Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Meni je ta kartica ispala zanimljiva zbog potrosnje. Jer na RIGu sa 6 komada takvih msi rx470 potrosnja struje na normalnom clocku ne prelazi 800 w. A moze izvuci oko 28Mhs. Pa takva dva riga uposliti-ne bi presao u crvenu zonu. Nadam se :p
rx480 ispadne bolje za clocking ali vuce vise mnogo vise struje.... Nisam jos uvek pazario to, samo mi je ponuda dobra sto se cene tice. Zato i pitam vas za misljenje. Ali se vrtim sve vreme oko ta dva modela MSi rx 470 i MSi rx 480...
Bas bih voleo da cujem vasa misljenja vezano za potrosnju struje i isplativost tih kartica kad se " uposle". Smatram da vi koji vec imate praksu - mnogo bolje znate to od mene, koji samo zna nesto malo
o teoriji i sabiranja vati i evra :p :D
Jer, na kraju, svi ovo i radimo zbog evrica...

Najbolja kartica za rudarenje je Sapphire nitro rx 480 8gb kad se odradi undervolt kartica trosi oko 90w mada nisam merio potrosnju iz zida ali sve u svemu da trosi i oko 100w to je nista kartica ima dual bios switch tako da mozes da se zezas sa bios-ima do mile volje kad se uradi flash bios-a kartica daje 29-29.5 mh/s a neki su cak uspeli flashovanjem biosa da prebace i 30 mh/s,te Msi su posle Sapphire najbolje za rudarenje po meni a posle Msi-a 3 mesto zauzima Powercolor i Gigabyte i naravno 4 mesto zauzima Asus e sad mozda ce mnogi da se pitaju zasto kazem da je Asus najgori za rudarenje to je zato jer se tesko odradi flash bios-a treba imati mnogo iskustva fleshovati Asus a da graficka rudari stabilno drugo prilikom flashovanja biosa ako se zeznes nesto tesko ces da vratis kartu u prvobitno stanje.
Ako fleshujes tu rx 470 moze da trosi jos manje ali ta kartica nema dual bios switch tako da je malcice rizicno da to radis a nisi pre to radio nema smisla da rudaris a da ne fleshujes bios kartice to je kao kad bi kupio ferari a vozis ga samo kad je lepo vreme znaci ne koristis maksimalne mogucnosti kartice...
Za taj rig sa 6 komada moras da uzmes one maticne ploce sa oznakom pro btc ne znam stvarno da li na nekoj drugoj maticnoj mozes da stavis 6 komada a da ti lepo radi.
Mozda ti nece preci potrosnju od 800w ako fleshujes kartice ako ih ne fleshujes preci ce sigurno tih 800w (to ti kazem samo za kartice bez ostalih delova racunara) znaci napajanje u svakom slucaju mora da bude 1200w to ti je najsigurnije i napajanje mora biti kvalitetno po mogucstvu Corsair jer on ima neki softver na kome se vidi tacna potrosnja celog racunara...A i ne mozes da racunas samo potrosnju kartica tu je i procesor ram maticna hard disk sve to isto trosi struje...To sto vidis u specifikaciji koliko trosi rx 470 to su bajke za malu decu dok se ne izmeri potrosnja iz zida ili preko na primer softvera koja imaju Corsair napajanja nikad neces znati koliko trosi....
Isplativost ne moze niko da ti kaze kakva ce biti jer postoji berza gde se cene novcica menjaju ako na primer zelis da kopas Eth sad je najgori trenutak jer je Diff otisao preko 100 i jako je tesko nesto iskopati...Za ostale novcice vidi na Poloniex i prati sta se desava samo ce ti se reci kakva je situacija a situacija nije trenutno uopste dobra za rudarenje naravno to moze da se promeni....

Fallout, previse pomazes, odmori malo :D

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Hehe :D pa i meni su ovde mnogi pomogli :) a posto starije clanove mrzi da pisu po 100 puta isto rekoh da napisem opsirno do detalja i da sve lepo objasnim :)

FAllout, svaka cast na objasnjenju. Od sada ako neko nesto pita, samo posaljite link ka njegovom postu...

Ajde Fallout - jos jedan koji ne koristi "search" opciju - hoces da objasnjavas po 100ti put?

Na kojim sajtovima prodajete ETH u BTC, tj. koji je najisplativiji?

Pozdrav!

Ne objasnjavam po 100 put ali kako je krenulo ;D pa ne prodajes ETH u BTC to ne postoji jel mozes da prodajes jabuke u sljive?:D
Mozes jedino da menjas kilo jabuka za 2 kg sljiva ako si me razumeo...
Imas Poloniex menjacnicu tamo vidi kod mafijasa koji ce kurs da ti daju :D

@Fallout 3, hvala za info i imam jos jedno pitanjce zanima me da li postoji isto neka menjacnica gde mogu da ETH pretvorim u $ ili evre i da mi posalju na PayPal?

Zanima me tvoje misljenje sta je bolje po tebi da ih cuvam u BTC ili da ih prebacim na PayPal?

@blueyu, Ne spamuj ako nemas sta pametno da kazes ili pitas...

Ja ne znam da postoji takva menjacnica gde moze da se pretvori Eth u dolare ili evre direktno...Mada pogledaj na internetu...

Ne znam ja volim da odmah zamenim za kes a ne da cuvam BTC mada ima dosta iskusnijih od mene ovde koji cuvaju i cekaju da se vrednost BTC poveca posto ja imam neke male iznose meni je svejedno da li ce BTC ici gore ili dole ali ima velikih zverki koji kopaju sa nekoliko stotina pa i hiljada grafickih njima je mng bitnije kako se krece BTC....
Meni je ovo rudarenje hobi ako prestane da bude isplativo lepo cu da igram igrice i sta me briga :)...
Ljudi koji se ozbiljno bave ovim su druga prica....

Postalo je kao na pijaci..ko je šta čuo, kome je ovo hobi...itd. Tri godine sam u ovome i sve što znam naučio sam čitajući na forumu od ljudi koji mnogo više znaju. Oni koji su od početka na forumu se više ne oglašavaju i sada je i samo čitanje i praćenje foruma prava muka.
Zamolio bih početnike da samo malo daju prostora ljudima od kojih svi možemo nešto da naučimo. Hvala.

Ja ne znam da postoji takva menjacnica gde moze da se pretvori Eth u dolare ili evre direktno...Mada pogledaj na internetu...

Ne znam ja volim da odmah zamenim za kes a ne da cuvam BTC mada ima dosta iskusnijih od mene ovde koji cuvaju i cekaju da se vrednost BTC poveca posto ja imam neke male iznose meni je svejedno da li ce BTC ici gore ili dole ali ima velikih zverki koji kopaju sa nekoliko stotina pa i hiljada grafickih njima je mng bitnije kako se krece BTC....
Meni je ovo rudarenje hobi ako prestane da bude isplativo lepo cu da igram igrice i sta me briga :)...
Ljudi koji se ozbiljno bave ovim su druga prica....

Gde menjas za kes?

Pa ne menjam nigde :) menjaju drugi ljudi za mene poslacu ti u privatnoj poruci sve detalje :) vidis da se ljudi ljute sto pocetnici ovde svasta pitaju :)

...

Poslednja izmena:
polako ali sigurno su otisli sa foruma svi stari rudari(ili su tu ali nece da pisu) jer je stvarno posalo kao na pijaci,nekima je tesko da malo prelistaju unazad par strana i da procitaju

Jel moze neko da mi kaze gde mogu da vidim svoju IP adresu hocu da na dwarfpool-u namestim da me isplate kad meni odgovara...?
Nisam ni na netu nasao odgovor na ovo pitanje....Samo zato pitam ovde....

Kucaj u google whats my ip
Srecno tebi sa rudarenjem :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jel moze neko da mi kaze gde mogu da vidim svoju IP adresu hocu da na dwarfpool-u namestim da me isplate kad meni odgovara...?
Nisam ni na netu nasao odgovor na ovo pitanje....Samo zato pitam ovde....

Možeš skinuti i gadget network meter za win gde možeš videti int. i ext. IP adresu (i svaku priomenu istih od strane provajdera) kao i količinu dolaznih i odlaznih podataka...

Aha to je ta adresa ok hvala vam na pomoci :D ja sam mislio da postoji neka specijalna IP adresa povezana sa samom adresom Etherium-a :)...
Srecno i vama svima :D

Ethereum se pise...

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

U pitanju je IP adresa sa koje pustas majnere, tako da ih moze biti i vise, ukoliko rigove imas na vise mesta. Bilo koja od njih ce ti raditi posao.

"Ako moze jedno pitanje? Aham, sad se setih... zab sam pitanje. Nista, hvala."
Koliko ja vidim, nema nista pametno/korisno da se procita poslednjih 50 strana!
I ima grupa "Novajlija u svetu rudarenja i treba mu pomoc" tu se obratite za savet i rado ce svi pomoci.

Nista novo. Svi presli na Zcashe

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel ima neko savet za POWERCOLOR RED DEVIL RX470 4Gb?
Ne defaultu bacaju 22MHs,koje vrednosti preporucujete za core,mem,Mv?
Probao sam u MSI Afterburneru 1100/1900 -100 ali nisam nista dobio..

Sa modovanim bios daje 28.2
Imas dual bios tako da možes slobodno da probaš da edituješ jedan. Strap 1500 za memoriju iskopiraj u sve strapove na dole. Posle u afterburner-u gpu 1150 mem 2000

Svi kopaju Zcesh.Bitno je da je diff pao a cena ce da se vrati na svoje :-D

Poslednja izmena:
Vrh Dno