Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ljudi se boje da kolko tolko ne propuste voz pa ulecu kako znaju i umeju. Da ce cena da ide gore bilo je vise nego ocigledno i Ethereum polako zauzima mesto koje mu pripada a to je sam vrh.
Ovo je tehnologija a u tehnologiji ako ima bolji mora da se povuces. I Nokia je bila najbolja, sad presla na android ali malo kasno, pregazili je sposobniji.
Sve te price o nepostenom ICO, DAO i hardforku nemaju dovoljno argumenata kod velikih kompanija, divelopera i prosecnog coveka da bi se urusilo poverenje u ovu platformu.

Pobednik pise istoriju a kako stvari stoje izgleda da ce do kraja godine biti jasno ko je tata, naravno dok opet ne dodje neki mladji brzi i lepsi.

Opustite se i uzivajte, malo ko je pozvan na ovu igranku. Ko moze sebi da dozvoli taj luksuz da proda trenutno najperspektivniju tehnologiju nek to uradi.
Ovo malo iskopanih cuvam za POS.

Pa side projekti su cist ponzy koji kao cilj imaju zakljucavanje ogromne kolicine ETH-a na 1-2 godine, ako to nije ponzi ne znam sta je...... i naravno ponzy ne nastaje odjednom on se polako gradi i to traje na eth-u prvobitno sa the dao je zapoceto

Poslednja izmena:
na eth moze da pravi ko sta pozeli,sigurno ce biti i po koji ponzy,ali eth sam po sebi sigurno nije kriv za to,vec glupavi investitor koji je naseo.
to je kao kad bi krivili euro ili dolar za druge ponzy seme u realnom svetu.
ajte molim vas

A da li si video da na tim side projectima svuda je savetnik numero 1 bas Vitalik :D

Zato i kazem onaj text i analizu koju sam okacio, slazem se sa njom, nigde ja ne kazem ponzy shema ce sutra puci, sve zavisi koliko alavi budu bili i od spoljnih faktora pre svega (kad je nesto centralizovano javljaju se problemi koji mogu biti pogubni, itd...)

ti stvarno mislis da bi vitalik bio savetnik u nekom side ponzy projektu? :)
covek koji je napravio valutu koja moze da ugrozi btc da bude SAVETNIK u ponzy projektu...?
daj se uozbilji [emoji41]

https://etherscan.io/address/0x5894110995b8c8401bd38262ba0c8ee41d4e4658

Evo jos jedan "side ponzy projekat", krenuo bas pre dva sata i vec im neki "glupavi investitori" dali preko 150 milki..

https://blog.bancor.network/

https://medium.com/@WhalePanda/i-was-wrong-about-ethereum-804c9a906d36

Ne znam zasto nekoga nazivas glupim? Niko ovde nije glup. Trenutno je takva situacija da na prevari koja u 70% uspeva izlazis sa profitom od 200% do 5000%. I naravno da ce svi da ulazu. Ko me god pita kako da majnuje i sta da radi, ja kazem nemoj. Bolje u lozi u ICO i budi spreman to odmah da izugbis. Uz malo srece izvadices 10x vise.

Vi i dalje ili se ne secate ili ste danas uleteli u crypto svet... zasto je BTC trebalo toliko vremena da se pokaze, projekata kao ETH bilo je jos od 1980 svi su propali jer ljudi nisu verovali jednom coveku/organizaciji
Zasto mislite da se satoshi povukao i nestao..... Uzivajte u ponzy ETH dok traje, sta drugo da vam kazem :D

https://medium.com/@WhalePanda/i-was-wrong-about-ethereum-804c9a906d36

Ne znam zasto nekoga nazivas glupim? Niko ovde nije glup. Trenutno je takva situacija da na prevari koja u 70% uspeva izlazis sa profitom od 200% do 5000%. I naravno da ce svi da ulazu. Ko me god pita kako da majnuje i sta da radi, ja kazem nemoj. Bolje u lozi u ICO i budi spreman to odmah da izugbis. Uz malo srece izvadices 10x vise.

Nisi me skapirao, bio sam ironican i citirao zeljka.

Ja napisao post i u tom trenutku skontam ipak radi, i obrisao post haha... Sad ne znam, ocigledno nesto nije kako treba

Jel moze neko da spodeli sta se kopa u dual sa ETH, sta je najisplatlivije?
Hvala puno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vec pisano x puta poslednjih dana. Siacoin

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vec pisano x puta poslednjih dana. Siacoin

Ej nisam primetio, hvala puno.
Imam rig sa 5 karata ali jedna od njih je r9 290 ostali su rx480 i jedna rx 570 pa ne znam dali dali da pustim rig u dualu.

Probaj sta te kosta. Inace R9 je super za siacoin algo, bolje se ponasa nego nove serije out of the box.
Svakako nemas sta da izgubis.

Vi i dalje ili se ne secate ili ste danas uleteli u crypto svet... zasto je BTC trebalo toliko vremena da se pokaze, projekata kao ETH bilo je jos od 1980 svi su propali jer ljudi nisu verovali jednom coveku/organizaciji
Zasto mislite da se satoshi povukao i nestao..... Uzivajte u ponzy ETH dok traje, sta drugo da vam kazem :D

trebalo je kinezima i amerikancima da prikupe 90% btc-a i da mogu da kontrolisu cenu i od ponzi seme zvane btc da zive kao kraljevi ceo zivot. zato ti sad uzivas jer imas 20 btc-a, neko se smeje jer ima 20000btc-a, a neko dize kredite jer zeli da kupi 2 btc-a.

Poslednja izmena:
Pa nije sve ponzy....... mada bi ne bi smetalo da LTC postene, uspeo bi da cutim mesec/dva dok ga ne dumpujem :D

to su ti principi, ideali i moral :-devil-: :D

Pa rekao sam da bi cutao, tu nema nista lose, otisao bi na haway-e i ne bi mogao da obrazlozem sta valja a sta ne, opravdano :D

tako kazi, pljujem eth jer mi je krivo sto na vreme nisam usao, a pokusavam mrtvog konja zvanog ltc da dignem iz mrtvih jer sam ga kupio ;)

da li je dobar eth to ce vreme pokazati , a ne dobar je jer trenutno donosi neku zaradu i nista vise, a ko je kad usao ili izasao se meri na malo drugaciji nacin (sa racunom u banci na pr.)

dok god donosi zaradu dobar je, a vama sto je tanji racun jer cekate ltc sta da se radi :p Nisam do sada cuo da je neko usao u nesto sa racunom u banci, evo ja imam nekoliko praznih racuna gde mogu da ih ulozim? :d

inace koja kriptovaluta je dobra ukljucujuci i btc?

Nemam nikakvu opremu samo jedan Laptop a nemam ni iskustva. nasao sam MinerGate.com pa sad kao kopam BCN . Ako neko ima neko iskusvo u vezi ovoga neka mi napise svoje utiske bio bih mu zahvalan.

Na tom "kao kopas" ces i ostati.

Izvinjavam se necu vise nista pitati. Pozdrav !

Najbolja stvar koju možeš da "dobiješ" sa kriptovalutama je znanje. Vrlo je moguće da je ozbiljna budućnost pred tom tehnologijom koja stoji iza kriptovaluta , u ovom ili onom obliku, pod ovim ili onim imenom, i uz mnoge uspone i padove....ali je jedno sigurno, biće aktuelno još dugo vremena.

Savet za hardver ti ništa neće značiti jer ga je u ovom trenutku gotovo nemoguće kupiti.

Dakle, najbolji savet su ti već dali, i nije zlonameran. Mora puno da se čita, i sve je već napisano kako na netu, tako i na benchmark forumu.

Ja sam se prvi put zainteresovao za ktiptovalute dosta davno. Prvo što sam uradio je da sam našao najreprezentativnije teme i krenuo da čitam iz početka.

S'obzirom da se u kriptosvetu stvari dosta često menjaju, to se pokazalo kao pogrešan korak jer me je samo zbunilo, tj stekao sam neko predznanje bez realne upotrebne vrednosti, ali ***, mislio sam da je bolje da ništa ne propustim i krenem hronološki.

Nisam se usudjivao da udjem u diskusiju naravno. Čak ni sada, osim povremeno i oprezno.

Potom sam napravio pauzu nekoliko godina, i sada poslednjih meseci intenzivno čitam i pratim sada najnovije vesti sa značajno boljim razumevanjem. I dalje sam težak newbie sa već opipljivijim znanjem, i spreman sam i u praksi da se upustim kada bi bilo hardvera na tržištu.

Što se tiče berze, niko te ne sprečava da se tamo okušaš takodje, ali bez realnog znanja šanse za gubitak su ogromne. Čak i ako bi našao hardver, napravićeš puno skupih grešaka bez neophodnog razumevanja i čitanja.

Imam osećaj da ljudi smatraju da je ovo idealan posao za srbina. Ne radiš ništa, osim što plaćaš struju i pare samo kaplju. Nije ni blizu tako.

Dakle, jedino što možeš sa tim laptopom da uradiš, a ujedno i najbolje, je da ga svaki slobodan trenutak iskoristiš za učenje(a i više od svakog slobodnog trenutka).

Dakle, mining i sve što ga prati je veoma kompleksna rabota, ako želiš da budeš uspešan naravno.

Najlakše i najbrže se naravno uči kroz praksu, ali je ulaganje barem.kada je hardver u pitanju sada praktično neizvodljivo i veoma skupo.

Da sam na tvom mestu, i ako želim sve i odmah, uložio bih nešto malo na berzu i smatrao bačenim, tj plaćenom školom.

Isto tako, sastavio bih kućni računar umesto tog laptopa, i kupio prvi GPU koji nadjem sposoban za mining, i dalje razmislio kako mi ide, i da li želim da nastavim da ulažem u to i dalje, kako svoje vreme, tako i novac.

Svakako nije rešenje da neko drugi uloži svoje vreme umesto tebe i zarad tvoje koristi, čak i za značajno prostije stvari od mininga.

Pozdrav narode,

Nov sam u svemu ovome pa ako me mozete malo uputiti u sve to.
Zeleo bih da krenem sa majnovanjem. On druga sam dobio jednu graficku Dual RX480 4GB koju kada stavim na plocu i instaliram driver izbacuje konstantno problem.
"Display driver stopped responding and has recovered."
Display driver AMD driver stopped responding and has successfully recovered. Konstantsno mi blinka ekran i to ispisuje.
Takodje u afterburner-u mi ne ispisuje parametre i ne mogu nista da setujem na zeljenu vrednost. Da li ste imali slican problem i kako ovo resiti?

Hvala

Pozdrav narode,

Nov sam u svemu ovome pa ako me mozete malo uputiti u sve to.
Zeleo bih da krenem sa majnovanjem. On druga sam dobio jednu graficku Dual RX480 4GB koju kada stavim na plocu i instaliram driver izbacuje konstantno problem.
"Display driver stopped responding and has recovered."
Display driver AMD driver stopped responding and has successfully recovered. Konstantsno mi blinka ekran i to ispisuje.
Takodje u afterburner-u mi ne ispisuje parametre i ne mogu nista da setujem na zeljenu vrednost. Da li ste imali slican problem i kako ovo resiti?

Hvala

I idemo jos jedan post.

Koju config? Napajanje, maticna, cpu itn.
Ali ako te jedna gpu *****ava i to na maticna ne na riseru... zelim ti puno sreca u podesavanja 6 gpu.

On topic: stavio sam dual eth+sia...
Brate ove r9 290 kako trose, u singl na gpuz oko 125w, gpu ali u dualu 200w gpuz, bre bre. Mora da promenim i taa r9 290 pa da pustim rig u dual.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno