Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Da, SEPA transfer sa kraken, tako ja bar radim. Ja nemam dvojno državljanstvo već sam živeo preko i ostao mi je račun koji je sada u "nerezidentnom" modu. Što se tiče Hrvatske i Mađarske, vidim da su te države u SEPA i to bi trebalo da radi bez troškova. E sad, da li ima troškova konverzije u kune ili forinte ne znam, verovatno ako puštaš na EUR račun u ovim zemljama nema troškova.
Sad se cuo sa kolegom, sa dvojnim drzavljanstvom hoce da uzmu PDV.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Treba biti oprezan kod ti servisa i raditi samo sa provjerenim dosta ih je SCAM. Znaci oprez prebaci se u susjednu temu ako te zanima povlacenje novca.

Sta mislite o ovom servisu za cupanje kesa https://www.wagecan.com ? Odlaskom u bilo koju EU zemlju, preko ATM-a mogu da se podignu pare.

Imas e-coin card koja radi ok.Mozes i ovde sa automata u dinarima da dizes a i u inostranstvu u evrima.Ima samo to i tamo problem da se konvertuje btc to eu, ali u principu radi ok.I kosta oko 15e.Ova tvoja oko 100!

Poslednja izmena:
Koji troskovi konverzije, tj. sta uzimaju kao danak?

@Modovi mogu ovi postovi u menjacnicu?

Sta mislite o ovom servisu za cupanje kesa https://www.wagecan.com ? Odlaskom u bilo koju EU zemlju, preko ATM-a mogu da se podignu pare.

Ni jedna zemlja sused nije u euro zoni sto znaci da ti ATM isplacuju u lokalnoj valuti gde uzima 3% fee+ ostali sitni troskovi
od kartica imas advcash.com, coinsbank, bitwa.la (ova sad daje besplatnu karticu), itd
da prodjes bez konverzija valuta moras imat debitnu karticu u eur-o i biti u zemlji koja je u eurozoni, austraija, slovenija, itd

mozda je i ok resenje da uzmes moneypolo karticu ipak je "sigurnija" firma i da je punis direk sa BTC-e za 1% fee...

Poslednja izmena:
Znaci u Slovenijo ok sa ATM-a? I koja kartica, daj link sta da jurim.

Pa uzmi vise:
besplatna je bitwa.la
jeftina je advcash oko 9$ i nudi direktno punjenje sa btc-e sa 0% fee
coinsbank izgleda da je veci kes iza istih ali je kartica 20eura, akzu da imaju ok BTC/euro ali niko nije potvrdio
moneypolo je univerzalna ali nudi isto punjenje povoljno sa btc-e, cena iste je ~20e moguce da se moze puniti i sa drugih menjacnica kao cex.io

kod svih provajdera imas interni BTC/$/eur zato NIKO nije deteljno poredio jer cene variraju gore dole, zato je punjenje sa BTC-e nekako fiksno i za se koliko ti uzimaju 1%
jedostavno niko nema sve karte i da ih koristi stalno da kaze koja je isplativija jer verujem da sve imaju varijabilni kurs BTC/$ jer ni jedna nije rekla koju menajcnicu koristi i kako odredjuje kurs

Ima li nekih novina vezano za Cryptsy ili da se fino oprostimo od tih novcica?

Ajmo prognoze to volim da čitam :p ja kažem pumpanje još koji dan BTC a Eth ide do 25$ -30$ što je zdravo pumpanje nije ko BTC i onda očekujm neki DUMP BTC a. E sad dokle će da ode lupiću soma. Mislim da nekako svi čekaju soma da dumpuju.

cekaju svi oko iljadarke ali kad krene panik sell nikako nece da dostigne tu, probio je granicu 720, sada pokusava 780, malo je poranio jer je trebao tek sutra ali videcemo da li ce uspeti, sledeca je oko 830. Mislim da vecina ceka preko 800$ posle je sve rizik

Ja mislim da ce hype tek da krene preko 1000$, sa tim da je bolje da se malo zadrni na 800 pa onda polako

a eth je krenuo pump sa 3$, ja ne znam sta vise ocekujete, upotrebna vrednost 0

Poslednja izmena:
Vec postoji projekat koji na blockchain dodaje ratrdiran smart contract, dan kad ce premine shit da pukne ko balon...

Razumem da ne volis ETH,i milion puta si rekao zasto,i kad pukne ti slobodno se... po glavi svima,ali ajde malo sad iskuliraj sa nebuloznim izjavama. Hvala

Razumem da ne volis ETH,i milion puta si rekao zasto,i kad pukne ti slobodno se... po glavi svima,ali ajde malo sad iskuliraj sa nebuloznim izjavama. Hvala

A ko si ti da mi kazes da kuliram, dao sam razlog zasto ce ETH izgubiti sve svoje adute, ti ako imas argumete da branis jedan scam coin iznesi ih, ama bas niko ti ne brani...
https://media.consensys.net/2016/05/19/smart-contracts-are-coming-to-bitcoin/

naravno jedini adut je pump i dump kao i trenutna cena, ali zato mislis da mozes nekog da ucutkas, malo sutra

Poslednja izmena:
Ja mislim da nema potrebe da napadate coveka jer svako ima pravo na svoje misljenje kakvo god da je

Pa imaju, neki su ulozili dosta u HW bas zbog ethereum hypa, naravno da misle da mogu sve kako bi odbarnili svoju investiciju, a mene bas briga ja govorim u ono sto verujem, u premine scam ne verujem i nikad necu a takodje sam oko POS-a kao koncepta veoma nesiguran, mining kapacitet POW uvek mozemo istraziti i videt kako stvari stoje dok u POS svetu vlada cista magla gde svako prica i maze svoju prica a kontrolise sve 100%
Ako vitalik ima jaku scam grupu iza i ako isti izdrze moze ovo jos da traje ali balon kad pukne bice plakanja, a posto je vec velik iznos iza istog, interne nesuglasice su sve vise moguce a tada IPO scam puca sigurno

Pogledajte samo premine scam Lisk, problem oko starta wave-a, eto za koji dan Rise, samo cekam da krenu scam govanca da pucaju jedan za drugim

Poslednja izmena:
dao sam razlog zasto ce ETH izgubiti sve svoje adute

Rootstock shares the account/contract core design with Ethereum, and this is unavoidable due to the compatibility requirement we’ve imposed ourselves. The Rootstock full node is based on the EthereumJ codebase, the BitcoinJ codebase, and our own code. Ethereum developers will find very few differences when porting Ethereum applications to Rootstock....

Dakle,zbog ovog ce ETH da izgubi svoje adute? zbog necega sto je otvorena kopija 1 na 1 ETH-a?

Da, sto da ne, IPO premine koga briga za isti... BTC je milion godina ispred po upotrebi i sigurnosti, sto bi neko verovao u nesto sto drzi jedna grupa nepoznatih lica

Željko donekle si upravu. Ali ne zaboravi da vrednost jednom VIRTUELNOM NOVČIĆU daju ljudi. I baci pogled na tradeove pa nije valjda da Vitalik i ekipa vrte
Ovoliki volumen.
Coin Code Price Market Cap Trading Volume
Ethereum ETH $20.62548706 $1,672,481,557.1 $33,714,868.2 od pre dve sekunde.
Toliko laku noć.

Pa ko vrti ako je primene 90% cak je celih 12 miliona ostavljeno za njih same a ostalo prodato "sve" po daleko nizoj ceni, ako verujes da ne drze ili interesna grupacija iza istih onda stvarno sio mu ga djuro

Kakav god shit coin bio ako se cena namerno ubije a kasnije napumpa kao na primer quark to vise poverenja nema, jednostavno svima je jasno sta se desilo, isto i ovde IPO je scam i prevara, slicno kao i instamine, zato i satosijevih milion BTC tu stoje kao zank upozorenja
A u etehreum 72 milkice se setaju i svu su u fazuno, ma super sta me briga :d

Ma samo 5% preminea sto je ~4 miliona puta 20$ okine (radi shorta), ja ne bi da racunam ko je u istom nek sracuna gde bi cena stala

Poslednja izmena:
Vrh Dno