Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
nece biti zalosti ali bice cupavo :D
posto ce se preliti sav taj hash u druge valute(a gledajuci market i isplativost kopanja ima ih dosta tipa 5-7 koji su isplativi) to ce biti tezak udar, iako ja ocekuje da iako se to desi barem 30-50% ljudi koji su usli u ovo potpuno nezainteresonavi odnosno bez imalo znanja o HW i edukaciji o crypto svetu ce da rasproda opremu kao sto se desilo i delom u 2014 godine(a to je bar 20% moja skromna procena nije mnogo ali dovoljno), ali ko zna :D to se zna da se nista ne zna :D
ali pobednici ce biti u svakom slucaju rudari sa nvidia kartama :D gotovo drugi svet

Pa gledajuci diff Eth-a cenim da ce moci da ga kopa sa grafickim kartama do Avgusta najvise,posle toga ne verujem da ce moci ne zato sto ce Eth da predje na Pos nego sto ce trebati jedno 200-300 karti da bi se Eth brzo iskopao...Ocekujem posle Avgusta bas to sto si rekao lagano prelivanje u Zec,Etc,Monero....Ali opet tu je trgovina na menjacnici uvek moze da se kupi Btc i da se trguje.

Imate etc monero zec exp i zilion drugih manje vise rizicnih sa potencijalom rasta.

kopace se dok se ne predje u pos konacno,samo ako cena nastavi sa rastom velika je sansa da se prepolovi reward za iskopani block,a do avgusta raste block time zbog ice age-a svakako....videcemo gde ce diff da zavrsi...ali ako smanje blok,smanjuje se suply,a potraznja raste iz dana u dan...pametnom dosta [emoji41]

Da u pravu ste samo ne znam da li postoje ASIC masine za Eth?Ako postoje znaci oni ce poslednji da kopaju Eth.

Ne moze se mining predvideti ni malo. Za nedelju dana se situacija moze ozbiljno preokrenuti.

Moneru da padne cena malo i skoci diff, bice totalno neisplativ.

ZEC odrzava veliku cenu, zato se i kopa. Ako dodje do prelivanja i cena se strmoglavi (a ume ot d bude posle visemesecnog zelenila na berzi), i on ce doci na ispod $1 po karti.

Zato ja kazem stotinama ljudi sto su me na ulici pitali za mining (rodbina/komsije/drugari/poslovni partneri/itd), deluje kao sjajno ali je visoko rizican posao. Krenite sa 5-6 grafickih max i kako se to bude otplacivalo, tako dodajite nove.

Ljudi nacuju za mining i uloze 30K € kako bi imali sigurnih 5 soma € mesecno. E pa ne ide to bas tako. Za nedelju-dve kad se strmoglavi, to ti je cist minus jer bukvalno gubis 50+€ po karti ako odlucis sa ih prodas jer si ih vec uzeo po prenaduvanoj ceni. Znaci 5000€ je minus na 100 komada, samo po grafickim kartama, a gde je ostatak konfiguracije.

La.Prestige-U pravu si,ljudi ne kapiraju koliko je rudarenje rizican posao,jos se secam kad sam od Eth-a imao samo 0,8 dolara dnevno takoreci bio sam na nuli to je bio onaj period kad je Eth bio 5.5 dolara naravno u to vreme nije mogao Eth da se kopa sa drugim novcicem kao sada.

konkvistado-Pa da to ima logike samo nisam se setio toga pa sam pitao.

Poslednja izmena:
tako je, bas kako @la kaze...samo sto ljudi slusaju razgovore kolega rudara i cuju samo cifre...mozes ti da im pricas o drugoj strani price ali dzaba usla voda u usi... na 5 rudara ide bar jedan totalni "laik" kako sam naveo gore zna da se komp pali na dugme i kako da "ode na internet" ali cuo da se zaradjuje kopanjem...pa kupio rig a drug ce da mu namesti koji se ozbiljno bavi celom pricom...i sto vise takvi imaju para vise uloze 2k-20k+eur...pa kad sve stane bude jao pa kako sad to...al da ne crnimo :D sve ce to biti ok ili ce se bar gejmeri obradoviati bice igranja u 4k rezoluciji za male pare :D

nisam ulazio detaljno u analizu zasto nema asica u ethash alogo ali sigurno nie problem pos/pow...asic ne radi na koinu nego radi po algoritmu tako da svi koini na eth algu se mogu kopati sa njim a ima ih dosta...tako da to nije nego verovatno je takav algoritam da je tesko sastaviti asic za njega...lupam ali pow/pos sigurno nije razlog

Poslednja izmena:
od tie pare sto si hteo kupiti stan od 30k. ulozio si. Posle 6meseca izvlacis pare i sa tie pare kupis stan. sta si mislio ti 6meseca stan i dzabe rudanje??

Ja ako ne gresim sam na temu za Eth . nismo pricali za Btc. inace koristim ledger wallet za btc

99% valuta propada za sad ETH ima 0 primena, altovi koje neko kupi 95% samo oni se uglavnom duvaju, znaci niko masovno se tu ne moze obogatiti

sad kad svi shitovi rastu bez ikakvog razloga ima posle da bude plakanja samo tako, a za minere nikog nije briga, oni su tu dok neko misli da su "potrebni"

od tie pare sto si hteo kupiti stan od 30k. ulozio si. Posle 6meseca izvlacis pare i sa tie pare kupis stan. sta si mislio ti 6meseca stan i dzabe rudanje??

Ja ako ne gresim sam na temu za Eth . nismo pricali za Btc. inace koristim ledger wallet za btc

Nema garancije da ces za tih 6 meseci da otplatis investiciju. Kada ETH ode u pos nema tog altcoina koji ce moci da se kopa a da bude profitabilan sem nekog koji ima "upotrebnu vrednost":-devil-:. Trenutno je 23 TH/s snaga mreze da li je neko racunao koliko je to grafika i koliko jos grafika ima u ETC, Zcash, XMR itd. .Ovo trenutno je golden age u crypto svetu i ko zna koliko ce jos trajati.

po mene bice rudanje do kraja godine, pricam ti za eth. tu je i dual mining eth i dcr. dcr bese 8$ sada ti skoro duplo 15.3$
23Th/ = 23.000.000 mh/s / 20 prosek hasrejta po grafiku znaci milion i kusur grafike u igri puta 300$ prosek cene graficke karte = 330M $

@LaPrestige ovo za ETC si mogao i da prećutiš. Podiže mi diff čovječe :)

Poslednja izmena od urednika:
Glupi Amerikanac :D neverovatno koliko je Etc eksplodirao ima i najveci volume odmah posle Btc-a.

Ja sam izasao sa 50% na 0.00490 kod ETC-a.

Target u startu mi je bio 0.005. Plan je bio kolicinu ne vecu od 20-30% ostavim za 0.006-0.007, dokle mu je neki max.

Mislim da cu sacekati jedan osrednji pad, da opet uletim i istresem tih 70-80% sledeci put kad se priblizi 0.005.

To bi bilo to od ETC-a. Ako sve prodje ok, plus ce biti oko 6-7 BTC-a. Ja prezadovoljan s' obzirom da sam neocekivano usao i sve se odigralo u 2-3 nedelje.

Profi trgovac :D ja cekam 7 dolara makar usao bio na 5 i 4 dolara mislim da je ova cena sada 6.6 cisto tu da izbije dolare iz dzepa pilicarima cisto da se malo uplase pa da prodaju...U pravu si jos par dana i zavrsava se ova igranka ne znam da li ste svi primetili ali svi novcici na Poloniex-u koji se obracunavaju prema USDT su stali nema vise rasta ogromnog moze se uskoro ocekivati neki mali pad skoro svih tih valuta.

Poslednja izmena:
ima nekih i ovde sto su slicno uradili kad je divljao LTC pre par godina... nisu se dobro proveli

Da li je neko video kako je na poloniexu za etc oborena cena sa 6.7 na 5.8 dolara u roku od 10 min. Od 23:55 do 00:05

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

gospodo koliko me obradovalo ovo silno zelenilo u sad vec dugom periodu, sad vec pocinje da me brine....ne mislim samo na eth...nije paranoja (valjda :D )

Presipanje iz silnih altova u BTC posto je skocio na 1391. Ja ocekujem normalizaciju (zelenilo) bar ovih "jacih" ETH, ZEC itd.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Zanima me mišlje iskusnijih igrača o Eth,kakva mu je skorija budućbost. Hoće li i može li dosegnuti 100$ uskoro ili mu je ovih 87$ danas bio max što je mogao dosegnuti za ovaj kratak period? Unapred zahvalan

Dok mogu da dave sa 100% scamovima tipa augar, gnosis ima da pokusavaju dok sve ne pukne ko kula od karata

a polako se sve ljulja cini mi se :) nesto mi lici na skorasnji krah, jer je ceo crypto svet preduvani balon, sa oko 37 milijardi dolara kapitalizacije trenutno, dok je realno 2-3 puta manji...vrlo brzo bi se mogao izduvati

Mogu samo altovi neki/vecina da se izduvaju, bitcoin kao storage cak sta vise i nije naduvan.... cak i sa scaling problemom

Vrh Dno