Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
konkrentno Sapphire ima veci default napon od MSI, ali kad se undervoltuje ne bi trebalo da je tolika razlika u potrosnji, odma u biosu spusti napon za sapphire ili koristi trixx vidices da nije tolika razlika u potrosnji.
E sad to za temperaturu to je dokazano da MSI lazira temperaturu gpu-a ako ti je temp 60c to je u stvari 70c o tome smo dosta pisali u okviru razni tema, bas je tu negdje razlika oko 10c :)

konkrentno za tu kartu sa slike probaj da ides sa naponom ispod 0.9v i vidi gdje joj je state pa spusti recimo za 480 Nitro je na 1145mhz i cim spustis gpu na 1144mhz odma padne napon.

Probacu ovo sto si reko za ovu karticu. A za sapphire znam preko trixxa da moze i do -150 da se spusta jedino me nervira sto svaka mora posebno a u biosu nisam cackao oko napona jer neznam gde sta i koliko treba upisati pa da ne zeznem nesto.
U svakom slucaju hvala goldi!

Meni se ulenjile kartice tj ova safirova nece na def naponu i def taktovima da radi lepo nego puca drajver, a kad svucem napon i core i mem podesim za eth full shljaka :)

Pa ja sam nasao za 250 evra komad a to mi ista cena kao nitro+ rx 470 8gb pa sam zato razmisljao o asus, al sam ocekivao nesto vise mhs. Koliko ti struje trose, jesi merio?

Nemaju dual bios, sto nije los detalj za imati, duvaju vazduh bocno, sto je lep detalj ako su postavljene u konfiguraciji sardina(pod pretpostavkom da i CPU nije nategnut na 100% aktivnosti, tj. da i on na masini ne kopa)
A struje trosi onoliko koliko joj das i sta od nje trazis i na kojoj temperaturi je drzis, u stock varijanti 130-150w, naravno i to zavisi od napajanja koje koristis, jer nije isto koliko snage njoj treba i koliko ti vuces i uticnice(sto strujomer meri) da bi joj to obezbedio. Memorija je naravno Samsung-ova.

Uzgred na vecini( na kojoj sam proverio) Te Asuske imaju bolji ASIC od Sapphire-ki, nista dramaticno.

Ne znam, meni su Nitro karte mnogo dobre za ovo i uzimao bih samo njih.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

ima li neka fora za kartice sa 2gb nocas sam pokusavao ali uzludno, u pitanju je nvidia kartica.
ps znam da se ne isplati itd itd...

Mislim da 2gb karte ne mogu da kopaju eth. Pitanje sta jos uvek mogu da kopaju.

od pre neki dan ne moze vise da se kopa eth sa kartama sa 2 gb (ne pomaze vise ni jedna karta od 4 gb)

kod mene ne radi solo 7870,al u kombinaciji 380ke 2gb i 470ke 4gb radi i 370 2gb
jos gledam jesam zaboravio namestiti il sta je

Poslednja izmena:
malo sam se igro sa svojim 7x gpu rigom :) u pitanju su 480 4GB Nitro+ Elpida kartice.
Sve karte rade na istim taktovima 1144/2025 -0.88v (izuzev prve karte na kojoj je HDMi to Vga adapter ona radi na 0.95v)
auto fan profil koji se krece od 30-40% zavisno dal kopa solo ili dual mode.
Rezultati:

Solo ETH: 30mhs odnosno ukupno 210mhs
20170306148880908117482.png

Dual ETH+PASC = 30mhs+255
20170306148880928201072.png

temperature ni u jednom slucaju nisu visoke ima naravno jos prostora ko hoce vece ubrzanje, maksimum koji sam dobio 31mhs solo eth, odnosno 31+320mhs u dula modu ali potrebni su veci taktovi i naravno visi napon shodno tome veca i temperatura kartica i potrosnja pa sam ostavio ovaj prvi setup za svakodnevnu upotrebu.

Ne znam tacno posto nije mjerac na njemu, ali izmedju 10 i 15% vise dual trosi od solo mininga.
Ovde je 1600w napajanje pa ne drzim na njemu mjerac, ali cim nestane struje prebacicu ga mrsko mi sad gasit i drugi rig da prebacim na ovaj.

Po kalkulatoru ovaj rig sa 7 kartica daje 1.7$ vise nego kad kopa solo eth, shodno tome zakljucujem da on nema sanse da potrosi ti 1.7$ razlike struje, svakako se isplati s obzirom da nisu visoke temperature u dual modu...bar se moze gurat ovako dok ne dodje ljeto ili nesto isplativije.

Gpu-z kaze da je potrosnja u dual modu 20w veca posto je memorija pri istim taktovima mislim da je to to moze se uzeti ti 20w kao relevantan, ali ne bas 100% pouzdan podatak.

Rig bi trebao da daje 1.7$ vise u dual modu, a po mojoj racunici potrosi 0.3$ vise struje za 24h
Tako da je neka cista racunica 1.4$ na ovom rigu ili ti po kartici 0.20$... nije nesto ali opet s obzirom koliko je pala isplativost bolje ista nego nista :)

Poslednja izmena:
Svaka cast kako si ih utegao lepo. Fino si svukao napon svakoj ispod 0.9v.

na drugom rigu imam jos jednu ovakvu kartu i na njoj sam svukao napon na 0.856 tako da cu mislim i na ovom 7x gpu rigu moci da idem jos dole
20170306148881229105325.png

Ova na 0.85v radi vise od 24h vidi se na mineru, a i prije nego sto je zadnji put ugasen miner radila je mjesec dana na ovi 0.85v tako da cu probati i na ovom 7x gpu rigu da idem na 0.85v za sve karte mada i 0.88v odlicno je drasticno obara temperature karticama,a ne utice na hash :banana:

Generalno sa ovim 480 Nitro+ kartama sam prezadovoljan bez obzira koja je memorija (elpida,hynix samsung, micron) karte su odlicne, bar po mom misljenju :)

Poslednja izmena:
Nema greske sa Nitro+ kartama, najbolji izbor za ovo. Zapale mi dve Hynix karte, nece na ispod 0.975v, smorio sam se. Sa Samsung memorijom karte su vise mogle da se undervoltuju. Izgleda mi kao da je Hynix povezaniji sa gpu-om nego sto je to kod Samsunga. Kod Samsunga nadjem max klok memorije i onda trazim uv, sve to zajedno moze. A kod Hynix-a to nece da moze.

Ne bi trebalo da memorija u tvom slucaju hynix utice na napon Gpu-a ne vidim tu povezanost.
Jesu li ti bas ove 480 4GB Nitro+ hynix?
probaj ove moje taktove 1144/2025mhz ako moze toliko hynix i iz trixx-a stavi -125mV

Imam neki strap za Hynix ali nije detaljno isproban pa ako hoces posalji mi tvoj orginalni bios pa cu ti ubaciti ovaj strap sa njim bi trebalo da imas sve isto kao ja sa ovim Elpidama. (iste taktove isti hash...)

Poslednja izmena:
Tacno sam proverio, memorija moze na 2000 recimo da ide, ali tada uv ne moze nista skoro. Kada memoriju spustim na 1850 onda gpu moze da radi na nizem naponu i to ne bas mnogo niskom. Takve stvari mi se kod Samsung kartica nisu desavale.
Znaci automatski zakucava sistem kada stavim undervolt odredjeni kada je memorija na visem taktu. Jednostavno mogu da mi kopaju oko 26mhs i to im je to.

470 4gb Nitro+ je u pitanju.

Tacno sam proverio, memorija moze na 2000 recimo da ide, ali tada uv ne moze nista skoro. Kada memoriju spustim na 1850 onda gpu moze da radi na nizem naponu i to ne bas mnogo niskom. Takve stvari mi se kod Samsung kartica nisu desavale.
Znaci automatski zakucava sistem kada stavim undervolt odredjeni kada je memorija na visem taktu. Jednostavno mogu da mi kopaju oko 26mhs i to im je to.

470 4gb Nitro+ je u pitanju.

da ti nije slucajno neki mix strap na karti?
znam da ljudi sa hynix karticama guraju 29-30mhs bez obzira sto je RX 470 to je stvarno slabiji rezultat.

da ti nije slucajno neki mix strap na karti?
znam da ljudi sa hynix karticama guraju 29-30mhs bez obzira sto je RX 470 to je stvarno slabiji rezultat.
Ne znam koji mix strap, modovao sam strapove i to je to. Bas slabo, znam. Od mhs-a samog do minimalnog napona na karti.

koji strap do kraja ide?na hynix 4gb
mislim da sam 1625 kopirao na vise,al nece na 2k da radi
u rigu 470,380ka2gb i 370ka2gb,prve 2 kopaju i dalje ok a 370ka pala na 5mhs

Poslednja izmena:
ako je hynix nehladjen neki max je 28Mh a ako je hladjen ide do 29

Na Nitro+ je hladjen i dzabe, ne znam kako tako lose Hynix.

Imam ja tu kartu ide hynux kod mene na 1100/2000. Javi se na pm da ti posaljem bios

Vrh Dno