Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Poenta da te sve farme imaju 500% jeftiniju struju od nas, pa sad izracunajte sta cete i kako ;)

jos na islandu :) verovatno imaju problem sa hladjenjem. Ove ne zanima zarada, oni iznajmljuju opremu i to je to, najbolja solucija.

The company had early mines in Bosnia and China, and most of its operations are now based in Iceland.
Bosna, cudi me da nisu imali i u srbiji, verovatno dve zemlje gde se najvise krade struja u jevropi :)

Pise da ih kosta $3.85 struje po etru to dodje negde oko 419 dinara. Mi ga majnamo po 263.33 dinara sa 80 kilovat/h u crvenoj zoni. Treba to jos i smanjiti posto se u stanu gde su rigovi i zivi pa racunajuci da na su racuni bili negde izmedju 1500-2000 pre rigova cifra je jos manja za oko 10%-15%.

Sve u svemu zimi banja leti smrt.

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci, kako da posaljem ETH sa Coinotron-a? samo da ukucam adresu i to je to, ili ima jos neka zezancija? hvala unapred

Adr3u i sumu na koju da isplacuje aka treshold

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Prati li iko odnos ETH/USD na poloniexu dokacio maximum od 18.95, dok je na CEX.IO (kojeg obozavam) nocas dogurao i do 19.5$

Ne bi nikad povjerovao da ce u vrjeme pump-a btc-a, eth da skace

Prati li iko odnos ETH/USD na poloniexu dokacio maximum od 18.95, dok je na CEX.IO (kojeg obozavam) nocas dogurao i do 19.5$

Ne bi nikad povjerovao da ce u vrjeme pump-a btc-a, eth da skace

Evo, napisaću još jednom i neću više o tome :D...
Ko je pratio od kraja feb. i početkom marta sam pisao da je projektovana vrednost ETH (uvek pisao u $) za izlazak hemestead-a 9-12$ (na kratko dobaco čak 15$)...planirano izbacivanje DAO projekta je bilo odmah iza hemestead-a i planirana cena (nakon objave tog projekta) je trebala da bude 17-20$....pošto im se uzjeb@lo nešto oko projekta i pofalilo para za isplate istrešeno je nešto ETH i cena oborena na ~8$....sledi izlazak DAO i ponovni rast ETH ($) na prvobitnu zacrtanu cenu a ovaj rast sa BTC je upravo realizovanje prvobitnog plana (zato mnogima i nema logike da raste zajedno sa BTC) ...

Znamo da je ETH maksimalno centralizovan i "lako" se upravlja cenom a Vitallik i ekipa imaju neki zacrtani cilj i do sada im ide sve po planu (uz male korekcije). Naravno, trgovci su tu zbog pump-dump i oscilacije su neminovne...samo da napomenem da sam svoj zadnji ETH prodao 23.03 i od onda čuvam sve iskopano (nisam trgovac da prebacujem u btc i nazad u eth pa uvećavam štek)....kao što reko' u jednom postu ETH voz neću propustiti :)

edit:
friendly ghost Casper is close

Poslednja izmena:
'friendly ghost Casper is close'
I kad nam taj tvoj Fred dodje u goste, sta onda?
Mozda previse verujem Vitaliku, ali bar pola ethera cu drzati do kraja godine.

Evo, napisaću još jednom i neću više o tome :D...
Ko je pratio od kraja feb. i početkom marta sam pisao da je projektovana vrednost ETH (uvek pisao u $) za izlazak hemestead-a 9-12$ (na kratko dobaco čak 15$)...planirano izbacivanje DAO projekta je bilo odmah iza hemestead-a i planirana cena (nakon objave tog projekta) je trebala da bude 17-20$....pošto im se uzjeb@lo nešto oko projekta i pofalilo para za isplate istrešeno je nešto ETH i cena oborena na ~8$....sledi izlazak DAO i ponovni rast ETH ($) na prvobitnu zacrtanu cenu a ovaj rast sa BTC je upravo realizovanje prvobitnog plana (zato mnogima i nema logike da raste zajedno sa BTC) ...

Znamo da je ETH maksimalno centralizovan i "lako" se upravlja cenom a Vitallik i ekipa imaju neki zacrtani cilj i do sada im ide sve po planu (uz male korekcije). Naravno, trgovci su tu zbog pump-dump i oscilacije su neminovne...samo da napomenem da sam svoj zadnji ETH prodao 23.03 i od onda čuvam sve iskopano (nisam trgovac da prebacujem u btc i nazad u eth pa uvećavam štek)....kao što reko' u jednom postu ETH voz neću propustiti :)

edit:
friendly ghost Casper is close

Pratio sam ja sta si ti pisao, to je to, ali sta dalje? ostaje li na ovoj cjeni ili ide dalje?

Logicno je da krene skakati kada ga uvale kinezima :) iako lisk miruje ali definitivno se cena drzi ovako namerno!

Joj ala ce biti zabavno kad Vitalik obrne curak jednog dana ovde :)

dizali su i ltc u nebesa pa je sad zabavno citati kako kukaju, isto ce biti i sa btc-om

Da ujutro eth propadne da ode sve u bunar ja bi bio zadovoljan :) sto god duze potraje sve cu zadovoljniji biti :)

Logicno je da krene skakati kada ga uvale kinezima :) iako lisk miruje ali definitivno se cena drzi ovako namerno!

Naravno da nije logicno. Pogledaj kako je bilo sa LTC-om...Kako su ga uvalili Kinezima, probije 0.025 samo u krajnjem stadijumu pumpa.

dizali su i ltc u nebesa pa je sad zabavno citati kako kukaju, isto ce biti i sa btc-om

Sa BTC-om tesko da ce biti prevelikog kukanja, iza njega stoji veoma razvijena industrija koja moze da radi samo to. Kukace oni koji krenu da ga kupuju na 1500+ jer ce procitati u novinama kako je to najbolja investicija, i kukace godinu-dve do sledeceg pumpa, pa onda novi i tako stalno u krug. Svi ostali novcici su za sada samo trenutna moda. Da li ce i ETH biti takav, pokazace vreme, ali svi mi koji smo mu podrska u smislu infrastrukture pobecicemo na prvi isplativiji koji se pojavi. To znaci da mu je mreza stabilna dogod je isplativ. Na tome se ne moze graditi buducnost. Kad predje na POS 90% vas ga vise nece hvaliti, posto ste rudari i sigurno necete ulagati ziv kes u njega, vec cete kopati ono sto tada bude bilo isplativo, verovatno kukajuci, jer ovakva isplativost kakvu dozivljavamo sa ETH-om je nenormalna. BTC mreza, sa druge strane, raste bez obzira na kretanje cene, i kao sto sam vec ranije izanalizirao, potrebno je svake godine ulupati samo u novu generaciju Asica skoro pola milijarde dolara. Pa ti vidi. Pola market capa ETH-a vrede samo Asici koji cine blockchain i BTC mrezu.

Zato u ovo fazi kopas i prodajes.

Isto su govorili i za BTC kad je bio ~200$ :d

Nego, normalno je ljudi da prodate (po ceni koja vama odgovara) nešto novčića da biste pokrili rudarenje....evo ja ću na ovoj ceni ~18$ da prodam nešto da pokrijem rudarenje za 6 meseci (u zadnja 2,5 meseca i do septembra) ostatak čeka...kopao sam (deo njih i čuvao) razne "životinjke" (domaće i divlje) koji su propali posle par meseci pa ne bi da kvarim tradiciju :p

edit:
Kad predje na POS 90% vas ga vise nece hvaliti, posto ste rudari i sigurno necete ulagati ziv kes u njega, vec cete kopati ono sto tada bude bilo isplativo, verovatno kukajuci, jer ovakva isplativost kakvu dozivljavamo sa ETH-om je nenormalna.
cheers

Poslednja izmena:
po ovim tvojim recima onda je eth neki test sta ce biti sa btcom :D ja cu hvaliti eth i kad predje na pos, a verujem i svi koji su ga kopali. Svaka mu cast na odrzavanju cene i isplativosti kopanja.

po ovim tvojim recima onda je eth neki test sta ce biti sa btcom :D ja cu hvaliti eth i kad predje na pos, a verujem i svi koji su ga kopali. Svaka mu cast na odrzavanju cene i isplativosti kopanja.

Pa normalno da ces ga hvaliti kada si na njemu zaradio. Cekaj da ga Asic kupi na jedno 30$ a Vitalik i ekipa krenu da dampuju nakon toga, hoce ga i on hvaliti?? :)

Nadam se samo da će opet krenuti ozbiljnije hejtovanje po ETH-u jer je to najpouzdaniji signal da slijedi skok :)

Čekamo dežurnog :)

Tu nema pomoci, neki ce uvek kukati ;)

@goldi Meni je bilo providno skroz da ce eth pratiti skok. Vec neko vreme se videlo da se nesto sprema opet. A btc je pomalo zabrinjavajuc, nocas nije imao snage da predje 710. Ako veceras ne krene, sutra ujutru ocekujem da padne dole.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Tu nema pomoci, neki ce uvek kukati ;)

@goldi Meni je bilo providno skroz da ce eth pratiti skok. Vec neko vreme se videlo da se nesto sprema opet. A btc je pomalo zabrinjavajuc, nocas nije imao snage da predje 710. Ako veceras ne krene, sutra ujutru ocekujem da padne dole.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Pa majku mu ne moze stalno da raste, nema toliko para na menjacnicama...Kad ispucaju pare, prodaju shitove pa kupuju oper BTC. Onda neko procita da BTC raste pa stignu pare, pa ovi sto su kupovali malo prodaju i tako dalje. I u najvecim pumpovima 2013. u aprilu i novembru bilo je padova i zastoja. Jako je lako i brzo stigao na 700+, ja sam ocekivao ono od juce (725-660) da se desi na 650 pa sam tu izasao sa nekom kolicinom, cekam strpljivo na toj zoni ali on ne pokazuje slabost po meni.

@saj
Vidis ja nisam bio takvog misljenja da ce eth pratiti rast btc-a ;) vidim sklanjaju se sell orderi na poloniexu, mirise da ce eth probiti 20$.

Sto se tice btc-a ne moze 3 dana ovako da ludacki raste mora malo sad da se stvori panika, ta kvota od 710 po meni nista ne znaci. Samo je dovoljan jedan minut i da se ovo ispali prema 750$,

720 je neka granica za sell sto smo videli vec 2 3 puta za ova ni cela dva dana. Po meni to je granica, ako posle ovih 700 krene na dole bice zeznuto, ako probije 720 mislim da moze jos malo gore. Uglavnom posle polovljenja ocekujem cenu od 450-500$ i ponovan rast na kraju godine. Za eth ocekujem da ce odrzati cenu do polovljenja ali i mali pad nakon.

Nisam kopao eth do sad, pa bih sad da probam. HW koji imam trenutno je GF 730 sa 2 gb ddr3
Jel može neko da mi kaže šta da skinem, i kako da pokrenem sve ?
Imam nalog na coinotronu.

Nazad
Vrh Dno