ali mi brkamo pojmove ovde za faktor sreće. Ako mi trend calculated hash rate padne ispod proseka i uvek bude u minusu na duži vremenski period, uzimajući u obzir i diff i šerove, on postaje konstanta. To bi značilo da frekvencija sreće ima na neki način unapred definisane vrednosti, što je automatska diskvalifikacija pojma sreće. Možda grešim i nadam se da nisam u pravu. Mada me sve ovo navodi na pomisao da im je sreća savršeni alibi za harač.

Pozdrav svima, nov sam pa da pitam ... pravim rig sa 6 ASUS TURBO-GTX1070-8G GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 , danas ga sklapam, a dva tri dana sam testirao jednu na kompu da vidim kako se ponaša. Stabilno mi radi , čitam na 100 strana i čini mi se da je u Dualu Claymor mali mi DCR ... ima li neko iskustva sličnog ili preporuku šta da menjam. Hvala na pomoći unapred ...

ETH - Total Speed: 31.850 Mh/s, Total Shares: 9, Rejected: 0, Time: 00:29
ETH: GPU0 off, GPU1 31.850 Mh/s
DCR - Total Speed: 318.503 Mh/s, Total Shares: 94, Rejected: 0
DCR: GPU0 off, GPU1 318.503 Mh/s

Pozdrav svima, nov sam pa da pitam ... pravim rig sa 6 ASUS TURBO-GTX1070-8G GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 , danas ga sklapam, a dva tri dana sam testirao jednu na kompu da vidim kako se ponaša. Stabilno mi radi , čitam na 100 strana i čini mi se da je u Dualu Claymor mali mi DCR ... ima li neko iskustva sličnog ili preporuku šta da menjam. Hvala na pomoći unapred ...

poigraj se sa komandom -dcri
sto je veca vrednost, dcr ce kopati vise , a smanjice se hashbza ethereum
recimo dcri 100 ti smanji eth na 29 a poveca dcr na 500.
meni je dcri 65 povecalo lbry sa 29 na 50, a smanjilo eth sa 31 na 29

Ne znam za vas, ali prvi put od kad sam presao na ethermine, imam average hashrate kao reported. Uvek mi je bar za 10mhs ispod. Nesto se cudno desava :)

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

ne cimaj se sara to na ethermineu

Znam znam, sareno je prilicno od pocetka, ali eto 4 dana zakucan na max i grafik bukvalno u liniji. Moracu sam da racunam hash, nesto mi tu sumnjivo.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Mislim, nije da se zalim :)

Poslednja izmena:

Ne razumem zasto kopas eth na 1070 kad je zec mnogo isplativiji na nvidiji..,.eth polako umire majnovanje i za Ati ..evo vec danima je i na ati isplativiji monero i ne vidim da ce to da se promeni jer na eth se stalno smanjuje "prinos"

Zato kad zamre eth kad Ati predje na zec ima da odumre za par dana.

A monero ne moze da se kopa pa nek je isplativiji jel su polovi krsh i efikasnost max 63 uzas.
Previse se veruje what to mine sajtu.

Sent from my XPERIA M2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Eth mining za Amd tek pocinje Vega daje sjajne rezultate u dualu Eth+Lbc ubija kako kopa :)....Navodno kopa preko 40 mh/s Eth + 300 Lbc....

Za Nvidiju ne smem nista da kazem :D ubice me Roger_Waters

Poslednja izmena:
ako se ne uzme u obzir ovaj pad ovih dana koji su prouzrokovali kinezi, isplativost eth ne pada za sada, jer rast diff-a prati i cena coina.
Neka samo ostane tako i bice okej.

Eth mining za Amd tek pocinje Vega daje sjajne rezultate u dualu Eth+Lbc ubija kako kopa :)....Navodno kopa preko 40 mh/s Eth + 300 Lbc....

Za Nvidiju ne smem nista da kazem :D ubice me Roger_Waters

za ethereum vega je los izbor... za 80 000 dinara mozes pokusati naci dve rx 580 ili 480.. i kopati preko 55 mh/s

Ljudi vec sastavljaju rigove sa Vegom za majning,doduse buducim optimizacijama Vega ce kopati 100 posto 50 mh/s i ko zna koliko Lbc....Licno mislim da ce nerefentni modeli da bacaju tih 50 mh/s uz lepe temperature.

I Rx 480 kad je izasla kopala je out of the box 24,25 a sada imas primerke koje daju 31.5 rx 580 cak moze i 32 mh/s.

Jesi u pravu da za 80000 din. mozes kupiti dve rx 580 ili rx 480 ja ti govorim samo za buducnost tu je Vega sjajna za Eth i u dualu....

Treba uzeti u obzir i potrosnju struje. Mislim da je i kod vege i kod 1080ti samo pitanje optimizacije majnera za eth

Meni je davala rx 480 malo vise od 31 mh/s pre vise od 6 meseci kad sam kopao sa njom naravno sulude temperature sam imao i potrosnju....Ne znam da li sada moze da daje toliko.

Sve karte koje sam imao su imale Samsung memoriju.

Zbog tolike potrosnje i temperatura brzo je stavljen drugi bios sa kojim su bacale 29.5 do 29.7.

Nisam kopao sa 31 mh/s samo sam hteo da vidim maksimum koliko mogu....

Pa kazem ti radile su kratko pola sata jer sam pratio temperature onda sam merio potrosnju iz zida i video da se to ne isplati.

I da ti odgovorim pitao si koja karta bile su to Rx 480 Sapphire nitro+ sa Samsung memorijom....I dan danas rudare kod clana sa foruma bez problema :).

Ne secam se koji su tacno bili klokovi kod mene znam da sam malo guglao i nasao bios koji daje malo jace od 31 i bas sam se bio obradovao sto sam ga nasao kad sam flesovao kartu i video potrosnju i temperaturu ostavio sam jos malo tako i izracunao zatim da se ne isplati...A pogotovo se ne isplati unistavanje ventova zarad 2 mh/s vise u odnosu na 29 mh/s.

Jedino se mozda isplati kad je napolju -1 recimo i hladnije ventovi se stave na 50 posto onda bi temperatura bila ok,potrosnja bi i dalje bila visoka ali ako recimo dobijas od jedne karte vise od 3 dolara dnevno sto da ne isplati se mucenje karte.

Poslednja izmena:
Evo kako 480ka daje 31mhs :D

mem_Edit_Testrun_Final2.png

Mislim, daj.. na tim klokovima ce da radi 2 minuta i trosi 3kw :D

Ukratko: da li se isplati ulaziti u ovo sad imajuci u vidu da imam besplatnu struju?

Drugar me lozi da uzmemo rig - vec ima jedan - pa ne znam da li da uletim ili ne. Pre sam mineovao Bitcoin i to nesto malo iz znam koliko je to gore/dole ali o etherumu ne znam nista pa mi treba kratak odgovor :)

Kada i pomislite na vegu pre svega mislite na rx 56 kartu a ne 64. Jer je karta top. Preliminarni testovi pokazuju 38+ mh a zna se da ce da bude jeftinija od 64, dakle ovde ne treba uzimati u obzir cenu od 80k.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

I meni treba besplatna struja :D pa uzmite rig naravno ako imate besplatnu struju ako nemate troskova osim neta naravno da treba da uzmete rig,kolege sa foruma ce vam pomoci ako treba savet :)....

Vega 56 ce biti fenomenalna 5 komada u rigu i milina.

56 mozda bude i 70 000. ako ce da kopa ethereum 40 mh/s, onda se isplati vise od gtx 1070
mene zanima kakav ce biti odgovor volte na vegu :)

Tu je i odlican dual mining kod novih vega karti.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Bice garant odlicna i cena. Napolju oko 500e kod nas garant 600-650. Mozes dve 580ke uzeti.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja ne vidim po oglasima rx 580 ispod 450 evra tesko a oko 500 ima dosta.

Ja vidim kod komsija od 300-400e ali brzo nestanu

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Vrh Dno