Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
pa da ali soft forkom teoretski mogu zapušiti rupu u DAO tako da se više ne može cediti preko ovog exploita. Pored toga mogu soft forkom da onemoguće transakcije sa tog naloga. Da li će posle na hard fork ili nadoknadu kroz premine ili pojo vuk magarca je otvoreno i na stolu.

Mogu pokusat jer o tome odlucuju mineri....

Inace danas je DAO cedjen sa dva napada, ali koliko vidim stali su, izgleda samo testiraju, ode jos 8 milki :)

Pravo da ti kažem, čekam ženu da se porodi, tako da jedino ti možeš doći, ali na pivo ili neku žestinu....a što se tiče prozivki, moram kritikovati jer je mnooogo neozbiljno to što radiš. Mislim da nisi svestan uticaja koji imaš na ljude. Naravno, ovo se ne odnosi na ekipu rudara ovde, nego na ljude koji uleću u kriptovalute jer su čuli da ima para...no, ta je priča ispričana poodavno....a ako si aludirao na ono peglanje, ne znam kako bi se proveo vs 2.05 i 140kg.

Nego, kako stoji Eth ? Razmišljao sam da opet nakupim hw, samo ne znam koja su neka predviđanja za nastupajući period ?
U tom slucaju ti cestitam unapred ;)
Ovo je vec ok razgovor.
Ne slazem se da je neozbiljno to sto radim. Neoziljno je sto ljudi ulecu u nesto sto ne razumeju a ne zele ni da procitaju ono sto pisemo. Na zalost, neizbezno je da novi rudari ulecu samo kad je pump i nenormalna zarada i da ocekuju da ce to stalno tako. Ljudi zajme lovu a posle kukaju kad cena padne. To je desilo 10x do sada.
Napises jedno, oni procitaju ono sto im odgovara i posle si grbav. Ako imas mozga znaces da sve odluke sam treba da donosis a ne da slusas neke random likove s neta. Da, mislim i na sebe tu. Moj uticaj ne bi trebao da bude veci od bilo cijeg drugog ovde.

Sto se hw-a tice, necu nista da ti kazem da ne budem kriv ;)

Samo pogledajte budalu na 2:12min! to je team DAO, i sad kazite da ljudi koji su ulagali u ovakve prevarante ne zasluzuju to sto se desilo????
ethereum ozbiljan!!.... hahahahahah
mislim briga njega za milione, kaze kod tetke je u nemackoj gde mu je super, cereka se ****** kao da je osvoio milione.... cccccc
jaooo pa njemu bilo zabavno pa onda predvidjao cenu na brzi, sad ce da otkrije da je sortovao na talasima...jaoooo
cak promovise da je vitalik jednim prdezom zvanim fork VEC SVE RESIO.... HAHAHAHAHAHAHAHHAA

Kakve ovi droge ethereovci koriste pa njemu je sve super ! :)

27:40min Tip jasno kaze da mineri ne kontrolisu nista, jer su berze njihove i da se oni sami pitaju.... ili ljudi koji su pokrenuli ethereum, u jednoj recenici je totalno unistio CEO KONCEPT ETHEREUMA na kom se zasniva!!!!
takodje zeli da posalje poruku hackerima da koji god contract obore da ce se lako opet odraditi rollback ili ti hard fork :)

Poslednja izmena:
krenuo da gledam i na kraju sam odgledao celo da vidim tacno u kojoj meri je ovaj lik (ko god on bio) retardiran

ethereum je predvidjen da zameni bitcoin. Ono sto neiskusni ne znaju jeste da od pocetka kriptovaluta i njihovog postojanja konstantno imamo pumpove i dumpove. To je nacin da bogati koji kontrolisu berze i trziste putem manipulacija plasiranja laznih i poluistinitih vesti, izazivanjem panike, uticu na obicne ljude da rade onako kako oni hoce. Da kupuju (od njih) koine kada pumpaju cenu, i da ih dumpuju tj da ih prodaju kada se cena izduvava i vestacki gura dole.

To se radilo sa svim valutama do sad od bitcoina, litecoina, dogecoina i tako dalje. Ko nije svestan cele ove price ne treba da ulazi u celu pricu. Majneri su generalno najslabiji deo karike, jer oni imaju konstantne mesecne troskove za struju , troskove za hardver i vecina je pRINUDJENA da prodaje coine za cenu koju odrede veliki igraci.

Zato ja smatram da ko nema 50-100.000e ustedjevine i drugi posao i prihode kojim moze da pokriva troskove ne treba da ulazi u celu pricu jer ce uvek na kraju biti zrtva svoje pohlepe i berzanskih manipulatora.

U najboljem slucaju bice na nuli.

Berze tj trziste kriptovaluta su danas idealne za sisanje ovaca , jer su daleko manja nego trzista stvarnih akcija i proizvoda i samim tim je lakse izazvati padove i rastove cena i tako stvarati profit.

Inace da zavrsim pricu, bitcoin zarada se za 20 i kusur dana prepolovljava za sve asic majnere postaje neprofitabilna, osim da polovina njih pogasi asice i predje na nesto drugo. Samim tim pocece da guraju nesto drugo a ethereum je druga valuta iza bitcoina po kolicini novca koju veze. Samim tim bitcoin cena ce da pada a ethereum ce rasti ali ce i dalje nastaviti da ima pump i dump trendove tj velike padove i rastove cene.

Pa evo bitcoin je pre samo mesec dana vredeo skoro duplo manje nego danas. Danas svi ko ovce prodaju druge kriptovalute i kupuju bitcoin misleci da ce rasti dalje.

Dok pametni i iskusni rade drugo - prodaju kad svi kupuju, i kupuju kad svi prodaju. Sada veliki igraci prodaju bitcoine i kupuju ethereum i druge izduvane kriptovalute, i stvaraju podlogu za novi pump , preko kojeg ce opet mali igraci i sitne ribice izgubiti svoje profite i predati ih njima u ruke.

Berza (svaka) je vid kladionice, velikog okeana u kojem velika riba uvek jede malu.

Poslednja izmena:
inace po meni resenje ove situacije sa DAO je da se koini ukradeni putem buga trajno obrisu, zakljucaju, a da DAO korisnici/investitori snose posledice svoje lose ekonomske odluke, tj da svoj novac investiraju u nesto sa ovolikom sistemskom greskom.

DAO je klasican investicioni fond. U zamenu za ethereume btc sta vec daje svoje tokene. Posle portfolio menadzer fonda novac/koine koji su mu stavljeni na raspolaganje investira sa njima manipulise ne bi li ostvario profit svojim investitorima i za to dobija odgovarajucu satisfakciju. Na svetu postoji na hiljade ovakvih investicionih fondova koji investiraju u papire od vrednosti, akcije, robu , firme itd. Propalo ih je mnogo

Kada su propali Lehman Brothers cetvrta svetska najveca investiciona banka, cenu bankrota su platili njihovi investitori i oni licno. Tako treba da bude i u slucaju DAO-a.

Svi mi treba licno da snosimo posledice svojih losih odluka a ne da se steta rasporedjuje tj da je placaju drugi.

Jer kada se ostvaruje profit, oni koji profitiraju ne dele svoj profit sa onima koji gube novac tako treba da bude i u obrnutom smeru.

Trziste kriptovaluta ce nastaviti da raste ne zato sto mi tako zelimo vec zato sto tako zele mocni ljudi kojima oni trebaju. Jer kriptovalute su danas idealan nacin da se izvrsi evazija oporezivanja, da se pare prenesu preko granice, da se sakriju....

One su neophodne . Samo je pitanje koliko ce novca da bude vezano za koju . BTC je do sada bio najveci uspeh ali BTC ima limite strukturne prirode koji ga onemogucavaju da dalje raste, jer jednostavno nije bio predvidjen za ovako nesto. Ethereum strukturno ima bolje osnove samim tim ce vremenom vecina novca preci iz btc-a u ethereum, ne zato sto ja tako zelim vec zato sto tako zele veliki igraci.

Tako da je moj savet svima koji majnuju, ako mozete , placajte troskove i cuvajte ethereume. Ako ne mozete najbolje vam je da izadjete iz cele price.

Poslednja izmena:
https://slock.it/ethereum_computer.html
Ljudi DAO je potreban. Da skratimo priču ovaj smeško, polu oštećen dečko je obljasnio da imaju vremena da biraju šta će uraditi dal Soft ili Hard fork. Ja iskreno navijam za HARD fork odrade i kraj.
Dali su ljudi izubili poverenje u DAO da jesu dali su izgubili poverenje u ETH jesu. ALI u roku mesec dva sve će se vratiti na stari put šta god da odrade jel kratko OGROMAN novac je u igri. ETH nije propao već sam pisao dok je BTC bukvalno propao posle hakova. A to da Bitcoin nije radio soft i hard forkove Hmm
http://bitcoin.stackexchange.com/questions/36090/has-a-hard-fork-ever-occurred
https://medium.com/faith-and-future/why-is-bitcoin-forking-d647312d22c1#.x0ybyh1qo
https://en.bitcoin.it/wiki/Softfork
evo vam jos jedan o Bitcoin Forku
http://blog.cex.io/bitcoin-dictionary/what-is-bitcoin-fork-14622

Poslednja izmena:
Izgleda da dežurni spava čim ste se vi ohrabrili da pišete ovakve stvari.
Meni iskreno i sadašnja cijena ETH-a sasvim odgovara. Ne mora da ide ni gore ni dole sve do aprila 2017 :)

@cveks
ja se slažem sa tobom samo u jednom a to je da će Bitcoin da dumpuju žesotko i to možda pre bloka ali isto tako ne mislim da će nešto puno da padne. Poenta priče je da posle polovljenja bloka pola farmi će biti na odluci dali da ulaže u novu opremu ili da gasi farme što može čak dovesti do prvi put u istoriji pada diff a mreže.
Što se tiče ETH a i da on zameni BTC pa valjda ima mesta za dve radnje pljeskavica jedne preko puta druge i obe rade :p ne mislim da će ETH zameniti BTC ali je na dobrom putu da postane jako skup novčić posle ovih kriza i forkova dodći će veliki pump neminovno je. Ali ne zaboravi da ETH ide u POS stanje sl.god i to je to. Posle toga će ga zaboraviti verovatno svi. Osim ako ne smisle da se kopa neki child ETH ovo sam izmislio ali sve je moguće.

https://slock.it/ethereum_computer.html
Ljudi DAO je potreban. Da skratimo priču ovaj smeško, polu oštećen dečko je obljasnio da imaju vremena da biraju šta će uraditi dal Soft ili Hard fork. Ja iskreno navijam za HARD fork odrade i kraj.
Dali su ljudi izubili poverenje u DAO da jesu dali su izgubili poverenje u ETH jesu. ALI u roku mesec dva sve će se vratiti na stari put šta god da odrade jel kratko OGROMAN novac je u igri. ETH nije propao već sam pisao dok je BTC bukvalno propao posle hakova. A to da Bitcoin nije radio soft i hard forkove Hmm
http://bitcoin.stackexchange.com/questions/36090/has-a-hard-fork-ever-occurred
https://medium.com/faith-and-future/why-is-bitcoin-forking-d647312d22c1#.x0ybyh1qo
https://en.bitcoin.it/wiki/Softfork
evo vam jos jedan o Bitcoin Forku
http://blog.cex.io/bitcoin-dictionary/what-is-bitcoin-fork-14622

hard fork znaci da treba svi da plate posledicu lose odluke dao investitora i bugova u njihovom kodu - po meni najgora moguca opcija rusi kredibilitet ethereuma kao anonimne i dencentralizovane kriptovalute.

soft fork znaci da DAO investitori i developeri snose posledicu svoje greske, a ethereum zadrzava svoj kredibilitet a hakeri ostaju bez coina koje su ukrali

status quo znaci da DAO investitori i developeri snose posledicu svoje greske, ethereum zadrzava svoj kredibilitet a hakeri uzimaju 8 miliona ethera ili koliko vec.

U svakom slucaju najgore resenje je br 1, najbolje resenje br 2.

Gubitak trajni 10% ethereuma istovremeno znaci da ce preostalim porasti vrednost jer ce se novcana masa coina smanjiti za 10% .

To sto pricate za Asic farme nema veze sa realnoscu. Tacno je da se cena duplirala, ali je tacno i da se diff duplirao za isto vreme a i pocele su javne isporuke 14nm masina, sto opet vraca rudare u igru. Da je to kopanje bas neisplativo, ne bi mreza konstantno rasla tom brzinom kojom raste...kad dodje do prelomne tacke samo ce prestati da raste i mreza i diff.

Poslednja izmena:
Al' ste ga raspisali... svaka vam cast :p Sta bi tek bilo da svi sedite za istim stolom, e to bih voleo da vidim ^_^

Sta god da urade ako i dalje drze dobru cenu kopacemo ga, a ako prestanu da odrzavaju cenu vecina nece vise ni da ga pogleda,

Da nece mozda neko.od vas da kaze pu maj.u mu odradili su hardfork, to je lose sad ce da svi izgube veru, ugasicu minere iako je i dalje extra isplativ, izgubio sam i ja veru, slabije

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ja glasam za to da se napravi live stream tog razgovora, kad ovi "svedjani" mogu, sto ne mogu i Benchmarkovci :)

Procita se ovde svasta nesto korisno, narocito za mene koji bih da "upregnem" jednu 470/480icu cisto da vidim kako ide proces.

sto je najgore verovatno vise polemisemo mi nego oni :D

volume pada, cena se odrzava, ne vidim za sad neki pad cene, moze biti samo rast, slazem se sa nesicem, svi ali SVI i koji su za eth i oni koji ga kude kopaju i dalje eth, ne verujem da je neko prebacio masine na nesto drugo.

pitaj ga sad da li kopa nesto drugo ili eth ;) mnogi su se prebacili kad su mislili da cena pada na 1-2$, cak je i diff pao na oko 45, ali kad su videli da se cena odrzala svi su se vratili, pitaj jeri ima nekog ko ne kopa eth :D

Poslednja izmena:
Ima li neko da kopa kanale? Imam nesto da zavrsim iznad kuce. Placam bolje nego Eth, a ni diff nije veliki za sada :pp

Samo pikamo nos

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Daaa... 5 metara duzina, pola m dubina... Diff 5 :p Po metru 20$ :) Sta ces bolje... Ali dosta ponuda imam, diff skace :)

u pravu je konkvistado, iako nam tvoj kanal pruza dobru zaradu opet je scam jer ne postoje kanali iznad kuce vec se na kuci nalazi krov :D

Apelujem na admine da ubace neki trol box :d, ovo vise nema smisla :D

Ako ti se kanal vec nalazi iznad kuce,dobro proveri da nema neku rupu da ne iscuri ko eth iz dao :)

Nazad
Vrh Dno