Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
citao sam i ja mnogo verzija oko mt.gox, sve ovo je ono je, al ovo ima tek malo veze sa onim,one pare su nestale skoro sve,nisu na 1 adresi
ove jos postoje na racunu,mozda bi btc izgledao drugacije da su ispravili gresku,dal je i moglo da se ispravi?kad ih je lik na menjacnici oprao,i za te pokradene izvuko pare,il vratio opet u btc ali druge
BTC jeste prezive bez forka,al je izgubio trajno,da su nesto pametnije uradili,vrv bi cena sad bila 10x veca,glupo je u poslu gledati i slediti te neke glupe ideale zbog kojeg vise izgubis nego sto dobijes,a nije ni bilo potrebe

Poslednja izmena:
Dajte ljudi ako je sve propalo javite da gasim ovog rudara. Nekako sam i prežalio onaj 1ETH na kome sam izgubio 7$, ali do jutra će da legne još 1, a taj gubitak ne bi mogao da podnesem ;)

sarkazam ha,nema potrebe
mora se evoluirati u ovom poslu to ocu da kazem,ne slepo slusati stare neke stvari i svesno srljati u provaliju,ja bi voleo da ovo sve potraje,al darvinova teorija i ovde vazi,sistem u kojem za kradju prodjes nekaznjeno nije sistem za koji nekom mozes garantovati/savetovati da ulozi,to nigde sem ovde nema,glupa igrica ispada a ne posao

Pa onda koristi banke i paypal, platis ~5%+ fee i imas cashback kad pozelis, tako prodas iphone za 500$ i druga strana trazi cashback pa bi te onda video kako bi reagovao :)

Inace payout sa dwarfpoola ne prolazi?
EDIT: prosao payout zadnjeg izmajnovanog ethereuma

Poslednja izmena:
ma da banke i njihov sistem je ceo 0
kriptovalute su zakon hahahah
neznam kako mislite da sve vase vredi vise sa tako ozbiljnim problemima
svaki narod zasluzuje svoju vlast,cela ova prica me podseca na srbiju,nekom majka nekom maceha,mali covek uvek ispadne ******
zato i jeste ltc npr tako nisko,jer nevredi nista
ovaj eth je izgledao jak,ovo mu je test,valjda ce imati mozga vise nego druge alt.valute pa napraviti nesto sto ce ga napraviti pobednikom :)
cashback nije lose pravilo,vremenski ograniceno,ako ti se nesvidja neulazi,masa je prepoznala da joj se to svidja i to radi posao,sve je proracunato i u ceni je,vid zastite potrosaca i obeshrabrenja mutnih proizvodjaca/trgovaca

Jao majko mila.... poredis decentralizaciju cryptovaluta i srbiju, over and out :)
a nivo razumevanja crypto-a ti je na nivou beba od 2 godine

haha pro, LTC bio majner,sad ostao holder :)
razumevanje sveta ti na nivou bebe od 2g
izvlacis stvari iz konteksta,i spustas sagovornika,lici mi na seselja,samo jos fale pretnje fizickim nasiljem
samo neki hejtovi,nista korisno da procitam od tebe,ignore opciju nekoristim
ja bi voleo da od ovog nesto stvarno bude,ne da samo zaradjujemo kratkotrajno,i da odskoci od vecinskog geek kruga igraca
i bude zamena za banke koje svet vode u losem pravcu,al treba iskoristiti njihove dobre strane i manuti se losih kripto-strana
tolko

haha pro, LTC bio majner,sad ostao holder :)
razumevanje sveta ti na nivou bebe od 2g
izvlacis stvari iz konteksta,i spustas sagovornika,lici mi na seselja,samo jos fale pretnje fizickim nasiljem
samo neki hejtovi,nista korisno da procitam od tebe,ignore opciju nekoristim
ja bi voleo da od ovog nesto stvarno bude,ne da samo zaradjujemo kratkotrajno,i da odskoci od vecinskog geek kruga igraca
i bude zamena za banke koje svet vode u losem pravcu,al treba iskoristiti njihove dobre strane i manuti se losih kripto-strana
tolko

Ma nadji mi i jedan tvoj konstruktivan post, ma jedan! :)

recite NE FORKU 2016
Moje neko opazanje na reddit da preko 80% zele fork, blokiranje izgubljenih coin-a itd...

Poslednja izmena:
Direktno ukljucenje u komunikacijy Vitalik B. i berzi kao i dev tima za vreme hack-a
pastebin.com/aMKwQcHR

Tek krenuo da citam ali onaj dino ethereum dev je teska budaletina :)

Ono sto od pocetka pricam oni kontrolisu sav ETH, ako nesto ovako mogu da tvrde!!!!!!
[4:06:57 AM] Bill Shihara: A roll back doesn't need to affect trading if the Ethereum Foundation is going to make all of the exchanges whole.
[4:07:16 AM] Bill Shihara: we'll still be able to account for every ETH traded

Pa malo razuma od nekih, ali vidno manjina:
[4:15:37 AM] Mathias: Guys, I understand the stress you are all in at the moment.
But please keep the big picture in mind :
What we are facing is a crappy smart contract, and careless investors. This is their risk of investing without proper due diligence.
Don't risk the reputation of Ethereum as an independent, decentralized platform because of it by taking hasty measures like hard forks or roll backs .

oho znaci kradji je vec bilo, nisam znao:
[4:21:53 AM] Aurélien MENANT: there has been USD2 to 4m in eth stolen from us, and since it happened the price increased by 90%, so it doesn't look that bad for the ecosystem

Berza bagholderi, ima smisla :)
[4:35:26 AM] Philip G. Potter: exchanges cannot be the bagholders on this flaw
[4:35:58 AM] Philip G. Potter: trust me, it will be the END OF ETH

[4:43:07 AM] dino: Eth will not recover from a hacker who empties the DAO of 10 million ether and sells on exchanges foe the next 2 years. The price will be $0.50

To ZUTACI kazite ovim dripcima sta je hardfork:
[4:59:49 AM] QIU Liang: YUNBI Exchange think ROLLBACK IS EVIL

[5:06:28 AM] Philip G. Potter: btw, if any government entity realizes that they can potentially pressure a "leaderless" DAO (or ETH for that matter) into a rollback, the consequences will be far reaching, I promise you

Potvrdjeno da ih vlade vec pritiskaju!!
[5:09:27 AM] Mathias: @Phil : my saying... PLEASE FOLKS, TAKE THE DANGER OF GOVERNMENT PRESSURE SERIOUSLY

Poslednja izmena:
Da pogodim vecina najglasnijih na tom reddit sub-u su ulozili u DAO skacuci od jednog ICO do drugog ICO i sada kada se to izjalovilo treba svi da pate zbog njihove lose investicije?

Posle ovoga objavljenog pre par dana?
https://blog.slock.it/no-dao-funds-...ive-call-bug-discovery-29f482d348b#.625zp7pib

Koliko shvatam imali su i predlog u okviru DAO da se isplati novac za osiguravanje istog i to su odbili?

Nema sta ovo je nazalost pocetak kraja ne vidim kako ovo moze da se dobro zavrsi. Slock.it je gotov. Poverenje je izgubljeno i isto ce da vazi za svaki buduci DAO.

Mislim imati 0-day u rukama koji moze da ugrozi $250mil i dopustiti da ga neko iskoristi par dana kasnije? Ma ne bi im dao nacrtanu ovcu da mi cuvaju posle ovoga.

Smesno je sto su iza DAO coda stojali SVI iz ethereum tima, isti su ga sigurno proverili, code nije dugacak i veoma je jednostavan i opet se desila ovakva greska....
znaci ko ce spreciti sve buduce smart contracte da imaju iste probleme? ako jedan bog ethereuma Vitalk B. nije video problem, kako ce onda obican dev koji nije vezan za ethereum znati bolje

Gabried D Vine, Odlicno rezonovanje!

Poslednja izmena:
Pa naravno taj Stephen Tual je bio chief commercial officer ethereum fondacije. Ne bi me cudilo da je gomila njih imala sredstva ulozena u DAO i da zato toliko vriste za hard fork, onaj dino lik iz chat loga mi deluje ko da je uzeo kredit i zalozio dva bubrega da pokupuje dao tokene..

Koliko shvatam imali su i predlog u okviru DAO da se isplati novac za osiguravanje istog i to su odbili?

Mozda bi onda bilo providno ovo sto se desilo?
Ne treba iskljuciti mogucnost da je sve ovo lepo smisljeno i izrezirano,nemoguce da su znali da je ovo moguce da se desi,a da nisu reagovali uopste.
Videcemo uskoro,sve ce se pokazati samo od sebe....
.

Mozda bi onda bilo providno ovo sto se desilo?
Ne treba iskljuciti mogucnost da je sve ovo lepo smisljeno i izrezirano,nemoguce da su znali da je ovo moguce da se desi,a da nisu reagovali uopste.
Videcemo uskoro,sve ce se pokazati samo od sebe....
.

Nisam mislio na finansijsko osiguravanje. Bukvalno sam mislio na "securing" sto bi znacilo da odvoje deo sredstava da plate nekog da vrsi reviziju koda i da ispravi bagove.

Ajde jos malo losih vesti i neka pada , da pokupujem 290/290x za po 100-150 evra yea

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Sto brines, jos par dana i bice ih na izvolte samo nosi :)

Fora je sto je eth i dao na main blockchainu, imas masu coina koji imaju side blockchain pa se ovakve stvari ne mogu desiti, to je odlicna vrsta zastite. Mislim da su uprskali stvar i da nisu trebali da hypuju DAO toliko. Sve u svemu hard fork/rollback imaju propusta i pada cena sigurno danima!

Pa imas reddit, iako je leglo shill-va sad su se dosta njih umirili tako da mozes da vidis sta se desava!
Resenje nema, to i pisem, jedini nacin da se spasi the DAO je da se ceo ethereum kod forkuje, sto je oduvek bilo NO NO, ili da se prihvati da neko zbog loseg dizajna sad legalno poseduje 3+ miliona ethereuma
treceg nema!

1. ako ga forkuju cena ce se sigurno kratkotrajno oporavit ali koncept decentralizacije eteheruma nedvosmisleno nestaje zauvek
2. ako ne urade nista, onda su izvukli postenu kartu da igraju po pravilima ali tada hacker sme dumpovat 60 miliona $$

Znaci da prevedem za nepismene, to je isto kao da imate ugovor koji ste sa nekima sklopili i overili u sudu a niste ga razumeli ili procitali, kasnije se neko pozove na neki akt iz ugovora a vi zateceni ko magarac i urlate kradja!(valjda je ovako jasnije)

Ako sam dobro shvatio šta god da urade cena ETH ide u bunar....?

edit:

gledam na polo trenutno neko konstantno kupuje i zidove od 145-210 BTC pojede u sekundi....nisam pametan.....

Poslednja izmena:
Pa nabijaju cjenu, ali u konacnici samo ce krvariti, istina imaju love zgrnuli su milione, mogu oni drzat cjenu jedan period, ali mrlja na ETH ostaje i tesko sljedi neko vracanje u normalu.

premine stupa na snagu :) ali nece uspeti dugo da odrze cenu, pasce ovo jos, sigurno na ispod 15 moz da cak i ispod 10 ali to malo teze, taman da se mi najludji nakupujemo grafika za kopanje budjavog i tada neisplativog eth-a :)

Poslednja izmena:
Joj sad grafika bice dzabe od ovi strasivi novi rudara :d a izlazi i Rx 480 jos ce dodatno spustiti cjene starim grafikama. Sad ce biti Tahitija koliko oces ispod 100€ :d

moci cu i igrice da igram u 8k rezoluciji :)

Kod nemaca prste 290/290x za po 170+ evra, lepota, jos malo da padnu cene i da se prinovim malo :p

So da ne, nego jel zna neko nekog da donosi stvari iz nemacke, znam jednog lika ali uzima 20%, prodala se 290 giga za 141€ a ja sam ovom reko da licitira sa svim troskovima do 150, znaci za malo, pa ako ima neko da uzima manje posaljite mi kontakt na pm

dwarf do kraja mjeseca ne uzima fee.

Nazad
Vrh Dno