Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Vise nego moguc scenario pogotovu ako au stvarno i sa pravne strane ostavili lufta da se to izvede bez posledica. Ne zelim da verujem da su developeri toliko glupi ili naivni.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

6 meseci sahranjujemo eth na forumu bezuspesno, evo sad ce balon da pukne , on ode 100%. Evo za mesec dana se vise nece kopati, ono posle mesec dana dnevno i pored skoka difa zaradjujes vise. I tako u kurug. Neko ce pogoditi pa ce da se prsa jesam li vam lepo reko :d. Ja sam od onih koji smatraju da bi fork bio najgluplji potez koji moze da se uradi i da gosi'n rus nije umesan u ovo. Nekako mi je "mala" kolicina u opticaju. Sve u svemu uzivam u prepirkama i citanju komentara :D

Mora da se uradi nesto pod hitno. Jel bolje I hard fork nego nista. Onda isprave cod I mole boga da se polako vremenom uz pumpanje vrati poverenje u dao. Ako sahrane dao. Sahranili su svaki buduci projekat. A tu vec I eth dolazi na klimavu stolicu.
Eth cena se gradila polako uz pumpanje btc a I verom da ce izaci novi projekti bazirani na Ethu. Pa ako je jedan od tih pukao vrlo brzo kao sto je Dao sto bi iko verovao u buduci projekat a naravno I u sam eth. I tu dolazi zeljko sa rodjendanskom frulicom koja se povecava duvanjem I kaze jesam vam rekao haha.

Pa sad iskreno pametni igraci mogu da profitiraju a to ce masa pokusat, ako udovolje hackeru cena ce nastavit da pada ali ce poverenje u smart contract sistem ostati a pre svega u ethereum kao stvarno decentralizovan sistem gde sistem odredjuje pravila to jest CODE a ne covek, i cena ce posle nekog dna krenuti da raste

Ako forkuju tako samo daju znak da sistem ne odlucuje vec covek, sto nije smisao ethereum-a, cena tada mozda i skoci ali poverenje je izgubljeno i ceo smisao i tada ce ethereum biti pod zestokim napoadom klonova koji ce ga obici jednog dana

Slažem se sa Željkom, jer ako forkuju dokazaće da oni sa više para/vlasti mogu da blokiraju, zaustave, vrate (udare sankcije) bilo koju transakciju i time se ne razlikuju od sadašnjeg sistema...ako to urade pukli su skroz....ostaje im još dogovor sa "hakerom" da ga isplate a da u medjuvremenu što više obore cenu da bi isplata bila manja....

Pošto je ETH gurnuo prst u oko BTC-u sada bi developeri BTC-a trebali da pumpaju BTC cenu (na našu radost :)) i time povećavaju razliku izmedju ova dva novčića ujedno terajući devove ETH-a da ili spreme veću sumu $ za isplatu ili da sami dodatno obaraju cenu svog novčića....win-win za BTC :eyebrows:

Isplate hakera sa strane i nastave po starom ;)

Pumpanje btc-a kosta mnoooogo vise tako da od te price nema nista ;)

Sad kad sve uhvati prpa pa pocnu da se cupaju bezeci u btc

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Zeljko je poraso 10cm i sve su mu dreske male, sada ce jos vise da hejtuje shitinu!!!

Najvažnije je da mi imamo o čemu da ćaskamo i da se lepo družimo :) a objektivno, sve ovo o čemu se sada javno razglaba i kvasi je tako nevažno. Prosto je sazreo trenutak da se uzme lova. Btc je skočio, to je taj očekivani momenat. Neko od tih velikih igrača se omastio i to je svako od nas ko nije naivan očekivao kao najnormalniji sled događaja. Da li će okriviti "hakera", vanzemaljce, Kineze, isis, Srbe, koga zab...! To je bilo to i sad idemo u novi krug igranke. Možemo mi da pametujemo u nedogled, to jednostavno tako funkcioniše, pa bio to Cointellect, ili ETH "upotrebna vrednost"! cheers

Najgore je sto sledi dump btc a. Jel ako neko ima 50milki razmislite?

znacoi covek je marnuo ether da bi se produzilo majnovanje uz oborenu cenu? ko je to mogao da predvidi :D

@cacanin

dam ti sve ss mojih tradeova za nekoliko cokolada :D sad je vreme za btc talase

posle monera sad ide ftc

znacoi covek je marnuo ether da bi se produzilo majnovanje uz oborenu cenu? ko je to mogao da predvidi :D

@cacanin

dam ti sve ss mojih tradeova za nekoliko cokolada :D sad je vreme za btc talase

posle monera sad ide ftc
Ma ne trebaju svi samo taj kupio po 0.02 prodao po 0.024 od juce, posto je dobra kupovina bila na 0.02 ;)

Ali koliko vidim ne jede ti se cokolada

Covek pazi na liniju

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

dumpujte i cekajte 1-2$, nema sanse da se ovi izvuku tek tako.... zakon nije na njihovoj strani, a crypto valute su postale mainstream i podlozne su zakonima pogotovo kad se radi o 60 miliona $

rekao sam da ce biti krvi i ovo je izgleda direktan napad bitcoin-era na ethereum... a verujem da je bitcoin grupa dev-va iza napada i da ovo nije igra jednog coveka

Poslednja izmena:
Ma ne trebaju svi samo taj kupio po 0.02 prodao po 0.024 od juce, posto je dobra kupovina bila na 0.02 ;)

Ali koliko vidim ne jede ti se cokolada

nisam ni rekao da sam ja kupio i prodao 20 na 24, rekao sam ko je uspeo, nisam uspeo bas tako ali sam pohvatao ono sto je meni bitno
aCZ2Sck.png

izvinjavam se nisam mogao ranije, devojka u svom ovom ****** nasla da smara :d i jeste u pitanju linija cokolada nije za mene, odnesi devojkama u kuzeljevu br.2

Sad ti meni daj savet koji coin da kupim da kroz 2-6 godina vredi bar 6-10x vise, ocem i ja to da probam :d

Opet kazem umesto da smo bar kvalitetna kripto zajednica opet se sve svodi na prepucavanja ko je u pravu. Pa bre zeljko kao najveci protivnik eth-a sad navija da eth stane na noge (uplasio se za rudnik :D ) I ja isto mislim da je sve smisljeno i sa namerom, previse je eth nadmasio sva ocekivanja za skoro kratko vreme. Vise puta je receno da ga svaki mesec neko sahranjuje, a on sve isplativiji. Nesto je negde moralo da pukne ;) ne zanima me sta ce biti dalje, ja na kripto svet gledam kroz juane i dolare, skoro kao berzanski kolega strasnihogar :D

Poslednja izmena:
Čekaj malo, razmišljam naglas. Postoji rupa, predloži se software fork kako bi se rupa zakrpila i sprečili slični exploiti u budućnosti, šta je tu pogrešno? Mislim ako devovi žele da neko sutra ne odluči da posrče kroz tu rupu sve zar nije to jedino rešenje ako žele novčić da održe u životu? Sa ugrađenom rupom sigurno nije moguće održati taj novčić. Koliko sam razumeo ne radi se o forku blockchaina već se krpi ta rupa.

Srednje (pošteno) rešenje bi bilo jelte da se napadaču pusti eth jer jelte nije ništa ukrao, samo je navodno iskoristio pravila a da se za buduće blokove isti exploit zatvori ali i onda treba objasniti pokradenima da je čova igrao po pravilima.

Ako hoće da održe eth jedino rešenje im je po meni software fork.

Poslednja izmena:
Nisi skontao softfork je da blokiraju transfer koji se vec odigrao, hard fork je da resetuju sistem kako odredjenima odgovara... da bi se ispravila greska treba samo ugasiti DAO i svaki sledeci contract treba vise da pazi... nista vise, fork uopste nije potreban, to je poenta

Drugim recima sistem radi OK ali je kao sto sam rekao neka grupacija ljudi poptpisala ugovor koji nije procitala/razumela i izgubila 3 milona ethera, soft fork je metod da se sistem preprogramira, posto kao sto kazem do greske nije doslo, hacker nije nacinio gresku ili hack :)
Pravno gledano gresko su nacinili svi oni koji su ulozili u DAO

Poslednja izmena:
Da, slažem se, gašenje DAO je druga opcija. Ali ako hoće da sačuvaju DAO...

Ma svi znaju da je DAO mrtav ovi sto su u njemu zele etherum nazad, zato rade fork a ne da ozive DAO :)
Valjda vam je jasno da je 99% tu zbog profita cim krene brod da tone pacovi beze....

Nisi skontao softfork je da blokiraju transfer koji se vec odigrao, hard fork je da resetuju sistem kako odredjenima odgovara... da bi se ispravila greska treba samo ugasiti DAO i svaki sledeci contract treba vise da pazi... nista vise, fork uopste nije potreban, to je poenta

Drugim recima sistem radi OK ali je kao sto sam rekao neka grupacija ljudi poptpisala ugovor koji nije procitala/razumela i izgubila 3 milona ethera, soft fork je metod da se sistem preprogramira, posto kao sto kazem do greske nije doslo, hacker nije nacinio gresku ili hack :)
Pravno gledano gresko su nacinili svi oni koji su ulozili u DAO

Sva sreca pa nisam DAO ni jedan eth za crowdfunding :D i cekaj sad, a kad bi ugasili dao i podelili ljudima ulozene eth? cedna eth padne na minimum i idemo ispocetka, malo bi trajala psiho depresija ali bi cena vremenom isla gore.

Generalno da, ali ostaje pitanje kako ce ovo resiti, svi su verovali u oni sto ethereum promovise zato su ga hypovali i ulagali, ako se forkuje celo to obecanje pada u vodu, zato akzem nakon forka mogu pumpat dosta teze jer ce masa njih izlaziti i cekat ga jos da padne, kao sto je BTC padao posle mtgox-a vise od godinu dana a nije uradio NISTA lose a mogao je on forkovat i vratiti 400 000BTC mtgox-u za 5min :)

1S3BuuE.jpg

Poslednja izmena:
Zeljko, sad stvarno preterujes s tih dolar dva. To kao onaj kad je najavljivao 100$ btc ;)
Ne mislim da ce eth propasti a ni da ce pasti toliko. Suvise je ozbiljan projekat da bi se sad izvrnuo kao ribica. Kada nije propao do sada dok smo ga dampovali kao mutavi nece ni sada za tih 3M novcica.

Pa zavisi ako odrade fork doce do 2$ kad tad, jednostavno jednim potezom ce unistiti glavno pravilo a to je matematicki sistem koji radi po postulatu nemogucnosti uticaja coveka i spoljnih faktora

Svi ce posle forka znati da nisu vise od obicne grupe rulje koje odlucuje sta im se svidja a sta ne

Charlie Lee ?@SatoshiLite 2h2 hours ago
For a smart contract platform, code is king. No room for blacklists. I hope #Ethereum devs and miners do the right thing, which is nothing.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno