Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
meni nicehash od kada sam pustio radi ko metak...

jel sa clay kopas na noicehash? daj bat ako ti nije tesko jer meni izbacuje neku gresku?
za eth na nicehash, zec i xmr mi kopa normalno

Od kada sam na Coinotron-u, mene glava više ne boli (li ti "Da si BIOMED4 pila, u autobusu bu bila" :d )...

Meni dwarf ni jednom nije puk'o od onda sa EU severom sto je bilo . Radi sad k'o sat

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni i RU prso i zato sam batalio Dwarfa. Sve to gledam u log.txt fajlu iz minera...

"EthDcrMiner64.exe -epool coinotron.com:3344 -ewal coinotron_uname.coinotron_worker_uname -epsw coinotron_worker_passw -esm 2 -mode 1 -allpools 1 -r 1"

Ova -r 1 opcija na kraju je moj izbor jer poziva reboot.bat skriptu ako miner zabode.

Послато са Меизу У20 преко Тапатока

Poslednja izmena:
"EthDcrMiner64.exe -epool coinotron.com:3344 -ewal coinotron_uname.coinotron_worker_uname -epsw coinotron_worker_passw -esm 2 -mode 1 -allpools 1 -r 1"

Ova -r 1 opcija na kraju je moj izbor jer poziva reboot.bat skriptu ako miner zabode.

Послато са Меизу У20 преко Тапатока
Daj tu reboot.bat skriptu ☺

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

U Payout addres upises deposit adr.
2d6c15cbd79fca153b94b0726d7d1294.jpg

Pa po ovome sto pise u kodu restartuje racunar, sto je i dobro majner zabode, onda je i sam rig.

simeonovic
Hvala

Recite mi samo jel drzite na pps ili pplns ili RBPPS

Poslednja izmena:
Skriptu naslovite reboot.bat (obavezno). Na kraju je poželjno da bude 0 da pobije procese momentalno da se ne razmišlja (***, malo je kmplikovano u odnosu na linux gde cepiš sudo reboot i odeeee)
Kakva glupost *shutdown-komanda, /r -reboot, /f -force, /t -time, 0 -momentalno :D :D :D
Neće skripta automatski pokrenuti miner već mometalno restartovati komp ako miner nešto zabode.
Skriptica mora stajati u istom folderu gde i Start.bat !!!
Ko želi da automatizuje sistem nakon butovanja poželjno je da mu Start.bat izgleda ovako:
timeout /t 30
EthDcrMiner64.exe -epool coinotron.com:3344 -ewal coinotron_uname.coinotron_worker_uname -epsw coinotron_worker_passw -esm 2 -mode 1 -allpools 1 -r 1
pause
30 je vreme u sekundama (po meni je min 30s) koje odlaže startovanje minera da bi se sistem "staložio" (After Burner, Team Viewer i ostale app koje se podižu sa sistemom)
Da bi se miner automatski startovao nakon reboota potrebno je Start.bat copy/paste u Startup folder i to je sve :)
Još 1na VAŽNA napomena je da u Coinotron ne morate upisivati Poloniex Wallet Adress. Ja novac podižem preko Cex-a i stavio sam Cex ETH Wallet Adress direktno. Ovako gubite na Fee dok novac ide, prvo, preko Poloniexa pa ga posle transferujete na Cex, Bitstamp, Kraken...

Uživajte!

Poslednja izmena:
Neogeo hvala na informaciji za Cex nisam znao, reci mi samo jel drzis na pps ili pplns ili RBPPS. Trenutno eth kopam sa 29 grafika rx470 4gb

Hvala :) bio sam na pps prebacio sam se na pplns hvala na informaciji, kad vec pool uzima 4% ne mora i poloniex.

Upravo tako!
Na CEX-u sam registrovao Telenor karticu i isplate samo pičeeeee

Imaš upravo na Coinotronu objašnjenje za to ali kao iz inata, sada ga ne mogu pronaći...

Nasao sam ja, ali mi nije jasno zasto je pplns bolji od pps. Ono sto sam citao pps je pay peer share. Znaci placaju za svaki share fixno. A pplns su razlicite isplate nekad vise nekad manje. Voleo bi neko da mi objasni zasto je ovo bolje nego pps

Pa koji će ti vrag PPS pa da te cima non stop sa isplatama. Ovako, sa PPLNS sublimira sve to pa radi isplatu na ,oko, 1 ETH ili malo više (barem meni vako odgovara).

Evo, da vam pokažem jednostavan i ekstra brz monitoring majnera koji su u funkciji (ovo odrađuje Clajmore's EthMan monitor!!!):
Screen Shot 2017-01-15 at 07.50.26.png

Poslednja izmena:
Nema veze sa učestalošću isplata tip rewarda.

Sa pps dobijaš po calcu, svaki share koji pošalješ je plaćen.
Rbpps (round based) je plaćen opet po shareu ali tek na kraju runde, i plaćeni su samo validni blokovi (orphani ne).

Na ova dva tipa rewarda ne utiče pool luck. Ako zaređa loš luck pool ti to plaća iz džepa. Ako bude dobar luck pool razliku stavi u džep.

Sa pplns si plaćen proporcionalno udelu svojih sherova u poslednjih N sherova poola, i deliš zaradu poola za tih N sherova. Ako je zarada poola 0 (loš luck, nije bilo bloka) dobićeš i ti 0. Ako bude par user blokova dobićeš više nego što si očekivao.

Pretpostavljam da je sada i jasno zašto je fee toliki koliki je za svaki od ovih tipova rewarda.

Samo gde videste 4%fee?

Još 1na VAŽNA napomena je da u Coinotron ne morate upisivati Poloniex Wallet Adress. ...... Ovako gubite na Fee dok novac ide, prvo, preko Poloniexa pa ga posle transferujete na Cex, Bitstamp, Kraken...
Ako gledaš iz TVOG ugla onda si u pravu ali ako neko pretvara ETH u BTC da bi kupovao druge altove tj. TRGOVAO onda (što bi rekli zemljaci :D) "nidje veze" ;)

Ja gledao iz mog ugla. Valjda svako gleda kako lično odgovara?
Pa CEX ima i tu opciju. Cene su im za trgovanje bollje nego na Poloniexu (koliko sam na blic video).

Poslednja izmena:
jel znate da je nekad radio sepa transfer na jednu nasu banku (nebitno koju)?
a jel znate da taj isti transfer sad vise ne radi?

a sad ako se pitate sto ne radi pa odgovor je u nekoliko posta iznad, ne brinite jos malo radice i ovaj koji sad koristimo pa posle vise ni on nece ;)

Moras nesicu da budes direktniji, prestanite javno da pisete, zatvoricete jedna od poslednjih vrata koja imamo, posle ce da placamo 5℅ i bicemo svi srecni...
Mislim da je goldi podelio sa svima cex kao i cointellect, bolje da nije, na kraju ce i on morati da trazi alternativu samo sto mislim da vise nece podeliti sa svima...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno